Tuesday, March 12, 2013

Arissa Sayang

Assalamualaikum....

Sejak kebelakangan ni...hari siang saya bekerja....balik kerja je malam2 saya kena siapkan tempahan...selalu tidur lambat dan bangun awal pagi semula dan bergegas siap ke pejabat pula...bukan nak mengeluh atau mengadu...cuma itulah hakikatnye apa yang saya sedang lalui...alhamdulillah rezeki masih ada

Kadang-kadang saya terfikir macamana lah orang yang berniaga full time...macamanalah orang yang ambil tempahan banyak2 tu...sebab saya yang buat sikit2 ni terasa juga penatnya...tapi itulah nak cari rezeki kenalah berkorban dengan apa yang telah kita pilih nak lakukan...mungkin saya terlalu baru lagi dan masih nak biasakan diri.

Bila kawan-kawan atau orang yang kenal kita ni tau saya dah mula berniaga buat kuih2 sikit ni mesti kata saya ni rajin betul orangnye...hihihihi tergelak saya dalam hati...sebenarnya saya tak lah rajin mana...cuma berusaha sikit nak tambah rezeki keluarga...saya kurang setuju dengan ayat rajin tu untuk diri saya hehehe :P

Satu ketika...saya baca blog saya ni semula...kesian...lama tak berupdate...baca yang dulu2 sampai sekarang...tersenyum dan tersengih sorang2 bila terbaca post pasal anak saya Arissa...tiba2 rasa ruginye saya tak update lagi tentang dia...saya nak baca lagi cerita2 anak saya sendiri...haihhhh...

Ok so saya rasa memang patut saya buat satu blog lain untuk bisnes...dan insyaAllah saya nak update blog ini cerita2 anak saya untuk bacaan saya sendiri :)


Alhamdulillah...Arissa dah 1 tahun 9 bulan lebih...ni gambar dengan Tok Mummy sibuk nak pakai tudung Ibu dia ;)