Friday, May 15, 2009

Aku dan Konsert...

Salam kawan2...Korang pernah gi tengok konsert tak? bukan konsert tadika or sekolah anak or adik korang tau hehehe...kalo macam tu aku pon penah masuk konsert..masa tadika hihihi..

Okay...aku nak citer pengalaman sekali dalam seumur hidup aku yang pernah pergi ke konsert...Konsert yang 1st aku pergi adalah konsert Sheila on 7 di Stadium Melawati, Shah Alam..masa tu study pon kat Shah Alam so memang x ada masalah nak gi la...Aku ngan geng2 aku berenam, memang minat ngan SO7..biasalah time2 tu SO7 ni sangat femes la...kitorang pon minat giler2 ngan diaorang nih...bila dapat tau SO7 nak datang Malaysia dan buat konsert, kawan2 aku beriya ajak tengok nih...aku pulak rasa takut jer bila tengok orang gi konsert nih...yerlah bila ko diri tengah2 orang ramai...berhimpit2...orang sebelah terloncat2 ker..lelaki dan perempuan...so memang aku rasa x selamat...Rasa nak gi tu ada...tapi x berani hehehe...


Entah macam mana...oleh kerana kawan2 semua nak pergi..tak bestlah kalo aku tak pergikan...lagipon aku mesti pergi sebab aku driver diaorang hehehe..so mintak izin ngan parent aku...dan mereka memberi kelulusan untuk aku pergi..Yahoooo...Hahahaha....Takut2 pon aku pergi jugak sebab aku masa tu lebih pikir nak enjoy ngan kawan2..bila lagi nak pergikan...(memang betul pastu x penah pergi dah konsert2 nih hehehe)

So hari konsert bermula...x silap aku tahun 2001 kot..kitorang pon pergilah dengan semangat nak melihat S07...Masa tu x kira Indon ke x Indon..dah minat hehehe...So, kami bernasib baik sebab ntah macam mana bila nak line up tu kami kira dapat beratur line depan la juga...Pas tu bila dia dah bagi masuk stadium..waahh orang sumer lari2 ok masuk...Aku ngan geng2 aku pon berlari2 la...siap pegang tangan ni..aku takut...lari..lari2...sekali kitorang dapat depannnn sekaliii...boleh pegang pagar yang hadang dari stage ngan penonton tu....hahaha kelakar giler kalo ingat...dan aku rasa selamat sikit lah sebab tak yah diri tengah2 dengan org ramai...dan nasib baik orang yang belakang aku pompuan..kiri kanan dah kawan aku lah...depan memang dah stage lah kan hehehehe....Kalo kat tengah mau aku pengsan kot...dah lah mamat2 indon pon ada kan...memang kira da nasib la kot hehehe....

So bila dah start show tu waaahhh memang rasa best giler la...lagi2 tengok S07 memang depan mata jer....very clearrrr okaayyy...Ooohhhh bestnyeee saat2 tu...memang memori ngan kawan2 la...Sebuah kisah klasik gitu...huhuhu..Padel, Heny, Ain, Roha, and Shida korang ingat lagi ker? Sampai sekarang aku masih simpan tag dan tiket nak masuk konsert S07 tu tauu :)

Tapi masa dah berubah...apa dah jadi ngan band ni pon tak amek tau dah...tapi yang pasti bila dengar lagu2 SO7 ni mesti teringat kawan2 aku sampai sekarang :)

Duta, Eross, Anton, Adam dan Sakti..huiiyoo ingat lagi tu nama..hihihi...Orang yg x minat mesti kata ala mamat2 indon pon nak minat..tapi masa tu ntahlah muzik dia aku rasa best :) Semua ni dah jadi kenangan dalam hidup aku...

P/s : naper tetiba citer pasal konsert nih? jeng..jeng..jeng.... :P

7 comments:

Anonymous said...

ha....SO7 erk... ingat lagi kan... semua album ako simpan...hehehe napelah diorg dah tak best kan.. ako rs ako pon still simpan tag tu ida hehe.. dan gamba2 pon still ade.. kenangan yg terbaik tuh!! hehe

shibam.blogspot.com said...

hah, dah tahu dah, weeda nak snap gambar banyak2 masa nengok konsert Search di Awan Biru, fuyooo, dia Isabella, lambang cinta yang lara kan kan kan

mamaaina said...

ko mengingatkan aku siot..berlari2 masuk stadium tu..kelakar gler..tgk ada yg histeria nmpak SO7 tu..kihkihkih

weeda said...

Padel - yer Padel, ko la perkenalkan aku pada S07 hehehe..aku x der la gambar2 kita time dolu2..

Shibam - Akak..Tak tau lagi dapat gi ke tak..kalo pergi harus di buat entry kalo tidak..x ada la hehehe..

Roha - Yer Roha, kita berlari2 sekuat hati time tu sambil tergelak2...nasib dapat depan kan hehehe..memori sungguh :)

Anonymous said...

Yeh! Yeh!! Let's Rock n Roll!!!!

All is yA...CuTe GUrL fROm MarIkh said...

kak eda...nk etot.....

weeda said...

ohh Cik Tiqah rupanyer..lepas ni kak ida terjah2 blog kamu ye :)