Monday, February 16, 2009

Program 2 hari lepas...

Salam...Alhamdulillah program opis kami untuk bulan ini telah berakhir semalam. ok..sebab program 2 hari macam2 cerita nak di update..so aku citer sket apa yang berlaku untuk 2 hari lepas ok.....
Inilah program kami...nanti bulan Mac ada lagi...

Ok so last Friday..1 day before event kami ada meeting..tapi boss x der so Cik Najwa sebagai pengerusi...untuk program kali ini opis kami dapat kerjasama dari PHUM dan PYC ..setiap orang diberi tugasan masing2 semasa 2 hari program nanti..untuk urusan speakers dan hebahan sumer da setel oleh PHI selaku penganjur...yer saya akui program kali ini sangat2 tenang..dan saya tidak terlalu tensen kerana tiada orang yang "menekan" saya..tapi biasalah bila nak berurusan dengan speakers yang berjawatan tinggi...aku ajerlah termalu2 kambing...hehehehe

Ok so petang tu kami dah siapkan semua barang2 untuk di bawa ke dewan nanti...selalunya kalo ada program mesti kami kena stayback untuk memastikan sumer ok...Tengoklah ni nota2 untuk student yang tingginyer hampir sama dengan Kak Linda hehehe...

Then petang tu pelajar2 sukarelawan membantu untuk memasukkan notes2 dalam fail...sampai malam ok baru abis...thanks adik2...

Wajah-wajah yang tidak sabar untuk tunggu keesokan hari...so hari Jumaat tu aku kena tunggu sampai notes2 sumer siap dan kena anta student balik ke kolej sebab dah malam hehehe...so sampai umah dalam kol 9pm lebih...yang lelaki pula kena angkut buku Graduan...kesian mereka...tapi perlulah berkorban untuk menjayakan aktiviti ini cewahh...Malam tu tidur pon teringat2 jer nak kene datang esok...aku x tau kenapa aku macam x leh tido la malam tu...sudahnyer hari Sabtu tu aku bangun seawal 6 pagi...dan kuar umah before kol 7am ok hahaha...sampai2 kat Dewan Gemilang tu pon kunci lagi...pastu Cik Najwa datang minta tolong ambil budak kat kolej...so aku pon gi lah amek budak2 tu dulu...

Ok inilah kerusi2 yang akan dipenuhi oleh pelajar2...sentiasa risau yer student tak datang....


Alhamdulillah untuk morning session 1st day tu...penuh dewan...so tugas utama aku untuk 2 hari tu call speakers and make sure speaker hadir masa slot mereka...

so program berjalan seperti tertera diatas...speakers sumer ok...x delah yang banyak kerenah...cuma student jer lah...bila dah makin petang...makin berkurangan...ada yang balik dan x datang2 semula...sabar je la...2nd day hari Ahad pon semakin kurang...tapi masih ada pelajar2 yang berdisiplin hadir...dan aku rasa bersalah bila ada speaker yg tanya student ramai ni je ke???tapi mereka pon paham...terima kasih kepada pelajar2 yang hadir untuk kesemua sesi...

Untuk hari ke2 tu kami edarkan buku ni....

Bila ada program...makanan memang kena sediakan untuk urusetia, wakil syarikat dan yang penting untuk pelajar2...So memang makan pagi, lunch and minum petang disediakan...dan seperti biasa Kak Linda bertindak sebagai Ajk Makanan...dan 2 hari berturut2 juga pengambilan makanan saya kalo ada graf...memang manaik la hahaha...cuma sabtu malam saya x makan...nasi dan kuih yang ditapau saya beri pada sepupu saya Kak Lin...

Dan ini adalah gambar kitaorang masa 1st day program....PHI, PYC dan PHUM..

Ini pula ketika dalam dewan mendengar ceramah yang diberi...jika rasa agak busan saya akan keluar dari dewan...pelajar2 tak boleh hehehe...Maaf saya sebenarnya nak buat nombor 2 menandakan kami perlu bekerja 2 hari untuk program ini...tapi terbuat peace lak kat En Lee...hehehe

Tengah break untuk next session...sempat lagi yer begambar...Thanks Ejal selaku jurukamera...

Ini gambar kami bersama boss kami sekarang. Prof Tusirin selepas tamat program...Prof memang best :)

Dan kamipon bergambar beramai-ramai bersama urusetia yang lain lepas tamat program...Terima kasih diucapkan kepada semua yang sudi membantu untuk menjayakan program ini...Semoga berjumpa lagi di Sesi Mac pula hehehe....

3 comments:

zeera said...

sy xde la ari ahad..
panas melanda kepala ku..waa..
sgt rugi 1 hari..

Haiqal Rawlins said...

sungguh indah kan pengalaman 2 hari tu
macam2 citer terjadi...
yang manis ada..yang pakai 'payung' pun ada
hahahha
pasnie ramai le girls beli payung n pakai kat semua tempat...
keselamatan kena jaga ek

weeda said...

yer itu juga pengalaman baru buat saya...harap sesi Mac tak ada kezutan seperti tu :P