Wednesday, March 25, 2009

Apa korang rasa???

Salam kawan2...hari ni cuaca ok kalau nak dibandingkan semalam yang dari awal pagi hingga petang hujan...untung orang yang bercuti semalam hehehe...(untuk Kak Linda)

Ok lah...sebenarnya tiada apa yang nak diceritakan sangat...cuma aku nak luahkan sikit perasaan aku nih...yer memang kita tak elok mengata-ngata orang..menceritakan keburukan orang..malah memang aku tak suka kepo2 pon hal orang..kalo tau pon dah wat dek ajer..aku pon ada masalah sendiri so tak yah nak sibuk2 amik tau problem orang...Lagi satu aku ni pon manusia biasa...bukanlah baik sangat...kan...

OK memang bila kita dah bekerja...ada tugasan so kita kena buatkan...ok may be aku bukanlah pekerja yang baik dan mulia sangat..tengah time keje pon aku leh update blog surf2 internet...tapi yang penting kerja aku siap dan TAK SUSAHKAN ORANG...TAPIIIII

APA KORANG RASA....

bila rakan sekerja korang yang sama jawatan, dapat gaji yang sama....TAPIIII kerja yang dibuat tak sama! Serius aku tak dengki malah tak lah hati busuk memang dah rezeki kita kerja kat sini...TAPIII aku macam tak tahan lah...kalau setakat hari2 orang tu datang kerja tapi tak buat kerja...TAPII dia ngaku dia buat keje...Serius orang yang bersabar pon tak leh tahan dah...Hari2 tidooo......tidoo.....tidoooooooo......siap berdungkurrrrrr-dengkurrrr.....boss lalu depan dia tidooooooooo......aku call line dia...dia bangun jap...pas tu tidoooooooooooooo.......dengkooorrrrrr-dengkorrrrrrrrrr......tu yang aku macam tak tahan lah...lantak ko lah aku masuk blog aku kan....AKU TAK TAHAN DENGAR DENGKURAN DIAAA!!!! Tolonglah aku tak dengki kau tido weh...tido lah sepuas2 kau nak....tapi ni time keje la wehhhhhhhh......Saperlah aku nak pertikaikan kerja kau kan...memang tu hak ko lah....aku pon bukanlah keje bagus sangat...tapi serius hari ni aku macam tak tahan lah tengok dia dah terbaring tersandar and berdengkur mengeluarkan bunyi2 yang SANGAT irritating pada aku....dah lah hari2 aku ngadap kooo...dan hari ni aku masuk dalam blog sebab aku GERAMM!!! Nak tidoo balik laaaaaaaaaaaa.......Lu pikirlah sendiriiiiiiii.....Assalamualaikum...


APA KORANG RASA HAA?????

24 comments:

shibam.blogspot.com said...

kebabommmm!!!!! bayangkan orang penyabar pun dah mendidih2 ni, takpe jap lagi akak lak buat citer ni dalam blog biar semua orang lebih memahami apa yang weeda, sue sue, akak dan teratak aku rasa

weeda said...

sebab da sangat melampau..

cik adik manis anne said...

pergh!!! mmg bom atom meletop nie kak weeda oi...cian akak kan kene ngadap dia hari²...klu lah anne yg kene, kompom anne da tanam dia idup² tau...hahhahah..

weeda said...

lawak la ko anne..ko nak tanam dia ek..meh arr sini angkat dia..huhuhu...ntah la weh kesian tu yer jugak tapi da melampo la...agak2 la..da hari2 aku kene dengar dia dengkor dah lah time keje..not fair la keje sama2kan

asrafsani said...

jumpa link ni dr blok shibam
susah jugak la nak sound orang macam ni, esp kalau dia berpangkat lebih tinggi la katakan.. time dia tido tu.. kuar la ofis reramai pastu tutup lampu.. bagi dia lebih nyenyak..

weeda said...

masalahnya dia tido time keje la..x kan nak tutup lampu? kalau bukan time keje..tak kisah laaa..ish susah nak explain..dah lah hari2 lak tu..ditegur marah..tapi ishhh ntah laa...

weeda said...

kesimpulannya..kalau sekali dua tak apalah orang leh paham sbb kita ni kekadang mmg rasa ngantuk time keje..tak lah rajin jer sampai petang..tapi kalau dah siap berdengkur2..hari2..orang tengok pon tak best la..lagi2 bila orang luar datang...tengok ko tengah tesandar tido..aku lak yang malu..pls lah..aku tego sbb kita kawan..kalo aku bukan kawan x kenal ko ada aku kesah ke???

yuyee cap limau said...

xpe kak,luahkan yang terbuku dihati..mgkin ngn ada blog nie amarah kak akn berkurang..
salam tazkirah rabu
hehe

weeda said...

hai adik Yuyee..tak de lah marah sangat..cuma geram sket jer hehehe..tak elok pon lepas marah kat blog selalu..nnt orang kata apa lak..blog bukan untuk marah2..cuma harap ada sikit kesedaran dari pihak tu..

NoHAno said...

hrp dia juga sedar...
sumer org care ttg dia tu sebb marah cmni...
SGT DEGIL ITU ANAK!! HUHU sebb dia penah jd"anak" noha tu psl gue ngertik.. huhuuu

weeda said...

Orang tu cuba bagi komen di blog saya tak berjaya..so dia komen di blog Kak Linda shj...tapi dia bagi emel minta maaf..HHmmmm

shibam.blogspot.com said...

pembetulan tu weeda, blog ni umpama cam tempat meluah perasaan, samada orang nak amik kisah atau tak itu terpulang, dah lepas kan mesti ada rasa lega di situ kan

weeda said...

ni dok email2 ngan saya lak minta maaf..saya cadangkan kat dia duduk depan akak jer..confirm terlolap jer..pangggg

cik adik manis anne said...

btol tu kak weeda, saya rase klu dia dok depan kak shibam, kompon pecah muke asyik kene lempang jek bile tido kang..kahkahkahkah..mesti lawak kan klu camtu pasal kak shibam bley wat dia cam tpt utk lepaskan stress..hahhahah..

weeda said...

aduuu ko lagi berfikiran kejam anne hahaha...ntah larat ke kak shibam tu nak lempang selalu..k la weh dia da minta maaf..ko hentikan je niat nak tanam2 tu ok huhuhu

wana said...

Perghh.. akak yg feminin ni pun leh ilang sabar.. kok kita x taw la.. Mmg lunyai mmber akak tue..

akak just kta damn je kt dia.. sure makan dalam.. hahaha~~ kasi dia sakeettt ati..

NISREEFA said...

Ari nie memang panas rupanyer di phi.. Cian Weeda.. Sabar ye dik.. Lain kali kalu dia lelap lagi kan pie simbah air ramai2x.. Sure ari2x dia kuyup

weeda said...

wana - ntah apa angin aku hari ni lepas geram setelah sekian lama hehehe...

kak Ima - lagi panas kalao teratak aku dan kak sue datang hari nih..lagi kene hentam..saya rasa kalo Kak Ima kat sini lagi dah lama meletup huhuhu

azralramlay said...

kes terjumpa la komen ni dari blog asrafsani.... apa kata biaq dia tido sampai habis opis hour.... pastu biarkan dan jangan kejut.... pastu kunci opis...... biar dia gelabah..... kalau nak kasik gelabah lagi... kasik letak kain kain putih bergantungan , celah celah meja ala ala hantu bungkus.... bayangkan kalai dia terbangun, pastu tgk semua gelap dah pukul 10 malam la katakan.. pastu nampak lah hantu bungkus... hmmmm mau mengucap....

nasa said...

susah nk tengok kakak ku yg sorg ni marah mcm tu skali..sabar ye angah ku..huhu..inilah yg dikatakan..COBAAN... :p

weeda said...

azralramlay - lawak la ko ni...tegelak aku baca weh

nasa - dear Pochue, Angah pon manusia biasa yang ada perasaan geram dan marah..walaupon selalu wat dek jer kan..take care ye :)

asrafsani said...

bets bagi cadangan untuk handel orang2 macamni.. kalau selalu sangat tido tu, apakata ambik je gambar buat tatapan pengunjung2 kat sini.. tulis je gambar hiasan

Sue Vogue said...

caaayalah....gunung berapi dh meletup..nape la kejadian ini berlaku masa kita cuti...sgt bagus tindakan anda...sy menyokong ida all d way

weeda said...

asrafsani - kalo pandai ambil gambar macam awak kan best..tapi tak baik la plak hehe

Ok lah kawan-kawan semua..pihak tu pon dah meminta maaf dan dari petang semalam lepas kena sound dia tak tido dah..malah ikut nasihat saya sikit2..harap ada kesedaran disitu..kita doa lah supaya dia dapat berubah untuk kebaikan dia..jauh di hati saya tak ada niat pon nak menjatuhkan dia..tegur secara lisan beribu kali tak jalan maka kita cuba secara bertulis..Ok lah saya tak nak panjang2 cerita...apa2 update sila baca di blog Kak Shibam yang sentiasa hangat, terkini dan sensasi..