Thursday, March 18, 2010

Happy 4th Anniversary :)

Hari ini 18 Mac 2010, genaplah 4 tahun usia perkahwinan kami...Happy Anniversary yang hehehe (bukan dia baca pon :P)...apa yang boleh saya katakan, saya bahagia dan happy...tu yang dua2 makin "sihat" jer hehehe..Semoga kasih sayang ini berkekalan selamanya...I lap u lah! :P

Aduyai tetiber aku dah blur plak nak tulis apa hehehe...Happy 4th Anniversary to us :)

Tuesday, March 9, 2010

Saya ke Desaru

Salam kengkawan...Alhamdulillah saya dah makin sihat sejak keluar dari wad hari tu...risau jugak sebab lepas je baik ni, saya asyik lapar dan nak makan je aduyaiii...makin gemuk la saya nih huhuhu...

Ok la malam ni saya nak citer aktiviti saya last weekend...Sepatutnyer saya kerja sebab ada program opis sepanjang hari Sabtu bulan Mac ni...tapi last week saya minta pelepasan sebabbb saya nak ikut suami saya gi Desaruuu hehehe...

Kami bertolak hari Sabtu lepas Subuh tu dan konvoi beramai2 ke Johor...Sebenarnye saya ikut suami saya ada program kelab keter dia...Kira macam AGM tahunan la...so kali ni dibuat kat Hotel Lotus, Desaru...kalo tahun lepas, kami yang uruskan program buat di PD..tapi kali ni pihak southern plak yang uruskan..

Secara ringkasnyer, kami sampai di Desaru tengah hari...untuk hari Sabtu tu tak ada apa aktiviti pon..free and easy je...cuma petang tu baru kami turun gi mandi2....

Saya ikut geng2 pompuan gi pantai..ingat nak mandi tapi air laut tu sangat bergelora la..tak berani lak rasa hehehe...angin memang kuat giler...yang lelaki mandi kat pool..kami yg pompuan ni tak boleh sebab kat situ kalo nak mandi kena la pakai swimming attire...huhuhu :P


Aksi gedik kami di pantai Desaru hehehe....

Malamnye plak, ada dinner ramai2 dan sesi karaoke...kitorang makan tepi pool...masa ni lah berkumpul ramai2 kengkawan yang dari central ngan southern...tapi kali ni orang Johor la yang ramai sebab buat kat tempat diaorang...lepas dah makan2 tu..kami lepak tepi pantai sambil borak2...pas tu saya dah masuk bilik dan tidooo

Hari Ahad pepagi dah bangun...hari ni lah aktiviti utama diaorang iaitu AGM kelab...Saya jadi pemerhati dari jauh je sebab saya bukan members hehehe...tengok2 jap, pastu saya balik ke bilik nak kemas barang2...ngam2 habis meeting terus kitorang check out...

Dari Hotel Lotus tu kami konvoi ke Bandar Penawar kalo tak silap saya....kami lunch kat sini la...

Memang rezeki makcik ni lah kami serbu kedai dia...Dah datang ramai2 mengejut macam ni memanglah makanan ngan air dapat lambat...saya makan mee goreng pon rasa macam mee goreng tak ada rasa...tapi lapar punya pasal, telan je la hehehe...saya rasa lepas kitorang balik, makcik ni tutup kedai terus kottt huhuhu :p

Gitulah serba sikit citer masa saya gi Desaru tu...lama tak berjalan jauh macam ni, mulalah saya ni sakit2 badan...ingat nak amek je cuti hari Isnin tapi memandangkan minggu lepas saya dah MC sampai 3 hari so saya kerja la jugak hehehe...Papepon saya harap kelab ni akan terus maju dan saya support je la suami saya tu yang memang sayang ngan kelab yang dia join nih :)


p/s: gambar2 sumer saya amek dari FB kengkawan je (diaorang bukan tau pon blog saya ni hehehe)...mekacihhh :)

Tuesday, March 2, 2010

Masuk wad la plak...

Salam kengkawan sumer...sihat? semoga anda semua dalam keadaan sihat dan gembira sokmo hehehe...Pertama kali dalam hidup saya, dapat cirit birit sampai masuk hospital...huhuhu...entry live from KPJ Kajang :P

Sebenarnye, malam hari Rabu tu aku dah start sakit perut, pening2 dan muntah2...berulang kali gi toilet...so pagi esoknyer hari Khamis aku pergi opis jap sebab ada urusan keje sket dan terus gi cek kat klinik panel, maka dapat lah MC...Jumaat lak dah cuti Maulidur Rasul...Hari Sabtu pagi aku pergi keje lagi sebab ada program opis...masa ni perut masih tak berapa ok tapi aku tak muntah dan pening2 dah...keje sampai tengahari, lunch lak gi kenduri abang ipar akak aku kawin...Balik kenduri, sakit perut balik sebab makan nasi minyak kot hehehe...

Sampailah semalam hari Ahad, dah rasa ok sket...Tapi dalam kol 4 pagi tu aku start muntah2 balik dan ulang alik ke toilet..so pagi Isnin, suami aku ajak gi cek terus kat hospital memandangkan dah lama sakit tak baik2 jugak...


Bila Dr. dah cek2...dia suruh masuk wad sebab badan aku lemah katanya...banyak kurang air...1st time masuk wad ni leh lak rasa excited hehehe...ingat nak check in hotel ke haper huhuhu...Nasib baik la sakit sket je, tak nak la kalo masuk wad kena sakit teruk huhuhu...


See...ni muka orang sakit tu, suami aku snap macam nak tak nak je tauuu..aku tak ready lagi dia dah snap...huhuhu...Walopun sakit, tetap makanan penuh atas meja...Mak aku bekalkan bubur...tapi bukan aku makan sorang, suami aku yang makan hahaha...Patut dia yang suap aku, aku jugakkk suap dia tauuu...terbalik sudah patut layan orang sakit :P

Terima kasih buat kengkawan yang ucapkan semoga cepat sembuh sumer...Jangan riso, tak lah teruk sangat...teruk masa kat umah je..masuk wad je macam ok sket dah hehehe..mak aku pon aku cakap tak yah datang :P

Alhamdulillah, hari ni pagi Selasa dekat 3 drip tu dah masuk badan aku...rasa dah ok sket...Hope hari ni leh balik...dok lama2 busan jugak...nasib baik ada wifi kat sini...so korang2 doakan aku cepat sembuh yee :)

p/s: patutnye semalam, aku ada join perarakan maulidur rasul untuk jabatan aku, frust nye tak dapat join...padahal malam sebelumnye dah siap gosok baju awal2...siap doa2 jangan sakit perut lagi huhuhu...hope next year dapat la join :)