Thursday, June 4, 2009

Teringat la plak hehehe

Salam kawan2...semalam malam before tidur, selalunya aku akan baca blog sambil menemani suami yang tengok tv..kekadang dia layan juga baca blog kawan2 aku...Oleh kerana baru bercerita tentang adik ipar aku yang berkonvo...semalam aku cari balik album lama masa aku konvo...sajer nak tengok...rasa rindu pulak hehehe....

Kan aku cakap adik aku paling kecik now darjah 2..lama lagi nak tengok dia dapat pakai jubah mcam ni..so alang2 aku tepek kat sini sebab gambar2 ni masa dia kecil lagi dan sangat comel :)

Danial masa ni umur x silap aku 2 tahun...comel je adik masa ni...kulit pon cerah lagi...now dah gelap asyik main panas jer :P


Diana lak masa ni 4 tahun kot...rasa comel jer tengok gambar budak2 ni :)

Ni lah aku masa konvo dulu...yang datang pon family aku jer...Pochue jangan marah yer Ngah letak pakai bunga tu...Ko tetap comel okay hahaha

Dan ini adalah memori indah bersama geng2 aku...sayang giler mereka2 ini...

Sekarang ni, kalo seseorang belajar tinggi2 pon, belum tentu ko dapat kerja yang setanding ngan kelayakan yang diperoleh...Semua bergantung dengan rezeki juga..dan tak semestinya bila kita belajar kursus sesuatu tu..kita akan bekerja di bidang itu juga..Aku bersyukur dengan apa yang ada sekarang, dan pastinya pengalaman bergelar pelajar dulu adalah sesuatu memori yang tak dapat dilupakan...dan aku tak boleh lupa sebab aku grad juga dan dapat merasai kehidupan sebagai pelajar di universiti... sebab aku bukanlah kategori orang yg bijak pandai dan tak terfikir aku layak dapat belajar di U..aku mohon masuk IPT dengan borang yang aku beli sendiri sebab parents aku tak yakin aku dapat...diaorang suruh masuk kolej swasta jer..tapi aku dapat buktikan juga...cuma sayang Arwah Abah tak sempat tengok aku konvo..sebab dia sebagai ex-ITM selalu bagi aku semangat dulu..teringat masa aku bagitahu Abah, aku lulus semua dan grad on time...Arwah Abah n Mummy memang tak sangka dan ucap tahniah kat aku..masa tu aku menangis sebab memang tak sangka...Aku harap masih ada peluang aku perbaiki diri untuk masa depan :)


p/s : asyik teremosi je lately nih..abaikan huhuhu

5 comments:

NISREEFA said...

bila kita teringat sesuatu kenangan tue memang kita akan teremo biasa la tue,,,

weeda said...

a'ah kan hehehe...

nOhAno said...
This comment has been removed by the author.
nasa said...

huahua..bila pula sy mau grad nih???
weh,comey gmbr n 'pkai' bunga tu :)
pndai ngah edit ek..huhu..

weeda said...

nanti bila tiba masanya..hehehe..Belajar elok2 yer..tang bunga tu terer tak? hehehe