Friday, June 5, 2009

Tolonggg...Lidah adikkk...

Salam kawan2...Selamat Hari Jumaat..bila hari Jumaat jer mesti rasa seronok sebab Sabtu dan Ahad dah bercuti...kat kepala pon dah plan aktiviti untuk weekend kan? Minggu ni aku balik ke Pahang dan ada 2 kenduri kawin yg akan dihadiri :)

Hari ni aku nak citer pasal semalam..Hahahaha...kasi aku gelak dulu sebab bila teringat memang kelakar giler lak aku rasa hahahaha...Semalam, masa aku tengah tengok TV lagi sementara tunggu suami aku balik, Mak dan adik2 aku tengah dinner...Aku perasan adik aku Danial cakap ngan Mummy...ok dia dah habis makan...

Nak dijadikan citer, tiba2 si Danial ni bangun, lari 1 umah...pusing2 okay...aku pon macam pelik apsal lak mamat ni...Dia lari pas tu tangan dia terkipas2 mulut dia...

Aku : Apsal ni dik terlari2 nih???

Danial :Tolongggg...lidah adikkkk...(jerit sambil terus berlari pusing2 dan tangan dia kipas2 mulut)

Aku : Naper ngan lidah tu?

Danial : Adik makan cili laaaa...tolonggg...lidah adik....lidah adik..aduh..aduh...tolonggg...(muka masa ni dah merah dan nak nangis dah)

Aku : Hahahahah...padan muka (keji giler sebagai seorang kakak gelakkan adik yang kepedasan)

Mummy : Bagilah dia coklat ke apa..cepat laaa....tergelak2 pulak tengok adik tu (Mak aku dah sound aku yang dah bantai gelak x berenti kat adik)

Pastu aku bagi coklat sket...tapi dia still lari2 1 umah cakap tolong...lidah adik...siap gi cermin tengok lidah dia...Aduuhhh aku rasa kelakar giler la...Danial ni memang tak makan pedas..so bila tengok dia macam tu aku rasa kelakar lak hahahaha...jahatnyer aku :P Aku rasa dia terambil cili padi yang dalam lauk la tu huhuhu

Okay..walaupun aku bukan seorang kakak yang mulia, aku tak lah kejam...Aku amek air suam bagi dia minum...Masa tu dia kata nak air sejuk..Aku pujuk dia minum air ni dulu...kalo minum air sejuk lagi pedas tak hilang...bersungguh2 dia minum...


Muka dah lega sikit...hehehe...

Bila dia abis minum dan dah okay, dia datang kat aku...Angah, mana yang Ngah nak hantar UK tu? nak tengok...(bila lak aku cakap nak hantar UK ni?) So Pochue, memang adik suruh Pochue tengok la Hahahaha...kita gelakkan dia yer Hehehehe....Adik...adik...lawak tul la :P



9 comments:

shibam.blogspot.com said...

weeda, ko dah boleh jadi camerawoman or wartawan terjah, comeyyy jer bila Danial tengah berlari2 tu, habih kena snap gambar2 dia. ha ha ha

weeda said...

tu la kak...sempat aku snap gambar dia..Dah tu pandai lak tanya nak hantar UK ke? sebab selalu kalo amek gambar dia mesti kata nanti Pochue nak tengok dari UK hahaha..kesian dia semalam :P

NISREEFA said...

ala cian nyer.. siap terjelir2x lidah dia.. tp sgt kelakar sampai lari2x keliling rumah

sya said...

adoi.. kelakar..
tak pulak dia cakap pedas ye?
unik sungguh danial nih... :P

nasa said...

haha..klaka laa adik nih.. :p
xpe dik, kita satu geng..huhu..

*adik pun tau,angah kalo amek gmbar,mesti masuk blog..hehe..

weeda said...

Kak Ima - Hahaha mmg kelakar sngt time tu..tu yg bantai gelak dulu baru rasa kesian hahaha

Kak Ngah - Ida rasa dia rasa lidah dia nak tercabut dah kot..so dia mcm riso lidah dia..siap tengok2 kat cermin lg hahaha

weeda said...

Pochue - sayang Ngah x record la..bkn selalu jadi mcm ni..mmg lawak tol la masa tu hahaha Mummy mara2 Angah gelakkan dia hehehe..sbb kelakar sngt sempat amek hp snap pic dia :P

nur_rule said...

lawak betul la adik nie.. sampai kuwa air mata along gelak2 baca kat ofis nie.huhu.. sian la jugak tp still lawak n comel.. haha.. mmg lepas ni jadi mcm N la danial ni sampai besar panjang xleh pedas skit pun.. xrasa la nikmat makanan pedas.. ;p

weeda said...

Hahaha mmg lawak weh..kelakar tengok dia lari2 tuh..kesian tu yer jugak tapi kelakar hehehe