Thursday, September 23, 2010

Meriahnye rayer...

Tahun ni raya pertama saya beraya di rumah mertua kat Pahang. Kalau beraya kat Pahang memang sangat terasa kemeriahannya. Ikutkan banyak jugak gambar raya tahun ni sebab family kami dah ada jurugambar tetap iaitu abang ipar saya hehehe....sekarangkan trend camera canggih2 tu...ish kalo la saya ada sebijik kan best huhuhu...

Ok bebalik pada citer raya saya...Pagi raya masa sesi bermaafan tu rasa sayu pulak bila ayah dan ibu mertua saya mulakan dengan ucapan dan nasihat pada kami semua...saya kalo time2 gini..leh control lagi air mata ni...tapi kalo da ada yang mula mengalir air mata...mulalah tak leh tahan dah huhuhu...kemudian bermulalah sesi bermaafan antara kami dan sesi beri duit raya..

Kali ni saya tak bercerita details tentang raya saya...sebab sepanjang beraya di kampung memang banyak sungguh aktiviti beraya kami...dan of course aktiviti acara makan pon mcm marathon hehehe...walaupun letih tapi seronok sangat...

Cuma raya tahun ni saya rasa lebih bersyukur...bukan lah tahun2 sebelum ni tak bersyukur huhuhu...sebabnye masa di bulan Ramadhan, macam banyak juga berita kehilangan orang2 yang saya kenal atau pon kenalan pada kawan2 saya...bila baca di wall FB tu..sayu sungguh hati saya...dah lah time puasa nak raya kan...Alhamdulillah kami masih dapat meraikan bersama :)

Kami sekeluarga di pagi hari raya pertama :)

Gambar reramai dengan family belah Walid saya...ini pon tak semua ada...kalau belah Ibu saya lagi ramaiii...hehehe

Dan di akhiri dengan gambar kami berdua bersama anak buah kesayangan Darwisy

Monday, September 6, 2010

Salam Aidilfitri



Salam buat semua....amacam persiapan raya? Baju, kasut, kuih, langsir, karpet dan tudung raya dah beli? duit raya dah tukar? hehehe...Alhamdulillah tahun ni ada rezeki sikit untuk berbelanja beli persiapan untuk raya...semuanya sederhana je...dan tak semualah serba baru...yang penting berbelanja ikut kemampuan kita kan hehehe...

InsyaAllah raya tahun ni saya akan beraya di rumah mertua di Temerloh, Pahang dan kembali bertugas pada raya ke empat...gigihkan??? hehehe..sebab cuti saya tak banyak tinggal dan kena reserve cuti untuk hujung tahun ni...

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri...Maaf zahir dan batin...Semoga kedatangan Syawal ini memberi seribu kerberkatan dan kebahagian kepada kita semua. Semoga kita dapat meraikan hari lebaran yang bakal tiba ini dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan bersama2 ahli keluarga tersayang, saudara mara, rakan2 dan semua kenalan. Dan Al-fatihah juga buat insan2 tersayang yang telah mendahului kita.

SELAMAT HARI RAYA !

Thursday, September 2, 2010

Welcome Back Pochue

17 Ogos ari tu adik saya yang study kat UK balik ke Malaysia...nak sangat balik sebab nak beraya sama katanya (rupanya bukan sebab nak raya je hihihi)...last year dia da raya sorang2 kat sana..kesian...huhuhu...bila ber msg2 dekat FB...dia kata bentang karpet merah dan bawaklah sepanduk masa dia balik nanti...

Saya pon poyo2 la suruh adik2 saya ni buat sepanduk...bila dah siap, mak saya ingat saya nak gantung kat grill pintu umah je..rupanya saya suruh bawak kat KLIA tu...mak ngan suami saya tak setuju sebab macam mana ada orang buat...Tak pe..nasib adik2 saya nak layan saya...or maybe terpaksa kot hahaha...sebab kalo saya pegang pon saya segan jugak huhuhu...x baik kan :P.

Sampai je kat KLIA tu...adik saya terus bukak kad manila tu dan bangganye pegang hahaha...orang lain sepanduk sumer kecik2 tulis nama...macam beriya jee kan...hehehe tak pe la layan kan je si Pochue sekali sekala...orang2 kat situ pon macam tertengok2 la sepanduk kami yang konon cantik tu...so bila Pochue muncul..dari jauh da nampak kad pink yg besar tu...


Hah...cantik tak??? kad ni simpan balik kang hujung tahun dia balik saya suruh adik2 saya pegang lagi hehehe :P

Memandangkan Pochue balik awal Ramadhan dan saya update dah nak hujung Ramadhan so banyak la citer sebenarnye...rupanya adik saya ni nak kahwin...tak percaya???ishhh saya lagi tak percaya huhuhu...

Memang masa kat UK tu dia ada cakap bila balik Malaysia dia nak kahwin...tapi kami semua lagi prefer dia balik sini dulu dan bincang ngan kami sekeluarga...sebab pakwe dia pon kat Malaysia je...kalo sama2 kat UK tu kami paham lah kan hehehe...

So cut short citer...bila da balik sini...dia uruskan lah gi kursus kahwin sumer...pastu macam sempat plak nak nikah dulu sebelum dia balik ke UK semula...so nampaknya sambutan berganda la...bukan saje nak raya...tapi adik saya nak kahwin dah..ish..ishh..nak kawin da adik saya huhuhu...

InsyaAllah mereka nikah je dulu seminggu lepas raya..kendurinya buat masa dia dah balik sini hujung tahun nanti...dah sampai jodoh kot kan...papepon saya doakan yang terbaik untuk adik saya...dia bahagia, saya tumpang bahagia...so harap2 semuanya berjalan lancar...nanti bila da selamat nikah insyaAllah saya update ok :)