Monday, June 8, 2009

Citer last week :P

Salam kawan2..amacam korangnyer weekend? Aku last week pon macam2 aktivitinya...hari Jumaat lepas, member suami aku datang dari JB tumpang tido umah kami..dia nak amek anak dia kat Rawang..yer la time2 cuti sekolah ni bagi chance kat anak2 katanya...tapi sebenarnya ni peluang untuk diaorang berdating juga hihihi...

Diaorang sampai betul2 time maghrib...lepas dah solat dan berehat, kami kuar dinner di luar dan jalan2..Akak tu ngan husband dia teringin nak makan sate kajang...so memang tuan umah x yah masak la hehehe..yang kelakarnya, orang datang jauh2 tau nak makan sate di Kajang ni...yang kami lak pergi ke KL nak makan sate kajang hahaha...

Malam tu kami makan sate Hj Samuri depan Medan Mara kat KL tu...sebabnya pas makan nak ajak la diaorang jalan2 di KL..kalo makan kat umah kami di Kajang tu nak jenjalan ke mana jer la...huhuhu...Oleh kerana rasa bersalah aku dah lunch yang sedap ngan kawan2 aku, makanya aku makan 3 cucuk jer...itu pon sebab rasa bersalah...kalo tak bersalah bercucuk2 lah aku makan hahahaha....

Lepas makan tu, kami jalan2 di KL...member ni dah lama tak turun KL dah bertahun2..so suami aku ala2 tourist guide la bila lalu jalan ni jer citer apa kat kanan kiri...pastu singgah kat Taman Tasik Titiwangsa lepak sana jap..pas tu jalan2 lagi...aku pon tak reti nak citer kami jalan kat mana...sebab aku pon dah mamai time tu...rasa nak tido jer dalam keter...tapi sebab ada tetamu aku tahan la juga...sudahnya sampai umah kol 2.30am ok....ngantuk banget!

Esok Sabtunya kami nak balik ke Pahang, tapi dah ada tetamu tak kan nak balik macam tu jer kan...sangat tak sopan yer...So sudahnya kol 11am lebih baru dapat bertolak balik kampung..singgah jap ke Shah Alam amek adik ipar aku DIna..barulah terus ke Pahang...pastu gi kenduri member suami lak..pengantin pon dah tukar baju..orang pon tinggal sedara mara jer hehehe...dapatlah bawak balik nasi dan lauk2 ke rumah..selalu pulak kitorang sampai lewat time kenduri kawin nih huhuhu...x per yang penting datang juga tunjuk muka kan ;)

No comments: