Monday, November 30, 2009

Citer Raya Aidiladha

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha buat kengkawan sumer...so amacam raya haji korang?? Best tak? :)

Okay untuk raya haji tahun ni...kami berkumpul adik beradik je kat umah di Pahang...raya kali ni rasa incomplete sebab Ayah dan Ibu mertua aku masih menunaikan haji...sambutan sederhana je tapi tetap meriah :)

Hidangan pagi raya kami disediakan secara kerjasama hasil masakan kakak2 dan adik2 ipar aku...macam2 lauk ada hehehe...So untuk dua hari di Pahang, memang menu masakan daging korban je la...1st day tu masak sama2 buat daging masak kicap dan sup daging...pastu ada ke umah Nenek kami pon makan daging...huhuhu...Aku ni memang tak suka sangat makan daging...tapi tak lah tak makan langsung...masa makan di rumah nenek hari Ahad tu...dah makan baru aku tau tu daging kerbau...aku ingatkan lembu hihihihi...nampak sangat tak reti bezakan...padahal kat dapur aku dah tolong2 jugak potong paru..tengok orang potong dagingnye jgk..

Bercerita pasal korban...korang tengok tak orang tengah buat korban tu???Tak silap aku, aku tengok sekali je masa kat kampung Arwah Abah aku di Johor...masa tu aku kecik lagi la jugak...Ishh rasa tak sampai hati lah nak tengok....So sejak tu aku memang tak tengok2 dah orang wat korban...tapi kalo makan daging yang dah siap potong boleh la hehehe....

Pastu...masa 1st time aku beraya di kampung suami dulu masa awal2 kahwin, aku nampak Nenek tengah bakar kaki kerbau/lembu (aku tak tau takut tersalah lagi hehehe)..aku macam pelik..boleh ke makan kaki lembu/kerbau ni??rupanya boleh makan kalo korang pandai makan la hehehe...

Semalam aku jumpa member suami aku yang datang dari JB..borak2lah pasal daging korban...Yang ini lagi pelik dan 1st time aku dengar....kalo setakat makan daging, tulang, lidah dan tuttt lembu memang aku pernah dengar...memang feveret katanya...Tapi yang pelik betul dan 1st time aku dengar...family akak ni suka makan kulit lembu dan mata lembu!!! Best in the world katanya....huhuhu....memang togel habis lembu kalo family diaorangnyer korban...

Hihihi tu lah kan....lain orang..lain caranya...aku pon tak terpikir leh makan kaki, kulit dan lagi2 mata lembu...kalau telur mata lembu makan la jugak hehehe...Korang plak camana??pernah makan tak??ke makan daging jer...hehehe tak kisahlah...yang penting ibadah korban tu kan :)

Thursday, November 19, 2009

Malam Semalamkan....Peminat Adibah Noor Sila jangan jeles :P

Yer...sesungguhnya aku memang tak terpikir langsung nak citer kat belog apa yang aku buat semalam sebab aku dapat rasa busannyee nak kena pergi...hehehe...Sebenarnya semalam, aku ikut suami aku gi dinner kat Putrajaya anjuran Malaysian Franchise Association (MFA) untuk anugerah2 francais tahun 2009...suami aku wakil je dari company dia yang selalu deal ngan MFA...

Mula2 tau kena pergi..aku rasa malas nak ikut sebab mesti makan malam lambatkan...dah tu mesti heavy..Lately ni aku tak makan malam...yer konon2 diet...sila rujuk ayat konon-konon tu yer hehehe...Tapi kenalah ikut juga atas arahan suami hehehe....

Ok..ok..aku bukan nak citer details pasal dinner or award tu dimenangi saper...cuma aku nak citer kat sini apa yang buat aku rasa happy, excited dan rasa tak rugi aku ikut gi dinner tu..tiba2 mood aku leh berubah dari agak busan ke best sangat hehehe...

Sebab yang aku rasa best .....

Yerrr...semalam guest artist dinner tu adalah Adibah Noorrrrr.....i likeeeee

Saya sangat teruja melihat Adibah Noor..hehehe...Dia sangat cantik, comel dan sangat WOW....

I love you lah kak adibah noor :)


1st time saya dapat amek gambar ngan dia...before ni ada jugak tengok dia wat performance cuma dari jauh saje...tapi semalam saya telah menebalkan muka ke depan nak amek gambar ngan dia hehehe...nasib suami saya nak layan amekkan gambar huhuhu...thank you Yang :)

Dan yang menambahkan kehappyan, keexcitedan dan tak kerugian adalah sebabbbb....

Saya menang lucky draw...huhuhu...Tak pernah2 saya gi dinner nombor lucky draw naik hehehe...Hadiah adalah cermin mata bergaya tajaan Focus Point..dalam goodies pon ada kupon diskaun Focus Point...

Thank you Focus Point...Tag merah tu pon tak bukak lagi...agak gedik disitu...

Posing TAK BLEY BLAHHH PUNYERRRR...HAHAHAHA!


Saturday, November 14, 2009

Ibu dan Walid menunaikan haji

Alhamdulillah, tercapai juga impian Ibu dan Walid untuk menunaikan haji tahun ni...Khamis lepas, kami semua berkumpul di Tabung Haji dekat Kelana Jaya untuk menghantar Ibu dan Walid menunaikan haji...Masa untuk masuk pemeriksaan tu malam dalam 9.30 pm kot..tapi family kami dari petang dah ada kat situ...ramai jugak yang datang..sedara mara dari pahang pon ada yang datang...

Ok ni ada sket gambar yang sempat di ambil hari tu...tapi agak kecewa sket sebab semua gambar goyang..tapi tak pe, at least ada juga untuk kenang-kenangan :)

Kak Ngah, Tiqah, Ibu dan Kak Long Yanti

Antara kaum keluarga yang hadir hari tu

Saat ni lah paling syahdu je bila bersalaman dengan Ibu dan Walid sebelum masuk ke tempat pemeriksaan sebelum nak naik bas...boleh suami aku hilang lak time2 nih..dia kuar tengah cari barang..rasa sedih pulak bila Ibu dan Walid tanya2 mana anak dia lagi sorang ni..dah lah hp dia tak dapat dihubungi masa tu..hp aku pon dia bawak sama time tu...hmmm nasib baik sempat juga suami aku jumpa Ibu dan Walid yang dah start berbaris...

Selamat menunaikan ibadah haji buat Ibu dan Walid...Semoga Ibu dan Walid sentiasa sihat dan dilindungiNya sentiasa...aku percaya Ibu dan Walid akan mendoakan yang terbaik untuk anak-anaknya disini...amin...

Wednesday, November 11, 2009

Happy 1st Birthday to My Blog!

sumber : google

Happy 1st Birthday to My Blog!

Setahun dah berlalu...dan hari ini 11.11.2009 genaplah setahun usia blog aku...tak sangka blog yang ni bertahan juga sebab sebelum ni ada juga blog, tapi sampai tak ingat dah password nak buka sebab lama sangat tak update huhuhu

Okay...bagi yang tak tau, sajer aku nak citer hari ni panjang2 sebagai ganti aku tak update lama hehehe...blog ni aku buat pada mulanya sebab bebudak opis aku ni buat blog..masing-masing ada blog..so secara tak langsung, aku pon buka la blog ni kunun2 nanti nak komen senang...nak support member2 la..lagipon aku tak nak jadi macam blog lama aku tu...tapi blog tu pon citer sket2 jer...maklumlah baru belajar masa tu :P

Tapi...nampaknya blog ni masih ON hehehe...Kadang2 aku rasa macam life aku ni biasa2 je...tapi bila duduk baca2 balik blog aku...aku rasa suka dan happy sebab tengok gambar2 family dan kawan2 yang mewarnai hidup aku...tu sebab mostly kat blog ni citer aku happy2 jer...jarang nak citer yang sedih2 atau luahan masalah ke hehehe...Bak kata suami aku, cerita yang ikhlas nak dikongsi aje...mungkin sesetengah orang tak suka orang yang berbelog tanpa info ni...memang blog aku ni tak de info langsung...cara bercerita pon ikut suka suki aku jer...tapi inilah yang aku coretkan untuk kenangan aku sendiri...lain orang, lain caranyakan huhuhu

Tak kisahlah ada orang baca atau tinggal komen ke tak kat blog ni... yang nuffnang tu pon sebab semua kawan2 buat, aku ikut jugak..thanx to zeera yang buatkan...tak der orang klik pon tak per..aku bukan blogger tegar yang leh dapat ribu raban dengan iklan jer hehehe...thanx to followers yang sudi nak follow walaupon ada yang tak kenal before nih...masa mula2 buat blog ni, aku tak bagitau sorang pon...tapi lama2 orang tau juga sampai sekarang ayah mertua pon kekadang baca blog i okay huhuhu....termalu jap :P Macam mana orang leh tau??mula2 memang kawan2 opis je...pastu family tau sebab aku asyik amek gambarrr jeee...hahaha kelakar lak ingat masa awal2 nak berbelog...sikit2 amek gambar...sampai mak aku tegur asyik amek gambar apa2 jerr...hasilnya tak nampak pon hahaha...

So aku harap dengan blog ni, leh la simpan sket kenangan dalam hidup...walaupon aku jarang update...InsyaAllah aku tak biarkan sampai aku lupa password macam dulu...Thank you for reading my blog...
I love my blog :)

Thursday, November 5, 2009

Selamat Ulang Tahun Sayang...


Selamat ulang tahun sayang...eh bukan, ini bukan nak nyanyi lagu siapa tu? ntah lupa pulak aku nama penyanyi tu...suara dia mendayu-dayu betul bila nyanyi lagu nih hehehe


4 NOVEMBER - Tarikh aku dilahirkan...so semalam adalah birthday aku yang ke 27...Alhamdulillah 27 tahun sudah umurku...


5 NOVEMBER - Tarikh suamiku dilahirkan...yer hari ini birthday suami aku pulak...juga yang ke 27..


kebetulankan?? aku lahir awal sehari je dari dia, di tahun yang sama pada tahun 1982...Semoga segala impian kami tercapai...amin..


Terima kasih diucapkan pada semua yang wish kami tak kira la dekat FB, sms or call dll...hehehe