Monday, February 23, 2009

Port Dickson...

Hari Sabtu lepas, pagi2 aku dah kuar umah ikut suami aku dan kawan2 dia gi Port Dickson...pada mulanya x nak ikut tapi sebab hubby aku janji nanti dia ajak tengok sunset kat tepi pantai...waa aku pon bersemangat ikut hehehe...aku suka tengok sunset2 ni..kalo kat pantai lagi lawa... :)

Ok...tujuan kami pergi bukan nak picnic atau bejalan2..tapi kerana kelab mereka (savoc) akan adakan AGM...so mereka kene survey cari tempat yang sesuai, merancang dimana aktiviti dan jalan2 yang akan mereka lalu...sebab bila dah pergi beramai2 kenalah terancang x leh redah jer...So aktiviti kami hari tu memang kuar masuk hotel ajer...

Dari Hotel / Resort yang mahal sampailah yang murah sumer kitaorang gi...naik pening kepala aku dok dalam keter huhuhu...kat Mayang Sari nih macam best jugak....Oleh sebab ahli2 kelab ni tak lah semua yang dah bekerja...ada yang masih belajar so budget agak terhad..kena cari harga yang agak murah, tempat ok, ada bilik meeting, dekat ngan laut, ada parking lot yang luas, ada tempat untuk aktiviti2 dan yang penting nak date 7 & 8 mac sahaja...waa nak murah nak cantik lak tu...tu yang diaorang pon poning dah...

Then dah berjalan2 dari satu tempat ke satu tempat..kami tiba pula di Marina Resort nih...tapi sumer tak suka lak sebab nampak macam horror giler jer apartment dia...murah memang murah...tapi jauh pulak dari laut...kat situ pon x ramai orang..so cancel...hehehe

Tapi horror ke haunted ke diaorang cakap..pada aku kat Marina ni ada memori indah yang memang aku x leh lupakan..tahun 2003 kot aku ngan geng2 aku gi PD tido sini..masa tu memang x ada orang..memang x nampak pon ada orang lain...tapi masa tu x terpikir nak takut2 nih..tau nak enjoy jer hehehe...staf2 resort pon berapa kerat jer...memang macam tempat tu kitaorang yang punyer lah..mandi pool lama giler...tegelak2 sumer x kesah sbb bukan ada orang...bestnyee masa gi ngan kawan2 dolu2...

Pas tu ada jugak masuk kat sini...ni idea Wan ajak gi sini nak tanya...tapi sbb macam x best so x jadi nak tanya lebih2...

Tengah jalan2 dalam tu aku nampak gambar kawan aku la si Padel hahaha...kalo kat berita tv3 citer pasal bank pon mesti muka dia jugak yang keluar...ko memang femes Padel hehehe (Roha kalo baca sila bgtau Cik Padel yeh :P)

Begitulah seterusnya aktiviti kami...keluar masuk hotel and resort..tanya2 pastu jalan2 lagi cari yang lain...aku rasa dekat 10 tempat jugalah kami pergi...ada yang harga dah ok tapi dah full plak...ada yang murah tapi macam x best je tempatnyer...Tengaharinyer kami singgah lunch di Teluk Kemang makan tepi pantai...

Ada yang bila sesi penerangan tu Sales person tu bagi minum...rezeki jangan ditolak...hehehe ni kat Mayangsari...tempat ok..servis pon ok..sangat baik...

So bila dah dapat tempat yang rasa agak2 di shortlisted..duduk bincang2 semula...nanti diaorang ni kene meeting dengan ahli kelab lagi nak confirm pemilihan tempat...So kalo ada rezeki aku join...nanti aku update ok...

So bila dah habis wat survey tu..singgah minum disini...sampai petang lah jugak kami kat PD hari tu..memang letih...dah lah cuaca sangat panas...Lepas minum kat sini diaorang balik terus....aku jer x balik hehehe..

Aku, Kak Niza and Shima yang keletihan dah...

View dari tempat aku duduk...Wan, Kazaam and Omar...still bincang2 juga pasal program diaorang nih...suami aku kata diaorang ni sumer lepas AGM akan beri peluang pada junior2 pulak nak handle kelab tu...So lepas minum2 diaorang pon balik...aku ngan Omar pergi balik ke pantai..konon nak tengok sunset...tapi time sampai tu mendung dah :( so kami jalan2 je tepi pantai...x lama pas tu ujan dah...huhuhu

Gambar skema kami di pantai PD... :P

Dan kamipon pulang bila dah ujan...sampai rumah dah malam dah...driver pon dah letih..plan asal nak singgah Klang tapi sebab dah letih so cancel balik terus ke rumah...Aku harap program opis aku x sama date ngan yang program ni...kalo sama tak dapatlah aku join huhu....

6 comments:

mamaaina said...

wei
kenagan terindah betul kat marina resort tu kan?

macamana cik padel boleh tersesat kat situ?ish glamer siut..kihkihih

weeda said...

memang x leh luper la masa kita gi sana :) tapi sekarang tempat tu memang nampak buruk la weh...ko bgtau Padel baca blog aku nih tau huhuhu

shibam.blogspot.com said...

cuba nengok muka weeda ngan omar, dah macam seiras lah pulak, yg penting weeda, ko sempat promote blog ko, macam tu lah wei

tata said...

akak so romantic la dgn hubby..hehehe...bahagia moganya..

weeda said...

romantik?x la..kitaorang x romantik sangat pon..huhuhu..anyway thanks :)moga ita pon sentiasa bahagia k

Unknown said...

巨頭高雄85大樓民宿
統一發票酒店兼差
星座大元關鍵字排名
痘痘位置加盟創業
網路創業在家工作
質感木工