Wednesday, March 11, 2009

Port Dickson - 2nd day

2nd day di Port Dickson...Aku bangun awal dan tak tido pas subuh sebabnyeee budak2 geng masa mandi pool semalam kata nak gi laut pagi2 tu...yelah semalam kami tak sempat ke laut sebab berendam kat pool ajer..So aku memang suka sangat laut2 nih...lagi lak nak tengok view dan rasa kesejukan air laut di waktu pagi dan melihat kemunculan sinaran matahari..cewah...Tapi hampehhh aku dah gigih tunggu nih...da siap2 tunggu Kak Niza tak turun2 lagi...janji before 7.30am dah kat bawah...so aku call dia..aiseh dia baru bangun laa...huhuhu...So aku duduk je lah kat balkoni menikmati pemandangan sorang2...

Tunggu punya tunggu dah alang2 kol 8am...aku kejut suami aku suruh siap..sebab kol 9am tu meeting diaorang dah start...so kami turun breakfast kat cafe house..Inilah menu sarapan aku hari tu...masa makan budak2 yang dah janji nak ke laut sumer kata sorry lambat bangun...Sabaarrr je la....hehehe...nasib makanan tu best...eh apa kena ngenakan? hahaha...

Ok so pas makan terus masuk ke Dewan bilik meeting tu...ahli2 kelab sumer cantik2 pakai uniform..yang aku dan Kak Niza ni pakai baju nak mandi laut huhuhu...patutnya ahli kelab jer yang masuk meeting tapi Kak Niza ajak aku ngan Shima tengok meeting tu..sebab nak mandi laut pon macam dah panas...so ingat pas tengok sikit nak mandi pool semula...So kami bertiga yang tak kene ngena ni duduk belakanggg sekali...

So meeting pon bermula dipengerusikan oleh En. Omar...bermula dengan pembentangan kewangan kelab, aktiviti2 kelab mengikut negeri masing2, Q&A dan akhirnya sesi pemilihan calon baru untuk organisasi kelab since President lama iaitu Wan letak jawatan...so diaorang sumer letak jawatan termasuk suami aku nak bagi peluang muka2 baru pulak...

Sungguh aku tak sangka dan amat terkejut sebab bila pemilihan President..ada orang calonkan En. Omar...so dari 3 nama yang dicalonkan tu..majoriti menyokong dan memilih dia!!! Serius weh aku macam nak nangis jer...Kak Niza and Shima dah cakap2 tahniah pas ni aku jadi 1st lady plak dari 2nd lady...aku bukan nangis sebab aku suka tau.. :( Kak Niza pon terkejut sebab Kazaam jadi VP plak dari secretary club...dan jawatan2 lain adalah muka2 baru...diaorang sumer tak nak kata bagilah orang lain plak..tapi budak2 nih beriya2 jugak pilih...tapi nak wat cam ner kan..bukan kehendak diaorang...da ahli2 yang pilih...aku redho je la walaupon.... :( Oleh kerana meeting pon habis lewat...kol 1pm da kene check out..kitaorang tak jadi mandi..lagi2 plak dah terkejut sebab tak sangka jadi macam ni....

Me and hubby muka lepas kena pujuk...Dia dah janji pas ni tak nak pegang apa2 jawatan sebab komitmen banyak..Dia bagitau aku pas AGM tu aku tak yah bising2 dan risau sebab bila letak jawatan dah tak perlu selalu keluar...TAPIIII...aku tak sangka diaorang pilih dia jadi ketua plak...dia pon tak sangka...Memang masa lepas abis meeting tu ramai tegur aku pas ni aku bz lah...So kalo selama ni aku selalu komplen dia asyik kuar ajer...bila dah jadi cam ni?? Aku pon tak tau nak salahkan saper :(


So lepas dah check out kami begambar beramai-ramai sebelum gerak ke Melaka untuk lunch...punyalah jauh nak makan kan?? tapi diaorang kata kena cari tempat sesuai sebab nak parking kereta savvy yang banyak dan orang yang ramai....aku ikut jer la...so konvoi ramai2 lagi kali ni sumer2 ikut gi Melaka...

So sesampainya di Melaka...aku pon tak tau kat mana tempat ni...tapi ada laut juga...kami makan nasi campur..Untung makcik tu kami sampai jer ramai2 serbu tempat dia...terus buka meja dan kerusi lagi...lepas makan lepak2 and borak2 lagi....ada abang jual air krim siap berenti kat kitaorang sebab kitaorang ramai....untung juga dia ramai yang beli...

So lepas tu kami pon nak gerak balik...kami pon bersalam-salaman...dan lepas briefing kitaorang yang group KL-Selangor ni pon gerak balik..dan yang lain balik juga ikut group2 masing...Masa salam2 nak balik..sumer cakap tahniah kat aku dan kata pas ni aku bz la...Aku cakap thank you je sambil sengih2 ajer....padahal dalam hati Wehh aku tak suka laaaaaaa.....So itulah cerita kami di PD....ada yang wat aku happy dan berapa tak suka...tapiiiii nak wat camanaaa??? Terima kasih buat suamiku yang buat aku happy pergi ke PD dan memberi kezutan ini....

2 comments:

shibam.blogspot.com said...

wei, ada elaun ke bila pegang positin ni. rilek ah weeda, belum omar bertanding ketua pemuda umno lagi tau

weeda said...

masalahnyer karang dok kuar jer kak..tak larat dah nak melayan aktiviti dia yg macam2 tu..