Monday, May 10, 2010

Family Day

Sabtu lepas, saya balik ke kampung mertua di Temerloh, Pahang. Ada family day belah Walid saya. Paginye meeting di rumah Ayah Teh dan lunch kat umah kami. OK saya citer secara ringkas aje...
Sempat juga kami meraikan Hari Ibu...Ibu mertua saya yang kiri sekali yang lain2 tu makcik2 saya. Lepas lunch dalam kol 3pm kami buat lawatan ke kebun...melihat hasil2 tanaman. Yer cuaca sangat panas sampai rasa nak demam hehehe...

Petangnye pulak kami ada aktiviti sukaneka...Ni paling best...hehehe...Inilah antara ahli group saya...ada 4 games sumernya...1st bawak bola ngan sudu..pastu cari harta karun lak

Part yang tak leh tahan gelak masa game makan buah ni...mula2 sumer jujur tak pegang buah..yelah sumer budak2 lagi...sekali da lama2 mula lah main tipu sumer...see ada tangan orang yg tolong pegangkan buah..yang kelakar sangat da lama2 tu sepupu2 yang dah besar ni makan terus buah tu...punyalah nak menang...hahaha...memang kelakar giler masa ni...

Last game kami main pas2 belon...ni pon seronok jugak

Lagi seronok bila dah abis game...belon yang berisi air tu lempar2 kat orang...bertempiaran lari sumer orang..memang kelakar giler la tengok gelagat masing2...memang gelak tak hengat punyer..aduyaiii saya bercerita ni pon tergelak2 sendiri teringat masa petang tu hahaha

Eh Darwisy pon nak main ye sayang..ciannn dia sorang2 je...nanti Mak Ida usahakan bagi kawan kat Darwisy yee hahaha :P

Gitulah citernye...malam lak ada sesi solat maghrib berjemaah, makan malam dan sesi karaoke kat umah Ayah Teh. Tapi malam saya tak dapat join sebab teman suami ke Kuantan atas urusan2 tertentu.

Malam tu jugak kami balik ke Kajang sebab esoknya hari Ahad pagi2 suami saya nak ke Melaka lak. Oleh sebab seharian dengan macam2 aktiviti...dari cuaca panas di kebun sampai kesejukan sebab bertolak balik dah kol 1 pagi lebih...mengigil2 saya dalam kereta sebab badan dah demam huhuhu...sampai umah pon dah 5 pagi lebih..Alhamdulillah kami sampai dengan selamatnya di Kajang. Walaupon sekejap je kami di kampung, tapi memang sangat seronok la :)

p/s: gambar dicilok dari FB adik ipar saya Dina tanpa kebenaran hahaha :P

Wednesday, May 5, 2010

Bukan kerana Adam atau Maya...tapi kerana Amani

Adakah anda peminat slot Akasia @ tv3 kol 6.30 petang tu? Terus terang saya cakap, saya cukup malas nak tengok citer2 yang berepisod ni...Tapi kekadang terfollow jugak sebab bila mak saya tengok saya pon terjoin jugak huhuhu...

Sejak abis citer Na O Mei..tu pon saya x follow setiap episod..dah nak last2 baru saya follow...saya dah berkata pada diri sendiri...ok ni last..lepas citer na o mei ni saya x nak dah tengok drama yang start 6.30pm nih..

Cerita tersebut diganti dengan citer Adamaya...ok awal2 episod memang saya tak tengok langsung...walaupon pelakon2nye best..nekad la kononkannn...huhuhu...sehinggalahhh...

sehingga 1 hari tu saya telah membiarkan tv terbuka dan tertengok cerita Adamaya ni huhuhu....nampak cam best lak citer ni...watak Adam sangat sweet la...realitinya, ada ke suami yg se"cool" itu sentiasa? huhuhu...tapi saya masih x follow...

Pastu ntah episod ke berapa...tengok2 Adam dan Maya dah kawin 5 tahun...dan muncul seorang budak nama Amani...iaitu anak diaorang..

Comel nyeeeee budak sorang nih! dengan suaranya yg husky2 sket tu..dengan kecomelan dia...maka sekarang...saya sudah follow citer Adamaya...semua sebab watak Amani lakonan adik Mia Sara Nasuha...tahniah pada diri sendiri :P

Bila tengok lakonan dia...saya tetiber teringat watak Boo yang citer Monster tu...rupanya memang orang lain pon rasa sama lak hehehe...maybe sebab comel bertocang dua tu :)

Now kat Facebook dah ada fan page dia iaitu Kami peminat adik mia sara ...gambar2 ni pon saya amek dari situ...saya ni jenis malas nak like2 or join group2 kat FB ni...tapi memang budak ni kira terer la..sebab dia saya leh nak follow citer ni hehehe...Ada potensi nak jadi pelakon serba boleh ni...semoga parent dia pandai jaga dia biar da besar boleh jadi pelakon berbakat dan berperangai elok...untung parent dia dapat anak secomel dan sangat berbakat..Selamat Maju Jaya pada adik Mia..

P/s:- kelmarin kebetulan suami saya balik rumah awal dan sempat tengok Adamaya juga..dia tanya saya..apa moral cerita ni yang awak dapat?? dan saya dah bagi jawapan saya hehehe..nak ulasan ke? tunggu citer tu habis dulu la kot ek :)