Monday, May 11, 2009

Selamat Hari Ibu buat Ibu

Salam...masih lagi bercerita tentang Hari Ibu...so Ahad petang semalam, aku dan suami pergi ke KLIA nak jemput Ibu dan Walid yang baru balik dari Padang, Indonesia. Mereka pergi ada rombongan makan angin disana. Kami sampai dalam kol 4pm sebab Walid bagitau mereka sampai time tu. Tunggu punya tunggu...dekat 5pm lebih baru dapat tau mereka baru jer sampai...So dari KLIA kami terus gerak ke umah Kak Ngah kat Klang. Sebenarnya, kami adik beradik dah rancang nak wat surprise untuk Ibu sempena mother's day ni. Abang Long, Kak Long Yanti, Huda dan Anas datang dari Pahang. Dina dan Tiqah yang study di UiTM Shah Alam pon datang terus ke rumah Kak Ngah. Kami dah rancang semua berkumpul di rumah Kak Ngah hehehe....


Sebenarnya aku ada buat 1 kek khas untuk Ibu untuk kami meraikan bersama-sama...Dalam perjalanan, kek tu aku letak kat tengah2 sit belakang...so aku dan Ibu duduk tepilah...pastu kotak kek tu aku tutup dengan surat khabar...Plan asal nak letak kat boot jer tapi kek tu dah makin cair lak hehehe...So on the way ke umah Kak Ngah, Ibu letak tangan betul2 atas kotak kek yg ditutupi tu...dalam hati aku....janganlah Ibu penyekkan kalo tak kantoiiii kenapa tetiba ada kek ni hahaha...See gambar yang 1st tu aku snap masa nak kuar umah elok lagi rupanya...sekali sampai Klang dah cair hahaha..yang love2 tu dah meleret2 kuar hehehe...


So sesampainya kami di umah Kak Ngah, kami disambut oleh Kak Ngah ngan Darwisy ajer..masa ni Ibu ngan Walid tak perasan pape lagi..lepastu bila dah lama sikit barulah adik2 ipar aku nih kuar dari bilik persembunyian mereka hehehe....Ibu terkejut jugak masa tu...huhuhu...Pastu kami pon makan2..Kak Ngah masak mee hoon goreng yang sedap dan beli sate...Gambar adik2 ipar aku x der plak sbb time nih sumer x bertudung..nanti tunggu picture dari Kak Ngah gambar kami ramai2 hehehe...Kira time ni semua adik beradik ada..cuma suami Kak Ngah, Abang Yasser je x ada...rasa agak lama juga kami tak berkumpul beramai2 yang semua orang ada..


Ni pulak ole2 dari Padang yang Ibu dan Walid bagi pada aku ngan suami...secara otomatik aku dah ada kain baju kurung untuk raya nanti yang warna merah tu..cantik tak? hehehe....terima kasih Ibu dan Walid....dan Terima kasih kepada adik-beradik kami yang menjayakan plan ini hehehe...best...best...

The Girlz in the family...from left : Dina, Kak Long Yanti, Huda, Kak Ngah, Aku, Tiqah and Ibu :)

p/s: kepada yg tak tau, Ibu dan Walid adalah my parent's in law :)



9 comments:

shibam.blogspot.com said...

woit, cantik oh baju tu, psst, ni mummy weeda pakat dengan ibu ker suh beli warna merah untuk weeda, pakai warna2 macam ni mmg konfem menyerlah nanti

weeda said...

oit kak tu aku main amek je sbb yang kena pilih dua2 mmg tinggal warna merah hehehe...nampak sangat ida mmg x pernah nak menyerlah2 nih kan huhuhuhu

ibu said...

terima kasih kek semalam

sya said...

ehehehe, ibu bagi komen kat blog kita lah ida... hehehehe...

laaa, macam tu ke rupa kek tu yang sebenar? memang cantik... nanti kita buat surprise kat walid pulak ye... :)

ladylovegood said...

ida.....hehehe aku buat memain hr tu. yang hari2 tu cam susah sangat nak di urus so aku try yang ni je la.lagi pn bukan pandai sangat.

weeda said...

Ibu - sama2 Ibu...kek instant jer tu sajer cuba2 buat hehehe...


sya - a'ah rasa mcm x percaya Ibu bagi komen hehehe..ok kak Ngah untuk Walid nnt kita plan2 ek hehehe

weeda said...

shida - dah ok la tu..aku pon tak la pandai sangat hehehe..ni kira biasa2 je..kalo saper pandai lagi macam2 leh buat :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

mcm sodapppp jer kek tuuu....

weeda said...

kak, tu kek tepung instant jer..tapi nak buat kena tambah telur,marjerin ngan susu pastu hias2 sendiri..amat sesuai utk orang yg tak pandai masak macam saya hahaha..rasa sedap jugak :)