Thursday, March 19, 2009

Dinner semalam :P

Salam...Terima kasih buat kawan2 yang wish hepi enibeseri padaku semalam...tiba2 termalu over ke masuk blog huhuhu...(ngengada nak malu2 kan? hihi) ada beberapa orang tanya jugak aku dapat present apa dari suami.Untuk pengetahuan korang kami tak ada bagi2 hadiah pon..cuma aku masaklah something yang agak spesel..sebenarnya spesel sebab jarang masak macam tu huhu tak adalah spesel sangat pon...so aku nak citer apa dinner kami semalam yer..

Semalam balik keje je terus aku singgah kedai ni..dekat jer ngan umah aku..niat di hati nak wat chicken chop and steak untuk suami aku :) Untuk orang yang tak pandai masak western macam aku nih..sangat sesuai beli di kedai ni sebab dah ada daging yang siap di marinade, ayam pon memang dia da siap2 breadcrumbs bagai..macam2 daginglah ada kat kedai ni..daging arnab pon ada..korang penah makan ke?

Pasal harga aku tak reti nak komen sangat..maybe sikit mahal lah..harga ikut size and berat daging yang kita beli tu..tapi kira ok lah sebab katakan nak wat chicken chop nak kena beli ayam, telur, tepong ngan breadcrumbs tu dah berapa kan...ni dah siap2 potong tinggal nak goreng jer...so senang pada orang2 yang macam aku tak terer masak ni hehehe

Ni lah ayam yang memang untuk chicken chop...besar adalah sebesar tapak tangan..kedai pon bersih memang orang melayu punya..ni aku citer jer pasal kedai ni..aku tak ada share pon kat kedai tu huhuhu...So balik umah aku tinggal goreng kentang, goreng ayam ni, masak kuah dan buat coleslaw jer...So inilah yang kami makan semalam :)

air laici...

Steak untuk hubby...

Chicken chop untuk aku...ayam ni boleh dikongsi 2 orang makan...aku share ngan hubby...tapi kalo orang tak kuat makan share 3 orang pon bole kot hehehe...

Makan sama2 ngan Mak and adik2 aku...ayam tu goreng 3 keping jer cukup untuk kami ber5...family aku tak suka makan daging...Sekali sekala masak macam ni ok la kot tapi kalo selalu rasa macam tak sesuai sebab agak costly and banyak goreng2 tidak elok yer :)

9 comments:

shibam.blogspot.com said...

weeda, nak resipi, coleslaw tu, nanti boleh buat masa anniversary akak dgn Mr. R pulak.

weeda said...

kak linda..ida tak pandai buat yang betul2..saya wat asal ada rupa dan rasa jer ok la...hiris je kobis halus ngan carrot tu parut sket..gaul ngan mayo..siap lah hehehe...sebab mayo tu macam mmg da cukup rasanya..kalo ikut resipi orang pandai masak, macam2 kena tambah :P

Putri Essie said...

wah...selamat anniversary...sowi le lmbat skit...keteapi ni slow skit...hehehe...tahniah2...moga kekal abadi sepanjang hayat...

nizam said...

cek weeda ooiiii...takpe2 tak pandai masak yang penting pandai makan...huhuhu..nyam nyam nyam...

weeda said...

Nurul - thank you2 :)

Nizam - yang tu memang pandai...inilah hasilnya hahaha

yuyee cap limau said...

wah kak sedapnyer...mmg terliuq ni,meleleh air mata mlihat kesedapan cekencop tu..

weeda said...

meleleh air mata? hehehe lawak lah Yuyee ni..

Irfan Rayyan Ridzuan said...

Weeda..dimankah itu kedai..sgt berminat nk tahu n membeli disana hehehe nk bagi my teddy bear mamam gaks..Wink!!

weeda said...

Mama Irfan kedai tu kat Saujana Impian..tau tak kat ner? Nanti kita bgtau lebih detail yer :)