Tuesday, January 6, 2009

Main masak-masak.....

Petang lepas sampai umah tu...borak2 la ngan mak ngan adik aku N aka Pochue ni...tetiba dia kata nak wat puding cheese...dapat resipi dari member dia...aku lak mula2 malas nak pi kedai antar dia...alang2 dia ajak gi Giant...aku kata nak try masak chicken chop la...lagipon barang dapur sumer x ada sbb ais box aku kan rosak...baru betulkan x sempat lagi nak beli apa2...Malam tu Pochue nak balik IPBA da..2 minggu baru dia balik umah semula sbb nak uruskan visa dia...ada briefing lah...so kena jugak masak hari tu....kalo tak tunggu la 2 minggu lagi....

so terus ke Giant shopping barang dapur...balik rest jap...then masak sbb hubby msg da otw balik...Yang lawaknyer, nilah 1st time aku masak chicken chop....adik aku pon 1st time buat puding tu...so ala2 bantai jer la....kelakar betul tengok Pochue...dia x biasa masak...so bila macam pelik jer...takut jadi ke tak nih...dah tu tanya2 aku plak...Angah lagi lerr tak tau apa menda si N ni nak buat...so dia sibuk buat menu dia..aku wat menu aku...pastu panggil2 Mummy....ok ke tak ok...Mak aku pon pening...dah lah masak yang dia tak tau...dah tu tanya2 lagi huhuhu....

Pochue bertungkus lumus menyiapkan pudingnyer...

Taraa...ini dia dah siap...kena masuk freezer dulu..

Chicken chop aku dah siap...bagi Kak Lin sepupu aku yang sebelah umah tu sket dan ada lah untuk si Pochue bawa balik ke kolej makan ngan kawan2 nyer nanti....itu pon sebab ala2 jadi...kalo x jadi aku kata x payah :P memang macam main masak-masak la malam tu...nanti N da gi oversea Ngah rindulah nak main masak2 lagi macam ni...Malam tu hantar dia balik kolej..aku drive sbb hubby x sihat lak...dah lama x drive malam sbb mata aku prob la...x jelas...tapi alhamdulillah semua selamat :)

1 comment:

shibam.blogspot.com said...

habis sudah diet, akak pun sama, wuarggghhhhhhh