Tuesday, June 30, 2009

Hotel Equatorial Rugi Hari Ini....

Sari berita utama...Pada hari ini Hotel Equatorial di Bangi mengalami kerugian kerana pelanggan yang telah hadir pada hari ini adalah dikategorikan "tidak rugi dibawa makan"....

Empat daripada wajah suspek yang telah bersedia dari awal di pejabat untuk menyerang Hotel Equatorial Bangi. Sila jangan terpedaya dengan senyuman kunun manis dan gaya ayu mereka itu. Nama tempat bertugas suspek terpaksa dirahsiakan demi keselamatan negara...

Suspek bertambah kepada 5 orang, dan ketika foto ini dirakamkan dipercayai mereka telah pon kekenyangan setelah menikmati hidangan yang lazat...Pengurus di cafe hanya menggeleng kepala kerana terpaksa order secara urgent dari pembekal bahan mentah untuk dimasak semula kerana kehabisan hidangan makanan untuk pelanggan2 yang lain.

Suspek2 tersebut sudahlah makan banyak..bangun berkali2 untuk ambil makanan...cuba pula singgah di restoran Jepun berdekatan, namun malang sekali mereka hanya sempat bergambar dan 2 suspek dipercayai telah cuba menyembunyikan diri di sebalik tirai pintu masuk restoran...namun, tidak berjaya kerana tirai itu tidak cukup besar untuk menutupi mereka... :P

Suspek2 tersebut dipercayai sempat mengambil gambar di beberapa kawasan hotel tersebut

Suspek yang terbaru adalah seorang jejaka yang lagaknya mengalahkan seorang model antarabangsa. Walaupun berbadan paling kurus, suspek inilah yang dilihat makan paling banyak.

Dan seperti biasa aksi fotogedik mereka-mereka ini akan dipaparkan di blog ini. Berita terbaru yang kami terima, suspek2 telah selamat sampai di pejabat dan mereka semua adalah kekenyangan. Mereka sempat mengucapkan terima kasih kepada Big Boss mereka yang sudi belanja makan dan mereka terpaksa menerima hakikat bahawa mereka akan menerima boss baru.


Baiklah jangan kemana-mana...kita beri laluan kepada pesanan penaja...

Senyuman manis dengan COLGATE, DARLIE, KAYU SUGI, FRESH & WHITE...Peace!

Friday, June 26, 2009

VOTE FOR DARWISY!!!

Petang tadi adik ipar aku, Huda msg..dia kata Walid tanya..aku dah vote Darwisy lom??Hehehe...mestilah Mak Ida dah vote...So memandangkan pertandingan masih dijalankan,tarikh tutup adalah pada 15 Julai so aku publish kat sini...kot2 korang sudi nak vote untuk anak buah aku ni leh la kan hehehe...tiada paksaan..aku tolong promote jer :) ni aku copy paste tentang pertandingan tu dari blog SIL aku :)




ok, ratuhati.com sedang menganjurkan satu pertandingan “bayi cinta alam”.. sesiapa nak join boleh jadi ahli ratuhati.com..

pertandingan bayi cinta alam yang dianjurkan ratuhati.com di taja oleh sharizals.com iaitu berupa potret untuk bayi dan juga cloth diaper tajaan Aatina Enterprise.. disebabkan hadiah yang sangat lumayan, maka darwisy pun turut menyertai pertandingan bayi cinta alam ni..
kawan2, meh lah cepat ramai2 daftar jadi ahli di ratuhati.com dan vote untuk darwisy di pertandingan bayi cinta alam.. (nak vote kena daftar jadi ahli dulu…) dan, lepas tu boleh lah memeriahkan forum ratuhati.com! ratuhati.com adalah portal keibubapaan.. anda boleh mendapatkan banyak maklumat mengenai keibubapaan dan juga berbincang dengan ahli2 mengenai apa jua masalah dan perkara..

ok, di bawah adalah gambar darwisy yang dihantar untuk pertandingan bayi comel.. kalau anda rasa gambar darwisy layak untuk menjadi bayi cinta alam ini, marilah join ratuhati.com dan vote untuk darwisy… vote anda sangat lah dihargai!



VOTE FOR DARWISY!!!




p/s : So tunggu apa lagi...Jom Vote hehehe...Terima kasih di atas undian ikhlas anda :)

Thursday, June 25, 2009

TRANSFORMERS 2...Korang Dah Tengok Ker???

Salam kawan2...semalam aku ikut suami aku ngan geng2 kelab keter dia gi tengok Transformers 2 : Revenge of the fallen...Korang dah tengok ker? Sesaper yang minat Transformers lom tengok sila jangan jeles aku dah tengok yer hehehe...

Aku tak la fanatik sangat ngan citer ni...tapi layanlah jugak...Semalam gi tengok kat Galaxy MBO Ampang..kawan suami aku yang setelkan sumer sebab diaorang dah plan lama nak tengok citer ni ramai2...Ikutkan aku mula2 malas nak ikut sebabnya semalam aku dah mula rasa nak demam.. puasa lak tu, dah tu nak pegi kena tumpang kawan suami aku lak...suami aku dari opis terus ke Ampang memang tak sempat balik sebab wayang start kol 8.30pm...memang malas giler nak gi...So semalam buka poser minum air sket dalam keter member suami aku tu..sampai jer makan burger sket share ngan suami aku...

Citer ni adalah best dan tak membosankan...ok jangan tanya aku nama2 robot tu sumer...aku tak hapal hehehe...setakat Optimus Prime ngan Bumblebee yang jaga hero tu aku tau laa...kelakar pon ye jugak citer nih..sayang aku tak sihat dan masih lapar so terganggu sket tengok citer tu...kalo tak sebab dah janji ngan suami awal2 dah tu member dia dah beli tiket awal2 untuk kitorang ,memang aku tak gi...tapi papepon rasa tak rugi juga pergi :)

So korang yang suka Transformers dan suka citer2 robotik ni memang tak rugi tengok...Heroin citer ni Megan Fox adalah sangat cun dan cekci...kompem mata2 lelaki akan terbukak besar jer selain tengok robot2 tu huhuhu...aku nak bawak adik2 aku tengok pon fikir2 jugak sebab ada scene2 yang pada aku tak sesuai untuk kanak2...

Habis je citer tu...ikut diaorang minum2 kat Dagang Avenue...aku ngan suami balik awal sebab aku tak larat dah...pastu balik umah terus flat okay...sudahnya dapat MC hari ni sebab kompem demam...Malam ni baru ada semangat sket nak buat pape..siang tadi aku tido jer...ok lah gud nite :)

Blogger Award Friendship from Kak Shibam bam

Salam kawan2...aku adalah MC hari ni sebab demam selesema dari semalam...Jangan riso..Dr dah sahkan demam biasa je bukan H1N1 hehehe..Alhamdulillah...Hari ni aktiviti aku adalah rehat dan tido sahaja, badan rasa lemah jer, hope esok okay la...Malam ni buka blog nampak aku dapat award...Jom kita tengok award apa yer......


Blogger Award Friendship from Kak Shibam...Thank you kak sbb masih sudi bagi kat aku hehehe...Oleh kerana terima dari dia, aku ikut dia suruh tukar dari fakta ke auta..tapi aku letak jugalah the fact hehehe


Setiap blogger mesti menyatakan 10 AUTA diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya :


1. Aku adalah sangat rajin exercise...hakikatnyer... (setahun 2 ke 3 kali jer)

2. Aku makan yg stim2 and rebus2 jer (goreng2 lagi I likeee)

3. Aku suka sangat makan sayur (Selalu kena marah sbb tak makan sayo)

4. Aku tak suka makan fastfood (KFC,McD,Pizza,apa lagi??sumer aku adalah sangat suka hahaha)

5. Tu sebab aku kurus dan cantik (Statement yg buat orang termuntah..a'ah la ibu jari aku da kecik sket ;P)

6. Bab make up mengalahkan artis (Satu haper aku tak pakai..natural beauty? oh no...memang tak reti hehehe)

7. Terer masak macam chef (setakat nasi goreng, lauk2 biasa leh la skit2..bnyk lagi kena blaja)

8. Tak takut ngan serangga bagai (aku geli giler ngan lipas..sumer2 la..badan je beso :P)

9. Selalu gi honeymoon ngan suami aku (tak pernah berjalan jauh 2 orang je..honeymoon pon x penah..sila percaya yer)

10. Aku malas nak update blog (Aku rajin jugak update la...sbb aku suka jadi Blogger :P)


Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.


1. Kak Su - Walopun tak selalu update, saya bagi kat akak juga hehehe

2. Din - Mamat hencem yang dah abih belajar

3. Kamikaze - Blogger yang rajin komen bila aku wat entry pasal makan

4. Yuyee - Blogger yang lama mendiamkan diri..sibuk ye dik...

5. Kak Anis - ex opismate dolu2

6. Kak Zel - Blogger yang sangat best...tak tau la dia sudi ke tak amek hehehe


okay DONE! 6 penama di atas..sudi2lah amek yer...HAPPY BLOGGING :)

Monday, June 22, 2009

Den dan kenduri...Ekau jangan golak yo :P

Apo kabar sumo? macam mano weekend ekau sumo? Den ni haa baru balik dari Kuala Pilah semalam...Suami den ni haa..dio ado mak dan pak angkek kat Kuala Pilah tu...dulu2 maso belajar kek UKM, ado program anak angkek...sampai sekarang dio masih baik dongan keluarga angkeknyer tu hehehe...oleh kerano den ni isteri dio...secara otomatiknyo den pon diangkek menjadi anak angkek kepado Mak dan Pak angkek dio...

Den dongan suami poi hari Sabtu tido kek sano..kenduri nya hari Ahad...ni ado sket gambo buek cuci2 mato...den memang suko bonar letak gambo kat blog den ni haaa...malam Sabtu tu sompat lah laki den bawak jalan2 tengok tompat dia belajor masa kat matriks dulu..time2 tu lah Den konal dio...tapi masa tu kawan2 biaso ajo yo :P

Inilah gambar Mak dan Ayah angkat den...namo sobonar pon Den tak tau huhuhu...panggil Mak dan Ayah ajo...rumah mereka ni terlotak kek Ampang Tinggi, Kuala Pilah...oleh kerano beriyo dijemput ehhh..maka kami datang la..meraikan samo2...


Kenduri ni dibuek sempena anak tunggal mereka dah ngandung 7 bulan...Kak Ija namo ehhh..dah kahwin selamo 6 tahun, alhamdulillah sampai jugo rezeki dio..Den tumpang happy...Den paham bonar perasaan orang yang dah kawin lom ada cahayo mato nih...den pon gitu jugak..bukan sumo orang bercakap jago mulot tu huhuhu...sobar ajo la yo :P

Okay..okay...cakap macam biasa balik...letih aku nak pikir ayat dalam loghat N9 hehehe...sesaper terer speaking n9..amacam? okay tak? Jangan saman Den merosakkan bahaso dah lah yo...eden try ajo...hehehe...masa kat sana, memang aku lambat pick up bila diaorang borak2..lagi2 banyak makcik2...memang kekadang tak faham juga...tapi seronok dengar diaorang speaking nih hehehe :)

So hari Ahad lepas kenduri habis, dalam kol 2pm kami dah gerak balik...singgah kat Ampang jap pergi kenduri kahwin member sekolah aku dulu...Sampai pon dah 4pm lebih...memang kenduri dah habis la hehehe...yang penting datang yer tak?


Pengantin dah kena conteng arang daaa...tapi ambil juga gambar..ntah bila dapat jumpa lagi hehehe..Selamat Pengantin Baru Nora :)

p/s: Maso dalam keto otw balik sini, Suami den kato Jangan ngado2 buek kek blog cakap loghat N9..buat gelak dek orang ajo..Den buktikan korang tak golak..Jangan golak tauu! :P

Friday, June 19, 2009

Selamat Hari Bapa :)

21 Jun adalah tarikh untuk Hari Bapa Sedunia...So dikesempatan ini juga, aku nak ucapkan Selamat Hari Bapa kepada semua bapa2...Dalam hidup kita ni, mesti Ayah kita banyak berkorban untuk kita kan? Pengorbanan Ibu bapa tu tak terbalas rasanyakan..hmmm..

Selamat Hari Bapa diucapkan kepada Bapa mertuaku En.Johari Sulong..yang ku panggil Walid..Ingat lagi, 1st time suami aku bawa gambar familynya nak tunjuk pada aku, masa ni lom kawin la hehehe...Suami aku kata Ibu dan Walid adalah garang...bila tengok gambar, aku pon riso jugak...nampak garang hehehe...Tapi Alhamdulillah, bila da kawin dan join Johari's family...mereka terima menantu yang serba kekurangan ini dan memberi layanan yang baik...walopun nampak serius, Walid selalu buat lawak hehehe..Terima kasih Walid :)

Walid dan Ibu...ehh...ada adik ipar enteprem kat belakang tu...hihihihi

Dan tidak lupa juga buat insan yang disayangi yang bernama Samsudin Haron iaitu ayah tiriku yang ku panggil Abah...Abah..hmm sebut jer da rasa hiba...Dengan Arwah Abah la tempat aku menumpang kasih seorang bapa...segala pengorbanan dan kasih sayang diberi amat dihargai..Terima kasih Abah...Hanya doa yang dapat diberi oleh anakmu ini...How I miss u so much...okay x leh nak citer lebih2...sangat sedihh :(

Hmm...mungkin ada yang tertanya..kenapa nama bapak aku tak der kan...nama seorang Ayah yang aku berbintikan untuk seumur hidup...yang disebut setiap hari, bila orang tanya have to mention binti apa juga kan? Semoga Tuhan sajalah membalas segalanya...

SELAMAT HARI BAPA :)

Wednesday, June 17, 2009

Harris and Zoobie

Aku tengah tak der idea nak update blog..tapi nak juga update hehehe...so mari kita layan gambar anak buah aku Harris Naufal...kenal tak? ni anak kakak aku laaa :P

Zoobieee...hehehe cuba teka apa Zoobie ni...aku ingat bear Harris..rupanya selimut daa...2 in 1 hehehe..apalah Mummy Ngah ni kan...

Ni picture masa kami di PD..next month dah genap setahun...Kalo aku panggil dia tak tengok..aku cakap la Zoobieee...nama bear yang sebenarnya selimut tu...nanti dia pon jawab balik zoobie sambil mata tercari2 si Zoobie ni hehehe...tapi dia jawab suara comel la hahaha...Hensem kan Harris ni? geram betul tengok dia terutamanya pipi dia tu hehehe...

Tuesday, June 16, 2009

Penthouse Mayangsari Resort di Port Dickson yang hampeh...

Selamat malam bertemu kembali di entry ini hehehe....pasal makan dah komplen, ni nak komplen lak pasal tempat yang kami stay tu iaitu Mayangsari Resort Port Dickson...Untuk 3 hari tu, kami duduk kat Penthouse..so stay 2 malam untuk 3 rumah dah berapakan...dah lah charge ikut harga peak season lagilah mahalkan..okay memang lah duit aku tak kuar sesen pon untuk hal2 penginapan ni sebab disponsor sepenuhnya oleh makcik aku...tapi sebab yang terkenanya kat bilik yang suppose aku tido...so aku adalah tidak berpuas hati...kalo kami bayar untuk standard room tapi kalo servis hampeh pon boleh komplen..inikan pula dah dok penthouse kan...Bunyi jer macam best tapi biasa2 jer hehehe...Terima kasih sangat2 kepada Mak cik aku :)

Ni picture yang masa aku gi sebelum ni, memang kalo orang tanya aku akan jawab tempat ni ok..servis bagus..sumerlah bagus dan cantik...Tapi amat menghampakan bila kami pergi kali ni..dah lah pergi ramai2..orang jauh dari Singapura pon datang..so bila orang komplen2 aku pon terasa tak best la sebab aku ngan suami yang bagi cadangan stay sini...kalo aku sorang je komplen means aku lah yang ngengadakan..tapi ramai juga yang komplen tempat ni...bukan kami ni cerewet sangat atau nak berlagak...tapi sebab rasa harga yang dibayar tak setimpal dengan apa yang kami terima!

Ok berbalik pada citer Penthouse yang aku stay, dah kata gi ramai2kan..so tido pon tak lah sumer dapat tido atas katil dan dalam bilik...Family aku dapatlah 1 bilik, masalah timbul bila aircond bilik kitorang ni macam malu2 jer nak kuarkan angin...ingatkan malam dia akan okay..so bila nak tido malam tu..aku dah bentang toto tido ngan adik aku Diana..atas katil mak aku, danial ngan Ahmad anak sepupu aku yang geng ngan Danial...Suami aku tido kat hall bawah. Kakak aku, abang ipar, Harris ngan Ayah pon tido kat hall bawah jer..Untuk Ayah dah disewakan tilam..bilik2 lain dah penuh la...So oleh kerana sangat panas, aku turun bawah tido kat hall juga...actually bukan hall, dah bahagian dry kitchen dah okay...pastu mak aku ngan adik2 pon kuar tumpang tido bilik Chik Nong selit2 jer mana boleh..so dah rugi 1 malam tak leh tido bilik tu...

So esoknya hari Sabtu suami aku gi komplen kata aircond rosak..okay ada technician datang cek tapi tak dapat betulkan..dia kata akan datang petang..tunggu2 tak datang2 jugak..aku pesan ngan suami aku make sure orang tu datang kalo tak malam ni pon bilik tu tak leh guna nak tido...so dah petang2 datang jugak tapi still tak elok2 jugak...Sudahnya sampai malam pon tak okay...lepas kami balik makan malam tu, suami aku naik bagi aku kunci.Kami dapat 1 penthouse lagi sebagai ganti okay! masa ni dah dekat kol 11.30pm...ok terubatlah sikit hati ni kan...aku dah bgtau mak aku, bolehlah mak aku ngan adik2 masuk 1 bilik, pas tu Ayah ngan Mak dapat 1 bilik leh tido atas katil..selesa sikit..Tapi hampa sangat bila cek penthouse yang lagi 1 tu sumer bilik aircond rosak jugak...susunan sumer okay dan bersih..cuma ada 1 bilik tu, katil berselerak dan tak tersusun...macam scary pon ada bilik tu..macam dah lama tak bukak dan digunakan jer..so kami tak sedap hati, suami aku kata tido je la umah kami tu tak yah tukar yang baru ni...(Nurul kalo ko baca, time ni ko dah balik baru kitorang dapat kuci untuk bilik baru tu..time orang tido baru nak ganti bilik :P)

Sudahnya tido lagi kat hall tu...malam tu Mak ngan adik2 aku tido bawah sebab kakak aku dah balik awal, aku ngan suami tido balik kat tepi dry kitchen tu...tapi kali ni suami aku angkat tilam yang dari bilik aircond rosak tu bawa turun...so 2 malam tu rugi jer bilik tu jadi tempat letak barang dan tukar baju ajer...

Ini baru citer pasal 1 bilik..ikutkan macam2 nak komplen..dengan toiletnya..pinggan2 yang disediakan..Aku ingat bilik aku jer prob..rupanya 2 penthouse yang sedara2 aku stay pon ada macam2 prob...Macam teruk sangat jer maintenance tempat tu...Sumer kata pas ni tak nak datang situ lagi dah...Tapi oleh kerana kami datang memang nak enjoy2..so malas nak wat sakit hati...Dah tu time kami check out Housekeeping kot call kata suruh angkat balik tilam bilik atas tu bawak masuk dalam bilik...banyak cantik kami nak layan!

Kalo kot2 ada pihak Management Mayangsari terbaca blog aku yang tak seberapa nih...tempat ko leh maju..tapi servis and maintenance kena jaga betul2...jangan tau nak untung jer! Lagi satu swimming pool tu tolong la bersih2 sket..berlumut pon ye dah lantainyer!

Citer yang tak best masa makan :P

Salam kawan2...okay dah 3 entry aku citer masa aku di PD...memang aku rasa happy..tapi ada juga certain things yang spoil kan mood aku...Aku ni memang tak la serius sangat dan tak cerewet tapi memang buat aku geram jer...tak kira nak jugak citer kat sini huhuhu...ni citer masa kami makan :P

KEJADIAN 1

Masa hari Jumaat malam 1st day di PD tu, tak sumer nak kuar dinner...so adalah beberapa orang jer yang pergi makan...oleh kerana kawasan terdekat sumer kedai makan ramai orang, makanya kami pon stop makan kat satu gerai tepi jalan ni..gerai ada banyak dan open air...Nak dijadikan citer, Pakcik aku yang aku panggil Ayah tu kan...masa dia nak duduk, tiba2 dia jatuh terlentang okay sebab kusi tu patah! Dah lah dia tu tak sihat..tengah2 orang ramai aku ngan suami tolong angkat dia..luka jugalah siku dia nasib kepala dia tak terhentak...kesian sangat tau...Memang aku terus tak der mood!

Dan2 tu jugak ada budak amek order datang...Bukan nak minta maaf ke tanya ok ke tak...ni terus tanya aku "Order kak" sambil pegang pen dah sedia nak amek order...Yer, pada malam itu budak tu sangat bertuah sebab dapat dengar aku membebel dan sound direct kat dia..."ko tak nampak ke orang dah jatuh ni? lain kali letak kusi elok2 kalo nak niaga...ko amek kusi ni pergi buang campak jer..nyusahkan orang!" lebih kurang la time tu aku cakapkan..aku pon x ingat sangat..masa ni macam meluap2 lak aku nak marah...tapi kontrol lagi sebab ada sedara2 lain...suami aku kata dia terkejut okay aku marah hahaha...Oleh kerana mood dah hilang, aku tak order makanan sebab tak ada selera dah....dah tu makanan sampai lambat giler...Nasib bila kakak aku yg baru sampai dari KL datang situ, nampak Harris yang comel aku okay dah...makan la juga 2 ke 3 suap kuey teow yg suami aku order huhuhu...memang tak kan pergi makan kat area tu lagi!

KEJADIAN 2

Okay ni lak citer masa dinner hari Sabtu yang kami makan besar beramai2 tu...nama restoran tu MAR Seafood...Dah lah makan ramai2kan, so sepupu aku yang Kak Ila tu memang dah order awal2 lah makanan..terima kasih Kak Ila aku rasa dia yang belanja kami makan malam tu...Pas tu ada orang datang amek order air lak sorang2...Sampai aku habis makan air yang aku order tak sampai okay! so aku minum sket air suami aku ngan kakak aku..ok fineee...aku tak la kisah sangat pon..

Yang buat kami bengang tu...dah la order banyakkan...rupanya cashier tu tak kira betul2 dari awal...patutnya sistematik la sket...kot dah tau ramai orang, kira awal2 set makanan yg dah order tu...Boleh pulak suruh kitorang kira balik air yang minum apa, berapa cawan sumer...sudahnya kena tunggu lama nak setelkan bayar2 tu..mana ntah dicampakkan kertas order tu...

Ni ha budak tudung merah masa kat meja cashier, siap kena sound kurang ajar dengan sepupu aku...bila bercakap buat dek tak tengok orang...buat muka sombong..angguk pon tidak...pastu salah kira! orang cakap ada order tak sampai dia main kiraaa jer...nak ketuk orang lah tu..saperlah snap gambar dia ni...Apsal haa peniaga kat PD ni macam berlagak pon ada...tak paham aku...kedai ni pon black list!


p/s : mak aii terpanjang plak hahaha...okay next entry citer pasal tempat kami stay plak..Nurul standby garam dan gula hahaha


Kisah di PD ~ Part 3 ok ni last :P

Okay sambung Part 3 lak hehehe...Hari Sabtu malam tu kami dinner beramai2 kat satu restoran ni...Kak Ila sepupu aku kuar awal cari tempat dan orderkan makanan sebab tak nak kejadian tunggu makanan yg lama berulang ( ni aku akan buat 1 entry yg aku xpuas hati yer hehehe). So kami sampai jer kat restoran tu, meja sumer dah tersusun..so sikit2 makanan dihantar...Penuh 1 ruang dalam restoran tu dengan family kami sahaja...suami aku kata kot orang luar tengok mesti ingat restoran ni best sebab ramai jer orang makan hehehe...orang luar sumer dok makan yang kat bahagian luar jer...

Masa nak start makan, kami sumer baca doa makan beramai-ramai...kuat lak tu...macam kat dining asrama masa nak mula makan baca doa sama2 hehehe...Makanan okay la jugak, tapi ada story aku nak citer nanti....tungguuuuu :P

Ok so finally dah hari Ahad...lepas dah check out dalam kol 12pm...kami lepak2 kat hall bawah ambil gambar sama2 dan bersalam-salaman...ada 2 beca kat situ, so kat situ lah banyak amek gambar..kelakar bila cameraman suruh model2 ni berposing huhuhu...mak aku tak suka amek gambar, tapi hari tu dia layan la jugak orang2 dah panggil suruh bergambar juga hihihi...


Kami bertolak dari Mayangsari lepas sedara dari Singapura semua dah balik...sebelum balik singgah kat Teluk Kemang untuk lunch pastu baru terus balik ke Kajang...Diaorang bincang2 nak wat event ni tiap2 tahun..tapi tak tahu lagi...tengok macam mana...Aku harap dapat lah berjumpa lagi :) Terima kasih kepada semua....ok that's all...The end


p/s: Okay Pochue dan Nurul sila komen setiap entry...leh gitu?hahaha

Kisah di PD ~ Part 2 :P

Okay sambung Part 2 plak...huhuhu...ni tempat kami berkumpul dan menjalankan aktiviti tu :)

Oh yer lupa nak letak tadi...Mak aku secara sukarela menjaga hadiah2 ..nak skip main game la tu hahaha...

Okay selain games...kami ada buat lucky draw....Aku, suami ngan adik aku dapat la jugak hehehe..hadiah2 semua adalah sponsor sendiri2....masing2 bawa present sendiri , pastu kami kumpulkan jer dan campurkan....yang menyampaikan hadiah adalah senior2...ada jugak game2 lain tapi aku x ingat sangat la :P yang lawaknya rules of the games, mesti ada "Tak boleh menangis" hahahaha...tahu2 jer la budak2 nih...dah la sedara2 sendiri jer kan...tapi main game kalo kalah pon dapat juga hadiah...dapat pensil ke coklat huhuhu

Lepas acara game habis...ada sesi nyanyi2 sket...yang ni family Pakcik aku yang aku panggil Ayah tu...family diaorang ni memang suka nyanyi..suka dan memang pandai menyanyi hehehe...so Ayah, Mak, Kak Ana dan Syadza nyanyi la 1 lagu....Yang tudung merah tu aku panggil Mak...memang stylo kan?hehehe....dia ni penyanyi group nasyid time dolu2...siap kuar kaset bagai okay...so hari tu dia pon nyanyi lagu nasyid..Kalo siapa2 yang mengikuti blog aku betul2, awal tahun ni aku ada balik Singapura sebab pakcik aku sakit masuk ICU kan? haaa ni lah pakcik aku dah sihat...leh nyanyi2 lagi hehehe...Alhamdulillah

Tak fair lah orang muda jer main game...so untuk senior2...kena sampaikan 1 cerita...so diaorang pon sampaikanlah cerita2...ada yang bagi nasihat...pastu kami doa sama2...


Itu jer lah main aktiviti kami...lepas tu naik lunch dan aktiviti bebas semula....ni ada sket gambar yang random hehehe






Monday, June 15, 2009

Kisah di PD ~ Part 1

Salam kawan2...Bermulalah kisah episod kat blog aku nih..tapi jangan riso sebab tak sepanjang macam cerita drama Matahari kat TV 3 tu hahaha...Bercerita yang aku gi PD tu kan..kitorang sampai sana hari Jumaat...hari Jumaat tu free n easy...sumer dok lepak, borak2 dan rehat2 jer...mandi pool dan gi laut...Aktiviti sumer start hari Sabtu..so Sabtu pagi dalam kol 10.30am lepas dah breakfast sumer, kitorang berkumpul kat pondok wakaf yang kitorang dah sewa untuk berkumpul dan acara games...


Sebelum acara bermula, masa ni setiap family ke depan dan kenalkan la family masing2...masa ni pon tak semua orang ada..ada juga yang tak dapat datang terutamanya yg dari Singapura...adik beradik mak aku Anjang aku jer tak join...so lepas sesi perkenalkan family, kitorang ada wat games sket...memang seronok la time nih :)

Selit jap...ni senior2...Pak Ucu aku iaitu adik kepada nenek aku yang baju merah tu..Baju kelabu tu wife dia Mak Ucu...Yang baju biru tu pakcik aku (Abang mak aku yang aku panggil Ayah). Okay ni ada gambar2 masa kami buat game tu..tapi susunan nyer dah berterabur aku pon x ingat mana 1 dah hehehe...

Ini game King of Baloon...belon kena ikat kat kaki dan kena pecahkan belon orang lain...See ada 2 mamat yang dah tua join game nih hahaha...bajet terer dulu penah menang tu yg join main..sekali kalah daaaa huhuhu...lepas tu ada acara tiup belon..yang mainnyer budak2 jer..tapi ada juga orang tua main hehehe..saper ek??

Yang ni plak masa main Passing Parcel...ni idea yang nak kenakan orang aku ngan Mummy aku yang buat huhuhu...tapi yang senang2 jer la...kelakar giler tengok gelagat siapa yang kena tu..masa ni Danial pon kena...dia kena wat lompat katak...yang paling kelakar sepupu aku, Abang Chel kena menari ikut lagu..tapi ntah apa lah tariannya..memang kelakar sangat :)

Pas tu ada wat game musical chair...yang ni sesi untuk budak2 dulu...

Pastu musical chair untuk orang dewasa plak...aku join okay main nih hahaha...riso betul kot kusi patah tak pon aku yang terduduk jatuh huhuhu...nasib okay jer :P

Ni lak masa game Bawa telur dalam sudu...pas tu ada bawa air dalam cawan...Yang game telur tu adik aku menang huhuhu...seronok betul budak2 nih :)

nota kaki : to be continue...

Sunday, June 14, 2009

Family day di Port Dickson 12~14 Jun 2009

Gambar yang tak semua orang ada..suami aku pon x der..jadi cameraman..ada sedara2 yang dah balik awal..kakak aku pon dah balik dulu..nak letak gambar sumer ada , kena tunggu sedara emel...x kuasa la plak...apa yg ada je lah yer :P


Aku adalah baru balik dari Port Dickson.dari 12~14 Jun 2009..sampai petang tadi dalam kol 3pm..
Seperti yang aku dah bgtau..ada family day belah Mak aku..
Kami stay kat Mayangsari Resort selama 3 hari 2 malam di sana...

Aku adalah happy dan brsyukur program ini dapat dijalankan dengan jayanya..
ni 1st time kami gathering ada sedara Mak aku punyer Pakcik iaitu adik kepada nenek aku..
Aku pon ada tak kenal anak2 kepada sedara2 belah Singapura..ni lah kalo dah dok jauh..dah tu orang2 tua jer selalu keep in touch..yang muda2 sumer pon tak kenal ada sedara rupanyaaa...
Sedara dari Singapura datang 5 keter dan 1 van..Orang dari sini adalah dalam 5 keter..

Macam2 ikutkan aku nak citer..tapi nantilah mood letih masih lom hilang..
Aku akan letak banyak gambar sebabnya aku memang tak kan cuci gambar2 tu..aku mmg x der album gambar laa...last sekali album gambar kawin hahaha...
So sumer aku taruk je dalam blog untuk kenangan aku..
Kalo korang nyampah tak payah la tengok...da kata blog aku (nak jugak cakap tu :P)

Memang best dapat berkumpul ramai2 macam ni...
Memang best bila relek2 dan makan jer...
Memang best la dengan aktiviti2 nyer...
Memang best dok lepak dan hu ha hu ha ajer...

Tapiiii...ada jugak yang tak best la wehh
Tempat yang kami stay tu kalo before nih aku dok puji dan rekemen orang gi sana..tapi...
time2 kami bawak orang...bawak lak orang dari jauh...sedara sendiri lak tu...
macam HAMPEH pon yer jugak...tengoklah kalo aku terajin dan mood aku nak story aku wat la 1 entry yer...

yang pasti Aku adalah HAPPY dengan percutian kali ini...walopon ada la jugak sket menda2 yang spoilkan mood aku...huhuhu
Isnin aku masih cuti...leh la rehat2 dulu...hehehe..k la gud niteeeeeeeeee :P

Wednesday, June 10, 2009

Mood Holiday hehehe

Salam kawan2....Adalah dimaklumkan bahawa esok aku akan bercuti sampai Isnin...Yahoooo...hehehe....macam la ada orang kesah aku cuti ke tidakkan :P Lama dah aku apply cuti nih dari bulan lepas sebab memang dah set date oleh sedara aku...Aku nak gi pergi bercuti ngan family aku sempena cuti sekolah ni..Destinasinya adalah Port Dickson huhuhu...lagi2 PD macam x der tempat lain dah hehehe....

Lama jugak kami tak kuar jalan jauh2 macam ni..yer kalo gi PD pon dah kira jauh la jugak untuk mak aku hehehe...Kali ni sedara2 dari Singapore pon InsyaAllah turun...boleh lah jumpa..sebab dalam setahun lom tentu dapat jumpa...jangan kata setahun, 2 ke 3 tahun pon lom tentu dapat jumpa hahahaha....

Kami pergi hari Jumaat ni sampai hari Ahad...mak cik aku sponsor tempat tinggal...makan adalah sendirian berhad hehehe...tempat kami nak stay tu pon tempat yang aku gi ngan member2 kelab keter suami aku dulu tu kat Mayangsari...Ok la tu kann...Buat suamiku, nanti kita tengok sunset ek hehehe...abang ipar aku ada kamera baru yang canggih...jangan lupa bawak wehhh (kalo dia baca la hehehe) Harap2 sumer ok dan aku harap mak dan adik2 aku dapat bergumbira hehehe :) Kita Enjoyyyy (Pochue sila bawa bertenang yer hehehe)
Hi5 Emoticon

Tuesday, June 9, 2009

Makan di Puncak :)


Salam kawan2...ni citer last week lagi hehehe...Sabtu lepas, kami dinner beramai2 di Restoran Selera Puncak...orang sini panggil Puncak jer...Kami makan2 sempena meraikan Walid untuk Father's day, Birthday Encik (kakak sulong Walid) dan juga meraikan Dina dan Tiqah yang baru berkonvo...3 dalam 1 hehehe :P

Malam tu kami makan steamboat...dan untuk father's day ada kek dan kad khas untuk Walid. Anas BIL aku kena baca kad tu...pastu Walid bagi speech sket hehehe...Pas tu kami pon makan...memang kenyang tul la malam tu huhuhu....Aku adalah sangat risau sebab last week dan this week, banyak lak acara makan2 ni ngan kenduri lagi....makin bulat la aku ngan suami hahaha...Minggu ni aku akan ke PD plak..haduiii....kena ganti pose la next week huhuhu...(kantoii x ganti lagi :P)

Monday, June 8, 2009

Sepetang itu...

Waahh tajuk macam tajuk cerpen ke novel jer hahaha...Kali ni balik kampung adalah lebih best bila semua balik dan ada di rumah..means Darwisy pon balik hehehe :)

Petang Sabtu itu, Darwisy menunjukkan kehebatannya kepada Mak Ida. Darwisy dah pandai jalan hehehe...ni sajer pegang dia..kalo dah jalan tak nak orang pegang...pas tu jatuh2 sebab tak balance betul huhu...comel jer tengok dia jalan :)

Pastu kami naik buai sama2 hehehe...See sangatlah sukanya Darwisy ni...terkekek2 dia ketawa...ni cameraman amek gambar masa aku x senyum plak :P aku suka la buai kat umah tu..bila naik rasa macam citer Bawang Putih Bawang Merah yang citer dolu2 tu jer hehehe...


Bila dah petang sikit, sumer dah dok luar....see kalo balik kampung tak payah bawak baby stroller...naik ni lagi best hehehehe....bergilir2 orang tolak Darwisy sebab dia dah naik syok..bila berenti nak angkat turun jer dia nangis2...sampai maghrib juga lah kami lepak luar..hehehe...


Citer last week :P

Salam kawan2..amacam korangnyer weekend? Aku last week pon macam2 aktivitinya...hari Jumaat lepas, member suami aku datang dari JB tumpang tido umah kami..dia nak amek anak dia kat Rawang..yer la time2 cuti sekolah ni bagi chance kat anak2 katanya...tapi sebenarnya ni peluang untuk diaorang berdating juga hihihi...

Diaorang sampai betul2 time maghrib...lepas dah solat dan berehat, kami kuar dinner di luar dan jalan2..Akak tu ngan husband dia teringin nak makan sate kajang...so memang tuan umah x yah masak la hehehe..yang kelakarnya, orang datang jauh2 tau nak makan sate di Kajang ni...yang kami lak pergi ke KL nak makan sate kajang hahaha...

Malam tu kami makan sate Hj Samuri depan Medan Mara kat KL tu...sebabnya pas makan nak ajak la diaorang jalan2 di KL..kalo makan kat umah kami di Kajang tu nak jenjalan ke mana jer la...huhuhu...Oleh kerana rasa bersalah aku dah lunch yang sedap ngan kawan2 aku, makanya aku makan 3 cucuk jer...itu pon sebab rasa bersalah...kalo tak bersalah bercucuk2 lah aku makan hahahaha....

Lepas makan tu, kami jalan2 di KL...member ni dah lama tak turun KL dah bertahun2..so suami aku ala2 tourist guide la bila lalu jalan ni jer citer apa kat kanan kiri...pastu singgah kat Taman Tasik Titiwangsa lepak sana jap..pas tu jalan2 lagi...aku pon tak reti nak citer kami jalan kat mana...sebab aku pon dah mamai time tu...rasa nak tido jer dalam keter...tapi sebab ada tetamu aku tahan la juga...sudahnya sampai umah kol 2.30am ok....ngantuk banget!

Esok Sabtunya kami nak balik ke Pahang, tapi dah ada tetamu tak kan nak balik macam tu jer kan...sangat tak sopan yer...So sudahnya kol 11am lebih baru dapat bertolak balik kampung..singgah jap ke Shah Alam amek adik ipar aku DIna..barulah terus ke Pahang...pastu gi kenduri member suami lak..pengantin pon dah tukar baju..orang pon tinggal sedara mara jer hehehe...dapatlah bawak balik nasi dan lauk2 ke rumah..selalu pulak kitorang sampai lewat time kenduri kawin nih huhuhu...x per yang penting datang juga tunjuk muka kan ;)

Friday, June 5, 2009

Thank You KAK LINDA @ SHIBAM JELITA ta ta ta...

Yeaayyyyy...aku dapat present hari nih...Kak Linda yang bagi hehehe...Untuk bulan ni dia pilih aku dan Kak Lija yang selalu bagi komen kat blog dia...


Kita dapat bear ngan getah ikat rambut...hehehehe Thank you so much kak..I lap you lah :)

So bear saya yg Cik Najwa bagi tu dah ada kawan hehehe...comel tak??cakap comel cepat! huhuhu...


Anyway to Kak Linda @ Kak Shibam mekasih bebanyak...memang kita sama2 buat blog so kita support each other la...blog akak memang terbaekkk...kerja sama2 dan blogging pon sama2...hehehe...Happy blogging sumer :)

Tolonggg...Lidah adikkk...

Salam kawan2...Selamat Hari Jumaat..bila hari Jumaat jer mesti rasa seronok sebab Sabtu dan Ahad dah bercuti...kat kepala pon dah plan aktiviti untuk weekend kan? Minggu ni aku balik ke Pahang dan ada 2 kenduri kawin yg akan dihadiri :)

Hari ni aku nak citer pasal semalam..Hahahaha...kasi aku gelak dulu sebab bila teringat memang kelakar giler lak aku rasa hahahaha...Semalam, masa aku tengah tengok TV lagi sementara tunggu suami aku balik, Mak dan adik2 aku tengah dinner...Aku perasan adik aku Danial cakap ngan Mummy...ok dia dah habis makan...

Nak dijadikan citer, tiba2 si Danial ni bangun, lari 1 umah...pusing2 okay...aku pon macam pelik apsal lak mamat ni...Dia lari pas tu tangan dia terkipas2 mulut dia...

Aku : Apsal ni dik terlari2 nih???

Danial :Tolongggg...lidah adikkkk...(jerit sambil terus berlari pusing2 dan tangan dia kipas2 mulut)

Aku : Naper ngan lidah tu?

Danial : Adik makan cili laaaa...tolonggg...lidah adik....lidah adik..aduh..aduh...tolonggg...(muka masa ni dah merah dan nak nangis dah)

Aku : Hahahahah...padan muka (keji giler sebagai seorang kakak gelakkan adik yang kepedasan)

Mummy : Bagilah dia coklat ke apa..cepat laaa....tergelak2 pulak tengok adik tu (Mak aku dah sound aku yang dah bantai gelak x berenti kat adik)

Pastu aku bagi coklat sket...tapi dia still lari2 1 umah cakap tolong...lidah adik...siap gi cermin tengok lidah dia...Aduuhhh aku rasa kelakar giler la...Danial ni memang tak makan pedas..so bila tengok dia macam tu aku rasa kelakar lak hahahaha...jahatnyer aku :P Aku rasa dia terambil cili padi yang dalam lauk la tu huhuhu

Okay..walaupun aku bukan seorang kakak yang mulia, aku tak lah kejam...Aku amek air suam bagi dia minum...Masa tu dia kata nak air sejuk..Aku pujuk dia minum air ni dulu...kalo minum air sejuk lagi pedas tak hilang...bersungguh2 dia minum...


Muka dah lega sikit...hehehe...

Bila dia abis minum dan dah okay, dia datang kat aku...Angah, mana yang Ngah nak hantar UK tu? nak tengok...(bila lak aku cakap nak hantar UK ni?) So Pochue, memang adik suruh Pochue tengok la Hahahaha...kita gelakkan dia yer Hehehehe....Adik...adik...lawak tul la :P