Friday, January 7, 2011

sudah 2 line...alhamdulillah :)))

Sepatutnya saya nak kongsi berita gembira ni awal2 masa tau tu...tapi sebab macam tak yakin dan macam tak percaya sampai suami saya pon malas nak layan saya sebab sikit2 "macam x pecaya " hehehe... so tunggu punya tunggu sampai lah hari ni baru kuar entry ni...pada saya tak pe lah update lambat sket tapi entry ini sangat penting untuk saya abadikan kenangan :)

Alhamdulillah setelah usia perkahwinan saya 4 tahun lebih, barulah kami dapat perkhabaran gembira yang sememangnya ditunggu2 selama ni...itu yang macam x caya je tu...huhuhu

So kisahnye bermula pada pagi 25 September 2010...(standby untuk entry yg panjang lebar hehehe). Hari tu hari Sabtu dan masih lagi musim beraya...dan tarikh tu adalah seminggu selepas adik saya bernikah...

So bangun pagi2 tu sebab nak bersiap ke tempat keje...tapi hari sebelumnya saya memang dah beli test pregnancy tu sebab ada "rasa" lain...tapi macam tak de la expect pregnant ke sebab selama ni pon kalau test pon memang 1 line je huhuhu...so x de la harap sangat...cuma tetiber rasa nak cek hehehe...

So sebelum mandi saya pon test la guna UPT (urine pregnancy test) tu dan biarkan je dulu menda tu...sementara tu gosok gigi dan macam biasa kena pujuk2 sket hati ni jangan nak sedih2 kalau 1 line lagi...jangan berharap sangat hehehe...So tengah2 gosok gigi, tetiber mata ni tengok kat upt tu dah ada 2 line...sangat clear!!! ishhh tul ke ni...tetiber menggigil lak badan...masa tu saya terus menangis2..cepat2 mandi dan solat...masih nangis2 sorang nih sebab tak percaya...suami saya tido lagi time tu...kalo saya nangis jerit2 pon dia tak sedar agaknye huhuhu...ingat nak kejut bagitahu dia, tapi saya masih lagi tak percaya dan nak try wat test tu lagi sekali hehehe

So saya pon gi keje macam biasa...balik tu singgah 7E dan beli upt test lagi..test kali ni saya tengok sendiri line tu kuar 2! Memang rasa syukur dan happy sangat2 (menangis lagi huhuhu)

Petang tu suami saya kuar gi kedai jap (sementara dia kuar tu la saya cek sekali lagi)...ntah kenapa tak tau plak macam mana nak bgtau kat suami saya...so saya pon poyo2 la cari kotak letak note dan riben lagi hihihi...pastu saya letakkan je atas meja bilik kami tu...konon nak surprise la sket dari cakap macam tu je kan hehehe

Dalam kotak tu saya letak upt test yang saya dah buat tu...pastu siap potong keterangan upt tu...

Bila suami saya balik, saya hantar sms kat dia suruh masuk bilik...pastu dia pon naik...tapi saya tak cakap pape pon...sampailah bila dia berdiri di meja tu dan terperasan kotak tu hehehe...mestilah suami saya gembirakan :))

Gitu lah citernya...lepastu ada pergi cek doktor untuk confirmkan...dan alhamdulillah masa cek tu doktor sahkan saya dah 6 minggu hamil...dan ketika entry ini di paparkan kandungan saya dah masuk 20 minggu...Semoga Allah pelihara saya dan kandungan ini hingga selamat dilahirkan :)

Akhir sekali, inilah note yang saya tulis kat kotak tu....sila jangan muntah hahaha :P


p/s : Milah tu saya la...bukan makcik milah memana plak tauu huhuhu :P