Tuesday, April 14, 2009

Korang pernah jumpa artis?

Salam kawan2..hmmm dah 4 hari tak update blog...so entry kali ni adalah panjanggg...sebab kalo citer2 pasal kenangan dan pengalaman mesti terpanjang and meleret2 hehehe...selamat membaca dan harap dapat jawap soalan ini k...

Malam ni tiba2 aku macam ada soalan nak tanya korang...Korang pernah jumpa artis secara live tak? contohnya kat konsert ke atau tengah2 shopping sekali nampak si artis nih...So selalunya kalo terjumpa artis2 nih korang selalu wat per ek? kalo kat konsert haruslah korang jerit jer tak kan nak naik atas stage lak kan...

(a) Pegi tegur artis tu dan cakap..hai Kak Siti saya ni peminat awak...giler minat lah..leh amek gambar ngan nak autograf.. (muka excited gila sbb dapat jumpa)

b) Wat dek jer ... tapi jeling2 jugak tengok artis nih dari jauh... (malu2 dan segan sebenarnya)

c) sumpah korang memang tak layan langsung...sambil kata alaa bukan hebat sangat jumpa artis tu...(even memang popular gila lah artis tu..rasa cam..alaa so what? tapi korang bukanlah sombong cuma jenis mmg tak kisah and rasa macam tak yah kecoh2 la)

d) kesemua di atas...hehehe

Haaaa mesti dah lama tak dapat soalan objektif cam ni kan...hihihi...Bukan apa..aku sebenarnya ada nak citer something kat sini...nak share pengalaman aku berjumpa dengan artis...Sebenarnya tak ramai yang tau..ye lah sbb aku tak citer pon...ni pon sbb aku ada blog..so rasa2 apa salahnya kalo aku share citer aku kat sini..inikan kenangan aku...dan inikan blog aku hehehe..
Aku dulu2 selalu jugak jumpa artis..pelakon la banyak...sebab masa aku dok Ampang dulu...umah aku selalu digunakan untuk shooting drama...pastu family aku dulu pernah ada bisnes catering..dan kami pernah bekal makanan untuk satu produksi ni...So memang hari2 aku jumpalah pelakon2 nih..TAPIkan...time tu aku dalam kategori 'C'...bukan nak sombong..tapi aku macam..ntah la yer macam tak kisah sangat lah...tengok senyum2 jer pastu wat dek..aku ni kan pemalu hihihi (sila jangan nak ter throw out dengan statement ini hehe)

So at that time...bila pelakon2 datang umah aku jer..aku mesti terperap je dalam bilik..busan tol..kalo dah busan sangat aku intai2 jer dari tangga atas tengok diaorang nih hehehe...tapi masa tu banyak shooting aku study kat UiTM lagi...so time aku balik cuti kekadang orang2 ni dah ada..Pada pengalaman aku tak best sangat lah sebab tak bebas di rumah sendiri, nak cakap kena pelan2, aku nak turun gi dapo pon segan sebab lelaki sangat ramai berkerumun, dah tu isap2 rokok, orang luar kuar masuk umah ko sesuka hati, shooting tu kekadang makan berhari2, bermingu2 kekadang habis pagi2 buta...Hmmm teringat lak kenangan umah lama...sangat-sangat sayang rumah tu (nanti ada masa aku letak pic umah lama aku tu ek ) Sebenarnya bukan nak cari glamor bagi umah masuk TV...rumah aku pon biasa2 jer..tak lah hebat sangat..cuma nak tambah pendapatan jer masa tu...sampai sekarang kalo kekadang drama2 tu ditayangkan semula...aku mesti rasa sedih jer tengok umah lama aku..Mak aku tak sampai hati nak tengok dah..Hmmm sayang giler umah tu...

Masa wat catering lak...hari2 aku ngan Arwah Abah ke Selayang ada 1 studio ni wat shooting...hantar makan untuk 4 kali makan dari pagi sampai malam...So memang kena hari2lah jumpa diaorang nih..ingat lagi ngan Arwah Abah..letih betul family aku masa tu dan aku kesian sangat ngan parents aku...Hmmm...Nama pelakon2 tu tak perlulah aku sebut...Ingat lagi diaorang ni kan glamor...cantik2...hencem2...aku dok tepi basuh pinggan and cawan, kemas2 kutip sampah pas makan..rasa segan jee...(tapi memanglah aku kena kemas ngan basuh dah kata aku caterer..selalu malu tak bertempat aku nih huhuhu)

Itulah citer aku...Aku tau mesti ada antara korang selalu jumpa artis..ntah2 berkawan pon ngan artis kan...Sebenarnya aku ada nak citer something pasal gambar nih...Tapi Mak aku tegur..dulu selalu jumpa..sampai orang datang umah...aku wat tak tau je..ni sibuk2 plak nak amek gambar bagai...Bukan apa...nak jadi modal citer kat blog jer Hahahaha...dah lama tak updatekan..istimewa untuk korang yang minat industri hiburan tanah air..waahh terlebih sudah....Huh panjang seh korang kena baca..Tahniah kerana telah membaca perenggan ini..Ok lah nak tau saper aku jumpa???Aku bagi klu ek...seorang lelaki...yang kacak...tengah hot jugaklah...sila teka hhihihi....

Saper dapat jawab dengan betul aku bagi gambar Mamat ni besar2 nanti hehehe...macamlah korang kesahkan :P...ok selamat meneka...


notakaki : Jangan tanya2 aku saper nih..nanti aku update dan bagi jawapan bila semua dah ok ek hehehe...


18 comments:

shibam.blogspot.com said...

akak pilih B yer darling dan kengkawan yang lain jangan jealous yer sebelum weeda blogkan pasal ni semua akak dari dulu lagi dah tahu dah pasal ni dan citer tu memang top wei, tapi serius weeda, umah dulu tu memang cantikkk, pandai famili weeda menghiasnya.

weeda said...

akak tak teka pon gambar tu gambar saper...huhuhu..tu baru jumpa semalam tau :P

shibam.blogspot.com said...

cik puan weeda - akak teka jantan ensem yang berlengan sasa kalau lempang akak mesti terteleng kepala ni adalah FAHRIN AHMAD, pstt, ada hadiah tak kalau betul wei

Sue Vogue said...

peeerrgh...dahsyat Ida, jumpa artis...kita pilih B gak...rasa2 artis tu Fahrin Ahmad kot...huhuhu

Anonymous said...

hehe...citer sal artis2 nie.. mmg kelakor.. ako dlm kategori d.. ko tak letak ida, d adalah- akan senyum,bertegur biasa..tp takkan minta bergamba atau minat, dan akan anggap mcm kwn..heheh.. itu ako.. dr zaman kecik lagi ako biase jumpe artis.. ingat tak eu yau jin?? hehe...ako biasa jumpe dier kat sabah dulu.. ha..org terbaru ako jumpe roslan aziz, (ex-husband sheila majid) jumpe kat show PGL..siap bergamba2 ngan dier, ako siap bgtau ako nak jd penyanyi..pastu dier suruh ako nyayi depan dier, tak jd ako hahah.. dier suruh ako jd suri rumah je,hampes...tp dier baik la.. tak sombong langsung.. tp kebelakangan ni..ako fren2 ngan seorg artis pom nie.. mak dier bos ako..so kenal la.. da penah kuar mkn same..bf dier pon ako da pernah jumpe..hehe.. biarla rahsia sape.. ok ida.. ako tau itu fahrin!! yihaa.!! - padel-

weeda said...

weh Padel ko nak jadi penyanyi rupanya..sekarang zaman gawat la weh manyak recording company tutup..apsal ko tak masuk AF ke OIAM? Harus aku Afundi ko hahaha..Alaa Padel dah fren2 ngan artis jgn lupa fren2 ko yang tak artis nih huhuhu..ko x der ngorat2 ke?

Anonymous said...

ala ida...ako bkn tak nak masuk AF tu.. ako cdg2 nak masuk AF tu next year yiha!! haha.. ako da biase ikut pertandingan kat sabah dulu.. serik dah heheh.. of course ako tak lupe ko!

weeda said...

ok Padel kalo ko masuk...terpaksalah aku berkorban credit nak vote ko...demi kawan kan hehehe...dulu time2 kita study karaoke tak femes sangat mcm sekarangkan..bagus jugak kalo tak mesti korang nak gi jer hehehe

NoHAno said...

Ida, kalu noha.. noha pilih (c)... sebb artis Malaysia ni (mostlyla, takla semua)pasan je, blagak lebeh. HAHAHA abisla lps ni noha kna banned lak =P
tiru jwpn org laen la... Fahrin Ahmad kowt tu..Mula2 nk tembak si Fizo, tapi tgk org laen kata Fahrin.. mcm betol lak

weeda said...

baiklah..ada sesaper nak teka lagi? hehehe...silakan

hnstories said...

ayu.. aku rasa tu mcm pelakon laki AWAN DANIA.. tp aku xtau lar nama dia.. yg hero tu, budak stimulator tu.. naik moto besar.. tp nama still xtau.. hehehe.. betulkah?

weeda said...

apek..aku citer Awan Dania tu pon tengok sekali jer hehehe...since ko dah cakap Awan Daniakan...awek mamat ni belakon citer tu la hehehe...gambar ni aku curi2 amek kat tingkap tepi meja makan tu...ala2 paparazi hihihi

PeNuLiS tAnPa NaMa said...

kak ida..kalo uda tanya mesti k.ida jawab kn...saper 2???

ct_saggie said...

hehhehe
akkk
nak tahu cite ape tu yang selalu bersiaran klu guna umah akk tu...
wat lagi cite..
update eakk
hehhehe
yam nk pilih b...
mmg buat bodo jer yam klu jumpa...
huhu
klu ada org yang tegur dulu dan nk sibuk amik gmbr...
baru yam ikut22
hhaha
erm....
pastu....
yam mmg teka tu fahrin...
sebelum baca komen ni semua..
huhu
harap2 betul
hahahhha
sebab saya suka fahrin
hahhaha
motif ckp mcm tu...
hampeh
xdenyer...
saya suka Leo..
kak noha mesti knal Leo tu sape...
hehhehe

weeda said...

elelele Huda hehehe...Yam, nanti kak ida rajin kak ida letak pic umah lama tu k..kena carilah..rasa tak ada softcopynyer...untuk jawapannyaaaa....kita tunggu selepas ini hehehe...next entry ek..

p/s: apsal sumer teka Fahrin ek?

kak ngah said...

sekali imbas ku sudah tahu itu adalah remy ishak! keh keh keh... betul ke? baik bagitau cepat... kalau betul, nak hadiah sekali buleh? hehehehehe

kak ngah said...

eh, silap laa.. fahrin ahmad laa.. remy ishak mana ada lengan debab macam tuh.. hehehe

weeda said...

remy ishak yg mana ek??mcm selalu dengar tapi x ingat muka hehehe...nanti ida bagi jawapannya k...nak hadiah??hadiahnya leh copy paste jer gambar mamat ni kalo minat Hahaha