Friday, July 30, 2010

Kadang-kadang...

Bukan kadang-kadang yang citer P ramlee tu :P

kadang-kadang bila kita dah cuba usaha utk sesuatu tu...
tapi kita tak dapat2 pon apa yang kita impikan...

kadang-kadang kita rasa apa yang kita nak sangat...
itulah yang susah kita nak dapat...

kadang-kadang kita rasa kita dah buat dan beri yang terbaik...
tapi sebenarnya tak...masih banyak kekurangannye...

kadang-kadang kita yakin sesuatu tu milik kita sampai bila-bila...
tapi sesuatu tu tak sampai bila2 milik kita seperti yg kita harapkan..

kadang-kadang kita rasa sedih...sedih sangat...ada rasa tak suka...
kenapalah jadi macam ni...kenapalah aku macam ni...kenapalah tu....kenapalah ni...why...why...why...
tapi, kita tak sedar...sesuatu yang terjadi tu ada hikmahnya

kadang-kadang bila rasa down...mungkin kita terlalu melihat orang yang lebih atas...
kadang-kadang kita kena tengok jugak orang yang di bawah kita...
masa tu kita lebih rasa bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang...


dan...


kadang-kadang kita tak sedar...
sebenarnya apa yang terjadi tu adalah satu dugaan yang kita sendiri tak sedar sedang laluinya...
kita sedang diuji olehNya...

Hmmmm....

Kadang-kadang teringin nak menulis luahan isi hati dengan bahasa yang lebih cun
tapi...kalau tak reti tu...jadilah entry macam ni...hehehe

kadang-kadang kalau rasa dah control makan
tapi berat tak turun2 juga...(control yg x control..camana tu?huhuhu)
makan je la burger GCB McD masa lunch tadi..
hahahaha...puas hati dan perut saya!!!!
(ok ini dah melalut sangat)


Akhir kata, saya tinggalkan video di bawah ini untuk renungan bersama...semoga kita semua terus berusaha....tabah dan cekal hadapi sebarang dugaan kerana kadang-kadang kita lupa...Dia dah mengatur dan mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya :)



Wednesday, July 7, 2010

Birthday Harris

Hari Ahad lepas, saya sefamily ke Taman layang-layang kat Kepong untuk meraikan hari jadi anak buah saya Harris Naufal yang ke 2 tahun. Sampai pon da lewat sebab saya dan suami dari kenduri kahwin kawan di Putrajaya. Lepas habis kenduri, terus balik rumah dan siap2 amek mak dan adik2 saya. Birthday Harris 4 julai...birthday adik saya si Nadiah 5 julai...Danial 12 Julai..dan kalau Arwah Abah masih ada 31 julai...Memang bulan Julai dan Ogos banyak betul besday ahli family saya hehehe....

Inilah besday boynye...Happy Birthday Harris...dah besar mesti encem ni..

Besday boy with Mummy n Daddy...oh yer Happy Anniversary to akak dan abang ipar saya juga...

Birthday party ni among family members je..cuaca pon redup je hari tu sebab siang tu dah hujan kot...ini 1st time saya ke sini...tempat ni kira tempat beriadah la..ramai orang jogging, picnic dan main layang2

Ini masa sesi nyanyi lagu besday dan acara potong kek...Harris sangat suka nyanyi lagu bedetoyu sambil tepuk2 tangan hehehe...Yang belah kiri sekali tu perasan comel ke haper? hahaha

Amek gambar dengan besday boy...sila abaikan Mummy Ngah dia yang agak over...konon nak buat peace ala2 Harris nyer peace :P

Pasangan "comel" selamanya...cuba tengok betul2...walopun dalam gambar hanya kami berdua, tapi dagu ada empat disitu...huhuhu...

Anyway thank you to Mummy and Daddy Harris yang jemput kami...thanx for the cake n food yang sedap...nanti kita jumpa lagi kay!



p/s: gambar sumer amek dr FB daddy n mummy Harris. TQ



Monday, July 5, 2010

Update sket...

Salam sumer...

Lamanye saya tak update blog ni...Semalam suami saya bagitau, masa ayah mertua saya di kampung call...ada tanya kenapa saya tak update blog? huhuhu...sebab dalam family kami yang aktif berbelog ialah Kak Ngah dan saya...at least dari citer2 di blog ni terubatlah rindu walid dan ibu saya di kampung dekat cucu mereka bila baca blog kak ngah dan tahulah juga sedikit perkembangan anak dan menantu mereka disini...

So hari ni pepagi saya jenguk jap blog saya ni...a'ah la kan...sejak 2-3 menjak ni memang saya dah jarang sangat update...kenapa yeee...Maybe ni antara sebab2nye :

1. henpon saya tidak memberi kerjasama yg baik bila ambil gambar lately ni...kalo citer kat blog, saya prefer letak gambar..sebab saya tak pandai bercerita sangat hihihi ;)

2. pinjam henpon suami amek gambar...tapi dia plak tak ada wire transfer dr henpon ke pc...so tak tercerita la gambar2 yg kat henpon dia tu...

3. saya rasa life saya biasa2 je lately ni...tak de menda yg best sngt...hehehe macam lah before ni best sangat sampai citer kat blog kan :P

4. saya tak ada idea la nak citer per...now lagi suka baca blog2 orang je

5. saya malas..ini sebab utama hehehe...jujur tak saya? :P

Ada pepatah berbunyi...eh pepatah ke??apa2 je la..."Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih" ....tapi saya bagi 5 je la bukan seribu alasan hehehe

Kekadang saya rasa, saya ni tak sesuai jadi blogger sebab saya agak "secretive" orangnye...agak susah nak huraikan apa yang saya cuba nak sampaikan ni...sila abaikan hehehe

Blogger kenalah sudi kongsi apa yang nak diceritakan...tu sebab blog yang best pada saya adalah blog orang yang citer pasal day life dengan family, kawan2, dan persekitarannya..so hari2 ada update dan bila kita baca selalu blog tu...rasa macam kita kenal orang tu padahal kita tak pernah jumpa pon...walaupon setakat baca dan tak tinggal komen pon..

Haa ni lagi satu...bila dah tak ada idea...nak buat penutup entry pon tak tau nak tulis apa...tu je la kot...hehehe...ok nanti2 saya update blog lagi...nanti yg ntah bila hihihi :P