Monday, March 30, 2009

Award from Yuyee yee yee Cap limau mau mau

1st of all..thank you adik Yuyee sebab bagi akak award nih..Akak sukee dik hehehe..Macam yang aku pernah citer kat sini..aku kenal dia dari blog Kak Shibam sebab selalu komen bersama-sama dan kitorang tak penah jumpa lagi..Dan hari ni dia ada wat satu entry khas untuk aku..Korang gi la baca blog dia hehehe..segan lak akak ni Yuyee oi sebab apa sangatlah sumbangan ku padamu huhuhu..selalu bukak blog Yuyee sebab bagi ikan makan hehehe..lagi satu jangan tertipu dengan gambar itu..realitinya muka kami berdua adalah lebih bulat sekarang hehehe... Anyway Yuyee terima kasih juga kerana sudi melawat dan rajin komen di blog akak..Blog akak ni pon ntah apa2..tak der yang best pon..

Dulu awal2 buat blog sebab nak komen kat blog kawan2 senang..last2 rasa best lak..lagi2 letak gambar macam tersimpan la kenangankan hehehe...Lagipon aku dapat kawan baru dan aku rasa leh eratkan hubungan aku ngan kawan2 yang lain...sebab aku kalo realitinya tak banyak cakap dan orang pon macam malas nak dekat ngan aku sebab aku ni boring kot..tapi since ada blog persepsi orang mungkin ada yang berubah..ye mungkin..baru mereka tau yang aku ni bukanlah serius sangat orangnya...dari tulisan orang leh tau aku ni kekadang leh melawak juga sket2 dan hakikatnya aku suka benda yang kelakar2 nih...Love you Bang Bil..eh tiba2 plak hehehe sila jangan marah wahai suamiku..bukankah kita sama2 minat si Nabil raja lawak itu :P

So this award aku nak bagi pada semua bloggers yang aku link kat blog aku dan followers aku..sebab blog koranglah yang selalu aku baca..Thank you all...byeee :)

Balik Kampung + Earth Hour

Salam...weekend lepas aku balik kampung..Sabtu pagi tu suami aku gi servis keter dulu kat area Ulu Klang..dari dulu memang servis kat situ...then Walid datang amik kitorang..Walid dan Ibu ada dinner kat De Palma Hotel Ampang hari Jumaat tu..opis Walid punyer function...So lepas Walid amek kitorang..keter tinggal untuk diservis dan kitorang sumer ke PWTC... aku wondering jugak ada apa kat situ ek?

Sampai PWTC memang jalan jem..orang ramai giler...Ibu kata ni last day yang Perhimpunan Agung UMNO tu selalu jualan murah2...jualan macam biasalah tudung, kain, brooch, jam, minyak wangi, baju dan sebagainya...Tapi serius orang memang ramai giler...Aku bila dah pergi tempat2 macam ni memang sangat tak selesa..orang yang lalu memang tengok depan jer..tolak ajer dan main pijak kaki orang asal diaorang lepas..kesian adik ipar aku Tiqah berapa kali kaki dia kena pijak..Nasib aku tak kena..huhuhu..suami aku yang lambat turun sebab nak parking kereta..bila masuk call aku tanya kat mana..kat mana..sampai sudah tak jumpa2 jugak sebab keadaan yang terlalu sesak..last2 tunggu luar ajer...hihihi...So lepas dah menyesakkan diri di PWTC...kitorang pon patah balik ke Ulu Klang tempat servis kete aku tu...before tu hantar Tiqah kat Bus stand dia nak balik Uitm..Lepas amek keter terus gerak balik Pahang...follow belakang Walid..

Bercerita pasal earth hour pulak hari tu...malam tu aku call mak aku yang kat umah pesan jangan lupa tutup lampu sumer2...dan kami yang kat Pahang ni pon tutup ok..Buktinya gambar yang aku amik di atas..hehehe....lepas dah tutup lampu2 sumer..kitorang gi dinner kat luar...on the way ke tempat makan melihat2 kawasan sekitar saper yang tutup lampu dan tak tutup lampu..kedai2 makan banyak tak tutup la..umah2 pon ermm tak banyak sangat..So malam tu makan tak semua yang ada..kali ni balik adik beradik yang ada cuma Huda, Abang Long ngan Yanti..Anas ke UPM, Dina ada trip ke Pulau Tioman, Tiqah dah balik Uitm jumpa masa gi PWTC tu jer, Kak Ngah ngan Abang Yasser pon tak balik ada hal sekolah..lepas makan terus balik rehat2 jer...So kol 12 baru naik tido..nak dijadikan citer...umah black out ok malam tu..dalam kol 4am sampai pagi esoknya dalam dekat2 kol 9am kot...ini betul2 punyer earth hour nih huhuhu...

So pagi tu lepas gi beli breakfast bawak balik umah..tapi last2 makan bertiga ajer sebab Walid jaga kedai, Abang Long ngan Yanti kuar gi Jom Heboh kat Kuantan..Huda pon join jugak tiba-tiba hehe...aku tengah goreng telur mata untuk sorang satu last2 terlebih dah sebab sumer kuar huhu..nasi lemak yang dibeli tu jer dah 8 bungkus..So lunch pon tak masak, kami makan nasi lemak yang lebih tu huhu..aku kalo di bagi makan nasi lemak hari2 pon boleh sebab memang hantu nasi lemak..Hmmm tapi rasa tak berapa best sebab tak ramai macam selalu..Sebab kalo balik time semua orang ada jer dah bebelas-belas kot..meriah je rasa...kalo Darwisy anak Kak Ngah ada lagi best...Lunch tu kami berempat je makan..Pas makan Walid and Ibu dah siap2 nak gi meeting kat Dewan area2 umah jugak..so tinggallah aku dan suami berdua ajer kat umah layan TV...Lepas Asar gi Dewan tempat meeting tu jumpa Ibu and Walid sebab nak balik dah..sebelum balik singgah ke Umah Nenek..pastu terus balik ke Kajang...sampai pon dah malam...Itulah citer aku untuk weekend lepas..Macam karangan sekolah dah la pulak kan :)

p/s : gambar bunga tu gambar hiasan jer...tu pokok orkid Ibu hehehe..




Friday, March 27, 2009

Mari Makan DIM SUM

Tadi waktu lunch aku join budak2 ni makan kat Hotel Equatorial Bangi..Idea seperti biasa dari Kak Linda yang teringin makan Dim Sum..we all follow jer hehehe...

Ni kat entrance tempat makan tu Golden Phoenix...Ni 2nd time aku makan dim sum kat sini..last year ada sekali ex-boss aku belanja...itulah pertama kali dalam hidup aku merasa makan dim sum...pastu macam terpikir hmm ntah bila dapat makan lagi...ye lah sebab mahal la...pada aku la...kalo pada orng senang anytime la kot kan...

Sedapnyer dim sum ni wehh...tapi yang lagi syok sebab kebanyakannya udang..Kawan2 aku dah riso..Alaa Ida sumer ada udang ko tak leh makan...dengan selambanya aku cakap...aku dah makan laaa korang tak yah riso2...huhuhu...sebab aku ni alah seafood..tapi kalo tolak makan dim sum ni rugi beso la...bila lagi nak makan dim sum ni..dah lah free huhuhu...kalo nak gi makan sendiri mau pikir berkali-kali hehehe...Air oren tu jer rm12 lebih ok...per head rm55+ kot...pada aku dah mewah la kalo sekali makan harga macam ni...


Muka kami yang dah kenyang...aku suka ngan kakak2 nih sebab diorang sumer sempoi and best..x der nak control2...kalo pompuan2 lain asyik riso pasal berat badan..kitorang pon riso jugak tapi kalo dah kuar macam ni riso tu ntah ke mana hehehe...we all happy jer :)

Last pose...ala2 korporat la kunun huhuhu...Alhamdulillah kenyang kami semua dan sangat puas hati dengan makanan dan servis yang diberikan...nanti ada rezeki lebih lagi kita makan lagi ye kawan2...Makan kena sama-sama..nak diet kena sorang2 bak kata Cik Najwa huhuhu

Petangnye pulak aku ada career talk kat FPI..dah lah start kol 5pm sampai 7pm..aduu macam berat jer nak gi sebab da kenyangkan ..memang aku berat pon la kan hehehe...tapi nasib baik bila sampai nampak sumer ok hati tak berat dah hehehe...thank you Cik Najwa sebab sudi datang tak lah aku busan keseorangan...OK lah nak kemas baju..esok aku balik Pahang..korang jangan lupa padam lampu kol 8.30pm esok ok untuk tanda sokongan earth hour...aku kat pahang tak tau la time tu kat ner..plannyer nak dinner ramai2 esok kat luar hehehe makan lagi...ok la papai :)



Tag dari bam bam bam SHIBAM Jelita ta ta...(sila nyanyi ye :P)

Salam...dapat tag dari Kak Linda...rasa macam tak tau je nak jawap apa...tapi kira boleh la ekk...ngarut pon ngarut la... :P

1.If u can have a dream to come true, what would it be ?

Kalau bercakap pasal impian ni..macam2 sebenarnya..impian untuk dunia ni mmg banyak...impian di akhirat pon ada...Tapi untuk saat ni impian aku ialah nak dapat anak ye la nak merasalah jadi seorang ibu cewahh....huhuhu. Lagi satu aku nak ada bakat macam Yuna yang penyanyi tu..sangat sempoi dan best...lagikan aku nak....Haaa aku dah kata macam2 kalo nak dibagitau...tak per lah biar aku sorang layan angan2 dan impian aku hehehe...

2. What would u do with a billion dollars?

Wow..ni pon kalo aku bagitau list dia macam2 tak terkira...Ye lah kalau duit dah banyak nak buat apa pon boleh...Tapi kalo betul semestinya aku bagi kesenangan kepada ahli-ahli keluarga aku yang kat sini and kampung dulu..apa ajer impian emak aku..mentua aku sumer aku tunaikan...pastu wajib buat kebajikan dan simpanan...Citer lebih pon tak guna..no money no talk ye...

3. How would u see yourself in ten years time ?

Tahun ni aku 27 dah..means lagi 10 years aku 37 tahun..Aku harap pada masa tu aku dah jadi ibu kepada beberapa orang anak, isteri yang semakin baik dan matang, ekonomi dah kukuh betul, nak awet muda sebab nak join kelab Kak Shibam and Kak Julie...kalo leh nak semakin cantik dan disayangi suami..hehehe terlebih sudah...dan juga aku harap by that time aku dah boleh bagi kesenangan pada sumer family aku...aminnn...

4. What's the first thing u do when u wake up ?

Cari hp nak tutup alarm...

5. Name a friend whose name starts with the letter 'F'

Fad and Farah kat PHUM hehehe...ni yang jumpa selalu untuk masa ni lah..

6. Why did u answer & post this ?

Sebab tak nak kecewakan Kak Shibam yang dah tag aku...Nanti dia majuk sangat susah nak pujuk..dah la aku ni tak banyak cakap hehehe...

List 6 people to tag :

1. Roha (aku tau ko bz..aku nak tambahkan lagi keBZan ko huhuhu)
2. Ita
3. Jaja
4. Nurul Cik Puteri
5. Fad Mama Irfan yang comel
6. Kak Sue yang vogue

OK dah bayar hutang tag hehehe...6 orang di atas sila jawab yer.. papai :)

Thursday, March 26, 2009

Manual Utk Mat Saleh Speaking Malay

Salam kawan-kawan..amacam tajuk entry ni? hehehe...Ok lah hari ni aku lunch di Cempaka Rimba dengan kawan2 tadi...thanks Kak Linda...Di ofis pon ada sesi interview petang ni..kawan-kawan semua buat keje masing-masing...Kawan yang sorang tu pon buat keje...Tahniah ada perubahan untuk hari ini...harap berterusan....So tadi aku surf2 internet terjumpa citer ni...buat aku ketawa sorang2...Tajuk dia Manual Utk Mat Saleh Speaking Malay...


1. BELACAN = BELL - ARCH - UN

2. TEMPE = TEMP - AIR

3. CENCALUK = CHANGE - CHARGE- LOOK

4. JERING = JAR - INK

5. PULUT PANGGANG = PULL -OUT PUNK - GANG

6. AYAM PERCIK = ARE - ARM - PERT - CHECK

7. KUIH KODOK = COW - EIGHT COW - DOG

8. SIPUT SEDUT = SHIP - OUT SAD - OUT

9. PULUT KUNING = PULL - OUT CORN - INK

10. KUIH KARIPAP = COW - EIGHT CARRY - PUB

11. LEMPENG PISANG = LAMP - PINK PEACE - LUNG

12. PEKASAM = PEAK - A - SOME

13. GULAI KAMBING = GOALLY - COME - IN

14. SIRAP = SAY - RUBB

15. GULAI LEMAK = GOAL - LIE LAMP - MARK

16. CILI PADI = CHILD - LY - PADDY

So cow rank are the nak thumb bah are pear-are pear ke? Hahaha....leh baca tak nih :P

Wednesday, March 25, 2009

Apa korang rasa???

Salam kawan2...hari ni cuaca ok kalau nak dibandingkan semalam yang dari awal pagi hingga petang hujan...untung orang yang bercuti semalam hehehe...(untuk Kak Linda)

Ok lah...sebenarnya tiada apa yang nak diceritakan sangat...cuma aku nak luahkan sikit perasaan aku nih...yer memang kita tak elok mengata-ngata orang..menceritakan keburukan orang..malah memang aku tak suka kepo2 pon hal orang..kalo tau pon dah wat dek ajer..aku pon ada masalah sendiri so tak yah nak sibuk2 amik tau problem orang...Lagi satu aku ni pon manusia biasa...bukanlah baik sangat...kan...

OK memang bila kita dah bekerja...ada tugasan so kita kena buatkan...ok may be aku bukanlah pekerja yang baik dan mulia sangat..tengah time keje pon aku leh update blog surf2 internet...tapi yang penting kerja aku siap dan TAK SUSAHKAN ORANG...TAPIIIII

APA KORANG RASA....

bila rakan sekerja korang yang sama jawatan, dapat gaji yang sama....TAPIIII kerja yang dibuat tak sama! Serius aku tak dengki malah tak lah hati busuk memang dah rezeki kita kerja kat sini...TAPIII aku macam tak tahan lah...kalau setakat hari2 orang tu datang kerja tapi tak buat kerja...TAPII dia ngaku dia buat keje...Serius orang yang bersabar pon tak leh tahan dah...Hari2 tidooo......tidoo.....tidoooooooo......siap berdungkurrrrrr-dengkurrrr.....boss lalu depan dia tidooooooooo......aku call line dia...dia bangun jap...pas tu tidoooooooooooooo.......dengkooorrrrrr-dengkorrrrrrrrrr......tu yang aku macam tak tahan lah...lantak ko lah aku masuk blog aku kan....AKU TAK TAHAN DENGAR DENGKURAN DIAAA!!!! Tolonglah aku tak dengki kau tido weh...tido lah sepuas2 kau nak....tapi ni time keje la wehhhhhhhh......Saperlah aku nak pertikaikan kerja kau kan...memang tu hak ko lah....aku pon bukanlah keje bagus sangat...tapi serius hari ni aku macam tak tahan lah tengok dia dah terbaring tersandar and berdengkur mengeluarkan bunyi2 yang SANGAT irritating pada aku....dah lah hari2 aku ngadap kooo...dan hari ni aku masuk dalam blog sebab aku GERAMM!!! Nak tidoo balik laaaaaaaaaaaa.......Lu pikirlah sendiriiiiiiii.....Assalamualaikum...


APA KORANG RASA HAA?????

Monday, March 23, 2009

Happy Anniversary Ibu & Walid

Sabtu lepas, masa ada program office...waktu luch tu aku kuar jap. Suami aku datang amek aku kat dewan dan kami keluar untuk meraikan Anniversary Ibu and Walid. Aku dah bagitau ngan officer and kawan2 aku karang aku kuar jap. Lagipon bos baru ni baik kalo bos lama setiap saat dia akan cek staff dia kat mana dan buat apa..siap call2 lagi huhuhu...Inilah kek yang dibeli untuk meraikan ulangtahun perkahwinan Ibu and Walid. Anniversary aku 18 Mac...Ibu and Walid plak 20 Mac...hehehe

So lunch tu kami makan di Sate Hj Samuri...lama tak makan sate..tapi aku makan sket jer sebab sebelum tu kat dewan aku dah makan sket..bila suami aku call kata kuar lunch Ibu and Walid dah sampai sini..terus aku stop tak habiskan makan..hehehe..lepas makan Kak Ngah hantar aku balik ke UKM..Dina and Tiqah balik ke Shah Alam...Walid, Ibu and Huda balik ke Pahang..tapi before tu maybe ada singgah mana2 la kot...

Buat Ibu and Walid yang disayangi..Happy Anniversary...Moga gembira dan bahagia selalu... Amin :)



Habis sudah...

Yeayyy abis dah program opis aku...untuk aktiviti yang besar macam ni lah...yang kecik2 tetap ada...ingat nak amek cuti...tapi dalam waktu terdekat ni ada lagi 2 career talk...agaknya lepas bulan 4 la kot baru aku dapat nak bercuti huhuhu...Program hari tu berjalan dengan lancar...so bila dah kat dewan kami tak de buat apa sangat..just pastikan semua ok seperti yang dirancang..pelajar2 urusetia pon sedia membantu urusan2 macam pendaftaran ke...selebihnya tak ada apa sangatlah..sebab yang betul2 sibuk masa before program nak pastikan dan banyak follow up itu ini...


Barisan kakitangan yang bertungkus lumus untuk program ini...

Kak Linda, Me, Kak Su and En Haiqal...kerja weekend pon kena hepi-hepi kan diri..kalo tak busannnn..dah la 2 hari..

Nasib En Haiqal bawa laptop and ada wi fi dekat DG tu...so amek2 gambar kat laptop En. Haiqal...Kak Linda siap berlintas langsung update blognyer kat DG..Blog dia harus di update tepat pada masa kerana banyak peminat dan kena sentiasa hot, terkini dan sensasi...waahh macam tag line Tv la plak...huhuhu. Yer lah dengar jer penceramah tu cakap busan jugak..tak tau lah yang sesi ni speaker banyak tak berapa best la...hehehe...Tapi Alhamdulillah dah lepas dah pon...

Terima kasih pada adik2 dari unit kerjaya dan fakulti2 yang sudi menolong kami..korang memang sangat baik dan rajin :)

Thursday, March 19, 2009

Dinner semalam :P

Salam...Terima kasih buat kawan2 yang wish hepi enibeseri padaku semalam...tiba2 termalu over ke masuk blog huhuhu...(ngengada nak malu2 kan? hihi) ada beberapa orang tanya jugak aku dapat present apa dari suami.Untuk pengetahuan korang kami tak ada bagi2 hadiah pon..cuma aku masaklah something yang agak spesel..sebenarnya spesel sebab jarang masak macam tu huhu tak adalah spesel sangat pon...so aku nak citer apa dinner kami semalam yer..

Semalam balik keje je terus aku singgah kedai ni..dekat jer ngan umah aku..niat di hati nak wat chicken chop and steak untuk suami aku :) Untuk orang yang tak pandai masak western macam aku nih..sangat sesuai beli di kedai ni sebab dah ada daging yang siap di marinade, ayam pon memang dia da siap2 breadcrumbs bagai..macam2 daginglah ada kat kedai ni..daging arnab pon ada..korang penah makan ke?

Pasal harga aku tak reti nak komen sangat..maybe sikit mahal lah..harga ikut size and berat daging yang kita beli tu..tapi kira ok lah sebab katakan nak wat chicken chop nak kena beli ayam, telur, tepong ngan breadcrumbs tu dah berapa kan...ni dah siap2 potong tinggal nak goreng jer...so senang pada orang2 yang macam aku tak terer masak ni hehehe

Ni lah ayam yang memang untuk chicken chop...besar adalah sebesar tapak tangan..kedai pon bersih memang orang melayu punya..ni aku citer jer pasal kedai ni..aku tak ada share pon kat kedai tu huhuhu...So balik umah aku tinggal goreng kentang, goreng ayam ni, masak kuah dan buat coleslaw jer...So inilah yang kami makan semalam :)

air laici...

Steak untuk hubby...

Chicken chop untuk aku...ayam ni boleh dikongsi 2 orang makan...aku share ngan hubby...tapi kalo orang tak kuat makan share 3 orang pon bole kot hehehe...

Makan sama2 ngan Mak and adik2 aku...ayam tu goreng 3 keping jer cukup untuk kami ber5...family aku tak suka makan daging...Sekali sekala masak macam ni ok la kot tapi kalo selalu rasa macam tak sesuai sebab agak costly and banyak goreng2 tidak elok yer :)

Wednesday, March 18, 2009

Untuk En. Omar...Happy 3rd Anniversary :)


Alhamdulillah...hari ini 18 Mac 2009..genaplah 3 tahun usia perkahwinan aku dan suami...masih terlalu muda usia perkahwinan ini dan perjalanan masih panjang..Buat suamiku, seperti biasa tiada present istimewa, madah, puisi, kata-kata cinta mahupon teka-teki hehehe...cuma apa yang dapat dikongsi disini saya tahu masih banyak kekurangan dan hasrat yang ingin dicapai bersama. Papepon saya berdoa agar hubungan kita terus berkekalan hingga ke akhir hayat dan hidup kita sentiasa diberkati dan dirahmati dengan keredhaan-Nya. Saya bersyukur dipertemukan dengan awak. Moga hari-hari yang akan datang kita dapat tempuhi bersama dengan kekuatan dan kasih sayang kita bertambah dan lagi dan lagi hehehe..walaupon yang ketara hanya berat badan kita ajer yang semakin bertambah hahaha...Kalau saya dipanjangkan umur dan masih aktif berblog..bolehlah saya wat entry anniversary kita yang ke setiap tahun hingga tua nanti. Ok lah lebih2 tu nanti balik saya cakap kat umah ajer. Harap balik awal saya masak macam biasa hari ni hehehe..Happy Anniversary yang.. :)

Tuesday, March 17, 2009

Award from Adik Yuyee Cap Limau

1st of all..Mekacih buat Adik Yuyee Cap Limau yang sudi memberi award ini padaku..Actually Adik Yuyee ni adalah protege Kak Shibam..kitaorang selalu berbalas komen di blog Kak Shibam yang femes..agaknya sebab dah selalu komen bersama2 kami pon menjadi followers di blog masing2...tak pernah jumpa lagi budak ni..tapi tengok dari gambar kecik comei jer orangnyer hehehe...ok thank you yer Adik Yuyee...Belilah minyak Yuyee cap limau..(akak buat promo untuk ko sket hihihi)


The RuLes

* Place the award logo in your blog

* Nominate 10 other blog which show "Attitude and Gratitude"

* Link to the nominees on your blog post

* Comment on their blog that u have nominated them

* Share the love and link to the person who nominated you

Banyak lak arahannyer ye..hihihi...ok so aku nak bagi award ni pada :-
1. Kak Ngah
2. Nurul (along)
3. N Pochue
4. Kak Sue
5. Zeera
6. Kak Ima
7. Roha
8. Noha
9. Ita
10. Jaja

Huh..cukup jugak 10 hehehe...ok korang sudi2 lah amek award ni ok... :)

Monday, March 16, 2009

Hari untuk Diana dan Danial

Malam ni macam terajin nak update blog. Now kat opis quite bz jugak sbb weekend ni ada program opis dan minggu ni dan minggu depan aku arrangekan interview dan career talk student. So aku nak citer aktiviti aku last weekend...sepatutnya minggu lepas aku ajak suami aku balik ke Pahang..tapi dia plak ada program sendiri hari Sabtu lepas..so maybe hujung bulanlah baru dapat balik..bila aku bgtau Mummy aku tak jadi balik Pahang..Mummy suruh aku bawa adik and akak ke Mines Wonderland lagipon da cuti sekolahkan...adik2 aku ni sibuk nak main salji...ye la jeles dengan Pochue dia tu...So lepas Zohor hari Ahad tu..aku ngan suami aku pon bawaklah budak2 ni...dngan semangatnya Danial dan Diana bersiap..Mummy tak ikut sebab dia tak larat kalo jalan lama2 nih..Mummy bagi duit sket kot adik nak pape nanti..dia tau kalo Angah dia ni macam tak layan je nanti hehehe....
Sampai je kat Mines Wonderland..cari2lah tempat salji tu..pastu bila tanya staff dia bagitau yang rumah salji tu dah tak ada..yang ada cuma Animal Wonderland ngan pertunjukan air macam tu la...serius aku tak tau..suami aku lah ni da cakap kita survey dulu ke..tapi dengan yakinnya dia kata pergi je terus...Dulu2 masa darjah 6 aku ada pergi tau rombongan sekolah..pastu masa form 1 kot ngan family aku...huhuhu...cian adik n akak...kecewa jer. Aku cakap umah salji tu rosak la dik da tutup...nak bawak tengok animal tu macam malas sebab panas masa tu..so kitaorang jalan2 je kat Mines Shopping Centre tu...

Ajak adik n akak tengok ikan...giler besar ikan2 kat situ...selama ni kalo gi Mines aku tengok wayang je terus balik...tak der lah nak jalan2 ke tengok2 ikan ni...orang lain lak bagi ikan tu makan roti..so kitorang kira sibuk tengok je la :)

Memandangkan umah salji dah tak ada..maka permintaan mereka kedua ni dapat ditunaikan..kitorang gi tengok wayang citer Dragonball...aku pon tak tau weh ada citer nih hehehe...memandangkan tiket dapat petang punyer so macam tak tau jer nak wat apa...

So bila jalan2 tu..kitorang cari la kot ada tempat main game ke kan...pastu ada karaoke la kat situ kitorang pon tak tau hehehe...so untuk habiskan masa sejam tu kitaorang pon bawak adik n akak karaoke...ni 1st time adik2 aku berkaraoke...hehehe...see adik bingit sebab kuat sangat...

Adik n Akak nyanyi 5 lagu ok...mula2 malu tak reti..tapi setelah tengok aku n abang ipar dah menyanyi..waah budak2 ni pon naik seronok siap joget2...tapi bila nyanyi serius giler muka hahaha...diaorang nyanyi lagu Profesor Klon, My Heart, Berdua lebih baik (2 kali) dan Aspalela...lagu yang begitu cemerlang dinyanyikan ialah berdua lebih baik dan aspalela hehehe...Diaorang ni memang macam agak tau la jugak lagu myheart dan berdua lebih baik tu sebab aku selalu mainkan dalam kereta..dulu ringtone aku lagu tu dan dalam hp mummy ada lagu tu...macam kelakar je tengok adik n akak nyanyi hehehe

Lepas dan berkaraoke..kitorang tengok wayang..pastu sebelum balik adik n akak naik ni..then kami pon balik. Before balik ajak diaorang makan kat Yankees Hut Bangi..pastu terus balik umah. Sampai jer umah masing2 cerita kat Mummy apa diaorang da buat..happy jer adik n akak...hehehe...ok lah dik nanti bila ada duit sket Ngah bawak jalan2 lagi ok..dah lama betul tak bawak diaorang ni bejalan2 macam ni. Kalo bukan aku yang bawak saperlah lagi.. Selalu takat ke Tesco and Giant jer huhuhu....

Tuah orang bijak

Now antara isu yang orang dok citer ialah tentang seorang pelajar bernama Nur Madihah yang dapat 19 1A dan satu 2A dalam peperiksaan SPM baru-baru ni. Ni aku amek dari kosmo online...wartawan ni macam aku kenal la. Tomok kah itu? bila baca blog dia..confirm Tomok hehe...


Apa yang lebih menarik tentang gadis ni sebab dia orang susah..ayahnye nelayan dan emak dia bekerja sebagai tukang sapu..Oleh kerana kejayaan cemerlang dia..dia ditawarkan pinjaman penuh Mara yang dianggarkan bernilai RM70 ribu untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat A Level di London. Pas tu dapat lagi offer dari Bank Negara Malaysia dan Petronas . Kerajaan negeri pon nak bagi rumah...bertuahnyaa jadi orang bijak..
Walaupon dia dibesarkan dengan serba kekurangan..tapi aku kagum giler dengan semangat budak nih...bila tengok life dia aku rasa insaf dan terasa macam sangat bertuah di usia muda dia dah boleh buat parents dia rasa bangga and dia dah ada something untuk dibanggakan...Aku harap budak ni berjaya dalam hidup...Dan aku? masih tak ada apa untuk buat Mak aku or saper2 bangga ngan aku...iskh...

Salam Maulidur Rasul

Salam...Hari Jumaat lepas 13/3/09 di tempat keje aku ada Majlis Sambutan Maulidur Rasul. So ini kali kedua aku menyertai aktiviti macam ni. Selalunya kami akan berarak beramai2 sejauh 5km sekitar kawasan kampus tapi oleh kerana Jumaat lepas hujan turun dengan lebatnya pada waktu pagi maka kami semua berkumpul dan segala aktiviti hanya di dalam dewan sahaja. Masing-masing dah bersemangat nak berarak sambil berselawat tapi tak dapat hehehe...ye la patutnya kami bertanding ikut jabatan masing2...So hari tu aktiviti macam biasa ada bacaan selawat, bacaan al-quran, persembahan nasyid dan forum. Makan pon macam biasa bungkus2 ajer hehehe...Alhamdulillah walaupon cuaca tak baik tapi program dapat dilaksanakan juga :)Petangnya pula aku ke FST ada career talk...So Jumaat tu memang aku tak masuk opis satu hari. So heres the picture :)


Masing-masing dah cantik dengan pakaian ikut jabatan masing2...kalo berarak lagi best ni dan meriah walaupon nanti aku "pancit" huhuhu....

Kitaorang dok kat atas jer sebab kerusi bawah sumer da penuh...

Makan time...ala2 macam hari sukan sekolah sorang sebungkus makanan dan air hehehe

Wajah-wajah puteri Canseleri..cewahh huhuhu..ok kawan2 nanti tahun depan harap dapat join sama2 lagi ye... :)

Thursday, March 12, 2009

Free Kentucky Fried Chicken

Sorry kawan2 bukan nak citer ada promo KFC Free hehehe...tadi lunch kan aku kelaparan sebab biskut da abis...pesan ngan Kak Su beli cucuk2 tapi bila balik opis En Haiqal dah belanja kami KFC...hehehe inilah dikatakan rezeki....

Inilah yang aku citer2 tu...misteri sungguh biskut boleh hilang...kita kena adakan siasatan...dah macam cerita penyiasatan siri Salma atau Enid Blyton zaman kanak2 dolu2 huhuhu...

Yer...kehilangan biskut2 di pantry kami menjadi isu hangat hari ini...detektif Linda, Zeera dan Su sedang berbincang misi untuk menyiasat...hehehe

En Haiqal dia beli KFC untuk aku , Kak Su ngan dia jer...so haruslah Kak Linda tidak berpuas hati kenapa dia tak dapat hihihi sebab dia lunch kuar amek anak so ingat dah makan...hehehe

Kesian dia...oklah aku bagi seketul kat Kak Linda...

See dah happy dah huhuhu...

Ok thank you En. Haiqal sebab belanja saya...lepas ni kalo biskut hup seng dah habis ngadu kat En. Haiqal jer la hahaha....Alhamdulillah dapat makan KFC :)


MANA BISKUT HUP SENG KU???

Hahaha...waahh sekarang kalo nak luahkan perasaan jer kat blog huhuhu...sesuai ke??..aku pon nak luahkan la hehehe....Ok now tengah lunch time..kalo korang ingat entri yang ni ...so hari ni aku ala2 malas nak kuar sebab tadi da gi dating ngan officer aku pergi ke FST tengok tempat nak buat career talk besok...oleh kerana tiada parking di fakulti...maka dia park di Kolej Cik Najwa (KIY)...cuaca dah lah panas...Hahaha kesian aku..termengah2 lah juga turun dan naik bukit...Hi5 Emoticon


So macam biasa bila dah tak tau nak makan apa..mestilah pergi ke pantry buat lah air Milo ke...dan tadi bila aku buka tin biskut Hup Seng kesayangan...Aikkk...mana biskutku???dah abissss....uwaaaa....nak turun kat cafe macam tak best jer...last2 call Kak Su minta tolong beli cucuk2 kat Warta sebab dia dah kuar ngan En. Haiqal...diaorang ajak aku belagak tak nak ikut...padan muka huhuhu...

Kat opis aku yang jaga makan2 dan opis ni haruslah Kak Linda yang baik dan jelita...So Akak stok kita mana?? Mana Biskut kesayangan Hup Seng itu??Hehehe bukan nak marah Akak tau...saya tau akak menjaga opis dan pantry dengan sangat baik dan cemerlang gemilang terbilang....Oleh itu dengan luahan di blog ini...sudilah kiranya menyuruh Ijal beli nanti kerana Biskut Hup Seng tidak dapat dipisahkan denganku huhuhu....Hi5 Emoticon

p/s: semalam biskut tu penuh 1 tin :)

Wednesday, March 11, 2009

Meet with Harris Naufal

Masih lagi cerita yang dah lepas...Hari Isnin lepaskan kita bercuti sempena Maulidur Rasul..Hari tu memang kami tak keluar cuma berehat di rumah sebab baru balik dari PD malam sebelumnya...So dalam kol 10am kot Along aku datang ngan hubby and babynyer Harris Naufal...Diaorang baru balik dari Cameron Highlands so singgah di rumah Kajang...so haruslah snap picture Harris...Jom kita tengok :)

Hi....My name is Harris Naufal...

Harris tengah main Uncle Danial's game...Jangan kaco tau...

Well...dont jeles-jeles of my cheek okay...I know i'm cute... :P

Ok heres one more...thank you sebab kata saya comel hehehe...

Harris dengan Uncle Omar...nak kena panggil Uncle Omar ke? Ayah Omar Darwisy anak Kak Ngah dah panggil...

Harris with Mummy Ngah...pipi Harris comel kalo tembam...Mummy Ngah pipi tombam yang tak comel hahaha... :P

Harris ngan Tok Mummy...aaa nak nangis dah...

Okay back to Mummy yer...See tangan Mummy Harris lagi kecik huhuhu...ok jumpa lagi :)