Friday, May 9, 2014

Al-Fatihah Untuk Arwah Mummy Tersayang

Assalamualaikum...

Mummy kesayangan saya telah kembali ke rahmatullah pada 4 Mei 2014 (Ahad), jam 9.20 pagi di rumah kami. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman.

Dari Dia kita datang...dan kepada Dia juga kita kembali

Al-Fatihah...

i love u Mummy....i love u so much :(

Monday, July 22, 2013

Tempahan Cheese Tart & Brownies di Kajang. Harga Promosi Ramadhan & Syawal 2013

Assalamualaikum....Salam Ramadhan

Lama saya tak update blog....tiba2 update nak promosi pula ye...hehehe...biasalah nak raya ni masing2 sibuk nak buat tempahan untuk baju, kuih dan sebagainya.

Sempena bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba...saya ada buat beberapa promosi.Semestinya cheese tart seperti biasa dan ada beberapa brownies terkini...kira murah harga saya jual ni kalau nak dibandingkan market price sebenar uhuhu....sangat sesuai untuk hidangan jamuan atau dibawa pulang ke kampung sempena musim perayaan ni :)

Antara produknya ialah :-

1. CHEESE TART
Flavour: Blueberry,strawberry,kiwi,lemon n coklat
*Cheese tart ni memang banyak saya terima tempahan terutamanya sempena musim perayaan ni.

2. BROWNIES KUKUS LAPIS CHEESE
NP: RM 55 / PROMOSI RM 50
*Brownies paling banyak customer order tak kira bila masa pon. 

3. CHOC WALNUT BROWNIES
NP : RM 65-RM 70 / PROMOSI : RM 60
* Rupa tak berapa cun tapi rasanya dipenuhi rasa coklat dan walnut!

4. CONGO BARS
NP : RM 65-RM 70 / PROMOSI : RM 60
*Ini kategori brownies juga antara kek dan biskut...dalam ada coklat dan walnut..sekarang ni tempahan congo bars tengah hot di kalangan bakers gitewww


Untuk tempahan. Sila maklumkan :- 

NAMA :
NO.HPHONE : 
JENIS TEMPAHAN: 
TARIKH TEMPAHAN : 
PICKUP TIME : 

*Semua pesanan self pickup di Saujana Impian,Kajang sahaja. 

*Tarikh tempahan untuk raya adalah sehingga 7 Ogos 2013. Tempahan adalah TERHAD maka tempahan awal amat digalakkan. 

*Deposit 50% diperlukan untuk belian RM 100 ke atas. Tempahan hanya dikira confirm apabila pihak kami menerima wang deposit.

Untuk maklumat lanjut/tempahan sila PM/SMS/WhatsApp 012-6682771  @
 di page Cheese Tart - Weeda's Delights.

* Promosi sehingga Ogos 2013 shj . Terima kasih ;)

Tuesday, March 12, 2013

Arissa Sayang

Assalamualaikum....

Sejak kebelakangan ni...hari siang saya bekerja....balik kerja je malam2 saya kena siapkan tempahan...selalu tidur lambat dan bangun awal pagi semula dan bergegas siap ke pejabat pula...bukan nak mengeluh atau mengadu...cuma itulah hakikatnye apa yang saya sedang lalui...alhamdulillah rezeki masih ada

Kadang-kadang saya terfikir macamana lah orang yang berniaga full time...macamanalah orang yang ambil tempahan banyak2 tu...sebab saya yang buat sikit2 ni terasa juga penatnya...tapi itulah nak cari rezeki kenalah berkorban dengan apa yang telah kita pilih nak lakukan...mungkin saya terlalu baru lagi dan masih nak biasakan diri.

Bila kawan-kawan atau orang yang kenal kita ni tau saya dah mula berniaga buat kuih2 sikit ni mesti kata saya ni rajin betul orangnye...hihihihi tergelak saya dalam hati...sebenarnya saya tak lah rajin mana...cuma berusaha sikit nak tambah rezeki keluarga...saya kurang setuju dengan ayat rajin tu untuk diri saya hehehe :P

Satu ketika...saya baca blog saya ni semula...kesian...lama tak berupdate...baca yang dulu2 sampai sekarang...tersenyum dan tersengih sorang2 bila terbaca post pasal anak saya Arissa...tiba2 rasa ruginye saya tak update lagi tentang dia...saya nak baca lagi cerita2 anak saya sendiri...haihhhh...

Ok so saya rasa memang patut saya buat satu blog lain untuk bisnes...dan insyaAllah saya nak update blog ini cerita2 anak saya untuk bacaan saya sendiri :)


Alhamdulillah...Arissa dah 1 tahun 9 bulan lebih...ni gambar dengan Tok Mummy sibuk nak pakai tudung Ibu dia ;)

Tuesday, February 19, 2013

Tempahan DURIAN CREPE di KAJANG : Tempahan (23/02/2013)

Assalamualaikum....

Durian Crepe Day kini kembali!


Atas permintaan ramai (ramai lah sangat hehehe) saya buka tempahan untuk Durian Crepe si kuning gebu kegemaran ramai ni ;)

Tarikh : 23/02/2013 (Sabtu) 

Pick up time : 11 pagi - 5 petang

Harga: 1 pek - 5 keping / RM 10

Sesiapa berminat untuk buat tempahan boleh SMS ke 012-668 2771. Sila beri Nama, dari mana, berapa pek dan masa pick up ye. Self pick up di Saujana Impian,Kajang. (alamat akan diberi bila dah confirm nanti). Tempahan hendaklah diambil pada hari dan waktu yang ditetapkan sahaja.

p/s: Jenguk2 la page saya di Cheese Tart - Weeda's Delight dan "like" sekali ye kalau sudi hehehe. Selalunya saya akan buat lebih sikit kalau untuk open day macam ni. So pada sesiapa yang terlewat membaca post ini pada hari sabtu tersebut, boleh sms/call saya terus ye kalau masih ada boleh la beli terus .

UPDATE : Temapahan telah DITUTUP. Nanti saya bgtau bila saya buat lagi ye.

Terima kasih :)

Wednesday, January 9, 2013

Tempahan Durian Crepe di Kajang: 13/01/2013


DURIAN CREPE DAY!

Atas permintaan dan masih ada musim durian lagi ni so saya buka tempahan untuk Durian Crepe lagi hehehe...

Tarikh : 13/01/2013 (Ahad) 

Pick up time : 2 petang - 6 petang

Harga: 1 pek - 5 keping / RM 10

Sesiapa berminat boleh SMS ke 012-668 2771. Sila beri Nama, dari mana, berapa pek dan masa pick up ye. Self pick up di Saujana Impian,Kajang. (alamat akan diberi bila dah confirm nanti)


p/s:- Saya selalu dapat sms/call nak beli durian crepe yang ready stock..maaf ye saya memang tak buat ready stock dan saya tak jual setiap hari. Dan bila sms/call tolonglah bagitau nama anda ye hehehe ;)

UPDATE : Maaf, Tempahan telah ditutup. Nanti saya open order lagi ye. Tungguuu hehehe ;)

Terima kasih :)

Monday, January 7, 2013

Salam Tahun Baru 2013

Assalamualaikum....

baru berkesempatan nak update blog di tahun baru hehehe...

kadang2 apa yang kita impikan dan berazam tu kita masih tak dapat2...dan apa yang kita tak jangkakan..itulah yang kita dapat...paham ke? ok kalau tak paham buat2 paham je la hahaha

ok serius tak tau nak update apa...tapi nak juga update :P

sejak dua tiga menjak ni asal update je promosi durian crepe kan...tak pon citer pasal kuih2 tempahan...nak wat camana dah kata blog sendiri boleh la wat promosi sesuka hati hihihi...nak tag2 orang kat facebook nanti ada yang tak suka pulak kan...i'm sorryyy  ;)

ok la nanti pape saya update lagi. Selamat Tahun Baru 2013 untuk semua ;)




Thursday, December 27, 2012

Tempahan Durian Crepe di Kajang : Tempahan (30/12/2012)


Assalamualaikum...Haiiii semua...


Saya akan buat LAST OPEN SALE 2012 untuk DURIAN CREPE. Tahun depan 2013 tak tau lagi buat ke tak...kalau masih ada permintaan dan bekalan buah durian senang dapat insyaAllah ada...tapi rasanya musim durian dah nak habis kot..so sesiapa yang suka Durian Crepe cepat-cepatlah tempah sebelum musim durian habis hehehe....dan untuk makluman saya tak buat crepe yang inti lain2 tu ye ;)

DURIAN CREPE DAY!

Tarikh: 30/12/2012 (Ahad)

Pick up time : 2 petang - 6 petang

Harga : 1 pek - 5 keping= RM 10

Status Update : Tempahan Ditutup


Sesiapa berminat boleh PM di page  facebook : Cheese Tart - Weeda's Delights  atau SMS 012-6682771.

Sila beri Nama anda, dari mana, berapa pek, masa pick up dan no. hphone ye. Self pick up di Saujana Impian,Kajang (alamat akan diberi kemudian).

Terima kasih ;)