Monday, June 15, 2009

Kisah di PD ~ Part 1

Salam kawan2...Bermulalah kisah episod kat blog aku nih..tapi jangan riso sebab tak sepanjang macam cerita drama Matahari kat TV 3 tu hahaha...Bercerita yang aku gi PD tu kan..kitorang sampai sana hari Jumaat...hari Jumaat tu free n easy...sumer dok lepak, borak2 dan rehat2 jer...mandi pool dan gi laut...Aktiviti sumer start hari Sabtu..so Sabtu pagi dalam kol 10.30am lepas dah breakfast sumer, kitorang berkumpul kat pondok wakaf yang kitorang dah sewa untuk berkumpul dan acara games...


Sebelum acara bermula, masa ni setiap family ke depan dan kenalkan la family masing2...masa ni pon tak semua orang ada..ada juga yang tak dapat datang terutamanya yg dari Singapura...adik beradik mak aku Anjang aku jer tak join...so lepas sesi perkenalkan family, kitorang ada wat games sket...memang seronok la time nih :)

Selit jap...ni senior2...Pak Ucu aku iaitu adik kepada nenek aku yang baju merah tu..Baju kelabu tu wife dia Mak Ucu...Yang baju biru tu pakcik aku (Abang mak aku yang aku panggil Ayah). Okay ni ada gambar2 masa kami buat game tu..tapi susunan nyer dah berterabur aku pon x ingat mana 1 dah hehehe...

Ini game King of Baloon...belon kena ikat kat kaki dan kena pecahkan belon orang lain...See ada 2 mamat yang dah tua join game nih hahaha...bajet terer dulu penah menang tu yg join main..sekali kalah daaaa huhuhu...lepas tu ada acara tiup belon..yang mainnyer budak2 jer..tapi ada juga orang tua main hehehe..saper ek??

Yang ni plak masa main Passing Parcel...ni idea yang nak kenakan orang aku ngan Mummy aku yang buat huhuhu...tapi yang senang2 jer la...kelakar giler tengok gelagat siapa yang kena tu..masa ni Danial pon kena...dia kena wat lompat katak...yang paling kelakar sepupu aku, Abang Chel kena menari ikut lagu..tapi ntah apa lah tariannya..memang kelakar sangat :)

Pas tu ada wat game musical chair...yang ni sesi untuk budak2 dulu...

Pastu musical chair untuk orang dewasa plak...aku join okay main nih hahaha...riso betul kot kusi patah tak pon aku yang terduduk jatuh huhuhu...nasib okay jer :P

Ni lak masa game Bawa telur dalam sudu...pas tu ada bawa air dalam cawan...Yang game telur tu adik aku menang huhuhu...seronok betul budak2 nih :)

nota kaki : to be continue...

4 comments:

Cik Adik Manis Anne said...

klu lah ade game sape mkn paling byk kan best kan..hehhehehe.. kompom anne join same..;)

weeda said...

owh kalo acara makan2..banyak jer wakilnya hahaha :P

nur_rule said...

hhhmmm games ni semua pun saya xmain, jaga anak manjaku kat tepi.huhu.. thn depan harris da besar bole main da la... ;p

weeda said...

yer..cian Harris kepanasan di pondok itu hehehe..ok Harris leh main nanti reka games untuk baby2 hahaha