Friday, January 30, 2009

PoChuE Masakkk....



Taraaa...inilah dia hasil masakan adik ku PoChue...Mee Hailam Pochue...Kisahnye mcam ni..da lama jugak dia kata nak try masak mee hailam sebab dia pernah belajar dari kawan dia...tapi sampai sudah x masak2 jugak...so aku tanya dia bila nak masak? lagi 2 tahun ke nak nunggu?hehehe...so semalam dia pon masak lah..lagipon bahan2 yang aku masak kueyteow ada lagi...tinggal Mummy beli mee je...Mummy tolong siap2kan bahan dan dia masak ajer....rasa ok cuma kene lebih rasa kehailaman sket hehehe...warna kene gelap sket kot mcm kat kedai...syabasss Pochue...
Hi5 Emoticon

Thursday, January 29, 2009

PhoTograPhy SessIon...


Hello everybody...hari ni opis saya ada sesi bergambar untuk website pejabat...anda semua semestinya telah membaca blog Kak Shibam yang jelita (ye...dia mmg jelita) dan telah melihat gambar2 kami semua...TETAPI...ini ada picture panas yang x dapat dilihat dimana2...sayakan photographer yang ambil kursus...selain ambil gambar sendiri sambil makan biskut...saya juga mengambil gambar curi2....hahahaha...kenapa tiba2 saya panggil saya ni...saya?? Confirm mereka2 ini akan gelakkan saya lagi...tapi x per...saya suka sebab gelak tawa merekalah membuatkan saya sangat sayang mereka dan opis ini....kehidupan saya agak berubah sejak kami gembira dengan ketiadaan si Tut....saya tidak lagi merasa berat hati nak pergi kerja dan tidak ada sebarang aduan secara lisan kepada suami dan ibu saya......

Inilah gambar2 yang saya cakap tuh...jom kita tengok....ni the making la konon hahaha...maaf pada kawan2 yang saya ambil gambar curi2....haa nak gelak lah tu :P mari kita lihat siapa yang kenaaaaaa.......















Ejalll...tebalik la amik gamba...pusing depan weh...

Ejal control macho...

Cik Najwa mendapat khidmat nasihat dari mereka2 yang profesional...bahu tu tegak...senyum..haaa pusing...

haa yang ini lagak seorang model profesional....tak yah disuruh2...

ntah apa yang diorang gelakkan ni...semua sangat gembira....

Ini En Mail dari PPnP...terima kasih sebab ambil gambar kami dan sudi melayan kerenah giler2 kami...sebagai balasan...Kak Shibam telah membuatkan air dan menjamu kuih....oh yer tak lupa juga ada oren sebagai pencuci mulut...hehehehe...En. Mail sangat gembira sebab dah boleh balik x perlu layan kami lagi...kalo diikutkan sampai petang pon boleh ambil gambar....ye ker??? mari kita lihat hasil dari En Mail yang menangkap kami...eh silap...menangkap gambar kami...kalo menangkap kami for sure En Mail akan pengsan...sebab dia sangat comel orang nyer...kami lagi comel-comel...hahahaha...


gambar kami yang sedang control encem and cantek...control...control...nak masuk website nih!

bertukar posisi...yang comel duduk di tepi...yang sangat comel tidak boleh yer...keadaan masih dalam kawalan...

dan sifat sebenar kami semua teserlahhh....huhuhu best la....En Mail saya nak ambil gamba banyak2 lagi macam ni....(tapi En Mail x baca blog hahahaha)



Kesimpulannya...opismates saya BESTTTT....Love you all my prens....SEKIANNNN....

Tuesday, January 27, 2009

Hari untuk Pochue...

Well hari ni hari untuk Pochue sebab kami semua melayan dia...before kol 9am kitaorang sumer dah kuar umah nak gi Shah Alam...si Pochue nak beli jubah...malam tadi dia ajak gi PKNS Shah Alam sebab kawan dia kata kat sana banyak jual jubah...so ikutkan saje dia nak ke sana...

Sebelum ke Shah Alam kitaorang singgah breakfast kat restoran kat Bangi...kenyang sampai x yah lunch...

Sampai je di PKNS Shah Alam...Pochue pon mencari jubah...aku round2 je kat situ sambil jaga adik aku 2 org yg sangat baik nih...teringat la zaman2 study dulu kalo nak makan kfc mesti gi sini..tapi now selain da cantik sket sbb bangunan dah dicat baru tapi macam agak hambarlah kat situ...x tau lah kot sbb ramai cuti lagi kan....

Mummy tolong Pochue cari jubah...mahal2 juga harganya ek...last2 dapatlah juga 2 jubah yang dibeli...pastu nak jalan2 pon mcm x de apa sangat dah kat situ...nak lunch sumer kenyang lagi....so balik terus ke Kajang Mummy ajak gi Giant nak beli rempah2 masak si Pochue nak bawa ke sana nanti....macam masak je adik aku nih...hehehe...x pe nanti kalo masak ambik gamba tunjuk kat Ngah...nanti Ngah masukkan dalam blog ye hasil masakan Pochue kat sana :P

Lepas beli barang terus balik umah....inilah dia bahan2 masakan yang akan dibawa oleh adikku...So petang memang rest je kat umah...aku ngan hubby ada la kuar jap gi jumpa orang....

Balik je dari jumpa orang tu...aku terus masak sebab suami aku nak makan kueyteow kung fu...so dinner tadi kami makan ni lah...aku bagi sket kat sepupu aku...alhamdulillah kenyang sudah sebab sumer tak lunch hari nih...Esok dah mula keje...ada meeting lak tu.....cepatnyeee abis cutikan??? hehehe

Lepak petang....

Depan umah aku ni ada padang..kami letak buai kat depan umah ni...so petang2 selalunya mak aku ngan mak cik aku akan dok lepak kat buaian tu...sejak pindah ni jarang lak aku jumpa sepupu aku walopun dok sebelah2 jer...aku ajak husband aku gi goreng pisang leh makan ramai2 kat luar umah...lagipon Pochue nak gi dah...lama juga kitaorang tak lepak luar sama2 nih...Kitaorang lepak luar sampai maghrib la jugak...borak2 sambil makan goreng pisang ngan sambal kicap yg aku wat dan air teh o panas...ditambah pula angin yang sepoi2 bahasa ecehhh...







Yang ni kuih badak berendam sepupu aku Kak Lin yang buat..husband aku x nak makan dia kata nama kuih pon da pelik...husband aku ni walopun dari kampung tapi kuih2 ni x sumer dia makan...tu yang aku pon x lah terajin nak belajar wat kuih2 nih sngat....bagusla jugak hahaha..jahatnye aku :P

A.L.O.N.G

26/01/09 - Gong Xi Fa Cai...hari ni cuti raya tahun baru cina...aku lepak umah jer...then tenghari Along aku datang ngan family dia...sempatlah kami lunch ramai2 sumer :)

Inilah anak Along aku..Harris Naufal Mohd Hafez...comel giler dan sangat geram tengok dia sebab dia sangat montel hehehe....percubaan untuk mengambil gambar yang pertama...

percubaan kali kedua...x berjaya jgk...dia nangis... :(

Then diaorang pon gerak balik nak gi bsday party...petang tu kitaorang rest jer kat umah...oh ye tudung yang aku pakai kat umah tukan ala2 bibik...suami aku akan panggil aku bibik dan cakap indon bila aku pakai tudung tu...bibik pon bibik laaa....

Monday, January 26, 2009

Part 5 - Genting Highland....

Sampai je kat atas tu...sekali ujan la plak...so yang outdoor sumer confirm lah x leh nak main...so jalan2 kat dalam jer...Antara view kat sana yang sempat diambil...Kitaorang banyak abis masa kat Snow World tu je... :)






Kat sini lah kitaorang masuk...best....seronok sangat...peraturan x leh amik gambar ok kat dalam tu!

Abang pinjam jaket leh...saya dah kesejukan dah ni...tapi muat ke jaket tu??huhuhu

peduli apa...aku nak jugak amik gamba...sekali ada brother sound x leh amik...last2 kenalah bayar rm30 untuk dia amik gamba...nak simpan wat kenangan :) sempat juga naik slide kat dalam tu...seronoknyeee....

Lepas tu kami jalan2 je kat situ dan terus balik...sebab cuaca kurang best masa tu...lagipon da petang...naik balik gondola ni...


Turun je dari gondola tu singgah kat kedai2 area tu....aku belilah candy sket untuk adik aku sebab barang2 agak mahal...rasa mcm membazir plak....aku tengok sotong gula ni teringat plak si Ejal budak opis yang suka makan sotong gula ni sampai fobia...sebab apa dia fobia???tanya la dia sendiri...x larat nak story huhuhu...

So dari Genting...kami terus ke Genting Sempah...late lunch kat situ...borak2 then balik umah...Ibu n Walid family sumer balik ke Pahang...Aku balik ke Kajang...ingat nak balik Pahang tapi memandangkan adikku dah sekejap je kat sinikan...so better balik umah jee....nanti minggu lepas dia berangkat ke UK InsyaAllah kitaorang balik Pahang okkkk.....

Part 4 - Naik Genting Skyway

Barissss....baris sedia!...huhuhu sampai jer suami aku kira kitaorang sumer ada berapa...

Kami datangggg....rombongan keluarga Haji Sulong menyerbu Genting Skyway....

Beratur beli tiket...ramai giler orang ok....

Masa tengah Q nak masuk ke Genting Skyway tu...bagi2 tiket...

Gondola ni wat aku suspen je nak naik....aku ni gayat...rasa debar2 pon ada masa nak naik...ntah pape je aku nih :P

Nice view yang sempat diambil dari atas...


Me and hubby...aku gayat giler ok...bila menda tu bergegar je aku da cuak....tapi lama2 ok da...sebab perjalanan x lah sekejap sangat....tengok bawah sket2 jer huhuhu

Abang Long and Kak Long Yanti...naik sekali ngan kitaorang....cuaca masa tu da ujan renyai2...so macam x leh diaorang ni nak main kat Genting tu....

 
Posted by Picasa