Friday, March 27, 2009

Mari Makan DIM SUM

Tadi waktu lunch aku join budak2 ni makan kat Hotel Equatorial Bangi..Idea seperti biasa dari Kak Linda yang teringin makan Dim Sum..we all follow jer hehehe...

Ni kat entrance tempat makan tu Golden Phoenix...Ni 2nd time aku makan dim sum kat sini..last year ada sekali ex-boss aku belanja...itulah pertama kali dalam hidup aku merasa makan dim sum...pastu macam terpikir hmm ntah bila dapat makan lagi...ye lah sebab mahal la...pada aku la...kalo pada orng senang anytime la kot kan...

Sedapnyer dim sum ni wehh...tapi yang lagi syok sebab kebanyakannya udang..Kawan2 aku dah riso..Alaa Ida sumer ada udang ko tak leh makan...dengan selambanya aku cakap...aku dah makan laaa korang tak yah riso2...huhuhu...sebab aku ni alah seafood..tapi kalo tolak makan dim sum ni rugi beso la...bila lagi nak makan dim sum ni..dah lah free huhuhu...kalo nak gi makan sendiri mau pikir berkali-kali hehehe...Air oren tu jer rm12 lebih ok...per head rm55+ kot...pada aku dah mewah la kalo sekali makan harga macam ni...


Muka kami yang dah kenyang...aku suka ngan kakak2 nih sebab diorang sumer sempoi and best..x der nak control2...kalo pompuan2 lain asyik riso pasal berat badan..kitorang pon riso jugak tapi kalo dah kuar macam ni riso tu ntah ke mana hehehe...we all happy jer :)

Last pose...ala2 korporat la kunun huhuhu...Alhamdulillah kenyang kami semua dan sangat puas hati dengan makanan dan servis yang diberikan...nanti ada rezeki lebih lagi kita makan lagi ye kawan2...Makan kena sama-sama..nak diet kena sorang2 bak kata Cik Najwa huhuhu

Petangnye pulak aku ada career talk kat FPI..dah lah start kol 5pm sampai 7pm..aduu macam berat jer nak gi sebab da kenyangkan ..memang aku berat pon la kan hehehe...tapi nasib baik bila sampai nampak sumer ok hati tak berat dah hehehe...thank you Cik Najwa sebab sudi datang tak lah aku busan keseorangan...OK lah nak kemas baju..esok aku balik Pahang..korang jangan lupa padam lampu kol 8.30pm esok ok untuk tanda sokongan earth hour...aku kat pahang tak tau la time tu kat ner..plannyer nak dinner ramai2 esok kat luar hehehe makan lagi...ok la papai :)



5 comments:

ct_saggie said...

td yam baca kat blog kak linda cite pasal ni...
hahhaha
lain kali
ajak la yam sekali

yuyee cap limau said...

kak sedapnyer..jomla kak kite together2..tp mhl kan dim sum nie..rase die cne kak?

weeda said...

Yam - yer citer yang sama sebab pegi sama2 hehehe..

Yuyee - rasa dia macam dim sum hahaha...jom la kalo nak makan..yuyee belanja hihihi

yuyee cap limau said...

blh kak tggu kite keje dulu..hehe..harus kite pkse kak shibam blnje nie..sedap nmpak tu

weeda said...

Yuyee cakap ngan dia nanti ek..hahaha...akak follow jer nnt :P