Friday, August 28, 2009

Selamat Hari Merdeka ke 52!


SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA KE 52

Tanggal tiga puluh satu
bulan lapan..lima puluh tujuh
Merdeka..merdeka..tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah.....

okay sila sambung dan nyanyi sendiri hehehe...macam Jangan lupa lirik plak...saper tak tau lagu nih aku tak tau la nak cakap apa huhuhu....I'm proud to be Malaysian :)


p/s: korang gantung bendera tak?tu bendera yg kat umah aku :)

Thursday, August 20, 2009

SELAMAT BERPUASA SEMUA :)

Salam kawan-kawan...

Dikesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Selamat menjalankan ibadah puasa kepada semua kengkawan yang baca blog aku nih :)

Baiklah....ini adalah antara dialog diantara sepasang suami isteri yang telah dipendekkan :P

Isteri: Yang, tahun ni puasa kita tak yah gi Bazar Ramadhan ok...makan apa ada je..(Percubaan untuk tidak pergi)

Suami : Okay..tapi sempat ke saya balik nak buka sama? Tahun lepas macamana ekk?

Isteri : Sempat laaa awak buka kat umah..ingat tak kalo awak balik awal..kan kita pernah pergi bazar Ramadhan yang kat Taman Delima tuuu...pastu beli murtabak kat Maulana..kan ada cari kueyteow yang kat Penjara tu jugak tapi abang tu tak jual dah....

Suami : OOOooo....a'ah la...tengok la kalo sempat kita gi ekk... (Dia yang ajak :P)

Isteri: Eh bukan tadi kata tak nak gi da keee??? ermm..Tak pe la...kita gi kekadang je ekkk...saje jalan2 (eh eh da tukar statement plak :P)

Suami : Okayyy.... (Hahaha tengok la nanti macamana :P)

Kesimpulannya...selamat pergi ke bazar Ramadhan jugak...Hehehe :P

Tuesday, August 18, 2009

Batuk oh batuk...

Salam kawan2...Sekarang ni hari2 orang bercerita pasal H1N1 kan...risau juga sebab hari2 ada je rekod kematian...Kan antara simpton H1N1 adalah batuk dan selesema...Dan aku adalah sudah batuk masuk minggu ke 3 tapi tak baik2 jugak...Sampai ubat dah habis, pergi lagi ke klinik amek ubat baru...tapi Dr kata batuk biasa cuma memang akan lambat baik..dia suruh minum air banyak2 dan habiskan ubat antibiotik...Eee x suka tul la makan ubat2 nih...nasib baik demam dan selesema aku dah okay..cuma batuk ni je degil sangat2...Air pon berbotol2 dah aku minum :(

So aku kalo batuk, cover jer ngan sapu tangan tak la pakai face mask ni lagi...sebab rasa x selesa...Dah lah kat opis ni ada orang2 yang berisiko tinggi untuk dijangkiti macam ibu mengandung dan orang obes...Kat umah pon Mak aku bising naper batuk x baik2..takut jangkit ngan adik2 plak...haaiii macamana nak jawab? ubat dah makan....air sejuk x minum...tapi batuk ni x nak baik2 jugak...tapi ubat batuk tu aku x makan masa siang..ngantukkk nanti camana nak kejer...Kalo terdengar kawan2 aku batuk kat opis ni, rasa besalah lak aku...aku ke yang jangkitkan diaorang ? oh tidaakkk....

Semoga aku cepat sembuh...nanti dah nak puasa Sabtu nih...lagi susah sebab tekak kering tapi tak leh minum...aku pon dah tak larat dah ngan batuk2 ni :(


3 ninja :P

Thursday, August 13, 2009

Jom Tengok Lain plak!

Okay dari tempat gajah tu..kami ke Deer land plak..tempat ni tak jauh jugak dari tempat tadi..tapi kena naik kete jugak la..lalu dalam2 hutan tu....tak silap masuk kena bayar rm5

Masuk je tempat tu yang ala2 dalam hutan..eh bukan ala2..memang hutan pon hehe..banyak giler okay rusa dalam tu..pastu kami dapat bagi makan rusa2 ni...Kalo rusa ni nampak orang pegang bakul..dia kejar la nanti huhuhu...This is my Dear with the deers..sebut betul2 ek hehehe...

Rusa2 ni kalo aku tak pegang Ubi tu diaorang tak nak datang pon kat aku... at last dapat juga bagi rusa2 ni makan...dan ni 1st time aku tengok dan pegang rusa depan mata :)

Kat DeerLand tu bukan ada rusa jer...Ada Ostrich leh bagi makan daun petai...besar giler burung ni...macam2 binatang ada..aku nak sebut pon aku tak reti...tengok macam ayam tapi macam burung..Diaorang pon tak der plak letak sign bagitau tu binatang apa...tapi macam2 la...yang tak penah tengok pon ada...so sesaper nak datang bawak anak2 selain tengok kat zoo leh la..hari tu pon ada rombongan sekolah ngan budak tadika :)

Dan yang last before balik..kami tangkap gambar ngan Bear nama Muda...tak bukan Imuda okay hehehe...tengok tangan dia..Tu kalo dia lepuk amek laaa..Tapi oleh kerana Muda asyik makan je..dia tak kesah orang pegang2 dia..Dia makan naget ngan madu sambil sengih2 jer orang amek gambar ngan dia hehe..Jangan riso si Muda ni dah jinak..leh pelok lagi kalo nak :P

Okay tu je lah kisahnya..macam biasalah dah lepas2 baru aku masuk kat blog ni kan hehehe...lepas abis program tu barulah kami balik kampung kat Temerloh hari tu :)

Pernah tengok Gajah?

Hai kawan-kawan (ala2 upin dan ipin)...Hari ni aku nak citer pasal Gajah..last sekali korang tengok gajah bila? aku rasa time aku budak2 kot..gi zoo cam tu hehehe..Sebenarnya ni citer last 2 weeks masa aku balik kampung suami kat Pahang tu...before kami balik ke Temerloh, aku ikut program suami aku ada konvoi ke Lanchang, Pahang. Program ni kelab Renault Malaysia punyer..so mereka jemput Kelab savvy sebab enjin keter Savvy adalah dari Renault..baru makcik tauuu..ye lah sebab aku naik jer...nak drive pon tak reti sebab manual..inikan pulak pasal enjin memang la tak tau huhuhu...

Ye kawan-kawan...inilah gambar terbaru kami yer...harap readers yang tak kenal aku jangan tertipu sebab gambar yang aku letak kat sebelah blog tu time kami awal2 kawin..sekarang ni dah berdouble2 chin kami berdua hehehe...masa konvoi tu rasa kerdil je diri kami yang besar ni hehehe...ye lah kami naik savvy...geng2 Renault haruslah bawa keter Renault huhuhu..Renault Scenic, Clio, Espace, Megane..bilalah dapat pakai keter beso dan mahal ni yer huhuhu....

Okay sebenarnya hari tu kami ke PusatKonservasi Gajah Kebangsaan, Jabatan Perhilitan Gandah kat Lanchang tu...program ni sumer Renault yg rancang, kami ikut jer..kat sini leh la tengok dari baby sampai bapak gajah...gajah paling tua berusia 71 tahun..yang termuda 7 tahun..So adalah staff citer pasal gajah2 kat tempat tu...semua gajah2 tu ada nama tau..tapi aku da lupa hehehe...

Pastu kami dapat bagi gajah2 ni makan...buah2 semua diaorang dah sediakan...mula2 rasa takut jugak..hehehe ngengada je nak takut2...dapatlah bagi gajah makan epal..Kat sini ada 2 sticker, kalo warna merah leh bagi gajah makan je..kalo kuning korang dapat naik atas gajah..round2 kat situ dan leh mandi ngan gajah tu...tapi masa pergi tu tak ada orang mandi ngan gajah pon huhuhu...rasa macam budak2 pon ye jugak...ni kalo bawa budak2 macam adik2 aku diaorang suka la kot :)

Tuesday, August 11, 2009

Awards From Dek Yuyee

1st of all...Mekacih bebanyakkkk kat Dek Yuyee sebab sudi bagi aku award ni....sampai 5 tuuu...Dah lama berbelog ni...tak jumpa2 lagi cikgu@ustazah Yuyee ni hehehe...ayat macam lah dah bertahun2 je aku berbelog huhuhu...So to Yuyee, before abis belaja meh la jumpa akak dan mentor mu Kak Shibam hehehe...





Aku nak bagi award ni kat saper ekkk? Sebab rasa2nya tak ramai yang baca blog ni...nak bagi kawan2 pon Kak Linda dah bagi..dah tu ramai lak yang jarang update huhuhu...so dengan award ni mereka2 ini leh la update blog masing2 hehehe :P
1.Teratak aku
2. Roha
3. Fad
4. Din
5. Yam
6. Zeera
7. Kak Ima
p/s : aku pon tak tau la diaorang baca lagi ke tak blog aku ni hehehe

Monday, August 10, 2009

BABY IDOL : VOTE FOR HARRIS!

Salam Kawan2...Jom ramai2 vote anak buah aku Harris Naufal!


1. klik sini ~ http://www.mix.fm/interests/baby/search.asp?babyname=harris&Submit=Submit&cache=1629&cache=5138

2. Klik kat Harris Naufal Bin Muhamad Hafez

3. Klik 10 marks for extremely cute ( WAJIB bagi markah penuh hokay! :P)

4. Masukkan nombor security image dan tekan VOTE

5. Ulang balik banyak2 kali...hehehehe

Sesaper baca blog aku diwajibkan Vote banyak2 kali...sebab senang klik2 jer...Cepat buat sekarang hehehe...undi ikhlas ek..Terima kasih :P

Thursday, August 6, 2009

Bye Bye....

Salam kawan2...Aku rasa aku dah dapat tema yang sesuai untuk blog aku la...CERITA TAK TERKINI dan TAK SENSASI...hehehe...

Aku tak tau naper kawan2 aku pon tak update pasal ni...tengok2 budak opis PHUM si Nurul plak yang wat entry ni huhuhu...

Okay lah...cerita ni last week nyer citer...tapi biasalah kat blog aku ni yang dah lepas2 baru aku nak citer huhuhu...Jumaat lepas, Opis aku buat farewell kat Puri Pujangga sempena Boss besar kami Prof. T dan Boss yang agak besar En. Lee dah tak bertugas di pejabat kami ni. Selamat Maju Jaya pada mereka...dan kami masih sedia berkhidmat disini..hehehe

Nak citer lebih2 pon tak de yang best...macam biasa makan2 dan boss bagi ucapan jer..Tengok Cik Zura tu senyum sampai nampak besi gigi..suka yeee...huhuhu

Majlis tu macam biasa mesti jemput jiran kami dari PYC dan PHUM :)

Dan seperti biasa....muka budak opis kena kasi enteperem kat sini hehehe...To Kak Linda and Kak Su : Dont worry Ida dah edit gambar ni supaya kita semua nampak kurus dan Ejal nampak gemuk Hahahaha :P kualiti gambar tak elok..tapi hentam saje laaa :P

Monday, August 3, 2009

Birtday Walid & Huda

Salam allz...last weekend aku balik kampung kat Pahang. Memandangkan 3 Ogos adalah birthday Walid dan Huda, so malam hari Sabtu tu kami makan Pizza Hut kat Temerloh. Ni saper yang ada kat umah je la sebab abang2 ngan kakak2 ipar aku tak der...nanti bila semua ada leh la celebrate ramai2 lagi..seperti yang aku cakap before ni bulan Julai dan Ogos adalah ramai birthday orang..family belah suami aku paling ramai bulan Ogos hehehe....

Ibu and Walid...Mak and Pak Mertuaku yang very the loving hehehe...

Huda the Besday Girl and En.Omar kesayangan uhuk..uhuk...

Anas and Dina...Pose Dina leh jadi duta Pizza Hut la hehehe...


2 budak "comel"...Me and Tiqah hehehe...Jangan maraaa :P

Masa nak balik ada orang tu dah nak salah naik keter..saper ekkk???Hahahaha...lawak tul la adik2 ipar aku nih...ok la anyway HAPPY BIRTHDAY to WALID & HUDA :)