Monday, June 1, 2009

Hari ini saya kerja hehehe

Selamat Pagi Malaysiaaa...waahh giler semangat kunun hari nih...yer lah dah 2 hari cuti..sambung plak hari Sabtu dan Ahad kan hahaha...Tajuk macam haper jer! Pagi ni memang agak liat aku bangun sebabnya weekend aku memang aku berjalan jer...nasib hari nih dah start cuti sekolah, kuar lambat pon sempat sampai awal di opis sebab jalan clear jer :)

Ok aku nak citer kat sini apa aku buat last weekend..Kan dah start cuti sekolah..bila cuti sekolah mesti ramai orang kawin..So dari minggu lepas sampai habis bulan Jun ni weekend aku dah tersusun jadual untuk pergi kenduri..yer ini juga bermakna saya akan makan nasi minyak mungkin 4 kali dalam sebulan kalo nak dibandingkan hari2 biasa sebulan lom tentu dapat makankan...itu sekurang-kurangnya kalo 1 minggu 1 kenduri la...ok analisis berat badan saya takkan terangkan di sini...Hahaha...

Sabtu lepas, aku dan suami ke Shah Alam, opismate dia kawin..pastu kami singgah ke UiTM jap jumpa SIL aku Dina...Ingat nak ajak dia ke Klang, umah Kak Ngah tapi dia kata nak study...so kitorang terus ke umah Kak Ngah..Tiqah pon ada..actually Dina dan Tiqah nak konvo hari Selasa dan Rabu ni...suami aku kata, kami x dapat datang..tu yang jumpa awal kat umah Kak Ngah..nanti next week kami balik ke Pahang..kita makan ramai2 yer..rasa macam sumer ada jer nanti :) lepak umah Kak Ngah sampai malam baru kami balik umah...

Ahad semalam plak memang sangat memenatkan..Pagi bangun siapkan bf, dalam kol 10am kami dah kuar nak gi Perak kawan suami aku kawin..perjalanan yang jauh aku rasa..masuk ceruk2 kampung..lepas kenduri di Perak, pergi pulak ke Sabak Bernam, member suami punya abang lak kawin..yang ni sampai pon da petang...tetamu sumer da balik, meja kusi dah siap kemas dah hehehe...tapi oleh kerana kami lewat sampai, kami dapat macam2 ole2 nak bawak balik...siap mak tuan umah bekalkan nasi dan kuih2 untuk dibawa balik..rezeki orang datang lewat katanya..hehehe so kalo nak dapat bekal nasi ke pape dari kenduri kawin datang lah lambat hahaha...ok sila jgn ikut..

Sudahnya kuar umah 10am..sampai balik ke umah adalah pada 10pm! letih dan sakit badan dok dalam keter lama2..perjalanan yang panjang campur ngan sesat lagi huhuhu...walopun bukan aku yg drive..tapi aku adalah letih ok...aku tak tau la kawan suami aku yang ikut kami tu kerja ke x hari ni..memasing kata nak MC hari ni sebab dah keletihan...dan aku walopun semalam keletihan, tapi hari ni ku gagahkan diri juga datang kerja..hehehe ok tipu...bukan gagahkan diri....memang gagah ke tak gagah memang aku kena kerja jugak hari ni Hahaha....ok sudah..sudah...mari kita buat kerja yer :)

3 comments:

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

nak adiah...nk bunga...nk coklat....nk bear...

9W2WDH said...

Beli sendirik!

weeda said...

Nanti kami balik Pahang kita makan2 yer..hadiah tgk la apa yg dapat dibagi hehehe