Tuesday, January 6, 2009

Happy Birthday Darwisy...

Salam...1st entry untuk tahun baru 2009...Hari Sabtu lepas 3 januari 2009,kami ke Banting, Klang nak gi umah Kak Ngah...Dia buat birthday party Darwisy...Happy Birthday Darwisy! So lepas Zohor, aku dan hubby kuar ler cari present...mula2 gi Tesco...pastu x de bekenan gi plak kat Parkson, Metro Kajang...so belilah hadiah Walk n Ride dari Playskool untuk Darwisy tersayang...beli pon macam nak cepat je sbb takut telambat...then terus ke Banting...Sampai ngam2 kol 4 petang..tapi rupanya kami yang paling awal...so main2 ngan Darwisy dulu sementara tunggu family yang lain sampai. Bila family kitaorang ngan Abang Yasser sumer da sampai...majlis pun bermula...acara potong kek dan makan-makan. Kak Ngah masak bihun sup yang sangat cedap... :)

Inilah Darwisy...birthday boy hari tu....comeeeyyy sangat tauuu

Present from Ayah Omar and Mak Ida untuk Darwisy....


Ayah Omar sooo happy to see the cute little boy...

Help! help! Mak Ida you are soo big...jangan penyekkan Darwisy...

Cak!

Mak Ida...Awish dah pandai baca doa and amin tau...so cleverrr...


Darwisy exited nak potong 1st birthday kek....




Dina macam tengah takut something jek huhuhu tapi comel laa....Tiqah sempat pose lagi...

Uda tetap dengan pose manjanyer hehehe...

Then lepas makan-makan...malam tu bukalah hadiah...aisehh nak dijadikan citer...rupanya hadiah yang aku beli tu sama la plak dengan present dari papa and mama Awish...huhu...tapi yang kelakarnya...ntah macam mana hadiah yang kami beli tu x cukup plak accessoriesnya...boleh gitu???kecewa pon ada masa tu...yelah hadiah bukan beli kat pasar malam...so lepas maghrib kami terus gerak balik ke Kajang nak pi komplen kat Parkson...sampai terus ke customer service tunjuk mainan tu x complete...then dia bagi choice nak yang sama or baru je...so kami beli lah yang baru...top up sket jer beza harga dari yang 1st present tu...officer tu beriya2 suruh ambil yang sama sbb rasa bersalah hahaha...tapi kami kata x per nak ambik yang baru jer la hihihi..padahal sbb yang walk n ride tu Darwisy dah ada :P

Kali ni mmg cek betul2...bukak dan cek tiap2 item...



Inilah hadiah baru Darwisy...masa ni pikir..ntah bila nak bagi present ni...hope Darwisy suka present ni ye cayang...ada hikmah jugalah the 1st present tu tak complete..kalo tak Darwisy ada 2 toy yang sama hehehe...

3 comments:

a w i n k k said...

kak weeda,
name penuh die ape?
awin teruje sikit kalau ade name orng same dgn name awin.
eheehhe :))

*awin.

weeda said...

Mohd Darwisy Arafat bin Yasir Arafat. Awin punyer nama H kan....dia Y kat belakang... :)

kak ngah said...

thanks ye mak ida dengan ayah omar bagi hadiah kat darwisy...
kalau nak tahu, itu le mainan favorite dia sekarang.. walk and ride tu dia buat dek je.. huhuhu