Monday, August 8, 2011

90 hari dahhh...

Laaaa...baru buat post dah bersalin dan pengalaman melahirkan Arissa tetiber terus post dah masuk keje kannn....hahaha...memang teruk saya ni...nak citer kat blog malas...tapi tak citer rasa rugi je...lagi2 plak saya nak simpan semua kisah Arissa Qaisara...wahhh dah macam citer tv lak kisah Qaisara tu hehehe...nanti pelan2 saya update yee..memang lepas ni banyak citer pasal anak je laa..biasalah baru dapat anak pertamakan...tunggu lak lama...kasi la can sket...hahaha bley gitu :P

Hari ni 8/8/2011 saya dah start kerja semula setelah bercuti selama 90 hari...ish..ishhh...kejap je dah berlalu 90 hari tu yer...macam2 terjadi masa saya tengah cuti bersalin tu....ada yang gembira dan ada yang sedih...hmmm...

Oh ye hari ni hari ke 8 kita berpuasakan...Citer pasal puasa...weekend pertama puasa kami balik kampung untuk berbuka bersama2 kaum keluarga di Pahang...hari Sabtu lepas di rumah mertua saya...hari Ahad pulak kat rumah nenek...memang kenyang sangat la sebab kalau bebuka di rumah sendiri lauk memang satu ke dua jenis je...pergi ke bazaar ramadhan pon tak..tahun lepas pergilah kot sekali dua...tahun ni tak tahu lagi...tengok lah kalo tetiber ada rasa nak makan pape baru pergi...

Hari pertama nak start keje ni saya ok je..tak de lah rasa malas or liat hehehe...sebab memang dah ready nak masuk keje...sebelum2 ni masa tengah cuti besalin saya ada je datang opis atas urusan2 tertentu...so tak adalah rasa macam terkejut tetiber masuk opis balik hehehe...

Pagi tadi masa nak gi keje rasa sedih je nak tinggalkan Arissa...ye la dah selama ni habiskan masa memang dengan dia je...tadi bila call mak saya nak tanya Arissa ok tak...dengar lah dia nangis2...alahaiii kesiannye anak Ibu ni...awal2 je la kot rasa berat hati ni...nanti dah biasa dengan rutin baru insyaAllah saya ok dan Arissa pon ok je Ibu dia pegi keje...biasalah tu kan....

Ish rasa tak sabar nak balik...maka terhasillah entry ni di saat2 tunggu nak balik...bulan puasa ni saya masuk awal kol 7.30am so balik pon awal sket 4.30pm...Ok la nanti citer lagi...selamat berbuka!



Tok Walid ngan cucu2nya...Abang Darwisy pon puasa tapi puasa boleh makan roti hehehe