Thursday, May 28, 2009

Ingat lagi tak cerita KAMI lakonan Allahyarham Sudirman?

Salam...hmmm korang selalu tido kol berapa ek?Aku biasanya kol 10pm jer da masuk tido..memang time2 ni selalu aku da tido..tapi oleh kerana esok aku masih cuti, suami aku lak balik lewat malam ni..So now aku still x ngantuk, aku tengah layan lagu Allahyarham Sudirman :)

Sebenarnya last week masa lunch break hari Jumaat, aku balik umah...aku bukak TV2 kot ada citer KAMI lakonan Allahyarham Sudirman Hj Arshad...best citer tu..korang ingat lagi tak citer tu yang Sudirman nama dia TOOKOO..kisah persahabatan dan kehidupan dia la kat bandar dengan sahabat dia nama Din..tapi aku tak sempat nak tengok sampai habis sebab dah kena balik opiskan huhuhu...lama jugak citer ni x kuar tv balik .

So aku try cari kat youtube..rupanya ada citer ni...aku layan la tengok...citer ni kuar tahun aku lahir okay 1982...dan lagu dalam citer tu masa si Tookoo jumpa satu kaset, tapi dia nak dengar x ada radio player..sampai kena tumpang dengar kat keter orang..Aku pon macam tak puas tak dengar lagu tu sampai habis...dah lah tak dapat tengok sampai habis citer tu...Cari2 kat youtube ada pon lagu dan citer Kami nih...

Merdu betul suara Allahyarham Sudirman ni...dah lah dengar di keheningan malam ni kan..hehehe...kalo layan lagu Salam terakhir leh nangis kan...Anyway memang dia artis yang sngt hebat...



Ada iras-iras kan? kan? Hehehehe jangan mara :P

p/s: klik kat KAMI leh tengok citer ni hehehe...cedih tauu citer ni..k papai...

8 comments:

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

Ingt!!!!kutu 2 mati kn..kesian...ade eh kt youtube..nk tgk la..hehe...kak ida..jgn lupe bunga,coklat n bear k...haahahaha...!!!kalo xde tqah majok...hii...

weeda said...

tiqah klik jer kat KAMI tu..kak ida da link kan hehehe..eh tak tido lg yer..alaa jgn majuk2 la..tadi kata nak coklat ngan bear je..ni dah tambah bunga plak hahaha weh tido la..

weeda said...

eh Tiqah nama dia Tookoo la..awak pon silap sebut kutu Hahaha

nOhAno said...

KAMI ni sedeh sgt.. n Arwah Sudirman muda sgt masa ni... comel sgt...
pstu zaman2 dia buat show ngan Atai.. susah nk carik ganti Sudirman, mcm P. Ramlee gak..
Sudirman PHI blk kg lak tu...

shibam.blogspot.com said...

sila bayar royalti pada pegawai awak ye atas penggunaan gambar nya di dalam entry ini. harap maklum. pegawai ko bila dah dapat royalti nanti dia boleh beli doughnut dgn cekodok bebanyakkkk

weeda said...

Nohano - Yer betul tu..memang tiada ganti

Shibam - Dia x baca blog saya...x per hehehe

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

heheh..ha a..kutu 2 din 2 perli die jer..hehehe...ade mentakab zaman dolu-dolu la k.ida lam cite 2..kampung kite...hii...kampung kite ngn sudirman...tipu jer die xtau chenor kt mane kn...padahal org mentakab..hehehe...

weeda said...

yer masa dah kawin ngan Omar baru tau kg dia kat mana hehe...lagi satu dalam citer tu dia tak mati la tiqah