Thursday, December 22, 2011

Menjilat je kejenyeee

Sekarang ni dapat apa pon mesti nak masuk mulut...pegang itu ini je masuk mulut dulu...risau dibuatnya takut termasuk yang tak sepatutnye...

Ni gambar ntah bila saya sempat snap masa tu tengah layan laptop...biasanye memalam sementara nak tunggu Ayah Arissa balik atau Arissa tak tido2 lagi...saya layan jap internet bukak fb and baca blog2...

Memula dok dekat je ngan Ibu...sekali dia terus ngap hujung laptop tu

Apa ni Arissa??? tak mo hisap laaa...

Nak Jugak! Ngappp...haaaa yummmyyy...macam sedap sangat je gayanye tu

Bila tarik laptop tak bagi mulalah dia menangis...kenalah cari menda lain lak nak alih perhatian dia hahaha...

Friday, December 16, 2011

Dah start makan...


Arissa start makan weekend lepas...umur pon dah 6 bulan 2 minggu lebih...ye agak lambat bagi Arissa makan sebab masa umur dia masuk 6 bulan tu kebetulan Arissa tak sihat dan cirit birit...

So dengan semangatnya saya masakkan bubur nak bagi dia makan...siap2 pakaikan bip bila nak suap makan tu..Tapi sekali suap je Arissa dah buat muka pelik dan paling2 muka tak nak makan...saya cuba lagi untuk suapan ke 2 dan 3..makan la sikit tapi dia menangis pulak huhuhu...tengok lah gambar tu meleleh2 air mata dia menangis tak nak makan bubur kosong tu hehehe...sudahnya bagi susu baru dia ok semula...


So minggu ni saya try buat bubur + carrot...haaa barulah nampak dia selera nak makan..barulah dia nak buka mulut untuk disuap...siap tarik sudu dan gigit sudu sekali hahaha...tapi dia makan sikit je..biasalah baru nak ajar2 makan kan...saya tak lah risau sangat...saya rasa lebih risau kalau dah besar nanti dia asyik nak makan je macam ibu dia hahaha...So sekarang tengah cari2 resepi yang sesuai untuk baby...seronok baca blog2 ibu yang masak untuk baby mereka :)

Wednesday, December 14, 2011

Layan Puss In Boots...meoww..

Isnin lepas kan orang Selangor cuti...so saya bawak adik2 saya Diana dan Danial pegi tengok wayang..lagipon sekarang masih cuti sekolah dan sepanjang cuti ni tak ada lagi bawak diaorang ni jalan2...

Orang semua tengah demam OMBAK RINDU...entah kenapa hati saya tak terombak pulak nak tengok citer tu...maybe sebab saya tak baca novel tu dan tak rajin tengok wayang...lagipon dah lama saya tak tengok wayang...masa pregnant pon suami saya nak tengok wayang pergi ngan kengkawan dia je...malas saya nak ikut huhuhu...eehhh ni dah ngomel pasal lain lak hihihi....

Ok la...sebenarnye tak ada plan pon nak tengok wayang2 ni...tapi saya telah menerima complimentary pass untuk 4 orang daripada Nuffnang dan TGV Cinemas sempena birthday saya bulan lepas hehehe...itu pon kawan yang aktif ngan blog ni bgtau kalo tak memang tak la kan huhuhu...So alang2 adik saya nak tengok Puss in Boots guna je la tiket tu ;)

Citer Puss in Boots ni best jugak and sesuai la pada bebudak....Lepas tengok wayang terus ajak diaorang lunch kat McD...and both of them sangat la happy hari tu ;)

Dannnn...bukan kami 4 orang je yang pergi...mestilah buah hati saya ni ikut sekali hehehe...setelah dipertimbangkan banyak kali akhirnya bawa jugak budak comel ni...oleh sebab Ayahnye nak bawa juga Arissa so kitorang tengok citer tu kol 11 pagi dan pilih seat belakang dan tepi sekali so senang kalo Arissa meragam.. Ayah & Ibu standy je nak dok luar hehehe...Tapi hari tu dia tidooo je sepanjang citer tu...Ini first n last time la kot bawak Arissa...rasa tak sesuai kalo bawa baby kan...so next time Ayah gi ngan Ibu je la hahaha :P

Anyway...thank you to Nuffnang and TGV Cinemas! and thanks a lot to Kak Linda and Haiqal yang sudi ambilkan complimentary pass tu...so to all Nuffnangers (yang tak aktif macam saya ni hehehe) ce check email kalo birthday korang ok!

Monday, December 12, 2011

Aksi di Kolam Renang...

Ni gambar Arissa mandi kat kolam renang masa kat Bukit Gambang ari tu...memula takut2...da lama baru ok...

Buat muka pelik bila da masuk dalam pool...eee apa air banyak2 ni...sejuk lak tuuu...

iskh...iskhh tak sukaaa....tak sukaaa...Ayah angkat laaa....

Uwaaa....Ayahhh tolong laaa....

Arissa kena berani...ala rendam sikit2 je...kalo anak omputih campak dalam pool terus pandai berenang....Ayah memberi kata semangat....

ok..ok...Arissa try...tapi Arissa bukan anak omputih so tak leh campak...kalau campak Ibu terjun jugak..tapi Ibu pon tak pandai berenang hahaha....

Yeaayyyyy...saya dah seronokkk!

Ibu kata mandi kejap je....nanti dah besar leh mandi lama sikit...Arissa nak mandi pool lagi nanti la...bestttt ;)

Meh tengok aksi saya kat pool tu....

video

Sunday, December 11, 2011

Jumpa Atok & Tok Ma kat Bukit Gambang Resort

30/11/11 ari tu Atok, Tok Ma ngan Ayah ada kursus koperasi kat Bukit Gambang Resort...Atok ajak Arissa ikut sekali sebab rindu nak jumpa Arissa...so secara otomatik Ibu kena la pegi jugak...Ibu amek cuti 3 hari khas untuk bawak Arissa jumpa Atok ngan Tok Ma...Ibu kata tak pernah lagi dia amek cuti sampai 3 hari...tapi tak apa sebab Arissa dah lama tak jumpa Atok ngan Tok Ma so Ibu amek je cuti tu...yeayyy tq boss Ibu sebab luluskan cuti hehehe...

Ok la...so pagi2 hari Rabu tu Arissa, Ibu ngan Ayah dah gerak ke Gambang...sampai je terus jumpa Atok ngan Tok Ma...yeayyy!

Kitorang stay kat apartment situ pastu kursusnye semua kat waterpark...nak gi situ kitorang naik tram...ni 1st time Arissa naik tram...Ayah pegang kuat2 takut Arissa jatuh...bestnyeee naik tram...tapi Arissa dapat naik sekali tu je sebab lepas tu bila Atok, Tok Ma ngan Ayah masuk meeting tu Arissa tak dapat ikut dah sebab saya kecik lagi huhuhu...nak masuk waterpark yang best tu pon tak dapat...Ibu kata tunggu saya besar dulu hehehe...

Dekat sini ada fun fair...bila waktu malam meriah la..tapi time Arissa pegi ni tak ramai orang sangat...Arissa suka tengok menda tu pusing2...banyak lampu2...dan agak bising hihihi

Sempat Ayah main tembak2...Ayah kata kalau menang dapat air tin...Ibu gelakkan je..beriya main, kalo nak air tin Ibu pon leh belikan hehehe...tp sebenarnye Ibu tau Ayah suka nak tembak2 tu kan hehehe...jangan mara :P

Kat sini jugak ada swimming pool...Ayah ajak Arissa mandi...tapi Arissa takuttt sebab air tu banyakkk...so mandi kejap je pastu naik bilik dah...

Kursus tu dari Rabu sampai Jumaat...so bila Atok, Tok Ma ngan Ayah pegi..Arissa tinggal kat bilik je ngan Ibu...Bestnye Ibu cuti leh main2 ngan Arissa...lagi best Arissa dapat tido ngan Tok Ma ngan Atok...

Jap je dah Jumaat...lepas breakfast Ayah ngan Ibu dah ajak balik sebab petang tu Ibu ada bengkel kat Seremban pulak...sempat la singgah kejap kedai Tok Ma jumpa Mak Long ngan Mak Uda...seronoknyeee dapat bercuti ngan Atok & Tok Ma...Thank you Atok & Tok Ma ajak Arissa gi Gambang...nanti insyaAllah hujung bulan ni Arissa nak balik umah Atok & Tok Ma...leh la sambut new year sekali hehehe...