Friday, December 31, 2010

Bye bye 2010...Hye Hye 2011 :)

Sementara menunggu (tak la tunggu sangat pon hehee) tahun 2010 melabuhkan tirainya, dan 2011 akan menjelma...saje buat sikit coretan di belog ni dikala kebusanan...

Kurang sihat lak di hujung tahun ni...dah 2 hari mc dan kebetulan hari ni cuti sempena kejayaan Malaysia yang muncul juara di Piala Suzuki AFF 2010 malam kelmarin...sayang tak dapat tengok tv sebab ada dinner bersama boss besar malam tu sempena tamat perkhidmatannya di opis kami...tahun depan dapat boss besar baru lagi...ntah apalah gayanye plak...harap2 ok la...riso jugak ni huhuhu :P



Para2 suami je gigih pergi tengok di skrin yang disediakan...hotel pon da ala2 kedai mamak dengan sorakan...hehehe...rasanya mana2pon meriah kot tengok bola malam tu...anyway Tahniah pada pasukan Malaysia..semoga terus sukses dan disanjung dan jangan nanti bila dah kalah bebila next time bukan main plak orang keji...biasala tu kan...huh...

Berbalik kepada tahun 2010...macam biasalah, ada yang best dan ada yang tak best...ada yang dijangka, ada yang tak dijangka langsung...kita merancang Dia juga yang menentukan kan?

So harap2 tahun 2011 ni lebih membawa kebahagiaan dan keberkatan...dan insyaAllah bulan Mei tahun depan juga saya bakal melahirkan anak sulong saya (cecece dan dan anak sulong hehehe) Semoga selamat semuanya..doa2kan saya ye...inilah perkara yang saya tak kan lupakan untuk tahun 2010..rezeki yang ditunggu 4 tahun lebih..alhamdulillah terima kasih Ya Allah...(nanti saya wat entry khas untuk ni hehehe)

Ok tu je... Welcome 2011 :)


Tuesday, December 28, 2010

Selamat sudah kendurinye...

25 Disember 2010, hari Sabtu lepas alhamdulillah selamat sudah kenduri kahwin adik saya...nak menunggu cameraman bagi gambar ntah bila dapatnya...so saya amek je la gambar2 dari FB sedara saya...gambar bnyk x clear tapi kira ok la utk update blog buat ingatan :)

Inilah pengantinnya...gambar x clear kan huhuhu...saya rasa kelakar tul la ngan pengapit @ flower girl masa hari tu...gigih tul 2 budak ni dok mengipas pengantin...sampai kena suruh stop sbb kipas x berenti2 hahaha...Dulu2 masa emak mereka kahwin iaitu sepupu saya, adik saya si Pochue ni lah jadi flower girl masa tu...sekarang anak2 dia plak yang jadi flower girl untuk adik saya...cepatnyer masa berlalu gitu...


Haa ni clear sket...pengantin tengah potong kek...

Pengantin dekat meja santapan...2 budak tu masih ikut mengipas hehehe...layan jeee...

family in law saya yang datang dari Pahang...malam tu semua tido kat umah saya ada buat tahlil dan doa selamat jugak...

Antara pakcik makcik dari belah arwah Abah saya...saudara mara dari Johor pon ada datang...lama betul tak jumpa...

Ini pulak sesi karaoke pada hari tu...memula x plan pon ada karaoke ni..tapi oleh kerana kami tak dapat pon cari orang main kompang...last2 suami saya kata ada kawan dia wat PA System, so guna kompang muzik je la hehehe...Tapi kira ok la...sedara mara yang dari Singapura enjoy betul menyanyi hari tu...sampai hujan lebat pada petangnye masih tetap menyanyi hahaha...memang seronok lah pada kami yang kaum keluarga ni...tapi tetamu yang hadir tak tau la kot bingit telinga maklumlah suara memasing kalahkan artis hihihi :P

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...walaupun maybe adalah tak ikut sangat apa yang dirancang tapi biasalahkan...hehehe...oleh kerana rumah saya sangat comel, jiran sebelah rumah bermurah hati bagi guna ruang rumahnye untuk tempatkan katering dan PA system plak kat rumah sepupu saya yang sebelah umah saya jugak huhuhu...

Jutaan terima kasih diucapkan terutamanya kepada semua kaum keluarga dan semua pihak yang menjayakan dan memeriahkan majlis ni...terima kasih juga buat semua tetamu yang sudi hadir pada hari tersebut...semoga adik saya si Pochue dan pasangannya Ijat bahagia selama2nya..Aminnn

Saya akhiri entry dengan gambar saya dan suami tercinta...terima kasih juga buat suami saya yang banyak membantu untuk menjayakan kenduri adik saya ni...i love you yang..hik hik sila jgn muntah :P

Friday, December 3, 2010

Quick Update

Salammm...lamanyaaa saya x bebelog kan...ish..ish...

Oleh sebab blog saya register ngan nufnang...saya dah kena warning la sebab tak update hehehe...sayang pulak kalo dibiarkan blog ni terbiar begitu aje kannn...kang tetiba nufnang dah delete saya camana...walopun kutipan yg saya dapat tak lah ratus-ratusan atau ribuan macam korang...tapi ada lah jugak dik oiiii...dah dekat 2 tahun lebih bebelog tapi pe yg ada macam duit tabung budak sekolah je hahahaha :p

Nanti la pas ni saya cuba update balik...saya memang nak update blog saya ni...tapi ntah la atas sebab2 tertentu macam tak terajin lak huhuhu...bukan la sebab si nufnang...tapi memang sayang lak kalo dibiarkan je belog ni...

Ok nanti saya update hokayyy!!! percaya tak?? hihihihi :p