Friday, February 12, 2010

Selamat Bercuti!

Rasa tak sabar plak tunggu nak cuti raya tahun baru cina nih...dah lah dapat cuti 4 hari kan...mesti memasing dah ada plan ngan family untuk cuti ni kan? Semua happy jer hari nih...nanti dah hari Selasa depan mesti masing2...alaaa dah habis dah cuti? esok nak keje dah??huhuhu...biasa la tu kan :P

Cuti kali ni memang tertunggu2 jugak sebab lepas ni, setiap Sabtu sampai hujung bulan Mac berkemungkinan besar aku bekerja! nak kata confirm pon ye jugak kan huhuhu...InsyaAllah hari Ahad ni aku balik ke kampung mertua di Pahang sehingga hari Selasa...dan hari Selasa tu kenalah cari mood balik nak mula bekerja keesokan harinyekan...hahaha :)

Malam semalam, aku gi Puchong melawat Roha yang dah dapat 2nd baby...yang seronoknyer tentulah dapat jumpa ngan kengkawan lama aku...Padel, Ain dan Heny je yang join...Shida lak masih kat Terengganu...Walaupon dapat jumpa tak lah lama mana memandangkan masing2 kerja hari ni tapi cukuplah dapat bejumpa dan berkumpul sesama kami...

Aku tumpang gembira melihat kengkawan aku bahagia dan sempat juga mendengar dan berkongsi masalah kengkawan aku ni...Ye laa, masing2 dah ada family sendiri...jumpa pon dah jarang2...time2 berkumpul ni lah nak kongsi sumer citerkan...Semoga masing2 gembira dan bahagia hendaknye :)

Oh ye! Buat kengkawan yang minat Fahrin Ahmad dan Misha Omar...citer dua entry yang aku buat before nih, akan ditayangkan malam ni 12/02/2010 , jam 10.00 malam kat TV2..tajuk dia "Tiada Lagi". Selamat menonton yer...kalo aku tak ngantuk aku pon nak tengok citer ni hehehe :)

Selamat bercuti sumer! :)

Thursday, February 11, 2010

Aku dan Citer Korea dan Citer Kolej Dolu2

Sekarang ni kalo baca blog kengkawan..ramai tul yang tengah giler tengok citer Korea...Aku minat jugak tapi ntah la, may be sebab malas nak duduk mengadap citer yang panjangkan hehehe...lagipon selalu tido awal..kol 10pm je mata dah beratttt je...so agak malas nak layan dvd or tgk kat laptop nih

Teringat pulak masa aku study dulu...tak silap aku tahun 2003, masa tu la rasanya citer korea macam hot sangat...last sekali yang aku ingat citer Meteor Garden ngan Winter Sonata...Time tu aku dok kolej...kalo petang2 bila citer korea start...kalo ada 2 citer nih dengan citer The Ugly Betty tu, confirm bilik TV penuh! penuh sampai orang terjenguk2 dari luar hehehe...Tapi aku kekadang je gi tengok sebab ramai sangat...Lepas tu, kalo tengah ada kelas, member2 yang memang kaki follow citer nih cepat2 nak balik kolej sebab nak tengok citer tu ...memori sungguh :)

Bila teringat kisah di kolej, maklumlah baru baca diari lamakan hehehe...ada satu hari tu masa aku dah part 6...aku bosan sangat...aku ngan member2 aku ni bilik lain2...cuma Roha je sama bilik ngan aku...tapi hari yang aku nak citer ni...si Roha tak ada...dia keluar dating...pastu aku turun gi pulak kat bilik Padel ngan Heny...diaorang pon kuar dating...So aku gi pulak bilik member aku lagi sorang si Ain...Ain ni bilik dia bangunan lain...jauh sket la bejalan tu...ponnn Ain tak ada...aku terus call Ain tanya dia kat mana...dia kata dia kat luar ngan kawan2 kelas dia...ok x pe la...Pastu aku call Mak aku jap borak2...masa tu adik aku baby lagi..rinduuu je nak balik umah...

Bosan2 aku gi la bilik TV blok 1...citer bosan...Aku pergi pulak Bilik TV kat Blok 2...Duduk jap, rasa bosan jugak... pastu aku gi Bilik TV kat Blok 3...Haaaa nasib ada 3 blok jer hehehehe....memang kebosanan tahap melampau ditambah perut rasa lapar...dari tak rajin gi bilik TV...habis satu malam tiga2 bilik aku pergi!

Pastu aku balik ke bilik aku semula...patutnye ada 8 orang dalam bilik tu ada campur ngan junior2...tapi sorang pon tak ada malam tu...Pastu tetiber aku rasa sedih sangat...rasa lonely sangat2...sedih semua kawan2 gi dating, aku tak ada pakwe pon nak dating ye jugak hahaha...sedih kawan2 pon sumer keluar...Aku tak tau la apsal aku sedih2 sangat malam tu...may be sebab masa tu ada macam2 problem kot...tensen pon ye rasanye..

Pastu, tengah sedih2 tu kawan aku si Ain call balik...dia tanya dah makan belum? Tetiber aku nangis cakap kat Ain...Aku lapar...sorang pon tak adaaaa...aku cari Roha, Padel ngan Heny diaorang gi dating...pastu aku nangis huhuhu...Pastu Ain cakap, jap lagi dia balik..jom gi makan...Aku pon siap2 la tunggu Ain...Bila dia dah sampai kolej, aku ikut dia gi makan...lepas tu ada lah keluar ngan dia...

Lepas tu lagi...bila dah balik makan ngan Ain, balik kolej je Padel, Heny ngan Roha pon dah balik...pastu dok borak sama2 sampai pagi...Hehehehe...Dari sedih2 kena tinggal, pastu happy2 balik...huhuhu...Memang aku pon tak leh lupa malam tu...emosi terlebih sudah!

Dan....malam ni, aku nak jumpa diaorang!!! Rindunyeeee...rasa dah lama betul aku tak keluar malam ngan kengkawan...selalu keluar mesti ngan suami tak pon mak ngan adik2 aku...rasa macam tak biasa lak huhuhu...tapi suami aku dah bagi green light..Yahooo!