Friday, February 27, 2009

Kisah aku sebagai driver - Part 2 la plak heh :P

Now aku kat opis..malam ni ada dinner opis..tu sebab yang aku update jer nih sementara nak gi dinner kat Putrajaya nanti... :) OK aku sambung plak citer yang part 1 tadi...

OK masa awal-awal aku dah leh drive tu...memang aku drive ke UiTM..balik Ampang..ngan dekat2 jer...kawan-kawan aku selalu kata kalo lah diaorang yang dapat bawak keter..mesti dah jalan gi KL jalan gi memana la...haa tu lah korang niat tak baik hehehe..lantaklah kan orang nak kata apa masa tu...

Then masa part 3 kot kawan2 aku sumer dah kene tendang dok kolej jugak...hahaha....memang geng2 aku sumer x aktif...then kitorang cari umah sewa...last2 dapat umah sewa kat ss7 Shah Alam...nanti aku rajin aku citer life dok umah sewa...sangat banyak kenangan masa ni...so aku pon ikut stay ngan diaorang...kali ni dok umah sewa sangat best sebab dah ada geng hehehe...

Selalunya Aku, Padel, Heny, Roha, Shida and Ain memang selalu berenam naik keter kancil tu hehehe....Bila dah ada geng...waaahhh tanduk sudah keluar yer....kalo dulu aku takut2 nak drive...rela bejalan kaki kemana2....tapi tidak lagi hahaha....lagipon ss7 tu da agak jauh dari itm....So kemana-mana kami berenam akan jalan naik keter aku....dah pergi jauh2 ni yer...biasaaa nih hehehe...Walopun aku dok Ampang dari kecik tapi jalan-jalan di KL atau memana memang aku tak tau (sampai sekarang sangat lampi hafal jalan :P) so member2 aku yang terer nilah tunjuk jalan padahal diaorang dari luar KL...bila sorang kata..weh ida jom kita gi sini...aku ponn jommm...hahaha....kelakar la....tapi kalo jalan jauh2 selalu Ain yang bawak...sebab dalam geng masa tu aku ngan Ain ajer ada lesen....Ain drive lagi hebat dari aku laa..hehehe

So bila parents aku call jer....kat mana ni?? ha aku cakaplah aku kat luar...Mak aku pon dah tak risau sangat sebab aku dah happy...ye lah dah ada geng happy lah kan..tapi selalu nasihat jangan berjalan je....baikkk hehehe....

Aku selalu hantar member2 aku pergi kelas..jemput diaorang bila habis kelas...kalo kelas aku time x sama ngan diaorang la...so dalam geng tu aku ala2 driver la....hehehe...kuar makan, gi kedai ke sumer2 la...Then ada juga aku drive ke UKM ditemani kawan2 aku...jumpa seseorang yang masa tu masuk pertandingan silat...hehehe siapakah seseorang itu??ooo sanggup yer...sebenarnye sebab geng2 aku yang hasut aku pergi sebab diaorang nak jalan2...hehehe....tapi masa tu kami hanya kawan biasa aje... :)

Aku bawa kereta masa study sampai aku Part 6...bila Part 6 final year tu aku dok kolej semula...sebab kami dah insaffff hehehe...tak lah sebab dok umah sewa banyak pakai duit..kalo dok kolej makan free wehhh...huhuhu....so masa tu Arwah Abah amik balik keter tu..lagipon masa tu memang kereta tu amat diperlukan family di Ampang...

Dan sekarang...aku memang dah boleh drive..setakat pergi balik kerja...dan yang dekat2 jer...kalau tempat yang jauh, tempat yang aku tak tahu jalan dan tak biasa, tempat yang sesak dan tak tau parking kat mana...aku macam tak rela nak drive....sangat mengadakan?? Tapi itulah aku...dan sekarang aku pon dah ada "Driver" yang sangat baik sudi melayan aku....Gitulah kisahnyeee....Papepon aku bersyukur sebab aku tau juga drive , banyak bantu Mak aku masa Arwah Abah baru pergi..biarlah kalau orang nak ngater aku...The End.... :)

Kisah aku sebagai driver - part 1


Tetiber aku rasa nak citer pasal kisah aku sebagai pemandu kereta..Sorilah aku ingat nak wat 1 entry jer..tapi panjang berjela pula entry ni..so kena ada beberapa part...saper rajin dan sudi sila baca...saper tengok dah panjang bejela macam malas baca...sila klik di blog lain.. hehe :P tapi sebelum tu mungkin akan ada yang mengata ke nak ngutuk cakap2 belakang ker kan...aku tak kisah sebab inilah antara kelemahan aku...

ok tarik nafasss.....lepas....mula baca.... :P


OK nak citer...Sejarah aku memandu ni bermula lepas SPM. Kalo korang nak tau...aku amik lesen pon sebab Akak aku nak amik lesen masa tu...so aku pon kene ikut amik lesen jugak sebab Mak aku suruh...ye Mak aku yang suruh, bukan aku yang mintak.huhu...So lepas dah dapat lesen memang aku x drive...lagipon pastu aku masuk UiTM...Then bila aku dah part 2...oleh kerana aku adalah budak yang tidak aktif..asal weekend je balik umah...maka aku dah ditendang dari dok kolej...padan muka aku masa tu...baru tau betapa pentingnya kena aktif hehehe...tapi masa aku part 6 aku masuk balik kolej tau...so aku merasa dok kolej dan dok umah sewa ngan kawan2...tapi bukan itu yang aku nak citer la ni...Apahal tetiber slang Kedah ni??sila Abaikan...

OK berbalik pada cerita..so masa Part 2 tu aku dok umah sewa..horror giler masa dok umah tu..aku x citer sinilah ek...time tu aku selalu tumpang kolej member aku...nanti kalo aku rajin aku citer pasal ni plak..Oleh kerana masa tu parents aku macam kesiannnn kat aku ni sebab dok luar padahal kawan semua stay kolej lagi..(ala diaorang pon bukan aktif sangat pon...kupon aktiviti tu korang potostat balikkan??aku tau la...hahaha...dah tu aku tak wat rayuan...ceh belagak lak tu...huhuhu....)

Oleh sebab itu...maka parents aku bagilah aku sebijik keter kancil (oh aku sangat sayang kancil itu) untuk dibawa oleh aku di kampus...Perghhh baru part 2 dah bawak keter weh...belagak ko ek...hehehe serius aku x belagak ok....aku lagi malu nak bawak adalah..percayalah..

So nak dijadikan kisah hidup aku masa tu...walopun aku ada kereta...aku tetap jalan kaki ok pergi kuliah sumer...hari2 jalan kaki...duduk pon ss2 dekat jer ngan fac..keter tu aku park jer buat kutip saman MBSA...sampai senior yang dok umah aku tu pernah sound ala2 gini la x ingat sangatkan ...dik ko da ada keter lagi nak nyusah jalan kaki hari2...ko x nak keter ni bagi akak jer..aku lagi nak keter tau...dalam hati : eh sukati aku la keter aku...Ok now aku pon x tau apa jadi ngan kakak tu...nama pon aku x ingat dah :P

OK..aku kan adalah anak yang mengada2...aku cakap ngan Arwah Abah.. aku tak yakin nak drive sebab dah lama tak drive lepas dapat lesen tu...(yer masalah ini hingga hari ini ok..sila jangan kutuk)...Maka dengan rasa kasihan dan kasih pada seorang anak yg mengada ini...maka Arwah Abah aku akan datang dari Ampang ke Shah Alam dalam seminggu 2 kali macam tu..tiap2 malam bila aku x der class...Arwah Abah akan datang ajar aku bawak kereta ok...sedihnyer ingat balik :( ....then Abah aku akan ajar dari umah sewa tu nak masuk UiTM..ajar balik nak park macam mana...amik lane mana...nak isi minyak kat ner..Then bila hari Jumaat petang jer Arwah Abah datang dengan kereta dia..then aku akan ikut dari belakang ikut balik ke Ampang...Sama juga bila aku nak balik Shah Alam..Arwah Abah hantar aku balik Shah Alam aku follow belakang..then dia patah balik ke umah...Hmmm mesti korang gelakkan aku kan? nak kutuk la tu...x per x per gelak la kutuk la...tapi masa tu sumerlah dah jadi kenangan berharga wat aku... :'(

So masa awal-awal tu..memang aku ikut jer apa yang Arwah Abah ajar...paling laju 80km/jam yer kawan2 hehe...bila lebih jer Abah aku tegur...itu sebab sampai sekarang aku x berani bawa laju2..takat 100 jer la...yer..sila gelak jika anda rasa sangat kelakar...tapi pada saya tidak...jika anda rasa anda pemandu yang hebat boleh bawa laju2 140 atau 200 ke..sila jangan belagak..x lah hebat mana kalo anda drive laju2 tuh...nak kejar pe weh????

Justeru..eh ko nak wat surat ke apa nih...hehehe...ok la then pastukan...aku bawaklah keter gi kelas...hasil tunjuk ajar Arwah Abah aku berani juga akhirnya..berani sikit la hehehe....tapi 1 masalah plak Pak guard itm ni asyik nak menyaman parking jer..adalah hasil collection aku jugak hehehe...so bila aku dah bawa keter kawan2 selalu juga tumpang...and aku jadi driver bila ada kawan nak gi memaner...aku ikhlas...

Gitulah kisah awalnya aku sebagai pemandu kereta...nanti aku citer pasal drive bila aku dah part3 plak ok....tungguuu... :P


P/S: Nama sekolah memandu aku dulu Sekolah Memandu Samsudin...tapi bukan En. Samsudin tokey kedai tu yang ajar...Terima kasih pada cikgu yang telah ajar aku drive tu untuk mendapat lesen...tetapi sangat berterima kasih kepada En. Samsudin Haron yakni Arwah Abah aku (nama sama) yang membuat aku boleh drive di jalan raya penuh khemah hingga ke hari ini...sayang Abah :'(

Thursday, February 26, 2009

First Webcam with Pochue....

Sebelum ni aku dapat chat jer ngan adik aku sebab ada masalah webcam dekat tempat dia..dah hampir 3 minggu kot dia kat UK..then semalam barulah berkesempatan berwebcam buat pertama kalinya..bila nampak muka dia jer...aku macam orang jakun ok..cepat2 panggil Mummy Pochue dah kuar...pastu helo..helo...dengar ke..nampak ke...hehehe..sebab ni 1st time aku guna webcam..ketinggalan sungguhkan??huhuhu....

See Pochue sambil borak sambil makan...Mummy dah warn jangan makan coklat ajer...Pochue please jangan lawan Angah ok hehehe :P

Can you see the 2 fingers??? yer jari orang jakun tu :P

Ini sesi pemilihan baju...Pochue ada mintak hantar baju2 dia sket...

Mummy tunjuk kat N...inilah kotak yang nak dihantar nanti...lagi sebulan dapat lah ok....
Sempat main2 lagi orang jakun tuh...Pochue sila jangan marah :)

Tekan idong dia..nyek..nyek...

We can see your teeth!

Peace Pochue...Hahahaha Hi5 Emoticon

Oklah dah hampir 30 minit berbual...kami pon say good bye...Adik and Akak da tido plak time tu...sebab x sangka dapat webcam dengan diakan....so x der la nak suruh diaorang tunggu...nanti next time yer..mesti adik and akak suka :) Kami pon happy tengok Pochue ok di sana...Papai Pochue..study elok2..Take care...

Cerita semalam..nasi ayam dan kerja...

Tajuk macam apa je kan :P ... Aku x der cerita menarik nak update...tapi nak jugak update hehehe...ok semalam adalah hari kenyang di opis...untuk breakfast Sukri belanja kami sumer roti canai dan untuk lunch pula Ejal belanja nasi ayam..Ejal belanja makan sebab dia dah pon dapat jawatan tetap...tahniah Ejal :)

Ok so lepas lunch semalam solat awal2 sebab lepas lunch tu aku terus kena gi Fakulti Kejut...bukan fakulti terkejut tapi Fakulti Kejuruteraan dan Alam Bina hehehe....gi ngan Cik Najwa dan En. Hans Isaac... :P


Semalam ada taklimat kerjaya dari IOI Group...Haaa inilah officer baru aku En. Isaac...ni dia tengah nyanyi hehehe x la..dia tengah bagi welcome speech...Taklimat disampaikan oleh 3 orang manager dari Marketing, Training dan HR..sumer baik2 dan sangat mesra...kami sempat amik gambar beramai2 :)

Dan bila setiap kali aktiviti yang melibatkan pelajar mesti riso diaorang ni datang ke tak...alhamdulillah ramai juga yang datang hampir 50 orang...ok la tuu... :P

Tunggu situ sampai abis ok...selalunyer dah ok sumer balik opis...tapi semalam Cik Najwa kata kita tengok je la hehehe...sebab kalo sebelom ni ex boss aku x suka kitaorang kuar lama2...aku duduk depan sekali ala2 pelajar contoh huhu...Hmmm...rindu pulak time study dolu2 :P


Monday, February 23, 2009

Port Dickson...

Hari Sabtu lepas, pagi2 aku dah kuar umah ikut suami aku dan kawan2 dia gi Port Dickson...pada mulanya x nak ikut tapi sebab hubby aku janji nanti dia ajak tengok sunset kat tepi pantai...waa aku pon bersemangat ikut hehehe...aku suka tengok sunset2 ni..kalo kat pantai lagi lawa... :)

Ok...tujuan kami pergi bukan nak picnic atau bejalan2..tapi kerana kelab mereka (savoc) akan adakan AGM...so mereka kene survey cari tempat yang sesuai, merancang dimana aktiviti dan jalan2 yang akan mereka lalu...sebab bila dah pergi beramai2 kenalah terancang x leh redah jer...So aktiviti kami hari tu memang kuar masuk hotel ajer...

Dari Hotel / Resort yang mahal sampailah yang murah sumer kitaorang gi...naik pening kepala aku dok dalam keter huhuhu...kat Mayang Sari nih macam best jugak....Oleh sebab ahli2 kelab ni tak lah semua yang dah bekerja...ada yang masih belajar so budget agak terhad..kena cari harga yang agak murah, tempat ok, ada bilik meeting, dekat ngan laut, ada parking lot yang luas, ada tempat untuk aktiviti2 dan yang penting nak date 7 & 8 mac sahaja...waa nak murah nak cantik lak tu...tu yang diaorang pon poning dah...

Then dah berjalan2 dari satu tempat ke satu tempat..kami tiba pula di Marina Resort nih...tapi sumer tak suka lak sebab nampak macam horror giler jer apartment dia...murah memang murah...tapi jauh pulak dari laut...kat situ pon x ramai orang..so cancel...hehehe

Tapi horror ke haunted ke diaorang cakap..pada aku kat Marina ni ada memori indah yang memang aku x leh lupakan..tahun 2003 kot aku ngan geng2 aku gi PD tido sini..masa tu memang x ada orang..memang x nampak pon ada orang lain...tapi masa tu x terpikir nak takut2 nih..tau nak enjoy jer hehehe...staf2 resort pon berapa kerat jer...memang macam tempat tu kitaorang yang punyer lah..mandi pool lama giler...tegelak2 sumer x kesah sbb bukan ada orang...bestnyee masa gi ngan kawan2 dolu2...

Pas tu ada jugak masuk kat sini...ni idea Wan ajak gi sini nak tanya...tapi sbb macam x best so x jadi nak tanya lebih2...

Tengah jalan2 dalam tu aku nampak gambar kawan aku la si Padel hahaha...kalo kat berita tv3 citer pasal bank pon mesti muka dia jugak yang keluar...ko memang femes Padel hehehe (Roha kalo baca sila bgtau Cik Padel yeh :P)

Begitulah seterusnya aktiviti kami...keluar masuk hotel and resort..tanya2 pastu jalan2 lagi cari yang lain...aku rasa dekat 10 tempat jugalah kami pergi...ada yang harga dah ok tapi dah full plak...ada yang murah tapi macam x best je tempatnyer...Tengaharinyer kami singgah lunch di Teluk Kemang makan tepi pantai...

Ada yang bila sesi penerangan tu Sales person tu bagi minum...rezeki jangan ditolak...hehehe ni kat Mayangsari...tempat ok..servis pon ok..sangat baik...

So bila dah dapat tempat yang rasa agak2 di shortlisted..duduk bincang2 semula...nanti diaorang ni kene meeting dengan ahli kelab lagi nak confirm pemilihan tempat...So kalo ada rezeki aku join...nanti aku update ok...

So bila dah habis wat survey tu..singgah minum disini...sampai petang lah jugak kami kat PD hari tu..memang letih...dah lah cuaca sangat panas...Lepas minum kat sini diaorang balik terus....aku jer x balik hehehe..

Aku, Kak Niza and Shima yang keletihan dah...

View dari tempat aku duduk...Wan, Kazaam and Omar...still bincang2 juga pasal program diaorang nih...suami aku kata diaorang ni sumer lepas AGM akan beri peluang pada junior2 pulak nak handle kelab tu...So lepas minum2 diaorang pon balik...aku ngan Omar pergi balik ke pantai..konon nak tengok sunset...tapi time sampai tu mendung dah :( so kami jalan2 je tepi pantai...x lama pas tu ujan dah...huhuhu

Gambar skema kami di pantai PD... :P

Dan kamipon pulang bila dah ujan...sampai rumah dah malam dah...driver pon dah letih..plan asal nak singgah Klang tapi sebab dah letih so cancel balik terus ke rumah...Aku harap program opis aku x sama date ngan yang program ni...kalo sama tak dapatlah aku join huhu....

Friday, February 20, 2009

Hari ini hari Jumaat...

Selalunyer kalo hari Jumaat time rehat..aku stay kat opis ajer or balik umah...tapi hari ni aku join Kak Linda and Zeera yang nak gi PKNS Bangi..Kami naik keter Zeera...

Pose istimewa dari Kak Linda dengan cermin mata yang cantek hehehe....

Pose menggoda pula :P ...harap maaf dia sudah berkahwin dan ibu kepada 3 orang anak...percayalah :P

OK..so kamipon terus ke tempat yang dituju...Kitaorang makan kat Cempaka Food Court...

Aku makan popiah dan bebola cucuk2....x tau nak panggil apa :P

oh yer dengan air mangga....Percayalah bahawasanya aku x diet ok...

Zeera makan nasi ayam...

Kak Linda makan mee kari...

Dan Kak Linda belanja kuih Lopezzz sorang satu...cedappp :)

Dan kamipon pulang setelah kekenyangan...gambar di atas tiada kene mengena...hanya nak tunjuk aku dah kenyang dan begambar dengan Otromen dalam kete Zeera..hehehe...Thank you Kak Linda and Zeera... :)

Thursday, February 19, 2009

G.E.M.U.K....

Horror tak tajuk ni??hehehe...well aku selalunya kalo da kol 10pm memang akan ngantuk dan memang tido awal...tapi semalam tido agak lewat dan masa tu TV3 ada cerita Ally...start kol 11pm...aku tertarik dengan tajuk yang dibincangkan iaitu GEMUK...tak pernah tengok lagi rancangan Ally ni cuma iklan2 pernah lah jugak...

So semalam aku tahan mata ok semata2 nak tengok cerita ni sampai abis hehehe...tetamu undangan dia Dina dengan Chef Zam...sangat kurus ok dah chef tu...kagum..kagum...Apsal aku tengok citer nih malam tadi sebab aku pon Gemuk..so nak tau juga apa pandangan orang lain tentang Gemuk nih...


Dina kata berat dia x sampai 100kg lagi...Jac panggil dia Donut...pastu dia citer lah pengalaman dia sebagai artis yang orang mengata2 dia sampai x dapat sponsor or show ke...Papepon suara ko memang best ok...

Chef Zam ni sangat lawak..dulu beratnya lebih dari 130kg kot..then dia buat gastrik bypass now dah kurus...then dia buat lawak ajak Adibah Noor dia x nak...Ada juga mereka interview orang ramai then ada interview Adibah Noor, Syanie and Kuman..Si Kuman kata elok dia gemuk jer kalo dah kurus nanti Rosyam Noor x leh cari makan hahaha...Syanie lak kata ada dia susahkan orang ke>ada abiskan beras orang? and Adibah lak kata kalo artis cantik banyak kena sumpahan...kalo dia setakat orang ejek gemuk jer...

Then ada satu part yang aku ingat Ally bagi hakikat atau mitos gemuk...

1. Makan banyak
2. Malas dan lembab - masa ni Chef Zam kata orang yang cakap ni patut kena lempang dengan selipar jamban hehehe...
3.Selekeh
4.Suara sedap

Pastu ada sesi lakonan untung jadi orang gemuk...

1. Dapat perhatian
2. Naik keter selalu dapat duduk depan
3. Muka rezeki

Hmmm...pada aku yang juga gemuk nih...orang gemuk pon manusia biasa, ada hati dan perasaan, terpulang pada individu tu sendiri macam mana nak bawa diri dia, memang kita tak leh nak puaskan hati orang...orang yang tegur mungkin sebab risaukan kita atau ada yang sajer sendakan kita...aku pon rasa apa yang orang gemuk rasa...kena perli tu biasa sangat...kekadang makan sikit pon orang tegur2 perli2..."aik x kan diet kot..cukup ke tu..?" kalo makan banyak pon ditegur dan diperli juga...so yang penting asal kita bahagia, puaskan hati sendiri dan kita enjoyyyy!! Bak kata masa iklan rancangan Ally nih.."Orang kata saya gemuk..saya peduli apa!"...well pada aku kena juga ambil peduli...fikir dari sudut positif...kalo da gemuk sangat sampai sakit2 x kan x peduli juger... :P so saper leh terima kita alhamdulillah...saper tak suka boleh blah...huhuhu :P


Wednesday, February 18, 2009

New Officer...

Adalah dimaklumkan saya telah mendapat pegawai baru. Buat masa ini Cik Najwa masih ada di ofis dan mungkin dia akan berpindah bulan Mac ini..iskh..iskh...Nama pegawai baru saya ialah Mr. Hans Isaac..eh silap itu pelakon yang hencem...Mr. Isaac Rabindranath (saya sedang cuba hafal ejaan namanyer) hehehe....Dah 2 hari dia mula bertugas..muda lagi orangnye...bertuah baru habis belajar dah dapat jadi pegawai...tu sebab kena pandai belajar..OK...untuk permulaan ini..aku ada juga menerangkan aktiviti dan cara kerja unit kami...mungkin dia tidak berapa faham lagi...aku bgtau la sket2 apa yang aku buat dan selebihnya boss la yg bgtau...

Aku nak citer sket nih...aku ni memang jenis pendiam dan ala2 malu kambing selalu sejak dari mula bekerja..tapi lama kelamaan aku mula rasa selesa dan sekarang tidaklah begitu diam dan malu2...Yang aku nak citer ni tentang officer aku En. Isaac..mungkin sebab dia masih baru...dia pon ala malu2 dan sangat sopan sampai aku pon tersegan hehehe...masa mula2 masuk dia panggil aku "Cik" kemudian tukar ke "Puan"...sebagai contoh pagi tadi..."Puan W (nama aku) can I ask you about bla bla bla" dan bila aku dah beri jawapan "Terima kasih Puan W" ....

Ermm...kemudian aku kata...x perlu panggil Puan lah...(dalam hati berkata : aku ni hanya berkasta rendah...x perlu puan2....yer itu ayat baru opis kami :P) hinggakan ada seseorang berkata unit kami "unit sopan" hahaha....

Anyway aku harap aku dapat kerja dengan lebih baik dan dapat bekerjasama dengan pegawai baru aku nih...Tahniah buat kawan2 yang dah dapat portfolio baru juger :)

Monday, February 16, 2009

Tengok wayang....Upin & Ipin

Semalam lepas abis keje balik umah pon awal dalam kol 6pm dah sampai...so malam tu hubby aku ajak tengok wayang Upin & Ipin sebab dah janji ngan adik2 aku....so untuk x nak mengecewakan pergi jugalah malam tu...walau agak letih hehehe...So yang terdekat kat Metro Kajang la...kami tengok kol 9.15pm punyer...

So aku, Omar, Mummy, Akak and Adik pergi tengok citer nih...kalo tengok wayang di Metro ni...kualiti dan environment tak leh samakan kalo tengok kat Mid Valley ker...yang TGV or GSC ok....sebab kat sini ala2 wayang sukahati ko nak wat per la...hehehe...nak cakap tepon ke...nak bercakap ke....leh jer...selalunyer kalo aku gi sini...ala2 tak ramai orang la...pernah juga tengok citer apa ntah...lampu pon x tutup...orang pon selalu sikit jer...tapi semalam ramai ok...macam pecah rekod la kat sini bagi aku....

Bawak sweater takut sejuk...sudahnyer tak sejuk langsung...angin pon x rasa ok dalam panggung tu...huhuhu

Ok..now nak citer pasal Adik sket...si Danial ni sejak Angah dia amik gambar jer...dia macam ala2 tau nak pose la plak...sampai aku x larat nak layan dah....

Ni bila aku nak amik mula dia diri tegak je...pastu cakap eh jap...waaa pose la plak...aku snap jer ler....sapo ajar ni??? Aksi gedik adik-adikku....



Pastu tengah nak Q nak masuk...Ngah...amik gambar adik...tiba2 dia post macam tu...Eerrrr aku ke yang bersalah???huhuhu...


Ok so overall cerita Upin & Ipin ni ok la...tapi bagi aku..aku lebih suka kalo cerita ni lebih tonjolkan Upin & Ipin yang bijak n nakal...ni macam lebih cerita kat Rajoo tu jer....So mari kita sokong wayang tempatan animasi 3D Malaysia yg pertama ni...Tengok...tengok..tengok... :)