Monday, June 22, 2009

Den dan kenduri...Ekau jangan golak yo :P

Apo kabar sumo? macam mano weekend ekau sumo? Den ni haa baru balik dari Kuala Pilah semalam...Suami den ni haa..dio ado mak dan pak angkek kat Kuala Pilah tu...dulu2 maso belajar kek UKM, ado program anak angkek...sampai sekarang dio masih baik dongan keluarga angkeknyer tu hehehe...oleh kerano den ni isteri dio...secara otomatiknyo den pon diangkek menjadi anak angkek kepado Mak dan Pak angkek dio...

Den dongan suami poi hari Sabtu tido kek sano..kenduri nya hari Ahad...ni ado sket gambo buek cuci2 mato...den memang suko bonar letak gambo kat blog den ni haaa...malam Sabtu tu sompat lah laki den bawak jalan2 tengok tompat dia belajor masa kat matriks dulu..time2 tu lah Den konal dio...tapi masa tu kawan2 biaso ajo yo :P

Inilah gambar Mak dan Ayah angkat den...namo sobonar pon Den tak tau huhuhu...panggil Mak dan Ayah ajo...rumah mereka ni terlotak kek Ampang Tinggi, Kuala Pilah...oleh kerano beriyo dijemput ehhh..maka kami datang la..meraikan samo2...


Kenduri ni dibuek sempena anak tunggal mereka dah ngandung 7 bulan...Kak Ija namo ehhh..dah kahwin selamo 6 tahun, alhamdulillah sampai jugo rezeki dio..Den tumpang happy...Den paham bonar perasaan orang yang dah kawin lom ada cahayo mato nih...den pon gitu jugak..bukan sumo orang bercakap jago mulot tu huhuhu...sobar ajo la yo :P

Okay..okay...cakap macam biasa balik...letih aku nak pikir ayat dalam loghat N9 hehehe...sesaper terer speaking n9..amacam? okay tak? Jangan saman Den merosakkan bahaso dah lah yo...eden try ajo...hehehe...masa kat sana, memang aku lambat pick up bila diaorang borak2..lagi2 banyak makcik2...memang kekadang tak faham juga...tapi seronok dengar diaorang speaking nih hehehe :)

So hari Ahad lepas kenduri habis, dalam kol 2pm kami dah gerak balik...singgah kat Ampang jap pergi kenduri kahwin member sekolah aku dulu...Sampai pon dah 4pm lebih...memang kenduri dah habis la hehehe...yang penting datang yer tak?


Pengantin dah kena conteng arang daaa...tapi ambil juga gambar..ntah bila dapat jumpa lagi hehehe..Selamat Pengantin Baru Nora :)

p/s: Maso dalam keto otw balik sini, Suami den kato Jangan ngado2 buek kek blog cakap loghat N9..buat gelak dek orang ajo..Den buktikan korang tak golak..Jangan golak tauu! :P

14 comments:

shibam.blogspot.com said...

apo nak golak pulak, ok lah tu, apo tak cakap nogori sampai habihh, sokorek jalan yo, buek lah sampai habihhhh.

weeda said...

kiro berjayo lah ni yo hehehe...nanti den koba kat si Omar tu..dio ingat den tak reti huhuhu :P

Cik Adik Manis Anne said...

eden torai, eden torai!!
hahahhaha..

weeda said...

Hahaha...yo yo torai jangan tak torai :P

9W2WDH said...

Jahanam loghat N9... ni dah loghat N10, N11, N12 dah ni....

weeda said...

alo..Kak Linda kata okay tau..dia lagi master okay!ok lah ni hehehe :P

kak ngah said...

hahahaha
patut la dio buek2 tak paham den tulih loghat nogori dalam blog den! dio dongki la tu.. :P

weeda said...

kak ngah tau ke kami gi N9? sebab masa dia baca blog, dia kata naper kak ngah tiba2 tulis n9? macam tau2 jer kitorang gi sana hehehe

NISREEFA said...

pado ese org nogori nie kiro buleh la tue... ado la satu duo ayat yg tak boto.. yg lain kiro tak malu la org baco kan..tahniah yo dik..

weeda said...

hahaha timo kasih kak yo..yang penting ayat tak malu la orang baca hihihi..tak do la jahanam kan kak :)

kamikaze501 said...

wah.... kuala pilah kat mana kak??? ni mesti dapat rasa masak lemak cili padi kan??? loya tekak makan masak lemak...huhuhu..

weeda said...

kat Ampang Tinggi..a'ah la lauk kenduri tu ada daging masak lomak cili padi..tokak den sodap ajo hehehe..podeh pon sodap :)

kamikaze501 said...

oooo.... akak klu dah duduk kat n9 ni, klu makan masak lomak tu... dah x larat nak makan... mual tekak klu selalu makan..hahahaha

weeda said...

yer la nanti badan pon makin naik lemak plak ye hehehe