Thursday, April 30, 2009

Bye bye Zeera and Kak Ima...

Pheewww..hari ni mmg sesi mengambil gambar jer...hehehe...Tengahari tadi kitorang buat majlis farewell Zeera sekaligus meraikan rakan2 yg birthday bulan Mac dan April iaitu En.Lee, Sukri dan Fad PHUM (x datang)...Ok gambar jejaka di atas adalah En. Lee dan Sukri..sila hantar undian saper paling comel hehehe....

Ini ada sedikit gambar dari antara gambar yg banyak diambil hehehe...beginilah suasana masa makan2 tadi...Menu sepatutnya nasi beriani...tapi cater tu silap hantar, nasi putih..tapi lauknya lauk nasi beriani...nak wat camana...makan ajer la hehehe...majlis ni dihadiri 3 opis macam biasa..


Lepas makan kami ada sesi begambar...yg ini akan aku buat satu entry sbb terlalu banyak gambarnya...Lepas lunch tu Kak Ima pon datang ke opis aku untuk berjumpa dengan kawan2 yang kat sini..dia ni secretary di PHA...dia pon dah benti nak keje di JPM start next week...Zeera lak keje kat MQA nanti...Zeera bawak cupcake untuk kitorang...sorang satu dapat cupcake tu..1st time aku makan cupcake ada muka orang..x sampai hati nak makan muka Zeera hehehe...Oklah so kepada Zeera dan Kak Ima..Selamat bertugas di tempat baru...Moga hubungan ini tidak terputus setakat ini..Nice to know both of you...Moga berjumpa lagi :)

Selamat Hari Pekerja..esok cuti..yuhuuu

Rumah merah hehehe

Salam readers...Hari ini bebudak opis aku dah plan sumer pakai baju merah masa projek NCC kami yg lepas..Idea mcm biasa dari Kak Linda yg best tu..Jarang aku pakai baju nih sbb kurang gemar baju bewarna merah terang..pagi2 bila salam Mak aku b4 gi kerja..dia tanya "Ada apa2 ke kat opis hari ni, pakai baju merah2 ni?".. mcm tau2 jer mak aku kan hehehe...So hari ni kitorang pakai baju ni sama2 sajer sebab nanti ada farewell Zeera yang last day bertugas disini..Lagipon masa projek NCC tu kitorang tak berkesempatan pon nak begambar bagai sbb masing2 dah mcm orang gila wat keje...Aku rasa kalo that time kalo ada blog mau bersarang mcm sarang dinosor..hehehe...

3 gadis pingitan..gadis?hehehe...kami yang bersiap sedia untuk persembahan nasyid nanti..amacam? rasa2 ada gaya tak?hehehe...aku sayang tul la kakak2 nih..buat hidup aku happy jer bila bekerja...

Oh yer..sesi ni hanya untuk mereka2 yang memakai baju ini sahaja yer...tandanya kami ni sehati sejiwa di opis la kunun...orang yang memakai baju bewarna lain..harap maaf..Sila kesali kerana anda tidak ada baju ini...huhuhu...keji...

Saya masih rindu kalau Cik Najwa ada disini..mesti posing dengan muka comelnya..Next week pegawai baru saya akan masuk..harap2 dia ok..dan saya ok ngan dia...hehehe...Ini gambar2 kami tengah control2...terima kasih kpd jurukamera kami En. Shy yg sudi melayan kami hehehe...


Anyway...di kesempatan ini..Kami ingin mengucapkan SELAMAT HARI PEKERJA kepada anda semua (sila baca kuat2 mcm tgh jerit nak wish hari raya ramai2 ok hehehe)..dengan tema untuk tahun ini...APA YANG PENTING??? KERJASAMA...Love phi..


Wednesday, April 29, 2009

Makan..makan...dan makan lagi...

Salam kawan2...semalam aku dah buat entry masa kami pergi dinner di Hotel Grand Seasons Sabtu lepas..so hari ni aku nak jadi ala2 Maria Tunku Sabri yg jalan2 cari makan tu huhuhu...Jom Puan2 kita tengok apa menu malam tu (mesti korang dah bayangkan dia ni bila bercakapkan hehehe)...Haaa kalo Puan2 nak tau, malam tu kami dihidangkan dengan Chinese Set Menu...

Ok lah yg 1st menu tu namanya Fortune Four Hot and Cold Dish Combination...yg ni picture x de lak..aku ngan Kak Linda pon lupa nak amek...Hiasannye lawo..tapi aku nak describe makanan tu apa pon aku tak reti la plak...hehehe...One thing nak bgtau, aku ni memang tekak melayu asli.. kot kalo makanan tu mcm pelik2 mmg aku tak reti nak makan dah...

Menu ke 2-Braised Beancurd Soup with Crabmeat...kalo korang tengok sup dalam mangkuk tu.. banyak tu waiter tu tuangkan, banyak tu jugalah aku tinggalkan..tak luak pon sebab aku tak leh nak makan, rasa hujung2 sudu jer.. hehehe...Kawan2 aku suka giler sup ni... sedap katanya...siap tambah 2 mangkuk lagi..Tapi aku rasa sup ni macam gam cair jer hahaha...Aku cakap ngan Cik Najwa, kalo ketam masak ni aku tak makan, kalo letak yg goreng ker masak lomak or sambal den makan la hehehe..masa ni wife boss tanya, aku tak makan ketam ke? aku jawab saya allergic seafood..tapi kalo ketam goreng saya makan...dia gelak hehehe...

Ok lah oleh kerana menu pertama dan ke 2 tidak menepati tekak aku, bila sampai menu ke 3...Waahh menarik giler nih..maklumlah pencinta ayam...hehehe...Roasted Chicken with Chef's Choice...Ok yang ini tak der komen..sangat sedap okay! haa ni bukan sepinggan tu aku makan yer..ayam tu dikerat2...

Hidangan ke 4- Deep Fried Seabass Fish with Thai Sauce ~ Ok yang ini pon sedap...tapi tak leh lawan ayam yg tadi tu hehehe...Ikan sekor ni pon dikerat2 dan dibahagi sesama kami...

Menu ke 5 - Mushroom with Beancurd Skin & Broccolli ~ Oleh kerana aku bukan pencinta sayur..makanya aku hanya makan broccolli tu 2 ketul jer..makan pon serba salah sebab waiter tu dah letak dalam pinggan..so aku tak abis...

Menu ke 6 - Fried Rice with Salted Fish and Anchovies ~ Okay...masa ni perut dah terasa kenyang..so semangkuk nasi tu aku tak leh habiskan...Haaii...kalolah hari2 aku makan nasi semangkuk kecik ni pon tak leh habis kan bagus hehehe....


Menu ke 7- Crispy Pancake with Pandan Paste ~ Yang ini tak larat nak makan dah...amek 1..gigit sikit je..tapi rasa tak leh masuk dah...so x makan...


Menu ke 8- Chilled Sea Coconut with Longan ~ Dessert yg sangat sedap..sejuk je bila minum...tapi manis sangat, terpaksa ditambah air masak...yang ni saya adalah sangat suka okay! 2 thumbs up..


Apaaa 8 menu jer? naper tak bagi lagi 2 cukupkan 10 teros? hahaha...Ini pon dah full okay...Alhamdulillah kenyang dan sangat best..Ok lah next time kalo makan2 aku terajin kita wat komen2 makan lagi ek...macam kelakar pon ada aku rasa huhuhu...Oklah selamat menjamu mata..bukan menjamu selera sebab yg menjamu selera tu kami2 hari tu hihihi.....papai :)

Tuesday, April 28, 2009

Dinner @ Hotel Grand Seasons

Baru2 nih kan ada minggu Setiausaha..so opis aku ada beli 1 meja untuk dinner di Hotel Grand Seasons KL 25 Aprl lepas..Kak Su, setiausaha opis kitorang memang ada seminar kat situ selama 3 hari...yang kitorang datang tu untuk Majlis Makan Malam dan perasmian Seminar tu lah..So Sabtu tu gerak ke sana menaiki keter aku tapi dipandu oleh En. Haiqal..kami pergi bertiga aku, En. Haiqal dan Kak Linda...bertolak dalam 6 pm lebih. Sampai je tumpang bilik Kak Su ngan solat Maghrib kat bilik dia..then baru turun ke ballroom...Yang agak tak puas hati meja kitorang hujung sekali ok huhuhu...tapi row depan...kira ok lagi la..So meja tu kitorang dok bertujuh jer..Cik Najwa pon join meja kitorang tak join jabatan dia hehehe...Big boss ngan wife pon datang...Boss sangat suka tepuk tangan kuat2 okay..Best lah boss baru nih hehehe...

Inilah kitorang kat dinner tu...See kitorang nyer S.U...Kak Su happy jer sekarang..muka sentiasa senyum dan berseri jer...bahagia dapat Boss sekarang hehehe...kalo dulu berkerut jer dahi tu..kesian dia...

Aktiviti malam tu macam biasalah ada ucapan2, pastu ada persembahan, jamuan makan dan ada artis jemputan Abang SY..Salleh Yakob huhuhu...sangat lawak la dia tuh...Lepas abis sumer kitorang pon balik...Overall memang enjoy dan aku happy. Walaupon aku bukanlah secretary, tapi Alhamdulillah dapat peluang begini pergi dan meraikan bersama kawan2 yg dikasihi..TQ Boss sbb beri peluang kami semua pergi malam tu :)

Friendship Award


Rule :
1) Put this badge in your awesome blog
2) Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly
3) Make sure you put the recipients name here, along with their links
4) Let them know about this

1st of all, mekacih banyak2 buat En. Haiqal yang sudi bagi award ni kat aku...Oleh kerana tag ni rule dia leh bagi 10 org jer...so aku bagi 10 jer la..yang lain2 tak terima tu bukan kita tak kawan ok...kita kawan awak....Jangan tak kawan2 ok...huhuhu macam budak kecik sikit2 x nak kawan huhuhu....

1. Cik Najwa - Ni confirm mmg tak amek punya..x per aku sajer je..kot dia dah terbuka hati nak update blogkan...hehehehe
2. Kak Sue
3. Zeera
4. Noha
5. Fad PHUM
6. Nurul PHUM
7. Rohaya Adam ~ sila update blog
8. Nurshida ~ sebagai idea utk ko update blog ko tu huhuhu
9. Wana ~ Ko tak amek mmg laa...hari tu aku tak bagi dia majuk... :P
10. Diari Hatiku 1976 ~ kakak ni kita baru kenal....Kak, sudi2 ambil yer :)

Ok mari2 saper lagi nak bagi award ngan tag? mari..mari...huhuhu..

Birthday Mummyku :)

Salam...Semalam 27/04/09 birthday Mummy...bila aku balik keje semalam, mak aku tengah dok kat buaian sorang2..selalunya makcik aku Chik Nong tu mesti ada petang2 nih datang jumpa mak aku..tapi semalam x der lak..Aku tengok Mak aku tengah makan ais krim 20sen hehehe..sepupu aku wat bisnes sket jual ais krim 20 sen sebab ramai budak2 kat situ bila petang2 main kat padang...So mak aku kekadang dia makan jugak kalo tekak dia terasa nak makan..maklumlah bukan sihat sangat, jarang dia makan sejuk2 nih..So bila nampak Mak aku makan ais krim tu , aku pon join jugak then borak2 ngan Mummy...comel lak tengok mak aku makan ais krim tu hehehe...Aku ajak amek gambar dia x nak...pastu aku kata, ni nak tunjuk Pochue..haaa baru dia nak okay! So Pochue, sila jangan jeles kami makan ais krim 20 sen berdua di atas buaian sambil angin bertiup sepoi2 bahasa..huhuhu...

Sebenarnya mak aku dah abis makan dah pon..tu aku amik untuk pose jap jer hahaha...layan saje anakmu ini wahai Mummy hehehe..korang suka ais krim ni tak? teringat masa kecik2 ni ais krim seposen..aku suka yg asam boy ngan milo hehehe...


So malam semalam, aku ajak Mummy ngan adik2 aku dinner kat Tasik Idaman...korang pernah datang sini tak? tempat dia agak jauh dari rumah aku, kat area Bangi-Sepang dah...tapi sekali sekala leh la datangkan...So semalam kami makan malam bersama2 untuk meraikan birthday Mummy...ada ke mak aku nak order Nasi Goreng Biasa jer...Pastu aku tukarkan Fish n Chips..hehehe...kami makan kongsi2 sebab portion banyak..kat Tasik Idaman ni kalo weekend mmg ramai orang..persekitaran pon ok dan cantik..ada tempat makan kat atas tasik..tapi nak dok situ Mak aku lak tak nak nanti pening katanya sebab tempat tu goyang2 sikit yer la atas airkan...papepon, Selamat Hari Jadi yang ke 57 buat Mummy tersayang..I Love U Mummy :)

Sunday, April 26, 2009

MISHA OMAR dan FAHRIN AHMAD laaa...

Salam kawan2...sila abaikan tajuk entry kali ini kerana aku tak tau nak letak tajuk apa huhuhu...memandangkan aku kebusanan di petang Ahad ni, so aku nak sambung citer kalo korang ingat aku pernah bgtau ada orng belakon kat umah sepupu aku baru2 nih kan...Update lambat sebab aku baru jer dapat gambar2 nih...hari tu aku da citer pasal Fahrin Ahmad kan...kalo da ada hero, mestilah ada heroin dalam drama tu kan...hehehe...So inilah agaknya heroin untuk citer tu....jeng..jeng..jeng...

Yer...Misha Omar pon datang umah tu...tapi scene dia tak banyak kot..dia datang 1 hari jer tu pon petang aku balik keje dia dah tak ada...kecik betul Misha Omar ni rupanya ye..cantik and sweet jer...lebih kurang je ngan Nabila yang form 5 tu...banyak jugak Misha ni berlakon sekarang...tiba2 aku teringat kat anak kawan aku yg berusia 2 tahun lebih..Aina anak Roha, bila nampak gambar Misha Omar kat tv je dia panggil...Hawa...hawa...sebab lagu yg tgh hit sekarang tu..cinta adam dan hawa hehehe...Roha nanti tunjuk Aina blog Aunty Ida nih yer huhuhu...
Ok ini pulak antara gambar2 dengan pelakon2 yang datang untuk shooting kat rumah tu selain Misha Omar...ada Fahrin Ahmad, Khatijah Tan, Normala Omar, Kismah ngan Opie Cecupak..erm..aku x sure sangat la nama diaorang nih...tapi muka mmg selalu kuar tv...maaf kalau tersalah nama..saya bukan wartawan hiburan nak kena hafal nama pelakon hehehe... semua pelakon yg datang adalah baik dan tidak sombong...yang berbaju melayu hitam..tulah sepupu aku Abang Farid, isterinya lak Kak Lin pakai tudung pink tu...Anak diaorang lak namanya Farah Nabilah dan Farah Najwa..mereka2 ni lah tuan umah yg dok shooting tu...

Ini lak ada sket gambar masa on the scene...katanya Fahrin jadi budak ala2 nerd gitu..bagus penyiasat2 aku nih...hehehe...So nanti drama ni tajuk dia Tiada Lagi..yang akan ditayangkan di TV2 dalam hujung bulan Mei..kol 8.30 mlm kot...Sekali lagi maaf kalo tersalah info hehehe...kalo korang tengok2 ada iklan drama ni , nanti kita tengok sama-sama ek...ni kira promosi tak berbayar la..huhuhu :P

Oh yer, sebelum aku terlupa...sebagai tanda penghargaan kepada penyiasat2 aku yang telah menjalankan tugas dengan baik, aku publish gambar mereka kat sini hehehe.....inilah Nabilah dan Najwa yang cantik manis bertindak selaku penyiasat aku hehehe...kira macam informer ngan gambar2 nih sumer dari diaorang la hehehe...Thank you girls...ada jugak bahan nak citer kat blog huhuhu..k lah korang...esok dah kerjaaaa...huhuhu papaiii :)

UPDATE 12/02/2010 :

Kengkawan, buat peminat Fahrin Ahmad dan Misha Omar...saya nak update sket...akhirnye drama ni yang bertajuk "TIADA LAGI" akan ditayangkan malam ini 12/02/2010 jam 10.00 malam dekat TV2! Selamat menonton ok! :)

Wednesday, April 22, 2009

Spesel untuk Abang Tam...


Salam kawan2...Sila jangan salah sangka apabila melihat gambar di atas..korang ni yg suka gosip kang buat citer lak..tak sesuai tau..huhuhu...Yang sebelah gadis bertudung biru itu adalah En. Isaac officer baru aku yang menggantikan Cik Najwa yang comel dan sangat baik itu...tapi semalam dia dah last day kat sini sebab dia dapat offer PTD..so kiranya dekat 2 bulan je lah dia berkhidmat kat sini..Bak kata Kak Linda pegawai skema yang sangat efisien..huhuhu...Gelaran Abang Tam tu pon Kak Linda jugaklah yg bagi...Anyway Abang Tam walopon ko tak baca blog aku..Aku nak ucapkan (dah ucap dah pon semalam) semoga berjaya di tempat baru..dan aku sempat pesan kalo dah kerja kementerian..kot ada peluang apa2 bagilah kat aku hehehe...mana tau 1 day dia nih jadi orang besar2 ker...yer la sbb non bumi bukan banyak sangat..lagi2 dia nih sangat bagus dan rajin, peluang tu boleh ada hehehe...Waah bodek lebih ek..Tak de la dia pon dah gi dah..tak de maknanya nak bodek2...aku bgtau pandangan ikhlas aku jer...

Ok Abang Tam..kat opis baru nanti sila buka lampu bilik yer hahahaha (budak opis aku je paham). Kita tunggulah pulak aku citer saper ganti tempat dia nih..aduyai wat aku saspen jeee..Bye bye Abang Tam :)

Tuesday, April 21, 2009

Blog Award from Roha

Salam....terima kasih kepada Pn. Roha yang telah sudi memberi award ini...Saya terima dengan hati yang suka hehehe...Saya masih ternanti ada tak nak bagi award cash? hihihi :P
Nominate at least 7 other blogs:- (sebenarnya sumer2 pon aku suka..so aku bagi yang selalu update ngan selalu komen...hehehe)
1. Kak Linda ~ wajib no. 1 hehehe
2. Kak Ngah
3. Apek / Nurul
4. Mama_Lieya ~ baru kenal hehehe
5. Rafflesia Merah ~ baru kenal jugaks hehe
6. Kak Ima ~ tanda kenangan nanti dia nak benti dah
7. Zeera ~ tanda kenangan sbb dia pon nak benti
8. Tata
9. Jaja
10. Yam
11. Yuyee
Sudi-sudilah kiranya ambil award ini dan buat adik-adik sumer...Good Luck untuk korangnyer final exam k :)

Amek kesempatan!

Salam...baru semalam aku wat entry pasal si Susan Boyle nih...Hari nih aku baca kosmo Online dah kuar citer macam nih..Apsal ha manusia ni memang suka amek kesempatan...Pasal apa lak aku nak wat entry pasal dia jer nih? bukan aku kenal dia pon hehehe...Tak der la cuma aku bila tengok video tu memang terasa kagum giler..alih2 hari ni kuar citer yg buat aku gerammm jer...Ni lah omputih dah maju sangat...sampai leh terpikir buat menda2 yang tak senonoh nih...Sangat jahatlah diaorang nih! Mencik! Janganlah rosakkan Makcik tu...Padel ko lah ni bgtau pasal Makcik nih..kalo tak aku pon tak tau :P

Nih aku amek dari Kosmo Online...

Dara penyanyi 47 tahun bernilai AS$1 juta

LONDON - Permata baru program realiti pencarian bakat Britain's Got Talent's, Susan Boyle yang memukau orang ramai dengan suara merdunya ditawarkan AS$1 juta (RM3.6 juta) oleh sebuah syarikat pengeluar filem lucah bagi merakamkan aksi dia hilang dara, lapor sebuah akhbar semalam.

Boyle yang berumur 47 tahun ditawarkan oleh sebuah syarikat pengeluar filem lucah yang turut melancarkan laman web SusanBoyleXXX.com.

Peminat-peminat boleh mengundi tajuk filem lucah yang sesuai untuk Boyle berlakon.

Jika Boyle menerima tawaran itu, dia akan diterbangkan dari Los Angeles dengan syarikat Virgin Airlines tetapi menurut sebuah akhbar Amerika Syarikat, tawaran tersebut hanya bertahan untuk seminggu.

Presiden studio filem lucah berkenaan, Mark Kulkis membuat tawaran singkat kerana mahu menerbitkan filem itu ketika Boyle masih popular.

"Kami mahu menerbitkan filem itu ketika Boyle menjadi tumpuan dunia. Selepas 47 tahun bergelar dara, saya yakin Boyle tidak sabar untuk beraksi," dia dipetik sebagai berkata oleh sebuah akhbar Britain. - Agensi

Monday, April 20, 2009

Never judge a book by its Cover...

Salam...malam semalam oleh kerana aku kebusanan sebab mak ngan adik2 dah tido awal, suami aku lak kuar ngan kawan setelkan hal keter dia..En. Savvy tu dah mula tunjuk ragamnya...So boring2 aku layan internet ngan tengok Mentor3 dlm bilik..tak penah tengokpon citer nih..sekali tengok alih2 dah final selalunya hehehe...So semalam kat Mentor3 tu tunjuk yang tengah nak audition..Tergelak sorang2 aku tengok..macam2 kerenah...saper yg tengok nih tau la kot..Aku tak nak lah ulas satu-satu..nanti dah macam pengkritik lak hehehe..Aku ni bukan peminat citer2 mcm nih..cuma bila tengok semalam macam ada idea nak cerita yg leh dikongsi kat sini...

Zaman sekarang ni, kalo ada rancangan realiti ajer..bukan main ramai lagi nak cuba nasib..ye lah mana tau kot rezeki macam Mawi ke kan..nyanyi biasa2 jer tapi rezeki dia...tak yah la aku cakap satu Malaysia dah tau hehehe..itulah tuah manusia saper yang taukan...Tapi semalam bila yg datang audition tu ditolak jer, bukan main marahnya...dah sah2 ko nyanyi tak bagus..bila orang tak terima dia pon tak leh terima jugak...kesian jugak artis2 nih nak handle orang macam ni..Tapi ada 1 part bila pompuan tu agak besar jugak lah, audition ngan Mas Idayu tapi Mas Idayu macam cakap dia ni gemuk...so pompuan tu sangat sedih (aku pon tetiba sedih..apahal? hahaha). Pastu yg audition Adibah Noor kelakar sangat..yg datang pon ala2 xl to xxl lah..Mentor yg lain ada Jac, Awie, Ajai ngan Lah VE..malas lak aku nak citer lebih2..sebab kalo aku cakap kelakar pon..bukan korang sumer tengok kan..Saper yg tengok semalam tau la apa yang aku dok cakap kelakar2 tuh hehehe...

Hmmm....ok tadi aku YM jap ngan kawan aku si Padel..tengah nak cek emel yahoo tetiba budak ni online pulak..sebenarnya aku yang tetiba online selalunya tak hehehe...So si Padel ni suruh aku tengok Youtube. Tengok ada satu rancangan Britain's Got Talent..Ada satu makcik ni...Nenek dah kot umur 47 tahun nama dia Susan Boyle..tak pasti rasa rancangan ni tak kuar lagi kat Malaysia kot..korang tengok lah sendiri kat sini http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY . Memang kagum giler ok...Masa Susan ni naik atas stage, orang macam boo ngan buat muka slek je kat dia..even judges pon pandang rendah jer..ye lah mungkin sebab dia dah tua dan tak berapa cun..Sekali dia nyanyi jer...Haaa amek ko..audiences ngan judges punyer reaction macam terpaku! Si Simon American Idol yg berlagak tu macam bagus jer..sekali dia pon tergamam tengok pompuan ni nyanyi...Korang tengok tau...Aku nak letak video kat sini tak leh plak..katanya kat Youtube sekarang memang no.1 lah pasal Susan ni..berjuta2 orang tgk..So aku saja nak share ngan korang :)

Sekali lagi tahniah sebab dah baca perenggan nih..dari nak citer pasal si Susan Boyle ni, meleret dari citer mentor semalam ngan si Susan ni lak hehehe...layan jer la ek...Anyway pepatah Dont judge a book by its cover adalah tepat untuk si Susan ini...Saper dah tengok leh komen ek..Nak tau jugak opinion korang sumer..k chow...

Thursday, April 16, 2009

Itu FAHRIN AHMAD! Peminat Fahrin sila jangan marah hehehe

Salam...Haaa itulah jawapan bagi entry sebelum ni..terjawab sudah teka-teki gambar tu..Tahniah pada yang dapat meneka dengan tepat..sebagai hadiah boleh copy paste gambar ni yer hehehe...Sebenarnya pada hari Selasa lepas, ada satu pihak produksi buat shooting di rumah sepupu saya (Kak Lin & Abg Farid). Rumah ni sebelah umah saya jer cuma dipisahkan satu lorong..sebab rumah kami end lot...So gambar semalam tu saya dengan gaya ala2 Paparazi telah curi2 ambil dari tingkap umah saya hahaha...ampunn ye...tu yang Mak saya tegur2 tu...Pastu bila Fahrin ni datang, sepupu saya beriya panggil saya ajak amek gambar ngan si Fahrin..tapi oleh kerana saya malu dan segan, maka sepupu saya tolong amek gambar dibawah hehehe...Mak saya kata ngengada nak malu2...dah kawin pon nak malu2...Alaaa dah saya malu nak wat cam ner kan hehehe...so saya intai2 jer dari tingkap dan jenguk2 jer kat luar tuh..Hahaha..


Pose istimewa untuk korang sumer... See, Fahrin pakai baju blog saya Hahaha...percayalah kawan2...huhuhu...Saya sangkakan mamat ni adalah besar dan badan berketul-ketul...tapi bila nampak dia..Dia biasa ajer..tapi segak dan tampan itu adalah pasti...dan pada saya dia sangat cerah sbb selalu kat TV dia macam gelap sket...memang layak jadi artis...huhuhu

Ini lak gambar budak2 yang aku pon tak tau memang minat ngan Fahrin ke atau macam kecoh2 sebab ada pelakon..siap datang bawak kamera ngan minta sign autograph...Ciann si Fahrin layan diaorang nih..hehehe..dan saya baru perasan adik saya si Danial (baju hijau yg naik beskal) pon ada dalam picture tu..bila saya tanya dia,Adik jumpa siapa? Dia jawab..tak tau..Hihihi lawak tul adik aku nih...

Ok ni lak gambar yg diambil oleh orang yang tiba2 jadi paparazi tu...nampak orang2 ramai tu semua dah kumpul depan umah aku sebab nak tengok Fahrin Ahmad...Bila Fahrin masuk keter..budak2 ni tinjau2 keter dia...pastu jerit2 nama dia..hish budak2 nih tak baik jer hehehe...

Oklah kawan-kawan...gambar2 lain aku dah upah penyiasat aku untuk amek gambar hehehe...nanti akan ku update kalo ada gambar2 menarik dan citer untuk dikongsi bersama ye :)

UPDATE 12/02/2010 :

Kengkawan, buat peminat Fahrin Ahmad dan Misha Omar...saya nak update sket...akhirnye drama ni yang bertajuk "TIADA LAGI" akan ditayangkan malam ini 12/02/2010 jam 10.00 malam dekat TV2! Selamat menonton ok! :)

Tuesday, April 14, 2009

Korang pernah jumpa artis?

Salam kawan2..hmmm dah 4 hari tak update blog...so entry kali ni adalah panjanggg...sebab kalo citer2 pasal kenangan dan pengalaman mesti terpanjang and meleret2 hehehe...selamat membaca dan harap dapat jawap soalan ini k...

Malam ni tiba2 aku macam ada soalan nak tanya korang...Korang pernah jumpa artis secara live tak? contohnya kat konsert ke atau tengah2 shopping sekali nampak si artis nih...So selalunya kalo terjumpa artis2 nih korang selalu wat per ek? kalo kat konsert haruslah korang jerit jer tak kan nak naik atas stage lak kan...

(a) Pegi tegur artis tu dan cakap..hai Kak Siti saya ni peminat awak...giler minat lah..leh amek gambar ngan nak autograf.. (muka excited gila sbb dapat jumpa)

b) Wat dek jer ... tapi jeling2 jugak tengok artis nih dari jauh... (malu2 dan segan sebenarnya)

c) sumpah korang memang tak layan langsung...sambil kata alaa bukan hebat sangat jumpa artis tu...(even memang popular gila lah artis tu..rasa cam..alaa so what? tapi korang bukanlah sombong cuma jenis mmg tak kisah and rasa macam tak yah kecoh2 la)

d) kesemua di atas...hehehe

Haaaa mesti dah lama tak dapat soalan objektif cam ni kan...hihihi...Bukan apa..aku sebenarnya ada nak citer something kat sini...nak share pengalaman aku berjumpa dengan artis...Sebenarnya tak ramai yang tau..ye lah sbb aku tak citer pon...ni pon sbb aku ada blog..so rasa2 apa salahnya kalo aku share citer aku kat sini..inikan kenangan aku...dan inikan blog aku hehehe..
Aku dulu2 selalu jugak jumpa artis..pelakon la banyak...sebab masa aku dok Ampang dulu...umah aku selalu digunakan untuk shooting drama...pastu family aku dulu pernah ada bisnes catering..dan kami pernah bekal makanan untuk satu produksi ni...So memang hari2 aku jumpalah pelakon2 nih..TAPIkan...time tu aku dalam kategori 'C'...bukan nak sombong..tapi aku macam..ntah la yer macam tak kisah sangat lah...tengok senyum2 jer pastu wat dek..aku ni kan pemalu hihihi (sila jangan nak ter throw out dengan statement ini hehe)

So at that time...bila pelakon2 datang umah aku jer..aku mesti terperap je dalam bilik..busan tol..kalo dah busan sangat aku intai2 jer dari tangga atas tengok diaorang nih hehehe...tapi masa tu banyak shooting aku study kat UiTM lagi...so time aku balik cuti kekadang orang2 ni dah ada..Pada pengalaman aku tak best sangat lah sebab tak bebas di rumah sendiri, nak cakap kena pelan2, aku nak turun gi dapo pon segan sebab lelaki sangat ramai berkerumun, dah tu isap2 rokok, orang luar kuar masuk umah ko sesuka hati, shooting tu kekadang makan berhari2, bermingu2 kekadang habis pagi2 buta...Hmmm teringat lak kenangan umah lama...sangat-sangat sayang rumah tu (nanti ada masa aku letak pic umah lama aku tu ek ) Sebenarnya bukan nak cari glamor bagi umah masuk TV...rumah aku pon biasa2 jer..tak lah hebat sangat..cuma nak tambah pendapatan jer masa tu...sampai sekarang kalo kekadang drama2 tu ditayangkan semula...aku mesti rasa sedih jer tengok umah lama aku..Mak aku tak sampai hati nak tengok dah..Hmmm sayang giler umah tu...

Masa wat catering lak...hari2 aku ngan Arwah Abah ke Selayang ada 1 studio ni wat shooting...hantar makan untuk 4 kali makan dari pagi sampai malam...So memang kena hari2lah jumpa diaorang nih..ingat lagi ngan Arwah Abah..letih betul family aku masa tu dan aku kesian sangat ngan parents aku...Hmmm...Nama pelakon2 tu tak perlulah aku sebut...Ingat lagi diaorang ni kan glamor...cantik2...hencem2...aku dok tepi basuh pinggan and cawan, kemas2 kutip sampah pas makan..rasa segan jee...(tapi memanglah aku kena kemas ngan basuh dah kata aku caterer..selalu malu tak bertempat aku nih huhuhu)

Itulah citer aku...Aku tau mesti ada antara korang selalu jumpa artis..ntah2 berkawan pon ngan artis kan...Sebenarnya aku ada nak citer something pasal gambar nih...Tapi Mak aku tegur..dulu selalu jumpa..sampai orang datang umah...aku wat tak tau je..ni sibuk2 plak nak amek gambar bagai...Bukan apa...nak jadi modal citer kat blog jer Hahahaha...dah lama tak updatekan..istimewa untuk korang yang minat industri hiburan tanah air..waahh terlebih sudah....Huh panjang seh korang kena baca..Tahniah kerana telah membaca perenggan ini..Ok lah nak tau saper aku jumpa???Aku bagi klu ek...seorang lelaki...yang kacak...tengah hot jugaklah...sila teka hhihihi....

Saper dapat jawab dengan betul aku bagi gambar Mamat ni besar2 nanti hehehe...macamlah korang kesahkan :P...ok selamat meneka...


notakaki : Jangan tanya2 aku saper nih..nanti aku update dan bagi jawapan bila semua dah ok ek hehehe...


Friday, April 10, 2009

Bila Tata dan Jaja menyanyi...


Hari ni aktiviti waktu rehat aku berlainan dari biasa..Si Jaja dan Ita ajak kak linda, kak su ngan aku gi karaoke. Pertama kali join karaoke ngan budak2 nih hehehe...So kitorang gi naik Belly (keter Jaja)..sajer aku wat gambar tu hitam putih untuk menampakkan lagi keklasikan dan keantikan keter Jaja..hehehe..keter ni lama weh dari tahun 70an...so tak der air cond...berpanas lah kami dah lah jalan sangat jem...dengan pemanduan si jaja yang sangat laju dan ala2 pemandu F1..rasa macam naik roller coaster pon ada..see tangan aku dah pegang dashboard dah hahaha...Anyway Jaja thank you so much bawak kakak2 ko ni naik keter ko..sebenarnyakan..Kak Ida nak sangat join sebab teringin nak naik Belly tu Jaja bawak dan nak dengar Jaja nyanyi lagu wajip dia hehehe....

So bila kami sampai kat MusicBox tu (sila jangan sebut Magic Box yer nnt ada orang marah hehehe) kitorang pon nyanyi lah...Aku ni kalo gi karaoke mesti macam blur jer tak tau nak nyanyi lagu apa hihihi...tapi sangat best tengok gelagat kawan-kawan ni nyanyi...Lagi best sebab semua pompuan..so memang enjoy giler..Lagu hot Jaja kalo korang nak tau nyanyian S.Jibeng Cik Ainun Janda Muda...hahaha ko sangat lawak lah dik..Yang tangan kami melambai2 tu tengah nyanyi lagu Isabella ok...hihihi...Tata pon suara best...Kak Su ngan Kak Linda tak perlu dikomen lah sebab memang dah diva hahaha...kitorang nyanyi sejam jer sebab dah kena balik opis huhuhu...


Okaylah to Tata and Jaja thank you banyak2 yer menjemput 3 orang penyanyi undangan ni join korang..sangat enjoy...Good Luck untuk korangnyer final exam..Nanti kita kuar lagi yer hehehe...

Boleh baca tulisan Jawi dengan lancar tak?

سلام...هاري اين هاري جمعة هاري يڠ مليا...كورڠ ڤنداي دان بوليه باچ توليسن جاوي دڠن لنچر دان چڤت تق؟ سكارڠكن اد سورت خبر يڠ توليسن جاوي تو...اكو كادڠ-كادڠ باچ جوڬق تاڤي كالاو اكو باچ ماچم بودق درجه ساتو بارو نق بلاجر ممباچ هي هي هي ...مالو جر كن..باچ تق سلانچر ماچم كيت باچ توليسن رومي ني...سبنرڽ هاري اين بيلا اكو باچ-باچ بلوڬ اورڠ...اد ساتو انتري ني باڬيتاهو لينك يڠ بوليه دبوات بهاس جاوي...مناريق جوڬق..ايت سبب له اكو چوبا ني...ننتي كورڠ بوليهله چوبا جوڬق..اين لينك دي اوكي باي باي...

http://www.ejawi.net/converter.php

تريما كاسيه كران ممباچ ويدا بلوڬ

*ada ke yang tak dapat baca tulisan ni? kalo tak paham nanti tanya aku ek...elok juga ada macam ni..at least kalau tak tahu leh refer kan? sila bagitahu korang dapat baca dengan lancar dan cepat tak? :)

Thursday, April 9, 2009

Saper kata cuti saya hanya berehat???

Masih lagi cerita masa aku cuti...aku pon dah boring asyik citer pasal aku cuti jer..hehehe..sejak berblog nih..aku main amek je gambar..rasa time tak der idea aku tengok2 balik gambar tu so leh la aku citer balik..Kan aku citer yang aku gi kedai cermin mata tu kan..pada hari yang sama lepas hantar adik2 aku gi sekolah..aku kuar lagi ngan Mummy aku..lama betul tak dapat keluar berdua ngan Mak aku jer hehehe..selalu mesti budak2 kecik tu ikut..kalo diaorang dah ikut Mak aku layan diaorang jer huhuhu...So aku antar Mak aku gi Nursery beli pasu ngan tanah pastu singgah kat Giant jap beli barang dapo sket...Lunch pon kami makan kat Gaint jer...Sesampainya di umah..dalam kol 2pm..cuaca sangat panas...selalu time2 gini kan dalam opis..sejuk beraircond jer..so sekali sekala kuar time panas...letih dia lain macam sket...(ke aku jer ek?)


Bila sampai umah aku bawaklah turun sumer barang2 ngan pasu2 mak aku yang baru beli tu..Aku ingat petang la kot tak pon weekend baru dia nak betulkan pokok2 dia..sekali time2 tu jugak dia panggil aku...Mummy aku ni pencinta pokok..ingat lagi masa pindah umah..1 lori penuh pokok Mak aku jer hehehe...so ada 1 pasu sudah pecah lah sebab akar pokok sudah besarlah...Mummy panggil aku..."sini jap tolong angkat 1 pasu ni dah pecah..nak tukar yang baru.." Sebagai anak yang mendengar kata (puji diri sendiri nih) aku ikutkan je lah walopon aku sebenarnya agak letih dan cuaca sangat panas (sila rujuk gambar yang boleh dilihat bayang2 hehehe)...

Lepas angkat pokok pecah tu (see aku siap tanda kat gambar lagi nak citer nih) aku pon tukarlah ke pasu yang baru dibeli...Haa lagi satukan, Mak aku ni bukanlah sihat sangat..kalo time dia tiba2 ada mood tu layan je la..Ok balik pada cerita...lepas da betulkan pokok yang pasu pecah tu ingat dah leh rest la masuk umah...panas ni ..alih2 mak aku kata...pasu yang ni bawak turun..yang hujung tu nak tolak ke sana..yang sini nak bawak ke sana...huhuhu...Kesimpulannya aku dan Mummy betulkan pokok pukul 2 petang ok! di tengah terik matahari...dari sepatutnya hanya 1 pasu yg nak dibetulkan sampai banyak pasulah aku kena tukar dan susun balik...Oh Mummyku....suami aku terselamat masa ni sbb dia keje hehehe...

So bila kita cuti tak semestinya kita cuti nak berehat2 dan bila ada hal ajer...kekadang time cuti nilah yang lagi letih sebab kena kemas umah dan buat macam2 huhuhu...kan?

notakaki : entry ni bukan aku nak komplen mak aku suruh buat keje lak ek..hehehe

Bila si Diana bercermin mata...

Hari Selasa lepas, aku bawak Mummy aku gi kedai cermin mata..Sebenarnya dulu Mak aku pernah buatkan cermin mata untuk adik aku si Diana...tapi budak ni sangat mengada-ngada tak nak pakai..bila disuruh baru pakai..bila tanya kenapa tak nak pakai..dia kata kawan2 kat sekolah dia tegur..(aku rasa dia fikir tak cantik bila dia pakai spek hehe) so selalu letak mana2 jer spek dia..sampai hilang dah spek yang 1st tu..angin jer mak aku..dan aku jugak hehehe...

So baru2 nih dia dapat surat dari sekolah..ada pemeriksaan mata yang mengatakan dia kena wat spek dan pemeriksaan lanjut..tu yang kami pergi memandangkan aku pon cuti hari tu kan...So last2 dapat lah spek baru...Mak aku tak henti2 bgtau adik aku nih...ni last Mak aku buat..kalo ilang jugak tak nak wat dah ( alaa cakap jer tu huhuhu)..bukan murah nak wat spek nih..ni pon dah beratus...Aku pon bagi warning kat dia jugak..Kali ni dia macam insaf sikit la...hehehe

So cermin mata tu tempah hari Selasa lepas...malam semalam baru siap dan aku gi amek kat kedai...balik tu amek gambar ngan akak ngan cermin mata barunya...nak tunjuk Pochue sebenarnya (Pochue baca ke?) tapi si Adik pon kepo nak begambar jugak...

Ok lah Diana...Angah harap la akak jaga spek tu betul2 kali nih...kalo tak dengar kata jugak..siap laaa..

Wednesday, April 8, 2009

Amalan yang baik...

Ok korang kan aku cuti 2 hari lepas...so memang masa dihabiskan di rumah bersama family aku...bila cuti pada weekdays ni memang lain kalo nak dibandingkan masa weekend kan...so kalo before nih nasi yang lebih kan tak baik dibuang.."sebutir nasi ibarat setitik peluh petani" bak kata Raja Farrah dalam iklan beras tu hehehe...kalo kat kampung2 nasi lebih bagi ayam makan...tapi kat umah aku rupanya mak aku bagi burung makan...Selalu mak aku pesan rendam je nasi tu nanti nak bagi burung..Aku macam..ada ke burung? bagi makan macam mana?

So masa aku cuti barulah aku berkesempatan tengok burung2 ni diberi makan...depan umah aku ada padang...so selalu mak aku akan suruh adik aku si Diana letak nasi kat badminton court tu..pastu biarkan jer...nanti lama2 burung datang makan...banyakkk burung tu weh...rasa comel jer..

Sebenarnya..aku amek gambar burung2 tu makan dari jauh...makin lama makin banyak..lagi banyak dari gambar kat atas...berderet makan nasi tu...tiba2 aku rasa best macam Snow White lak bila nampak burung datang banyak2 nak makan...aku terpacak lagi masa tu...So aku ingat nak gi dekat lagi ngan burung2 tu... sekali aku langkah jer..terus sumer terbang...huhuhu kejamm tau..aku baru perasan macam Snow White leh pegang burung nyanyi2 ker hehehe over la plak...So aku decide dok jauh2 tengok je diaorang makan...tak nak kaco dah...hehehe..comelnya tengok diaorang makan sambil borak2..eh macam la aku pahamkan :)

Back to work...

Salam kawan-kawan...nampaknya setelah 2 hari bercuti hari ni saya dah mula bertugas. Masa cuti aku bukak jugak blog baca blog kawan2 aku..terutamya blog budak opis...diaorang kata minggu ni tak bz sbb boss tak der...bila aku masuk opis hari nih..yer memang senyap jer opis..Abng Tam lak aku terserempak dalam lif pagi2 tadi..ingat nak tanyalah ada pape kerja ker? ok ke kan? dan dan dia nampak aku jer..you meet me at 9.30 am ok...Aku terus macam...Baiklah....huhuhu...sebenarnya aku bercuti 2 hari ni pon disebabkan dia lah..memandangkan dia dah nak keje tempat lain..baik aku cuti sekarang sebab nanti kot tak ada pegawai baru lagi..tak kan lah baru aku nak cuti kan...lagipon aku tak cuti2 lagi..cuti tanpa rekod pon ada tak pakai lagi hehehe...Ok lah sajer gatal nak berblog juga walopun tak der idea sebenarnya hehehe...tengah ready nak jumpa Abang Tam nih :P

Sunday, April 5, 2009

Gathering with my best friends


Setelah sekian lama aku tak jumpa geng-geng aku kat UiTM dulu..akhirnya semalam dapat juga kami berkumpul berenam..sebelum ni kalo jumpa tak pernah complete sebab biasalah masing-masing dah ada life sendiri and sibuk..aku pon kekadang tak dapat join sbb clash dengan program aku sendiri..semalam kami berkumpul di rumah Padel kat Cheras..aku datang sorang jer sebab Omar ada kursus...Alhamdulillah semalam semua ada..Padel, Heny, Roha, Shida and Ain...aku memang sentiasa rindu kat diaorang nih...si Ain ngan Shida lah paling lama aku tak jumpa..So semalam kami buat potluck...Tuan rumah si Padel masak chicken chop, Shida bawak kek sebab sambut birthday anak dia sekali, Heny bawak salad, aku bawak puding roti, Ain bawak mashed potato ngan caramel..si Roha tak bawak pape..ciss roha diaorang kata patutnya ko bawak spagethi huhuhu... Bila dah lama tak berjumpa..macam2 ceritalah nak diceritakan..kisah dulu2, kisah family, anak-anak diaorang, macam2 lah..gelak ketawa macam nak pecah perut dah...aku happy sangat dapat jumpa ngan diaorang nih...teringat-ingat ajer masa study dulu...masa dok kolej and umah sewa...bestnya time tuh...hehehe...So aku sajer letak lagu kitorang..Sebuah kisah klasik dari Sheila on 7...uihh rasa nak nangis jer dengar lagu nih lagi2 tengok gambar korang..sayang aku tak ada gambar masa kita study dulu2..sebab aku tak rajin begambar masa tu..hmmm tapi memori kita..kisah sedih and gembira... masih kuat di ingatan..Aku sayang sangat kat korang...moga berjumpa lagi k...

Gathering 4/4/09










Friday, April 3, 2009

Istimewa untuk Yuyee...

Salam...hari ni hari Jumaat so waktu rehat lama sket..hari ni aku stay opis ajer...So aku masih layan menda yang aku baru tau buat nih...Tiba2 aku teringat kat adik Yuyee dia pernah wat entry khas untuk aku ...So alang-alang aku terajin edit2 gambar nih...aku wat 1 khas untuk adik Yuyee...hehehe..

Akak try gambar Yuyee sorang tak berapa clear...yang ni jer macam ok...tiba2 si Nolly pon dah terbabit dalam blog akak huhuhu...Kalo ada gambar ngan Blberry bolehlah buatkan hehehe...ok adik yuyee..hope Yuyee suker ye :)


p/s : sila layan aku yang masih jakun dengan menda ni ok...nanti dah malas aku stop la buat huhuhu

Istimewa untuk Cik Wana...

Salam kawan-kawan...sejak semalam aku edit2 gambar orang nih...ada lagi yang nak...baiklah ini last la special untuk follower aku Cik Siti Nurwana...tak kenal dan tak penah jumpa pon hehehe...tapi kekadang dia komen kat blog aku...so aku komen balik kat blog dia...Orangnya manis dan masih single huhuhu..wana aku tolong promote ko nih huhuhu...blog dia followers dah 200 lebih weh...hebat tul...macam artis la ko ni huhuhu...So Cik Wana ni akak buat khas untuk ko...

Inilah Cik Wana sebelum dan selepas menggunakan fair & lovely hahaha...tapi dia memang cerah pon...Sorry yer dik akak sajer pilih picture ko pakai tudung..sebab gambar ni ko nampak manisss jer bila bertudung...hehehe...Sorry la kalo tak lawa...karang dia letak kat blog dia malu lak aku sebab dia punyer entry...1 entry jer...komen berpuloh2 oooo...banyak peminat ni...Ok Cik Wana selamat berbloging sesamer kita yer....hope you like it ok :)


Thursday, April 2, 2009

Istimewa Untuk Zeera...

Ok laaa...last la ni aku wat special untuk Zeera...dia pon nak jugak...mengenangkan dia selalu tolong aku dan budak2 opis bab2 IT nih so Jia ok tak ni? hehehe...
Picture ni aku amek kat FB dia..manis jerr...Zeera ni masih single...tapi aku sajer letak dia in love hahaha...dia sangat jiwang lately nih huhuhu...saper2 nak berkenalan boleh la ek..hehehe jangan maraa..Ok harap Zeera suka :)

Istimewa untuk Kak Shibam bam bam

Ok lah kawan-kawan kerana Kak Shibam tak puas hati kenapa dia tak dapat pakai crown..maka aku mengigihkan diri sanggup tak kuar lunch sebab nak bagi Kak Linda pakai jugak crown..bukan apa gambar before nih Kak Sue dapat pakai crown sebab dia dapat jadi wife PM nanti hehehe jangan mara ye Datin :P

Ok..so ini gambar asal...macam puteri kan...manisss jer....baiklah aku tambahkan lagi kemanisan kat picture nih...gaya tu dah ada..tapi tak der crown...huhuhu

Taraaa...See Kak Linda dah dapat pakai crown..dah jadi Queen hehehe..terpancar cahaya gembira bila dapat pakai crown hehehe...

Ok la kawan-kawan kalo korang nak try leh try kat sini kay :)

Bila Aku dah Busan...

Salam...hari ni aku macam busan jer dari pagi...inilah manusia bila banyak kejer bising...bila time tak ada keje pon bising hehehe...So semalam aku ada terbaca something from internet la..Aku ni memang tak pandai bab2 IT nih..so semalam aku terjumpa something yang interesting...so macam jakun sket...so aku try dulu..nanti kalo OK aku bagitau korang link dia..ni untuk orang yang tak pandai macam aku la..saper yang dah pandai..lebih advance tu janganlah gelakkan aku..hehehe...so entry2 akan datang leh pakai menda nih nanti..nak tau ke menda apa aku citer nih???

Ini gambar untuk kajian aku yang pertama...susah nak pilih model..last2 aku pilih model2 nih jer sebab memenuhi kriteria untuk kajian aku...4 model dari kelab setembam...hehehe


OK....kajian berjaya..aku berjaya mengindahkan gambar ni...mengindahkan ke merosakkan haa?? hehehe...aku tau la buruk..jangan gelak! jakun tak aku? huhuhu