Thursday, February 19, 2009

G.E.M.U.K....

Horror tak tajuk ni??hehehe...well aku selalunya kalo da kol 10pm memang akan ngantuk dan memang tido awal...tapi semalam tido agak lewat dan masa tu TV3 ada cerita Ally...start kol 11pm...aku tertarik dengan tajuk yang dibincangkan iaitu GEMUK...tak pernah tengok lagi rancangan Ally ni cuma iklan2 pernah lah jugak...

So semalam aku tahan mata ok semata2 nak tengok cerita ni sampai abis hehehe...tetamu undangan dia Dina dengan Chef Zam...sangat kurus ok dah chef tu...kagum..kagum...Apsal aku tengok citer nih malam tadi sebab aku pon Gemuk..so nak tau juga apa pandangan orang lain tentang Gemuk nih...


Dina kata berat dia x sampai 100kg lagi...Jac panggil dia Donut...pastu dia citer lah pengalaman dia sebagai artis yang orang mengata2 dia sampai x dapat sponsor or show ke...Papepon suara ko memang best ok...

Chef Zam ni sangat lawak..dulu beratnya lebih dari 130kg kot..then dia buat gastrik bypass now dah kurus...then dia buat lawak ajak Adibah Noor dia x nak...Ada juga mereka interview orang ramai then ada interview Adibah Noor, Syanie and Kuman..Si Kuman kata elok dia gemuk jer kalo dah kurus nanti Rosyam Noor x leh cari makan hahaha...Syanie lak kata ada dia susahkan orang ke>ada abiskan beras orang? and Adibah lak kata kalo artis cantik banyak kena sumpahan...kalo dia setakat orang ejek gemuk jer...

Then ada satu part yang aku ingat Ally bagi hakikat atau mitos gemuk...

1. Makan banyak
2. Malas dan lembab - masa ni Chef Zam kata orang yang cakap ni patut kena lempang dengan selipar jamban hehehe...
3.Selekeh
4.Suara sedap

Pastu ada sesi lakonan untung jadi orang gemuk...

1. Dapat perhatian
2. Naik keter selalu dapat duduk depan
3. Muka rezeki

Hmmm...pada aku yang juga gemuk nih...orang gemuk pon manusia biasa, ada hati dan perasaan, terpulang pada individu tu sendiri macam mana nak bawa diri dia, memang kita tak leh nak puaskan hati orang...orang yang tegur mungkin sebab risaukan kita atau ada yang sajer sendakan kita...aku pon rasa apa yang orang gemuk rasa...kena perli tu biasa sangat...kekadang makan sikit pon orang tegur2 perli2..."aik x kan diet kot..cukup ke tu..?" kalo makan banyak pon ditegur dan diperli juga...so yang penting asal kita bahagia, puaskan hati sendiri dan kita enjoyyyy!! Bak kata masa iklan rancangan Ally nih.."Orang kata saya gemuk..saya peduli apa!"...well pada aku kena juga ambil peduli...fikir dari sudut positif...kalo da gemuk sangat sampai sakit2 x kan x peduli juger... :P so saper leh terima kita alhamdulillah...saper tak suka boleh blah...huhuhu :P


12 comments:

nizam said...

setuju2....ADA AKU KESAH ORANG KATA AKU GEMUK....

shibam.blogspot.com said...

Kalau undang2 kat sini kata gomok tu satu kesalahan dan akan di sumbat dalam jel kalau berat dah 100 kg, baru kita kurus kan badan ye cik weeda. Skrg, tak kan so kita makan lagi dan lagi dan lagi.

weeda said...

maksudnye kena tunggu 100kg la...saya sanggup capai berat tu kalo saya diizinkan pregnant sahaja...kalo tak..x moo..cukuplah berat ni dah hehehe

NH Rawlins Una A said...

Membaca blog nie menyebabkan ials terasa sekejap...
Nasib baik ada perenggan akhir tu yang menyelamatkan saya dari terasa..
Huhuhu
Sesungguhnya...
dapat gaji untuk makan kan

mamaaina said...

ala..gemuk susah kurus pun susah.ko ok aper maintan jer...bukan overweight sgtkan.Janji sihat tak kacau org lain.

Ala...abg omar kan dah ada.kan kurus abg omar tak suka pula .hihihi

NoHAno NiMRod said...

gemuk ke, kurus keding ke, asal sihat sudah.. Alhamdulillah..
Noha penah kna kutuk kurus mcm cicak kobing.. lantak org tu lah
janji hepi sudah. Sihat tu yg penting, ati senang.. n jadi diri kita sdiri yeahhhh

weeda said...

En.Haiqal naper terasa ni?saya bgtau pengalaman saya je le...

mamaaina - a'ah maintan la sangat..maintan dari dolu tombam ado la hahaha

noha- cicak kobing ke apa ke..yang penting Noha cun ok.. :)

tata said...

WA...terasa tol pasal gemok2 nh..tp nak wat cne kak weeda..mkanan slalu memangil mulut sy utk mengunyah..ce bygkan dalam khidupan kita..penah x, kita xjmpa mkn? TAKPENAH..kat mana shj ada mknan taw..hhuhu..tp gemok pun gemok la..Janji kita enjoy>..hihihi

BlogSyarih said...

Hi...
Gemuk ke kurus ke tak pe asal sihat dah le. Cuma makan tu biarlah berhemah dan tau mana nak berhenti. Makan lah jangan makan satu jenih je kena la seimbang apa orang kata tu makan cara sihat....

Norsuriana said...

you look more gorgeous with PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

email : rosesared81@yahoo.com
ym : rosesared81
blog : http://ros3sar3d.blogspot.com
hp:0129561236

PELANGSING HERBAL said...

Maaf sekedar kasih info gan..
Klik info obat herbal.

Unknown said...

巨頭高雄85大樓民宿
統一發票酒店兼差
星座大元關鍵字排名
痘痘位置加盟創業
網路創業在家工作
質感木工