Wednesday, May 20, 2009

Kamu tau apa itu Ceiba pentandra???

Korang tau ker apa itu Ceiba Pentandra?? Tajuk kunun gempak jer hehehe...Bunyi macam nama pelakon Brazil pon ada hihihi...itu nama saintifik jer..tapi kalo sebut KEKABU korang tau tak? Aku dulu tau kekabu bila nak cakap isi bantal tu...Tapi sejak berkahwin ngan orang Pahang ni..adalah new things yang seumur hidup aku tak pernah tau aku dah tau hehehe...salah satunya pokok dan buah kekabu...korang penah tengok kekabu? Kalo dah tau sila jangan gelak pada orang yang baru tau macam aku yer huhuhu....


Inilah pokok kekabu...sebelah tu buah dia...berlonggok atas meja kat luar umah PIL aku...


Buat yang tak tau....Inilah kekabu yer kawan2...sila abaikan jari2 yg montel itu :P


Bukak buah tu...nak amek kekabu kena asingkan biji dan kekabu tu...


Contoh pekerja yang sedang tekun mengasingkan biji dan isi kekabu..


pekerja yang sangat bagusss....Hahahaha... :P






OK dah tau apa itu KEKABU??? Okay class dismiss...



p/s: tu adik ipar aku Tiqah dan Kak Long Yanti kakak ipar hihihi


6 comments:

shibam.blogspot.com said...

nak satu bantal kekabu, fresh punya, boleh letak kat bilik solat untuk melelapkan mata

weeda said...

kalo home made harga kena kasi up sket huhuhu

kak ngah said...

hah. kalau ada sorang lagi 'pekerja', kerja dia mengangkut buah kekabu dari atas meja ke atas tanah.. dan juga membaling buah2 kekabu ke kawasan lain... hahaha

weeda said...

itu pekerja yang sangat comel... :)

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

tiqah bkn pekerja ye..tiqah boss y rajin turun pdg tuk tlg pekerja2 die yang pemals..hahahaha....

NISREEFA said...

kao jgn bagi kak shibam kao bantal kekabu tue harus lepas nie dia gantik suk suk tukang lolap kat opis korang tue.. haru gitu ..heheh jgn mare kak shibam..