Tuesday, December 16, 2008

Ketam oh ketam

Baru balik dari klinik kat Bangi...omar demam plak...so aku tgh busan pinjam laptop adik aku...nak story sket kat blog ni alang2 terajin plak malam nih hehehe...Hari Sabtu lepas, suami aku gi JB...kawan dia kawin, tapi aku tak ikut sbb kene kemas umah...Rupanya...dia da order ketam la ngan member dia...




Taraaa...ini dia...5 kilo ketam..katanya fresh dari laut..beli kat Tanjung Buai??x silap aku laa...aku bagi sepupu sket and makcik aku...then untuk lunch hari Ahad tu..atas permintaan suamiku..aku masakkan la menu yang dia nak...lama giler kitaorang x makan ketam ni...sangat jarang beli dan makan ketam sebab mak aku x berapa suka dan aku plak allergic huhuhu...tapi hari tu rasa la jugak sket..kang x rasa mau x tido malam jugak...hehehe x per ubat ada :p ....makcik aku pon join datang makan hari tu...



Alo...saya ketam.... :P





Cik Ketam yang menunggu giliran untuk disiang...sabar ye...sabar...sumer akan ku siang ok...



Inilah ketam yang telah dibersihkan ye puan-puan...



Menu utama dah siap - Ketam masak cili padi...lauk ni da asing 2...untuk adik2ku yg x makan pedas dan yang ni podas punyer



Menu yang ke 2 - Ketam berlada



Orang dah start makan baru teringat nak amik gambo huhuhu...Sejak seminggu pindah ni corak pemakanan saya lari yer kawan2...bgtau Kak Linda dah...x per nanti dia balik kita lari banyak2 ok kak...jgn riso saya makan 2eko je ari tu..itupon sbb da gatalll :P



Juara makan ketam...orang last sekali bangun dari meja huhuhu...

6 comments:

NoHAno NiMRod said...

Hi, Mr. Krab Spongebob!! Bisnes baek ngak? hehe sengal je kn...
shedapnyeee ketam msk lomak tu.. feveret Noha huhuuuuu

zeera said...

d sbb kn ketam la..diriku trs d syaki alergik pd seafood..sotong ngan ikan jek leh mkn..ketam n udang xleh..ttiiddaakk..sgt sdp..

weeda said...

aik sotong leh lak ko makan ek? patutnya aku pon x leh..tapi ku bolehkan hehehe tapi sket je aaa....pastu menggaru la japs...makan ubat ok ler..

Nisreefa said...

todap nyer... kao pindah mana dik??

weeda said...

a'ah ek...x citer plak...hehehe..kiter pindah area Kajang jugak la kak...kat Saujana Impian :)

zeera said...

yup..sotong 2 blh lak mkn..
benda2 mahal xleh lak mkn..
cess...