Friday, May 29, 2009

Apa Aku Buat Hari NIh???

Haaa...ni lah jadinya bila ko ada blog..asal bosan jer masuk blog..asal blog jer aku bosan..Apa aku buat hari nih? Ada orang kesah apa aku buat hari ni? tak ada pon tapi aku nak citer jugak apa aku dah buat hari nih...sebabnyer malam ni pon aku tak ngantuk lagi..suami aku pon x balik lagi..ni lah jadinya kalo dibiarkan aku sorang2..dok melayan perasaan yg ntah hape2 jer...

Pagi tadi aku buat nasi goreng untuk bekal suami aku. Nasi tu banyak kot dia kata makan bf ngan lunch..bagus yang..ini dinamakan ekonomiii..(ala2 masa P.Ramlee makan ambil bau sahaja :P)

Lepas suami aku dah gi kerja..aku ingat nak tido balik..tapi x ngantuk plak..so aku buat la pape yg patut kat umah ni...pastu dalam kol 9am Mummy kata dia nak gi kubur Arwah Abah..So dalam kol 10am kami terus ke Ampang gi kubur Arwah Abah..agak lama juga tak gi, kubur area tu macam dah penuh...so jalan2 kecik tu pon dah berubah..kami macam terconfuse pada mulanya mana kubur Abah..last2 jumpa juga...sempat la kami bersihkan kubur Abah...pastu gi kubur Arwah Atok bersihkan jugak..


Cuaca panas betul tengahari tadi...dari kubur tu, kitorang jalan2 tengok umah lama....Aduuuuh..lalu Ampang jer ingat umah lama..rindu..rindu...rinduuuuuu...sayang..sayang...sayangggnyeee umah tuuu...hmmmm...berkali2 kitorang pusing tengok umah tu..dan mak aku mulalah wat drama yg kalo aku layan, boleh nangis sama2 dalam keter hehehe..cut short..kita tengok umah jer ye mummy...what past is past...orang memang leh cakap macam2..tapi susah senang kita saperlah nak amek tauu..Ingat tak sayang ke?? Benda yang dah lepas jangan dikenang kata orang...

Pokok2 tu sumer pokok Arwah Abah aku tanam...dah besar tinggi gila...kolam yg Arwah Abah buat pon ada lagi :(

Tapi dulu umah kami tak lah besar dan cantik macam ni..ni owner cina tu dah renovate habis dah..dia extend sampai ke padang sumer...memang dah lain sngt la... gate jer masih sama cuma dah bertukar warna..dulu gate kami warna hijau :)

Lepas dah tengok umah..mak aku ajak gi umah kawan dia..singgah jap kawan dia ada..jiran lama aku pon ada Aunty Sara..dulu masa aku kawin dia datang jugak..tak sangka dapat jumpa kitorang katanya...borak2 pastu kitorang gi Carrefour Ampang...aku rasa kalo dok Ampang lagi memang selalulah ke Carrefour..dekat area belakang umah lama tu jer huhuhu...tapi masa gi tadi mcm busan jer...tak ada apa yg best pon...so terus balik umah...Balik umah rehat2 jer...kalo gi weekend leh la singgah umah kakak aku jumpa harris hehehe...

Buat suamiku, sila jangan selalu balik lewat..see ur wife dah merapu-rapu kat sini..kalo dibiarkan mungkin akan lebih parah hehehe...k la korang sila abaikan jer entry aku yang tengah busan tahap gaban ni...gud niteee....

7 comments:

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

heh...omar mmg xpenah berubah kn..hahaha..k.ida...ni keumah y owg wt belakon dlu??len jer...

shibam.blogspot.com said...

weeda, kita boleh geng sekarang ni, kat umah ni Mr.R asik dok berlatih badminton hari2, sian kat kita kan kan kan. Tantik ah umah tu.

weeda said...

Tiqah - a'ah...ni lah umah lama dulu :)

Shibam - Suami akak balik lambat main badmintaon kalo menang dapat duit x per..ni jumpa kawan :P hahaha

nasa said...

huhu..lain gile umah tu...betul2, barang lama usah dikenang..barang baru yg kena dihargai..betul ke??merapu je..huhu..

weeda said...

betul Pochue..tapi kekadang teringat la juga kan..

nur_rule said...

uuiishhh aku yg dok ampang ni pun xrajin nak pusing2 kat area umah tu. kdg2 rasa nak, tp slaloo xjadi. rasa sedey la kalo lalu ctu;(.. but xpe, life has to goes on.InsyaAllah ade hikmah di sebalik semua ni.aminnn... nway, pokok 'krismas' tu giler da besar..org tu xtrim ke? nak kene wayar letrik da tu... eh pastu kan,lupe nak cakap, aritu g makan terjumpe jenny teacher.ingtkan die xkenal aku, rupenye die ingt lagi.. die kem salam kat korg... ;-)..ayu bitau mummy jugak she sent her regards..

weeda said...

x trim la kot..hari tu pokok tu tinggi gitu ler hehehe..okay nanti aku bgtau Mummy :)