Tuesday, March 10, 2009

Kerana Diana

Ini bukan entry untuk kisah drama atau wayang Janji Diana hehehe...cuma nak citer aktiviti hari Jumaat lepas. Aku amek cuti hari tu pon last minute sebab memikirkan tiap2 weekend bulan ni aku ada jer program...so niat di hati nak mengemas umah dan menyiapkan baju awal2 sebab Sabtu dan Ahad esoknyer aku nak ke Port Dickson plak untuk program suamiku itu...

Nak dijadikan citer..before nih aku ada order tepung kek ngan Kak Fairus PRO..so aku sajer lah order kot2 terajin nanti leh la try buat...sebab masa dia bagi rasa..sangatlah sedap kek itu hehehe...Ntah macamana hari Khamis before aku cuti tu...aku terpikir elok juga aku buat kek tu untuk Diana..yer lah sebab kitaorang birthday2 nih bukan rajin sangat nak beli2 kek or celebrate..so aku cakap ngan Mummy nanti aku nak buat kek untuk Diana..Mummy aku macam tak percaya jee..siap kata buat kat kedai ke?? huhuhu...then aku kata alaa kek instant jer...barulah Mak aku kata OOoo...ok..huhuhu

So pagi Jumaat tu aku kuar gi kedai nak beli menda-menda buat kek...pergi kat area Mydin Kajang tu ada kedai jual barang2 bakeri..sementara tunggu Mummy dan Chik kat Mydin aku plak gi kedai tu..walaupon tu kek instant..kena juga tambah telur, susu dan majerin...aku belilah sket menda nak hias2 kek tu nanti :)

Balik dari area Mydin pergi pulak ke Giant..depan tu ada kedai jual tepung Dadih instant ngan bekas2 plastik...Mummy aku plak tetiba nak wat Dadih..dah lama tak makan katanya..Masa pergi kat Giant tu adalah beli barang dapur sket...then aku pikir2 nak masak apa untuk dinner nanti ek...pastu dapat idea masak Kuey Teow Kungfu...so terus beli bahan2 nak masak nanti...

Balik umah ajer..kamipon memulakan operasi masak2 kami...ni lah Dadih yang dah siap..kena nak sejukkan jer nanti...Masa buat Dadih ni...tetiber Mummy kata..dah alang-alang aku buat kek, dadih and masak Kuey Teow tu...jemputlah Abang Farid and family sekali (sepupu sebelah umah aku) dengan makcik aku Chik Nong. Sajer nak bagi Diana suka...lagipon tak pernah buat party untuk dia...Aku pon kata Ok je lah since makanan pon mmg banyak dan aku agak terajin hari tu (bukan selalu aku rajin macam ni) hahaha....

Ok lepas buat dadih..aku mulakan operasi buat kek pulak...dekat sejam tunggu kek tu...sementara tu aku siapkan bahan-bahan nak masak malam nanti...

Tarraaaa....inilah hasilnya..kek untuk Diana...so colourful huhuhu...walaupon tak sehebat kek2 yang dijual di kedai bakery hehehe...So sudahnya hari tu plan asal aku bercuti nak mengemas sumer tak jadi pon sebab dah gigih nak siapkan kek untuk Diana...yer perkara ini sumer terjadi kerana Diana.. :)



3 comments:

nbalike said...

1、We have excellent customer service team, which could solve online various problems about the Air Jordan and Nike Dunk we provide in 24 hours.
2、We have perfect Logistics system, which guarantees all the ordered Nike Air Jordan shoes and Nike Dunk shoes are delivered to you in good shape as fast as possible.
3、We have strong manufacture plant, which are able to provide various models, sizes & colors of Air Jordan shoes and Nike Dunk shoes ranging from 1 to 23 according to what you request.
4、We have the first-rate after-sale service , in case that the Jordan Shoes and Nike Dunk shoes products that you receive come across some quality problems, then, please do not worry, we are abound to refund all the payment in one week. Also, the products can be changed in one me month.The main products we specialize in are showed as follows.

Our Jordan Shoes:

Air Jordan 1
Air Jordan 2
Air Jordan 3
Air Jordan 4
Air Jordan 5
Air Jordan 6
Air Jordan 7
Air Jordan 8
Air Jordan 9
Air Jordan 10
Air Jordan 11
Air Jordan 12
Air Jordan 13
Air Jordan 14
Air Jordan 15
Air Jordan 16
Air Jordan 17
Air Jordan 18
Air Jordan 19
Air Jordan 20
Air Jordan 21
Air Jordan 22
Air Jordan 23
Jordan 1
Jordan 2
Jordan 3
Jordan 4
Jordan 5
Jordan 6
Jordan 7
Jordan 8
Jordan 9
Jordan 10
Jordan 11
Jordan 12
Jordan 13
Jordan 14
Jordan 15
Jordan 16
Jordan 17
Jordan 18
Jordan 19
Jordan 20
Jordan 21
Jordan 22
Jordan 23

nbalike said...

Nike Dunk 1 Piece High & Low
Nike Men & Women Air Zoom Dunkesto
Nike Men Dunk High
Nike Men Dunk Low
Nike Men Dunk Mid
Nike Men unk SB & Special Ed
Nike Trainer Dunk
Nike Women Dunk Low Mid & High

Anonymous said...

Wow...it looks tasty