Saturday, February 7, 2009

5 February 2009 - Pochue going to fly....

>So petang tu kami semua pon bersiap nak gerak ke KLIA...Pochue punyer flight kol 11.55pm...tapi dia nak gi awal sbb nak maghrib kat sana terus...Dia akan ke Malaysian Hall, London dulu tido 2 hari kot baru akan dibawa le Plymouth tempat dia belajar. Universiti apa aku lupa plak :P Alhamdulillah semalam pon Pochue ada call bgtau dia da sampai dan tengah wat apa...cuaca sejuk katanya...

Pochue tengah double check beg2 dia...

Inilah beg-beg yang dibawa oleh Pochue...boleh tahan beratnyer...


Da setel sumer...kami gerak keluar dari rumah..Pesanan dari Along orang tua2 kata kalo nak gi jauh jangan pandang belakang dah...


Sebelum nak gerak...suasana kat luar rumah agak riuh sebab ada sesi bergambar dan Abang Farid and family pon kat luar nak say goodbye kat N..



Mummy and N...Mummy must be proud of her...



Bergambar 1 family depan rumah...ada beberapa jurugambar masa nih...then dalam 6.30pm lebih jugak barulah gerak...tu pon singgah kat kedai dan Tesco lagi sebab adik aku nih amik gambar yang antar cuci pagi tadi....



Dekat2 7.30pm kami sampai di KLIA...abang2 ipar yang baik hati sedia membantu adik iparnya...cewah...


Adik and Akak with Pochue...Pochue nanti boleh main snow...sampai hari ni adik menuntut nak main snow juga...dan pastinya bila korang degil2 Angah pakai nama Pochue sebagai modal nak marah or bagi nasihat kat korang...sbg contoh (yang dah pon dimulakan hehehe) adik degil2 ngah bgtau Pochue...korang x solat Pochue nampak tau sebab ada camera kat atas...belajar rajin2 nanti boleh jadi macam Pochue...boleh main snow hehehe..Pochue baru gi aku dah mula guna nama dia...jangan mara yee...


Then Pochue check in luggage dia...masa ni kitaorang duduk borak2 jer kat tepi...dia la sibuk kehulu kehilir jumpa kawan la...jumpa lecturer la...ramai juga kawan2 dia datang...ada kawan2 dari IPBA junior2 dia...dan ada juga kawan dari sekolah dulu2 yang hadir...


See...Pochue dapat present jam...bukan dari Along..tapi dari kawan dia yang study kat MIAT yang sudi datang nak hantar Pochue...kawan dari sekolah rendah dulu...mekasih ye dik datang malam tu...Along hanya sebagai model jam ini sebab dia yang bukak present tu huhuhu

Harris with Uncle Omar...

Kemudian kitaorang sumer dinner kat KFC...Omarlah yang bersalah ajak makan KFC nih...kata nak boikot kunun...aku ni teringin nak makan McD dah lama tau...lama giler x makan...pastu ajak dia makan..dia kata kan dah start kene boikot....terpaksalah aku akur..tapi malam tu dia nampak KFC je terus ajak gi dinner kat situ sumer....x adil tau :( x kira aku nak juga tuntut McD nanti...sekali ni je cukuplah...ceh cakap macam mengidam giler jer hahaha...harga KFC agak mahal yer kawan2 kat situ...ke mmg mahal set yg kami amik tu...aku macam apa???mahalnyeee...and Along and aku like..eh makan2 kfc mahal nih...kene habiskan...huhuhu...


So lepas dinner...Pochue call suruh datang tempat tadi...oh dah ramai rupanya ahli keluarga yang lain...student yang pergi hanya 25 orang sahaja...so masa ni dah start peluk2 say goodbye...


POchue ready to go...dah pegang passport dah... :(


Sempat kami ambil gambar 1 family lagi...yer..ini yang lengkap semua ada...Harrisss kenapa x tengok camera cayangg...sayang pic ni x clear sangat lak...


Well...inilah adik beradik aku semuanya...Bang Chik pon datang malam tu....lama giler x jumpa dia nih...


Pochue peluk kawan2 dia....ni junior2 dia kot...ada jugak yg fly cuma bukan hari tu dan ke tempat lain...


Dan saat ini adalah sangat buat aku sebak...bila Pochue peluk aku and say goodbye..waaa sedih giler weh...and bila dia peluk Mummy aku nak nangis dah...akukan cepat nangis...control jer...


Dan bila dah salam and say goodbye sumer...Pochue pon gerak gi kat tempat dia nak check in...

Pochue nak melepasi kat International Departure...masa nih kami dah cari ruang nak tengok dia...sedihnyee :(


Bye Pochuee....Bye Pochueee.....kami lambai2 kat dia dari jauh...dan Pochue pon nak gi masuk terminal tempat flight dia dah...melihat dia dari jauh sampai kelibatnya masuk dalam tu....dan selepas tu, kami pon pulang....pergi dah adik aku nih...


Otw nak ke kereta...Mummy baca kad..rupanya Pochue bagi Kad dan ada ucapan untk semua orang....thanks Pochue....



Kad dari Pochue....



So dia da selamat pergi dan Alhamdullillah dah selamat sampai pon kat sana...Harap sepanjang 2 tahun disana Pochue selalu ingat segala nasihat dan pesanan Mummy dan orang2 lain...belajarlah rajin2 , jangan siakan2 peluang yang dapat nih dan menjaga diri elok2 disana...kalo ada rezeki dalam 2 tahun ni bolehlah balik sini :) We really proud of you and love you always....Take care my Sis...

3 comments:

kak ngah said...

kfc/mcd kat klcc,genting highland memang mahal dari pada kat 'darat' nih.. maklum lah, tempat ala2 international.. kenalah mahal sikit. hah? tak boikot ye? ketuk sikit orang yang ajak tuh...

tapi, kfc kata dia tak ada kena mengena pun dengan israel tu.. tak tau lah...

napie said...

salam..
tq sbb blanje~
lupe lak nk ckp aritu :)

-napie-

weeda said...

kak ngah - baiklah nanti saya bagitau Kak ngah suruh ketuk huhuhu :p

napie - aik mana tau akak ada blog ni?anyway thanks for coming that day ye...study elok2...