Monday, February 2, 2009

Kenduri...

Hari Sabtu lepas 31/02/2009 mak aku wat kenduri doa selamat sempena Pochue nak berangkat ke UK minggu depan..InsyaAllah 5 Feb nanti dia dah berangkat...majlis kenduri yang diadakan adalah sangat sederhana dan ringkas...alhamdulillah niat Mummy terlaksana jua...jemputan hanya dihadiri family terdekat dan kawan2 rapat adik aku sahaja...pada mulanya aku dan hubby nak sekalikan kenduri sempena umah baru...nak jemput semua2...sedara mara di pahang, jiran2 dan kawan2...tapi nampaknya belum sampai masa yang sesuai dan InsyaAllah kalau ada rezeki kami akan buat...x tau la bila :p



Jemputan memang x ramai...sebab family aku pon memang x ramai bilangannya...Ibu and Walid x dapat hadir sebab banyak kenduri di kampung...Jemputan hadir dalam kol 1pm...lepas sembahyang Zohor berjemaah ada wat doa selamat...kemudia lunch beramai2.

Lauk pon biasa2 aje..nasi putih ngan lauk pauk...hal2 masak semua diserahkan sepenuhnya kepada sepupu aku yang dok sebelah umah jer Kak Lin untuk membantu...husband dia Abang Farid pon x dapat join sebab ada hal hari tu...

Mari makan...


Adik tengah makan...

with handsome boy..Harris Naufal..

kanak-kanak riang pada hari itu...

Along and abang ipar aku...Mummy and Daddy kepada Harris Naufal yang sangat2 comel itu :)

Ini junior2 adik aku yang didatangkan khas dari IPBA tempat dia study...petang aku antar diorang ke komuter semula untuk balik ke Bangsar..

dan ini pula best friend Pochue sejak dari darjah 1...Ma dan ibunya datang dari Ampang..sempat juga diaorang tengok2 album lama masa kecik2 dolu...sekarang dua2 pon dah besar dan cantik2 belaka...terima kasih makcik yang sudi datang untuk jumpa N juga

Yang bertudung merah ni Kak Lin dan sebelahnya Kak Ila...Kak Lin ni lah yang menguruskan hal2 masakan pada hari itu...terima kasih banyak2...sebab kalau nak diharapkan Mummy memang dia x larat dan anaknya pula iaitu aku tak la teror lagi nak masak untuk kenduri kendara...hehehe

MakLong and family pon datang...Mak Long ni kakak sulong Arwah Abah aku...

Then pada malamnya Mak Ngah pon datang (kakak Arwah Abah jugak) dengan family dia...untuk menu malam tu Pochue belanja makan sate...sebab dia dapat banyak collection hari tu hahaha...Thanks Pochue...

Sebelum balik harus ambil gambar beramai2 ok....

So itulah citer untuk hari tu...malam tu Nurul tido umah and kitaorang lepak2 tengok drama TV3 aje...aku naik awal sebab dah letih...see belum aku yg masak2 ni dah letih hehehe...walaupun kenduri sangat ringkas aku harap Mummy and Pochue gembira...Terima kasih pada semua yang sudi hadir... :)

2 comments:

nasa said...

hehe..time kasih pd 'camerawoman' x berbayar yg sgt rajin mengambil gmbar2 sy :)

Me , Nurul & Harris... said...

drama TV3 yg N dari pagi dok cakap nak tgk, last2 aku je layan sorg sampai abis.. gggrrrrrrrrrrrr... ;p