Monday, March 16, 2009

Hari untuk Diana dan Danial

Malam ni macam terajin nak update blog. Now kat opis quite bz jugak sbb weekend ni ada program opis dan minggu ni dan minggu depan aku arrangekan interview dan career talk student. So aku nak citer aktiviti aku last weekend...sepatutnya minggu lepas aku ajak suami aku balik ke Pahang..tapi dia plak ada program sendiri hari Sabtu lepas..so maybe hujung bulanlah baru dapat balik..bila aku bgtau Mummy aku tak jadi balik Pahang..Mummy suruh aku bawa adik and akak ke Mines Wonderland lagipon da cuti sekolahkan...adik2 aku ni sibuk nak main salji...ye la jeles dengan Pochue dia tu...So lepas Zohor hari Ahad tu..aku ngan suami aku pon bawaklah budak2 ni...dngan semangatnya Danial dan Diana bersiap..Mummy tak ikut sebab dia tak larat kalo jalan lama2 nih..Mummy bagi duit sket kot adik nak pape nanti..dia tau kalo Angah dia ni macam tak layan je nanti hehehe....
Sampai je kat Mines Wonderland..cari2lah tempat salji tu..pastu bila tanya staff dia bagitau yang rumah salji tu dah tak ada..yang ada cuma Animal Wonderland ngan pertunjukan air macam tu la...serius aku tak tau..suami aku lah ni da cakap kita survey dulu ke..tapi dengan yakinnya dia kata pergi je terus...Dulu2 masa darjah 6 aku ada pergi tau rombongan sekolah..pastu masa form 1 kot ngan family aku...huhuhu...cian adik n akak...kecewa jer. Aku cakap umah salji tu rosak la dik da tutup...nak bawak tengok animal tu macam malas sebab panas masa tu..so kitaorang jalan2 je kat Mines Shopping Centre tu...

Ajak adik n akak tengok ikan...giler besar ikan2 kat situ...selama ni kalo gi Mines aku tengok wayang je terus balik...tak der lah nak jalan2 ke tengok2 ikan ni...orang lain lak bagi ikan tu makan roti..so kitorang kira sibuk tengok je la :)

Memandangkan umah salji dah tak ada..maka permintaan mereka kedua ni dapat ditunaikan..kitorang gi tengok wayang citer Dragonball...aku pon tak tau weh ada citer nih hehehe...memandangkan tiket dapat petang punyer so macam tak tau jer nak wat apa...

So bila jalan2 tu..kitorang cari la kot ada tempat main game ke kan...pastu ada karaoke la kat situ kitorang pon tak tau hehehe...so untuk habiskan masa sejam tu kitaorang pon bawak adik n akak karaoke...ni 1st time adik2 aku berkaraoke...hehehe...see adik bingit sebab kuat sangat...

Adik n Akak nyanyi 5 lagu ok...mula2 malu tak reti..tapi setelah tengok aku n abang ipar dah menyanyi..waah budak2 ni pon naik seronok siap joget2...tapi bila nyanyi serius giler muka hahaha...diaorang nyanyi lagu Profesor Klon, My Heart, Berdua lebih baik (2 kali) dan Aspalela...lagu yang begitu cemerlang dinyanyikan ialah berdua lebih baik dan aspalela hehehe...Diaorang ni memang macam agak tau la jugak lagu myheart dan berdua lebih baik tu sebab aku selalu mainkan dalam kereta..dulu ringtone aku lagu tu dan dalam hp mummy ada lagu tu...macam kelakar je tengok adik n akak nyanyi hehehe

Lepas dan berkaraoke..kitorang tengok wayang..pastu sebelum balik adik n akak naik ni..then kami pon balik. Before balik ajak diaorang makan kat Yankees Hut Bangi..pastu terus balik umah. Sampai jer umah masing2 cerita kat Mummy apa diaorang da buat..happy jer adik n akak...hehehe...ok lah dik nanti bila ada duit sket Ngah bawak jalan2 lagi ok..dah lama betul tak bawak diaorang ni bejalan2 macam ni. Kalo bukan aku yang bawak saperlah lagi.. Selalu takat ke Tesco and Giant jer huhuhu....

8 comments:

yuyee cap limau said...

kak dah tutup ke tmpt salji tu??ala bru je nk g sane nk ambik gmbr pstu tnjuk kt org kampung bhawa saye dapat g ngara omputih maen2 ngn salji..kt mne lg ek kak tmpt salji tiruan??

yuyee cap limau said...

kak nnti ambik award kt blog saye yea

weeda said...

tu la pasal..akak pergi dulu pon masa time sekolah dulu2. Ingat lagi masa rombongan darjah 6..akak ngan geng2 tersesat so jalan tak ikut rombongan hahaha lawak tol..kat Genting lah ada..dekat2 sini tak tau la mana lagi huhu

shibam.blogspot.com said...

weeda, rasa2 nya kat Bukit Cahaya Shah Alam nun tu pun ada gak, cuba gi survey, susah2 kan,kumpul duit gi jumpa Pochue kat sana main salji sesama, amacam...

weeda said...

kalo pergi mesti berlima..mana nak cekau duit huhu..ala adik2 saya tu jer ngengada..nantilah bawak gi genting ke kalo ada rezeki diaorang la :)

omar said...

Eh?? sape brader baju hijau tuh? Mesti dia nyani best kan? nak sign autograph bleh???

weeda said...

a'ah brader tu perasan jer suara best hihihi..

nasa said...

waa..beshnye..huhu..cane ek adik n akak nyanyi?? :p hehe..