Tuesday, January 31, 2012

Berkelah di tepi pantai...

Tajuk macam kena buat karangan masa sekolah dolu2 je hehehe....

Cuti cny hari tu kami balik ke pahang...Hari Ahadnye kami sekeluarga berkelah di Pantai Sepat, Kuantan....memang dah plan awal nak ke sini sebab kali ni semua adik beradik ada....

Gambar2 kami masa kat Pantai Sepat....saya gigih bawak payung walopun angin kuat dekat pantai...tak nak panas punya pasal hehehe

1st time bawa Arissa ke laut...dan seperti yang dapat dilihat Arissa takut dengan air hehehe...bersungguh2 Mak Dina nak masukkan dia dalam air...hasilnye maraunglah budak kecik ni...seboleh2 angkat kaki dia tak nak kena air..

Dah lama tak berkumpul macam ni...seronok kami sekeluarga dapat makan tepi pantai beramai2 sambil menikmati pemandangan laut yang terbentang luas dan angin yang sepoi2 bahasa gitu....tapi yang tak bestnye tempat ni macam dah tak dijaga...tandas pon kotor so susah nak bersihkan diri lepas mandi laut...Dulu2 gi sini ok lagi la...

Dari Pantai Sepat kami semua jalan2 pulak kat Megamall Kuantan...sempat la main bowling 1 round hehehe...lama giler saya tak main bowling...nak baling pon rasa nak jatuh je bola ke belakang...Lepas tu kami semua ke Tanjung Lumpur untuk menikmati makan malam...

Tak pasti pulak nama restoran yang kami pergi ni....speciality kat sini seafood dan ikan bakar...Ini ada gambar Arissa yang Mak Tqah amek masa menunggu makanan kami sampai...memang seharian di Kuantan lah hari tu...lepas makan2 tu kami pon balik umah di Temerloh...sampai umah pon da kol 11 malam kot...memang seronok dapat berjalan reramai satu family macam ni....Nanti ada cuti panjang bolehlah kita gi jalan2 lagi hehehe ;)


Sumber Gambar : dari FB Mak Ngah & Mak Tqah...mekasihhh hihihi

Thursday, January 19, 2012

Nurul Izzah...Ombak Rindu :P

Alhamdulillah...adik saya si Pochue tu dah selamat melahirkan bayi sulong dia pada 11 Januari yang lepas...Beriya kata tak nak baby dulu sebab nak tunggu habis belajar dan keje dulu....tup2 dah kuar sorang hahaha...untung sungguh dapat anak awal...Tahniah buat Pochue dan suami...

Baby diberi nama Nurul Izzah...penangan Ombak Rindu ke atau nama anak DSAI tak pasti hehehe...dah jangan nak speku2 saya parti politik mana....tak kuasa huhuhu ;p

Nurul Izzah Bt Mohamad Azrizad...putih melepak macam mummy n daddy dia jugak...welcome to the family lil girl....Arissa dah ada geng gegirl lah nampaknye :)

The cousins - dari kiri Hadiff, Izzah and Arissa..semua beza beberapa bulan sahaja...Hadiff dan Izzah beza 2 bulan sahaja tapi lahir tahun yang berlainan...kalo tak semua dah sebaya :)

Abang Harris, Hadiff n Izzah....3 orang anak buah belah saya buat masa ni...belah suami 2 orang Darwisy n Danish...total 5 orang semua setakat ni....tengoklah tahun 2012 ni kot ada penambahan anak buah....atau penambahan anak sendiri hehehehe...untung la kalau ada kannnnnn ;)

gambar : cr to fb along

Wednesday, January 11, 2012

Tembel ke Ketumbit?

Saya panggil tembel...ada orang panggil ketumbit...tak kisah la pape...Masuk ni dah 3 kali mata Arissa tembel...masa 1st time tak la risau mana...ni dah sampai tiga kali di tempat yang sama...mulalah risau takut penyakit lain lak...bangun pagi ni dah merah bengkak kat mata dia...

Pagi tadi terus gi klinik...doktor kata tak ada apa...biasa je kalau kena tembel ni...cuma kena jaga kebersihan lebih sikit...lepas ni kena selalu cuci tangan dan lap mata ngan air suam biar sentiasa bersih...

Arissa sekarang capai apa je nak masuk mulut...tangan dah pegang merata sebab dah pandai merangkak...kalau ngamuk dia akan tarik2 rambut sendiri, gonyoh2 mata dan lagi satu habit dia suka garu telinga...sampai luka jugak...

Orang kata kalo kena tembel / ketumbit ni sebab mengintai....tak kan la awak mengintai pulak kan Arissa ;P


Tuesday, January 10, 2012

Merasa jugak ke Seoul Garden

Dulu masa pregnant ada la try pergi sekali ke Seoul Garden dekat Plaza Pantai tu sebab sebelum ni memang ada ajak en.suami nak try makan situ...penangan nengok citer korea lah ni...tapi time pegi tu dah tutup pulak...lagipon time tu tak plan main redah je alang2 dah lalu area tu...salah sendiri jugak ingat restoran ni bukak macam restoran biasa je...

Adakah sebab tu anak saya air liurnye meleleh-leleh? tak la kottt...bukan ngidam sangat pon...masa ngandungkan Arissa , saya tak ada la ngidam yang melampo2 tu...(sendiri tanya, sendiri jawab hehehe)

Untuk permulaan tahun 2012 ni geng2 masa belajar kat uitm dulu nak berjumpa...so kami decide nak makan kat sini...tapi perjumpaan tu tak cukup korum la sebab Si Shida di Johor dan Roha kat Melaka tak dapat nak join...So dari 6 orang tu cuma 4 orang je yang boleh...so kitorang on je la sebab paham memang susah kalo plan nak jumpa sumer ada...lagipon gi makan sama2 je hehehe

Kitorang gi masa lunch hour...start dari 12.30pm sampai 3 pm...Macam2 ada...ayam, daging, ikan, udang, segala bebola untuk stimbot tu la...tapi kalo tgk kat website ada memacam lagi patutnye...entah lerrr...

Kita bako! bako!

Makan-makan....borak-borak...gelak-gelak...makan-makan lagi hehehe....memasing citer perkembangan terkini dan semestinye bila jumpa macam ni ada je citer kisah2 lama...kalo la sumer ada lagi best huhuhu...

Saya, Padel, Ain dan Heny...InsyaAllah Heny lagi 2 bulan bersalin anak ke 2 dia...si Padel dan Ain masih mencari cinta sejati...semoga tahun ni bertemu jodoh buat mereka berdua...Kami semua masuk umur 30 tahun ni! huhuhu...time flies...Semoga persahabatan ini berkekalan :)

Tuesday, January 3, 2012

2012 sudah!

Welcome 2012!

Berlalu sudah tahun 2011...Terima kasih 2011...setahun yang dilalui dengan penuh cerita gembira dan sedih...Alhamdulillah, Terima kasih Ya Allah...

Well..Nak citer perkara yang menggembirakan pada tahun 2011...macam2 kot...

1.Ingat lagi 1st entry untuk tahun 2011 saya citer saya dah pregnant? of course pengalaman melahirkan Arissa adalah pengalaman yang paling best dan amat bermakna untuk tahun 2011...sesuatu yang memang saya tak jangka

2.Dapat 2 anak buah baru...sorang dari belah saya...sorang lagi belah suami...so dedua nanti sebaya ngan Arissa jugak

3.Adik saya pregnant dan insyaAllah hujung bulan ni bersalin dah...

Dalam gembira2 tu ada juga part2 yang menyedihkan dalam hidup saya...secara ringkas apa yang leh saya kongsi disini ada 2 perkara yang memang saya tak dapat lupakan dan begitu meninggalkan kesan dalam hidup saya...

1. Hujung bulan April 2011 bila emak saya disahkan menghidap penyakit kanser payudara

2. Awal bulan Jun 2011 saya ada buat minor operation...dan disebabkan operation tu memberi kesan yang amat dalam pada saya...operation apakah?? hmmm nanti kalo rajin saya citer ek...kalo tak citer pon bukan kesah pon kan :P

Semoga tahun 2012 memberi peluang untuk saya perbaiki diri ke arah kebaikan...dan semestinya saya mengharapkan perkara2 yang baik dalam hidup ini :)