Thursday, April 9, 2009

Saper kata cuti saya hanya berehat???

Masih lagi cerita masa aku cuti...aku pon dah boring asyik citer pasal aku cuti jer..hehehe..sejak berblog nih..aku main amek je gambar..rasa time tak der idea aku tengok2 balik gambar tu so leh la aku citer balik..Kan aku citer yang aku gi kedai cermin mata tu kan..pada hari yang sama lepas hantar adik2 aku gi sekolah..aku kuar lagi ngan Mummy aku..lama betul tak dapat keluar berdua ngan Mak aku jer hehehe..selalu mesti budak2 kecik tu ikut..kalo diaorang dah ikut Mak aku layan diaorang jer huhuhu...So aku antar Mak aku gi Nursery beli pasu ngan tanah pastu singgah kat Giant jap beli barang dapo sket...Lunch pon kami makan kat Gaint jer...Sesampainya di umah..dalam kol 2pm..cuaca sangat panas...selalu time2 gini kan dalam opis..sejuk beraircond jer..so sekali sekala kuar time panas...letih dia lain macam sket...(ke aku jer ek?)


Bila sampai umah aku bawaklah turun sumer barang2 ngan pasu2 mak aku yang baru beli tu..Aku ingat petang la kot tak pon weekend baru dia nak betulkan pokok2 dia..sekali time2 tu jugak dia panggil aku...Mummy aku ni pencinta pokok..ingat lagi masa pindah umah..1 lori penuh pokok Mak aku jer hehehe...so ada 1 pasu sudah pecah lah sebab akar pokok sudah besarlah...Mummy panggil aku..."sini jap tolong angkat 1 pasu ni dah pecah..nak tukar yang baru.." Sebagai anak yang mendengar kata (puji diri sendiri nih) aku ikutkan je lah walopon aku sebenarnya agak letih dan cuaca sangat panas (sila rujuk gambar yang boleh dilihat bayang2 hehehe)...

Lepas angkat pokok pecah tu (see aku siap tanda kat gambar lagi nak citer nih) aku pon tukarlah ke pasu yang baru dibeli...Haa lagi satukan, Mak aku ni bukanlah sihat sangat..kalo time dia tiba2 ada mood tu layan je la..Ok balik pada cerita...lepas da betulkan pokok yang pasu pecah tu ingat dah leh rest la masuk umah...panas ni ..alih2 mak aku kata...pasu yang ni bawak turun..yang hujung tu nak tolak ke sana..yang sini nak bawak ke sana...huhuhu...Kesimpulannya aku dan Mummy betulkan pokok pukul 2 petang ok! di tengah terik matahari...dari sepatutnya hanya 1 pasu yg nak dibetulkan sampai banyak pasulah aku kena tukar dan susun balik...Oh Mummyku....suami aku terselamat masa ni sbb dia keje hehehe...

So bila kita cuti tak semestinya kita cuti nak berehat2 dan bila ada hal ajer...kekadang time cuti nilah yang lagi letih sebab kena kemas umah dan buat macam2 huhuhu...kan?

notakaki : entry ni bukan aku nak komplen mak aku suruh buat keje lak ek..hehehe

4 comments:

NoHAno said...

samalaa...
ms cuti, noha bkn tidoo je..
gi baya bil2, kemas umah.. weekend h occupy masa nk buat bnda laen lak or jln2 saja...masa cuti weekdays tula lapang nk settlekn urusan2 yg libatkn kaunter2 yg bukk opis hours je...
bagus ida tlg2 mak.. cantek ah, laman umah byk pokok2 ijau.. =) kalu noha, leh bela kucing.. diorg leh maen panjat2 pokok hehe =P

NH Rawlins Una A said...

patut le nampak weeda cam ada muscle sket..
nk tegut takut kena sebijik tadi
hahaha

weeda said...

noha - yer betul tu noha huhuhu

rawlins - En. Haiqal carutzz yerrr...dush dush

weeda said...

aku tengok2 balik picture tadi..ada 1 tu tangan mak aku dah gaya Karam Sikh Walia dah..huhuhu...nak kena tunjuk jugak ni hihihi