Tuesday, June 2, 2009

Semalamkan...

Salam kawan2...sajer aku nak citer tentang semalam...Semalam petang masa balik kerja, hujan turun dengan sangat lebat..Aku terpaksa berenti jap kat Petronas berhampiran sebab aku dah tak nampak jalan...mata aku ni kalo hujan ke malam memang ada problem...risau jugak dibuatnya...

Sampai jer di rumah, rupanya Mak aku dah masak sup ayam..Perghh tengah sejuk2 hujan.. makan lak sup rasa best jer hehehe...tak makan nasi hirup sup jer..(nak jugak citer tu :P) Ok sila jangan fikir aku diet hokay!

Suami aku pon balik awal semalam...mungkin sebab baca blog aku ke?hehehe...tak tau la..Oleh kerana dia balik awal dari selalu, so aku pon terajin masak sesuatu hehehe...Sorry Yang wife awak ni tak pandai dan rajin masak hihihi...

Taraaa.. percubaan aku untuk membuat Udang Goreng Tepung hehehe....suami aku kata sedap tapi aku tak puas hati lagi..aku nak rupa sama macam kat kedai la...ada sesaper tahu resipi nak buat udang goreng tepung yang sedap? sila bagi kat aku yer hehehe...ni pon aku search2 kat internet..tiap2 resipi lain lak caranya..so aku buat yang paling senang jer...Tak per nanti kalo beli udang leh cuba lagi hehehe...

Aku makan 3 ekor jer...sebabnya aku kan allergic seafood tapi macam biasa bila masak udang ker ketam..aku belasah jer...nanti makanlah ubat..kalo kuar gatal2..sapulah ubat Hahaha...sampai Mak aku ngan suami dah macam malas nak layan...Tapi aku makan sikit2 jer la...Aku pon tak tahan kalo dah kuar gatal2 ni...Hehehe..k la weh nanti ada citer aku update lagi :)



11 comments:

kamikaze501 said...

ok la tu kak.... janji sedap...!!bak la sini sikit kak... best tu!!

weeda said...

Ko ni asal aku buat entry makanan jer ko komen kan..patutlah kita sama2 'comel' Hahaha

kamikaze501 said...

hahahaha... pandai jer akak ni....!!! mcm tahu2 jer...

shibam.blogspot.com said...

hah, ni lah blogger pompuan, suami balik lewat, masuk blog, suami balik awal pun masuk blog, ha ha ha

weeda said...

Yer la kang kata komen balik lambat jer hahaha

9W2WDH said...

Yang, memang sedap awak masak... Walau pun jang jarang puji depan2, tapi perut ni membuktikan segalanya....

p/s: nanti bulan pose kita bukak gerai kat bazar Ramadhan, jual udang goreng tepung.. sure bisnes kita bole maju...

weeda said...

Thank you yang hehehe..Ish sampai ke situ lak awak pikir ye..Anyway nanti milah belajar lagi masak2 supaya perut awak bertambah bulat hihihi

Anonymous said...

bagusnya korang..blik sini masak la sedap2 nya...

nasa said...

iye..betul2..walaupun xdpt rasa,tgk gmbar pun tau dah sedap.. :) huhu..
weh,nnti n balik kena masak lg..
waa..nak b'niaga kt bazar ramadan??best tuh!! :p

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

sampai ati xdtg konvo...................................................

weeda said...

N - Alaa Abg Omar tu sajer jer tu N..x yah caya ler hehehe...x de la sedap sngt pon..Angah cuba2 jer buat tu..bkn jadi sangat :)

Tiqah - aik..kan dah bgtau awal2 mmg x dapat datang