Tuesday, June 16, 2009

Citer yang tak best masa makan :P

Salam kawan2...okay dah 3 entry aku citer masa aku di PD...memang aku rasa happy..tapi ada juga certain things yang spoil kan mood aku...Aku ni memang tak la serius sangat dan tak cerewet tapi memang buat aku geram jer...tak kira nak jugak citer kat sini huhuhu...ni citer masa kami makan :P

KEJADIAN 1

Masa hari Jumaat malam 1st day di PD tu, tak sumer nak kuar dinner...so adalah beberapa orang jer yang pergi makan...oleh kerana kawasan terdekat sumer kedai makan ramai orang, makanya kami pon stop makan kat satu gerai tepi jalan ni..gerai ada banyak dan open air...Nak dijadikan citer, Pakcik aku yang aku panggil Ayah tu kan...masa dia nak duduk, tiba2 dia jatuh terlentang okay sebab kusi tu patah! Dah lah dia tu tak sihat..tengah2 orang ramai aku ngan suami tolong angkat dia..luka jugalah siku dia nasib kepala dia tak terhentak...kesian sangat tau...Memang aku terus tak der mood!

Dan2 tu jugak ada budak amek order datang...Bukan nak minta maaf ke tanya ok ke tak...ni terus tanya aku "Order kak" sambil pegang pen dah sedia nak amek order...Yer, pada malam itu budak tu sangat bertuah sebab dapat dengar aku membebel dan sound direct kat dia..."ko tak nampak ke orang dah jatuh ni? lain kali letak kusi elok2 kalo nak niaga...ko amek kusi ni pergi buang campak jer..nyusahkan orang!" lebih kurang la time tu aku cakapkan..aku pon x ingat sangat..masa ni macam meluap2 lak aku nak marah...tapi kontrol lagi sebab ada sedara2 lain...suami aku kata dia terkejut okay aku marah hahaha...Oleh kerana mood dah hilang, aku tak order makanan sebab tak ada selera dah....dah tu makanan sampai lambat giler...Nasib bila kakak aku yg baru sampai dari KL datang situ, nampak Harris yang comel aku okay dah...makan la juga 2 ke 3 suap kuey teow yg suami aku order huhuhu...memang tak kan pergi makan kat area tu lagi!

KEJADIAN 2

Okay ni lak citer masa dinner hari Sabtu yang kami makan besar beramai2 tu...nama restoran tu MAR Seafood...Dah lah makan ramai2kan, so sepupu aku yang Kak Ila tu memang dah order awal2 lah makanan..terima kasih Kak Ila aku rasa dia yang belanja kami makan malam tu...Pas tu ada orang datang amek order air lak sorang2...Sampai aku habis makan air yang aku order tak sampai okay! so aku minum sket air suami aku ngan kakak aku..ok fineee...aku tak la kisah sangat pon..

Yang buat kami bengang tu...dah la order banyakkan...rupanya cashier tu tak kira betul2 dari awal...patutnya sistematik la sket...kot dah tau ramai orang, kira awal2 set makanan yg dah order tu...Boleh pulak suruh kitorang kira balik air yang minum apa, berapa cawan sumer...sudahnya kena tunggu lama nak setelkan bayar2 tu..mana ntah dicampakkan kertas order tu...

Ni ha budak tudung merah masa kat meja cashier, siap kena sound kurang ajar dengan sepupu aku...bila bercakap buat dek tak tengok orang...buat muka sombong..angguk pon tidak...pastu salah kira! orang cakap ada order tak sampai dia main kiraaa jer...nak ketuk orang lah tu..saperlah snap gambar dia ni...Apsal haa peniaga kat PD ni macam berlagak pon ada...tak paham aku...kedai ni pon black list!


p/s : mak aii terpanjang plak hahaha...okay next entry citer pasal tempat kami stay plak..Nurul standby garam dan gula hahaha


5 comments:

shibam.blogspot.com said...

bravo weeda bravo, pengguna mesti berani menegak kan kebenaran, syabas betti

weeda said...

tak faham la dengan org yang niaga ni kekadang..mmg geram sangat time tu kak..ikut hati nak blah jer

Cik Adik Manis Anne said...

setiap org ade had kesabarannya kan kak weeda..pasal pakcik akak jatuh tu mmg xpatut la, akak bley saman tau warong tu pasal menyebabkan kecederaan..klu saya lah di tpt lejadian, kompom tokey dia bg makan free nye..hehhehehe..

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

huiyooo..!!!cam xcaya k.eda marah org...peh...kagom neh...abeh la kami pas ni kne marah ngn k.eda..huu....

weeda said...

hahaha...ku hanya insan biasa..tak kan la nak marah orang tak tentu pasal lak :P