Friday, May 29, 2009

Apa Aku Buat Hari NIh???

Haaa...ni lah jadinya bila ko ada blog..asal bosan jer masuk blog..asal blog jer aku bosan..Apa aku buat hari nih? Ada orang kesah apa aku buat hari ni? tak ada pon tapi aku nak citer jugak apa aku dah buat hari nih...sebabnyer malam ni pon aku tak ngantuk lagi..suami aku pon x balik lagi..ni lah jadinya kalo dibiarkan aku sorang2..dok melayan perasaan yg ntah hape2 jer...

Pagi tadi aku buat nasi goreng untuk bekal suami aku. Nasi tu banyak kot dia kata makan bf ngan lunch..bagus yang..ini dinamakan ekonomiii..(ala2 masa P.Ramlee makan ambil bau sahaja :P)

Lepas suami aku dah gi kerja..aku ingat nak tido balik..tapi x ngantuk plak..so aku buat la pape yg patut kat umah ni...pastu dalam kol 9am Mummy kata dia nak gi kubur Arwah Abah..So dalam kol 10am kami terus ke Ampang gi kubur Arwah Abah..agak lama juga tak gi, kubur area tu macam dah penuh...so jalan2 kecik tu pon dah berubah..kami macam terconfuse pada mulanya mana kubur Abah..last2 jumpa juga...sempat la kami bersihkan kubur Abah...pastu gi kubur Arwah Atok bersihkan jugak..


Cuaca panas betul tengahari tadi...dari kubur tu, kitorang jalan2 tengok umah lama....Aduuuuh..lalu Ampang jer ingat umah lama..rindu..rindu...rinduuuuuu...sayang..sayang...sayangggnyeee umah tuuu...hmmmm...berkali2 kitorang pusing tengok umah tu..dan mak aku mulalah wat drama yg kalo aku layan, boleh nangis sama2 dalam keter hehehe..cut short..kita tengok umah jer ye mummy...what past is past...orang memang leh cakap macam2..tapi susah senang kita saperlah nak amek tauu..Ingat tak sayang ke?? Benda yang dah lepas jangan dikenang kata orang...

Pokok2 tu sumer pokok Arwah Abah aku tanam...dah besar tinggi gila...kolam yg Arwah Abah buat pon ada lagi :(

Tapi dulu umah kami tak lah besar dan cantik macam ni..ni owner cina tu dah renovate habis dah..dia extend sampai ke padang sumer...memang dah lain sngt la... gate jer masih sama cuma dah bertukar warna..dulu gate kami warna hijau :)

Lepas dah tengok umah..mak aku ajak gi umah kawan dia..singgah jap kawan dia ada..jiran lama aku pon ada Aunty Sara..dulu masa aku kawin dia datang jugak..tak sangka dapat jumpa kitorang katanya...borak2 pastu kitorang gi Carrefour Ampang...aku rasa kalo dok Ampang lagi memang selalulah ke Carrefour..dekat area belakang umah lama tu jer huhuhu...tapi masa gi tadi mcm busan jer...tak ada apa yg best pon...so terus balik umah...Balik umah rehat2 jer...kalo gi weekend leh la singgah umah kakak aku jumpa harris hehehe...

Buat suamiku, sila jangan selalu balik lewat..see ur wife dah merapu-rapu kat sini..kalo dibiarkan mungkin akan lebih parah hehehe...k la korang sila abaikan jer entry aku yang tengah busan tahap gaban ni...gud niteee....

Thursday, May 28, 2009

Ingat lagi tak cerita KAMI lakonan Allahyarham Sudirman?

Salam...hmmm korang selalu tido kol berapa ek?Aku biasanya kol 10pm jer da masuk tido..memang time2 ni selalu aku da tido..tapi oleh kerana esok aku masih cuti, suami aku lak balik lewat malam ni..So now aku still x ngantuk, aku tengah layan lagu Allahyarham Sudirman :)

Sebenarnya last week masa lunch break hari Jumaat, aku balik umah...aku bukak TV2 kot ada citer KAMI lakonan Allahyarham Sudirman Hj Arshad...best citer tu..korang ingat lagi tak citer tu yang Sudirman nama dia TOOKOO..kisah persahabatan dan kehidupan dia la kat bandar dengan sahabat dia nama Din..tapi aku tak sempat nak tengok sampai habis sebab dah kena balik opiskan huhuhu...lama jugak citer ni x kuar tv balik .

So aku try cari kat youtube..rupanya ada citer ni...aku layan la tengok...citer ni kuar tahun aku lahir okay 1982...dan lagu dalam citer tu masa si Tookoo jumpa satu kaset, tapi dia nak dengar x ada radio player..sampai kena tumpang dengar kat keter orang..Aku pon macam tak puas tak dengar lagu tu sampai habis...dah lah tak dapat tengok sampai habis citer tu...Cari2 kat youtube ada pon lagu dan citer Kami nih...

Merdu betul suara Allahyarham Sudirman ni...dah lah dengar di keheningan malam ni kan..hehehe...kalo layan lagu Salam terakhir leh nangis kan...Anyway memang dia artis yang sngt hebat...



Ada iras-iras kan? kan? Hehehehe jangan mara :P

p/s: klik kat KAMI leh tengok citer ni hehehe...cedih tauu citer ni..k papai...

Thank You Mi...

Salam kawan2...waah dah 6 hari aku x update blog ek...semalam dah ada org tegur hihihi...hari ni dan esok aku adalah bercuti sajer nak clearkan cuti aku..Aku pon x tau naper aku pilih hari nih...sajer je kot hehehe...Now tengah lepak2 je dalam bilik sambil baca blog orang...waaa so free haaa...

Tadi masa aku dok ngan Mummy borak2...tiba2 dengar bunyi kling...kling...kling...kling...bunyi orang jual eskem tu la..jgn salah sebut pulak :P Aku dengan mengadanya cakap ngan mak aku...Mamiiiii nak eskemmm...lama x makan eskem (sambil buat muka yg kunun manja dan minta simpati hehehe)

Yeahhh...aku berjaya buat mami kuar beli eskem untuk aku Hahaha...

Yer untuk aku jer...adik2 aku dah gi sekolah, kalo diaorang ada memang tak beli la...sebab mak aku tak bagi budak2 ni beli sangat eskem...dah la memasing batuk jer...sila jgn jeles ye wahai adik-adikku huhuhu

Tapi untuk kakaknya tak apa kannnn...Hehehehe....Thank you Mummy :)


Hmmm..esok nak minta apa lak yerrr...( waaahhh over la plakkkk :P)


Friday, May 22, 2009

Award from Kamikaze..

Dear readers, aku dapat award dari follower aku iaitu Kamikaze...Thank you dik...marilah kita berblog selagi kita rajin yer..biarlah dik orang nak ngata blog ko...Yang penting blog ko, sukati ko lah nak cakap apa...blog aku, sukati aku...cakap lebih2 buatlah blog sendirikan..Buat kawan2 bloggers sumer, mari kita update blog ikut sukati kita kay...Hehehe...Selamat berbelog kepada anda sumer..terimaa kaseehhhh :P

Wednesday, May 20, 2009

Oh Suami...

Hehehe...tajuk macam apa jer ...suami aku ni jarang nak begambar..tapi last week masa kami di Pantai Sepat, before balik tengah2 makan aiskrim, suami aku diri kat atas pokok pastu panggil saper nak amek gambar dia..cepat amek...Hehehe...aku ngan Tiqah jer la melayan dia...Siap buat ala2 kunun Statue of Liberty...pose macam samseng kampung dusun si Sarip Dol pon ada hahaha..Posing dah ok yang..cuma kene cover tang perut tu je yer hehehe.....

Now suami aku kat Tawau tengah bertugas kat sana untuk 3 hari....alaaa 3 hari jer..esok dah balik hehehe...tapi rindu jugak huhuhu tataaaa...

Berkelah di Pantai Sepat, Kuantan

Pada hari Ahad yang lepas, adik ipar aku ajak nak gi berkelah...so lepas lunch tu kitorang terus ke Pantai Sepat kat Kuantan...perjalanan boleh tahan jauhnya...

Selamat datang ke Pantai Sepat...ini adalah calon pasangan untuk The Biggest Loser musim akan datang hahaha

Sampai jer kami terus makan dulu :P

Yer..masih makan lagi...see budak baju merah makanan sentiasa di tangannya...this explains why i'm very the slim hahaha

Mangsa pada hari tersebut

Geng untuk habiskan makanan hahaha...Tiqah my SIL

Acara berenang gaya bebas pon bermula...angin kuat tol kat sini....best jer...sangat indah pemandangan :)

Ibu dan Walid baru pas mandi

Huda dan Anas adik2 iparku

Pasangan romantis...Abang Long dan Kak Long Yanti

Pasangan setembam bersama selamanya

(sajer amek dari atas kunun nampak kecik sket ke hahaha)

Perkelahan En.Janggut dan keluarganya di Pantai Sepat..merekapon ingin menikmati kehidupan juga

Lepas dah mandi dan makan-makan...kami semua gi makan untuk dinner di satu restorant kat Tg. Lumpur...walopun servis dan makanan agak mengecewakan, tapi alhamdulillah perut kami kenyang juga...dan kami terus pulang ke Temerloh..sampai rumah dah kol 9pm lebih....kol 10pm lebih aku dan suami baru gerak balik ke Kajang...sampai rumah dalam kol 12pm lebih...dan esoknya kena kerja huhuhu...walopun letih, saya sangat gembira dengan weekend saya last week :)

Aktiviti di pagi Ahad

Salam kawan2..masih lagi cerita untuk hari Ahad, baru berkesempatan untk update..Hari Ahad lepas, memang kami sekeluarga menghabiskan masa bersama-sama dengan sebaiknya..macam-macam kitorang buat...waktu pagi di rumah, petang pula pergi mandi laut...
Setelah makan pagi...Ibu mula membaja pokok-pokoknya...Ampun Ibu, Ida curi2 amek gambar hehehehe...cantik bunga-bunga nyer....Last sekali aku dapat bunga ros adalah semasa konvo dulu...itulah pertama dan terakhir hokay!suami aku bab2 bunga ni dia tak layan...huhuhu

Selepas itu, kami kaum perempuan membuat kerja ini...sila baca entri sebelum ini untuk makluman yang lebih jelas huhuhuhu...


Pada masa yang sama, seorang lelaki yang berkain pelekat ini sedang menjolok buah mangga..Lelaki ini jarang berkain pelekat di rumah..risau pula melihat keadaan kainnya itu :P

Hasil tangkapan lelaki tersebut...tangkapan ke?atau pungutan?kumpulan? ke atau hasil sahaja...


Aksi ngeri adik iparku Huda....Sila jangan risau...Dia bukan nak buat stunt...Dia tengah bagi instruction pada lelaki berkain pelekat tadi untuk menjatuhkan manga2 yang tersangkut di atap tempat teduh keter....

Petangnya pula kami pergi ke laut di Kuantan....Oh minggu lepas, weekend saya memang penuh dengan aktiviti dari pagi Sabtu sampai Ahad malam..Masuk kerja hari Isnin, muka macam orang tak mandi walopon dah mandi Hahahaha...

Kamu tau apa itu Ceiba pentandra???

Korang tau ker apa itu Ceiba Pentandra?? Tajuk kunun gempak jer hehehe...Bunyi macam nama pelakon Brazil pon ada hihihi...itu nama saintifik jer..tapi kalo sebut KEKABU korang tau tak? Aku dulu tau kekabu bila nak cakap isi bantal tu...Tapi sejak berkahwin ngan orang Pahang ni..adalah new things yang seumur hidup aku tak pernah tau aku dah tau hehehe...salah satunya pokok dan buah kekabu...korang penah tengok kekabu? Kalo dah tau sila jangan gelak pada orang yang baru tau macam aku yer huhuhu....


Inilah pokok kekabu...sebelah tu buah dia...berlonggok atas meja kat luar umah PIL aku...


Buat yang tak tau....Inilah kekabu yer kawan2...sila abaikan jari2 yg montel itu :P


Bukak buah tu...nak amek kekabu kena asingkan biji dan kekabu tu...


Contoh pekerja yang sedang tekun mengasingkan biji dan isi kekabu..


pekerja yang sangat bagusss....Hahahaha... :P






OK dah tau apa itu KEKABU??? Okay class dismiss...



p/s: tu adik ipar aku Tiqah dan Kak Long Yanti kakak ipar hihihi


Tuesday, May 19, 2009

Konsert SEARCH Di Awan Biruuu...Pheewiitt...

Pheewwiittttt.....Gua layan rock jugak beb...hihihi...ni sumer suami aku la beriya ajak gi tengok konsert Search..patutnye nak ajak abang long dia, tapi abang long x nak gi maka aku lah kena ikut...tiket pon last2 minute baru dapat..Aku layan jugak lagu2 Search ni tapi yang lagu rock betul2 tu x la tau sangat..pernah dengar jer hehehe...kalo yang slow rock tu aku layan...Tipuuu kalo korang tak tau lagu Search..tipu kalo korang tak pernah nyanyi lagu2 group ni...paling2 lagu Isabella mesti orang tau la..

Konsert Search di awan biru...hebat konsert ni buat kat awan tuu...hahaha...tapi kami bukan berada di atas awan...cuma di Stadium Pusat Bandar Jengka hehehe...aku suruh tunggu konsert kat KL jer kalo nak gi...tapi suami aku x sabar2 nak gi...dah alang2 balik Pahang, moh gi yang kat Jengka je katanya....Ooohhh gadis idaman ku..hanya engkau yang satuuu...(confirm korang pon tengah nyanyi sambung lagu nih hahaha)

Percubaan untuk membuat gaya Rock...tak rock langsung kitorang nih hahaha...masa nak pergi ke konsert, boleh suami aku kata..naper awak sediakan baju nih..bagilah baju rock2 sikit...amboiii...

Konsert pon bermula....Persembahan yang meletoppp...Berbaloi-baloi huhuhu

Yang korang kena tau :

1. aku diri kat bahagian tengah2...line depan adalah kipas susah mati (die hard fan) Search..terloncat2...aku takut tul la orang2 mcm ni..macam kena sampuk pon ada...

2. Orang sekeliling aku adalah sangat tertib...cuma nyanyi dan goyang2 kepala je..so aku adalah rasa selamat hehehe

3. Mamat depan aku dari mula sampai habis dia record konsert tu dengan hp dia.Security tak bagi bawak kamera, tapi orang sumer sibuk ngan hp x per...

4. Konsert patut start kol 9.00pm..tapi kena menunggu sampai kol 9.40pm!

5. Yang ditunggu-tunggu adalah Search tapi yang terpacul si Nabila Huda anak Amy Search...sajer nak melayan orang sementara tunggu orang masuk...pas tu dah siap kata mempersembahkan Searchhh....pastu tak muncul2 gak...tunggu lagi nih..selang beberapa minit dia kuar balik minta maaf kata sebenarnya tengah tunggu orang masuk lagi...hihihi...kali ni pastu baru lah Search kuar dan konsert bermula

6. Orang belakang2 jerit Amyyy...I love Nabilaaa...apakah???

7. Dekat luar stadium ada pasar malam...so aku perasan ada makcik2 yang tengok konsert tu..may be lepas beli sayur singgah jap tengok konsert hahaha...

8. Kaki aku masa konsert tak rasa letih...lepas habis jer nak balik...kaki aku sakit sebab diri lama hahaha...ye lah menampung berat yg lamakan :P

9. Selalu Amy buat pheewwiitt....tapi hari tu lebih banyak bunyi Auuuuwww...bukan bunyi awww ala2 mak nyah...ni auuuuuuuuuuuuuuuuuu....(mesti korang ikut muncung mulut hhihihi)

10. Best giler tengok performance diaorang...sangat hebatttt...2 thumbs up...

11. Banyak giler rama-rama rupanya kat Jengka ni yer...geli lak aku bila terbang2 banyak sangat..besar2 lak tu..tak tau datang dari mana...may be sebab attraction lampu2 tu kot...

12. Kamera ngan air tak leh bawak masuk...suami aku kena simpan kamera semula kat keter...huhuhu kiciwa...sangat tidak patut la...salah ke nak amek gambar? bukan nak jual pon..sajer untuk kenangan sendiri..Lain kali kalo tak bagi, bagitau annouce awal2..kot orang parking jauh..ko ingat orang nak menapak pergi kat keter balik ker??spoil mood betul masa nak masuk tu...


Oklah panjang berjela dah...cian korang kena baca..pas abis konsert, kitorang balik Temerloh umah PIL aku...bestnyee :)

Konvoi yang best tapi memenatkan :P

Salam kawan2...last weekend aktiviti aku mmg penuh...Hari Sabtu lepas, aku ikut program suami aku, kelab dia dah plan nak konvoi pergi ke Air Terjun Chamang yang terletak kat Bentong, Pahang..plan asal nyer begitu tapi oleh kerana ada salah seorang kawan dah menjemput makan di Jengka 5, maka kitorang gerak ke Jengka 5 dulu ikut jalan lama dari KL ni...aku pon nak reti nak explain jalan tu..tapi jalan tu sangat bengkang-bengkok...pusing2..lalu dalam hutan..pening kepala aku..sajer x nak lalu highway katanya...fun drive istilah mereka...haiyoo...ikut jer la...

Moh ke Pahang..suami koi orang Pahang jugak hehehe...koi tu adalah aku dalam loghat Pahang...seperti biasa bila konvoi2 ni suami aku lah Zero...ala2 ketua konvoi...Harus keter kami no.1...so kami pon konvoi ramai2..dalam 12 keter rasanya..


Sesampainya kami di rumah kawan tersebut yang terletak di Jengka 5, Pahang...kami pon makan...mula2 terkejut jugak tak kan lah sampai berkhemah bagai semata2 nak sambut kami nih kan...rupanya ada kenduri hehehe...so alang2 ke Pahang, tuan umah jemput lah makan sekali...Menu istimewa adalah Ikan Patin masak tempoyak...apalagi yg istimewa kat Pahang..cakap spesel jer mesti lauk yg ada tempoyak...aku dari x makan pon dah makan juga tempoyak bagai nih hahaha...

Lepas makan kami terus ke Air Terjun Chamang kat Bentong, Pahang..korang bayangkan nak pergi ke sini sebenarnya ala2 dah nak patah balik ke KL ok...perjalanan agak jauh jugak kami dari Jengka 5 tu...time aku tak pasti lak....Sumer tak sabar2 nak tengok Air terjun kat sini sebab suami aku lah yang dok kata best2....so bebudak yg tak pernah pergi adalah sangat teruja hokay! Bila sampai sumer suka tengok air terjun tu :)


So mereka pon mandi-mandi lah...sumer memang dari awal tak sabar2 nak terjun dalam air..See budak baju biru tu suka betul yer....


Orang lain sumer dah syok2 mandi...tapi aku tak mandi ponnnn....Arghhhhh jelesnyeeeee....aku tak leh nak mandi lak di atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan hehehe...So kerja aku amek gambar diaorang jer la...jeles..jeles...jeles...nak mandi jugaaakkkk...tengok kawan2 pompuan lain rasa gerammm jeee...siap panggil2 lagi ajak join...tapi apakan daya....wrong timing la plak kan...huhuhu....
Lepas mereka2 ni semua dah mandi-manda...siap2lah nak balik ke KL, ahli2 kelab haruslah bergambar beramai2...aku tumpang sibuk jer...hehehe...diaorang susunlah kereta Savvy tu cantik2 untuk diambil gambar...So balik tu diaorang sumer balik KL...tapi aku dan suami patah balik ke Jengka ok! jauh tuuu...patutnya plan asal kami patah balik semula ke rumah PIL aku...tapi oleh kerana tetiba ada aktiviti last minute yg dirancang oleh suami aku, maka dari Bentong tu kami pergi ke Pusat Bandar Jengka kat Pahang...Best memang best, tapi lagi best kalo aku dapat join mandi tu kan iskh..iskh... :P

Monday, May 18, 2009

Award dari Kak Sibam Jelita @ Shibam Propa :P

Salam...dengan ini saya mengisytiharkan bahawa saya telah mendapat award dari Kak Linda..mekacih kak...SmileyCentral.com

1. Copy award untuk di letakkan di blog anda ( Baikkk...ok ni lah award nyer tu)



2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :
a. Jelita
b. Ceria
c. Mesra alam
d. Baik hati
e. Sempoiii....

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

a. Tak pandai bergaya dan make up macam pompuan lain

b. Tidak pernah rasa kurus seumur hidup

c. Selalu nak jaga hati orang tapi orang jarang nak jaga hati aku

d. Selalu berfikiran negatif pada diri sendiri

e. Tak banyak cakap..tapi aku tak rasa aku pendiam

f. Pemalu...tapi selalu malu tak bertempat..

g. Garang..tapi pada orang tertentu sahaja..kalo nak dengar aku jerit sila datang ke umah..Mak aku selalu tegur suara aku bila aku marah adik2 aku..tapi selalu masa suami aku x der la hehehe..kalo suami aku ada, aku tegur secara berhemah hahaha..ngan orang lain aku tak garang

h. Aku suka dok umah...suami aku nak berjalan ngan kawan2 ke apa...pergi la...Tapi sekali-sekala aku ikut la jugak..kang kata anti sosial plak

i. Aku ni tak la serius sangat orangnya..melawak juga kekadang..

j. Sederhana jer dari sumer segi..tu sebab aku tak best

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.

1. Kak Ngah ~ kakak ipar aku...cikgu nih..jgn memain hehehe
2. Cik Noha ~ pencinta kucing yang tegar
3. Huda ~ adik iparku yg pandai dan rajin masak..dengan tujuan utk dia update blog dia
4. Tiqah ~ adik iparku yang sempoi...untuk diupdatekan blog juga
5. Rohaya ~ Geng aku yang cantik masa kat U dulu..cian dia da dok jauh...weh buat tau
6. Shida ~ Geng aku kat U dulu yang kawin paling awal..ko pon wajib buat
7. Pochue ~ Adik aku yang muslimah sejati jauh nun di UK sana...yang ni tak buat x per...kalo rajin buat ek hehehe
8. Yam ~ budak yang sangat sweet dan putih melepak hehehe
9. Jaja ~ budak brutal yang best
10. Tata ~ budak cantik yang berkawan baik ngan Jaja..naper lama x update blog

OK...DONE!!! 10 penama di atas sila ambil award dan jawab soalan2 ni hokayyy!

Friday, May 15, 2009

Aku dan Konsert...

Salam kawan2...Korang pernah gi tengok konsert tak? bukan konsert tadika or sekolah anak or adik korang tau hehehe...kalo macam tu aku pon penah masuk konsert..masa tadika hihihi..

Okay...aku nak citer pengalaman sekali dalam seumur hidup aku yang pernah pergi ke konsert...Konsert yang 1st aku pergi adalah konsert Sheila on 7 di Stadium Melawati, Shah Alam..masa tu study pon kat Shah Alam so memang x ada masalah nak gi la...Aku ngan geng2 aku berenam, memang minat ngan SO7..biasalah time2 tu SO7 ni sangat femes la...kitorang pon minat giler2 ngan diaorang nih...bila dapat tau SO7 nak datang Malaysia dan buat konsert, kawan2 aku beriya ajak tengok nih...aku pulak rasa takut jer bila tengok orang gi konsert nih...yerlah bila ko diri tengah2 orang ramai...berhimpit2...orang sebelah terloncat2 ker..lelaki dan perempuan...so memang aku rasa x selamat...Rasa nak gi tu ada...tapi x berani hehehe...


Entah macam mana...oleh kerana kawan2 semua nak pergi..tak bestlah kalo aku tak pergikan...lagipon aku mesti pergi sebab aku driver diaorang hehehe..so mintak izin ngan parent aku...dan mereka memberi kelulusan untuk aku pergi..Yahoooo...Hahahaha....Takut2 pon aku pergi jugak sebab aku masa tu lebih pikir nak enjoy ngan kawan2..bila lagi nak pergikan...(memang betul pastu x penah pergi dah konsert2 nih hehehe)

So hari konsert bermula...x silap aku tahun 2001 kot..kitorang pon pergilah dengan semangat nak melihat S07...Masa tu x kira Indon ke x Indon..dah minat hehehe...So, kami bernasib baik sebab ntah macam mana bila nak line up tu kami kira dapat beratur line depan la juga...Pas tu bila dia dah bagi masuk stadium..waahh orang sumer lari2 ok masuk...Aku ngan geng2 aku pon berlari2 la...siap pegang tangan ni..aku takut...lari..lari2...sekali kitorang dapat depannnn sekaliii...boleh pegang pagar yang hadang dari stage ngan penonton tu....hahaha kelakar giler kalo ingat...dan aku rasa selamat sikit lah sebab tak yah diri tengah2 dengan org ramai...dan nasib baik orang yang belakang aku pompuan..kiri kanan dah kawan aku lah...depan memang dah stage lah kan hehehehe....Kalo kat tengah mau aku pengsan kot...dah lah mamat2 indon pon ada kan...memang kira da nasib la kot hehehe....

So bila dah start show tu waaahhh memang rasa best giler la...lagi2 tengok S07 memang depan mata jer....very clearrrr okaayyy...Ooohhhh bestnyeee saat2 tu...memang memori ngan kawan2 la...Sebuah kisah klasik gitu...huhuhu..Padel, Heny, Ain, Roha, and Shida korang ingat lagi ker? Sampai sekarang aku masih simpan tag dan tiket nak masuk konsert S07 tu tauu :)

Tapi masa dah berubah...apa dah jadi ngan band ni pon tak amek tau dah...tapi yang pasti bila dengar lagu2 SO7 ni mesti teringat kawan2 aku sampai sekarang :)

Duta, Eross, Anton, Adam dan Sakti..huiiyoo ingat lagi tu nama..hihihi...Orang yg x minat mesti kata ala mamat2 indon pon nak minat..tapi masa tu ntahlah muzik dia aku rasa best :) Semua ni dah jadi kenangan dalam hidup aku...

P/s : naper tetiba citer pasal konsert nih? jeng..jeng..jeng.... :P

Monday, May 11, 2009

Selamat Hari Ibu buat Ibu

Salam...masih lagi bercerita tentang Hari Ibu...so Ahad petang semalam, aku dan suami pergi ke KLIA nak jemput Ibu dan Walid yang baru balik dari Padang, Indonesia. Mereka pergi ada rombongan makan angin disana. Kami sampai dalam kol 4pm sebab Walid bagitau mereka sampai time tu. Tunggu punya tunggu...dekat 5pm lebih baru dapat tau mereka baru jer sampai...So dari KLIA kami terus gerak ke umah Kak Ngah kat Klang. Sebenarnya, kami adik beradik dah rancang nak wat surprise untuk Ibu sempena mother's day ni. Abang Long, Kak Long Yanti, Huda dan Anas datang dari Pahang. Dina dan Tiqah yang study di UiTM Shah Alam pon datang terus ke rumah Kak Ngah. Kami dah rancang semua berkumpul di rumah Kak Ngah hehehe....


Sebenarnya aku ada buat 1 kek khas untuk Ibu untuk kami meraikan bersama-sama...Dalam perjalanan, kek tu aku letak kat tengah2 sit belakang...so aku dan Ibu duduk tepilah...pastu kotak kek tu aku tutup dengan surat khabar...Plan asal nak letak kat boot jer tapi kek tu dah makin cair lak hehehe...So on the way ke umah Kak Ngah, Ibu letak tangan betul2 atas kotak kek yg ditutupi tu...dalam hati aku....janganlah Ibu penyekkan kalo tak kantoiiii kenapa tetiba ada kek ni hahaha...See gambar yang 1st tu aku snap masa nak kuar umah elok lagi rupanya...sekali sampai Klang dah cair hahaha..yang love2 tu dah meleret2 kuar hehehe...


So sesampainya kami di umah Kak Ngah, kami disambut oleh Kak Ngah ngan Darwisy ajer..masa ni Ibu ngan Walid tak perasan pape lagi..lepastu bila dah lama sikit barulah adik2 ipar aku nih kuar dari bilik persembunyian mereka hehehe....Ibu terkejut jugak masa tu...huhuhu...Pastu kami pon makan2..Kak Ngah masak mee hoon goreng yang sedap dan beli sate...Gambar adik2 ipar aku x der plak sbb time nih sumer x bertudung..nanti tunggu picture dari Kak Ngah gambar kami ramai2 hehehe...Kira time ni semua adik beradik ada..cuma suami Kak Ngah, Abang Yasser je x ada...rasa agak lama juga kami tak berkumpul beramai2 yang semua orang ada..


Ni pulak ole2 dari Padang yang Ibu dan Walid bagi pada aku ngan suami...secara otomatik aku dah ada kain baju kurung untuk raya nanti yang warna merah tu..cantik tak? hehehe....terima kasih Ibu dan Walid....dan Terima kasih kepada adik-beradik kami yang menjayakan plan ini hehehe...best...best...

The Girlz in the family...from left : Dina, Kak Long Yanti, Huda, Kak Ngah, Aku, Tiqah and Ibu :)

p/s: kepada yg tak tau, Ibu dan Walid adalah my parent's in law :)



Saturday, May 9, 2009

Happy Mummy's Day...I Love My Mummy :)

Esok 10 Mei adalah sambutan Hari Ibu sedunia...so aku selalunya x der la sambut beriya sangat..selalunya wish and cium salam mak aku jer..pastu belanja makan luar or jalan2..x adalah spesel sangat hehehe...yang penting kita kena sentiasa sayang mak kita x yah tunggu hari ibu tul x???Petang esok aku ngan suami akan ke KLIA nak jemput Ibu dan Walid yang baru balik dari Padang. Hari ni suami aku x der lak..so aku ajak Mummy ngan Chik Nong kuar lunch..aku nak belanja la sempena Mother's day sebab esoknya aku x der kat umahkan...aku cakap ngan Chik aku belanja tempat hotel 10 bintang jer hehehe sebab manalah mampu nak ajak makan tempat mahal2...Mummy pon tak kisah..lagipon dok umah boring lak hari nih...So lunch tadi mak cik aku bagi idea gi Tesco Semenyih..kat Kajang ni pon ada Tesco tapi dah selalu sangat pergi macam busan dah..so ni kira baru 2nd time kami ke sana...tapi 1st time utk adik-adik aku...


So kami makan pon kat food court tu jer..sebelah tu ada tempat games..so adik2 aku melayan la main games..bukan selalu dapat main macam nih...lepas makan kitorang gi umah sedara aku pastu balik umah...tak ada apa yg istimewa...tapi bila Mummy cakap terima kasih tu..aku terasa sebak sket la...hehehe...Anyway tak kiralah even kalo tak sambut pon yang penting kita sayang mak kita..

Ok sebenarnya aku berkali2 cuba nak wat ucapan or nak citer tentang Mak aku...tapi x tau la aku taip jer aku nangis..pastu padam balik..tulis balik..aku nangis...sebab macam tak terluah apa yang nak dikata..papepon aku amat menghargai pengorbanan mak aku..kami dah pernah rasa hidup dalam kesenangan dan kesusahan...dan aku sangat bersyukur dengan apa yang kami ada dan kehidupan sekarang..segala jasa Mummy memang tak terbalas..aku sentiasa doakan yang terbaik untuk mak aku.. No words can describe how much i love you..

I LOVE YOU MUMMY...

p/s: Esok entry Selamat Hari Ibu lak sebab memang untuk Ibu (MIL aku) hehehe

Friday, May 8, 2009

Jambuuu...

Salam kawan2...Bila lunch break hari Jumaat mesti aku x tau nak wat per..nak dok opis mcm busan jer confirm aku tido nnt huhuhu...nak balik umah ikutkan aku rela balik..tapi masalahnya yang aku tak suka betul adalah sebab cuaca yang sangat panas..lagi2 lalu pulak dekat bandar Kajang tu..aku benci tul la..mesti jalan jem giler..lagi2 bila laluan yang depan bank kepala rimo tu...kat situlah bus stand, situlah kedai, dan situlah bank! dah lah tak ada parking so orang main parking je tepi jalan sesuka hati...dah lah jalan sempit..buat sesak lagi jalan kat situ jer...Dah lah panas nih..adoiii tak paham aku saper perancang bandar nih...waah cakap mcm aku pandai sangat jer pasal town planner ni hahaha...

Oleh kerana tadi matahari begitulah teriknya...walopun keter ber aircond..tapi bahangnye masih terasa..Aku sabarrrr je laa...kenalah paham..bukan aku sorang je nak lalu situkan huhuhu...So otw balik umah, tepi2 jalan menghala ke umah aku ada jugak jual air2 ngan buah ni..nampak gerai yg jual jambu nih...terus bagi signal and aku stop nak beli jambu..macam memanggil2 lak air jambu tu...huhuhu...korang perasan tak sekarang banyak org jual jambu tepi jalan? Pastu jual mesti jambu potong ngan air jambu...perasan tak???

Sampai umah aku terus makan jambu ngan minum air jambu tuh...fuuuuhhhhh...legaaaa wehhh....kesejukan air dan jambu potong yang sejuk tu bila masuk kat tekak aku nih memang terus rasa best jer huhuhu...hilang kepanasan yang dirasai tadi hehehe...sedap la jambu nih..tiba2 macam penggemar jambu plak hehehe...ok la weh tu jer update utk hari nih..makan jambu pon nak masuk blogkan...sukati aku laaa hahaha...