Wednesday, May 18, 2011

Berbadan Dua...39 weeks

Rasa2nya...tak ada lagi gambar saya masa pregnant ni kan...orang lain tunjuk perut tiap bulan leh nampak perkembangan perut tu...Tapi oleh kerana saya ni memang dah badan besar, masuk 8 bulan pon ada orang tak perasan lagi...dah hujung2 nak masuk 9 bulan baru ketara nampak perut saya ni..barulah orang sedar saya tengah hamil...bukan gemuk saje je hehehe :P

Saya rasa blog kurang aktif sbb saya tak amek gambar dah....kamera x ada, gambar hp pon x cantik..maklumlah hp murah je huhuhu...kalo tak mesti saya dah amek gambar banyak2 untuk kenangan saya...ok ni ada sket gambar masa saya hamil 35@36 minggu..x ingat lak..

Memegang perut si dia yang berbadan dua....ehhhhh...silap...silap....hahaha....cian suami saya masa ni muka dan badan berparut2 sebab baru baik kena demam campak...oh ya, sejak pregnant ni orang lebih ramai tegur perut suami saya dari perut saya huhuhu :P
Haa ni barulah betul...si Dia memegang perut saya...berat saya memang naik la sejak ngandung ni...tapi tak sampai 100kg lagi kira ok la pada saya hehehe...masa ni kaki saya memang bengkak giler dah sampailah sekarang...nak masuk seliper pon x muat dah rasanye huhuhu...

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ni tak ada masalah pape sangat...cuma masuk akhir2 bulan ni BP saya tinggi maybe sebab risaukan kesihatan mak saya, kurang rehat dan kerja2 di pejabat...Terima kasih Ya Allah Kau izinkan juga aku rasa saat2 hamil ini...semoga anak ini selamat dilahirkan dan memberi rahmat dan kebahagian dalam rumahtanggaku..

Ketika entry ini ditulis kandungan saya dah masuk 39 minggu, tunggu hari je kata orang..due date saya 21 mei ni...Saya amek cuti 2 minggu awal...sejak dari minggu lepas saya kena check tekanan darah selang sehari sebab takut kena darah tinggi...minggu ni pula, saya kena check kat hospital selang sehari pulak...Elok jugalah saya ambil cuti awal, boleh berehat sket...dengan mak saya yang baru balik dari operate...nak uruskan hal2 rumah...

Sekarang ni, bila jumpa orang, ramai tanya bila baby nak kuar ni...eh,tak kuar2 lagi ke? huhuhu...Tak apa la...biarlah saya nikmati saat2 kehamilan ni...Nanti sampai masanya keluarlah baby saya ni insyaAllah...setakat ni masih tak ada tanda2 lagi..

Ikutkan semakin dekat due date ni, saya rasa happy dan makin tak sabar tapi dalam masa yang sama ada rasa takut, berdebar dengan sakit bersalin yang akan dilalui dan takut kalau ada komplikasi masa proses bersalin nanti...Semoga Allah permudahkan segalanya...

Doa2kan saya dan baby selamat ye :)

Tuesday, May 17, 2011

pergi Glory beach Resort, Port Dickson

Ni nak citer percutian mengejut kami hehehe...Sebelum mak saya kena masuk ward untuk operation, kami adik beradik pakat bawak jejalan..Mummy saya kata nak gi laut...so kami ke Port Dickson je la..Survey2 last gi kat Glory Beach Resort je..adalah dapat diskaun sket sbb govt staf hehehe...

Mummy saya ni kalo bejalan tempat dekat2 je..Port Dickson pon dah jauh pada dia huhuhu...saya kata kalo nak dekat, mana la ada laut kat Kajang ni kan hehehe...

Peneman setia Mummy saya...Chik Nong...mekasih Chik sebab selalu temankan Mummy...ini je la sorang2nye kakak Mummy saya...

Yang paling seronok tentulah adik saya 2 orang ni dan anak buah saya Harris...Kami gi jap je 2 hari 1 malam...

Kami adik beradik...percutian kali ni harapan kami dapatlah tenangkan sikit perasaan Mummy...Minggu depannya mak saya terus kena masuk ward selama 2 minggu mcm yang saya citer kat entry sebelum ni...

Birthday Mummy...

Elo...elo...elo my blog...last update bulan Mac..now da masuk bulan Mei..memang macam2 la jadi kan...

Hmmm...27 April 2011 yg lepas adalah birthday Mummy saya yang ke 59 tahun...Dalam debaran nak sambut orang baru ni, kami dikejutkan dengan berita tak best...Mummy saya disahkan ada kanser payu dara, stage 2...

Family history x ada lagi yg kena penyakit ni...tapi ntah la...memang rasa terkejut dan sedih bila tau...Bila tau mak saya kena wat operation, macam2 dah saya fikir...apalah nasib mak saya...kesian betul saya rasa..tapi itulah dugaan Tuhan kita tak tau kan..

Alhamdulillah mak saya dah selamat operate...tapi banyak lagi yang perlu dibuat lepas ni...Lepas operate tu, dekat 2 minggu jugak la mak saya warded...

Terima kasih pada semua yang sudi datang melawat mak saya di hospital..dan terima kasih juga untuk semua ucapan selamat dan doa...ini makcik dan sepupu saya yang datang dari Singapura secara mengejut...

Kami adik beradik masa birthday Mummy...Along saya tak de sbb tak sempat datang...waktu melawat terhad..

Semoga Mummy saya diberi kekuatan dan semangat yang kuat...tiada apa yang lebih menyenangkan hati seorang anak bila melihat ibu bapanya sihat dan bahagia di hari tua mereka...

Semoga Allah panjangkan umur Mummy dan ibu bapa mertua saya...Semoga mereka diberi kesihatan yang baik dan sentiasa dalam lindunganNya...Amin...